Yerli Motor

Yerli Motor

Son dakika yerli motor haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yerli motor ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yerli motor haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yerli Motor

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yerli motor gelişmeleri de dahil olmak üzere 713 yerli motor haberi bulunmuştur. Tüm yerli motor haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ankara'da tarihi gün! Milli Muharip Uçak Kaan'dan ilk uçuş
Ankara'da tarihi gün! Milli Muharip Uçak Kaan'dan ilk uçuş 'KAAN' bugün sabah saatlerinde gökyüzüyle buluştu. Milli Muharip uçak ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. Genelkurmay Eski İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin "KAAN seri üretime geçtikten sonra Türk Hava Kuvvetleri, İsrail dahil bölgedeki en güçlü hava kuvvetleri haline gelecek" dedi. Pekin, KAAN'ın bazı özelliklerinin İsrail ve ABD'nin elindeki F-35'ten daha üstün olduğunu belirtti.
21.02.2024 Gündem
Eurofighter için kritik açıklama! MSB kaynakları: İkinci el değil, en üst düzey modeli
Eurofighter için kritik açıklama! MSB kaynakları: İkinci el değil, en üst düzey modeli Türkiye’nin Eurofigter tedarikine ilişkin açıklamaya yapan Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, "Tedarik konusunu İngiltere üzerinden ele alıyoruz. İngiltere bu konuda Almanya’nın itirazlarının kaldırılmasına yönelik yardımcı olacaklarını belirtiyorlar. Türkiye olarak ilk aşamada 20 daha sonra da 20 olmak üzere 40 uçak almak isteğimizi ifade ettik. Alacağımız uçaklar kesinlikle ikinci el değil. En üst modelini alma konusunda talebimiz oldu” ifadelerini kullandı.
23.11.2023 Gündem
MSB duyurdu! Bin 377 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu! Bin 377 terörist etkisiz hale getirildi MSB tarafından yapılan açıklamada, "1 Ocak’tan itibaren birliklerimize 445 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiştir. Anında ve misliyle verilen karşılık ile 25’i son bir haftada olmak üzere bin 377 terörist etkisiz hale getirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.
23.11.2023 Gündem
Kızılelma ve Anka’ya milli motor yolda! İşte detaylar...
Kızılelma ve Anka’ya milli motor yolda! İşte detaylar... İHA ve helikopter motorlarının ardından insansız savaş uçakları için üretilen Türkiye’nin ilk turbofan motoru TEI-TF6000 de yola çıkmaya hazırlanıyor.
29.09.2023 Gündem
TEKNOFEST'te yerli uçak motoru sürprizi! TEI Genel Müdürü Akşit açıkladı
TEKNOFEST'te yerli uçak motoru sürprizi! TEI Genel Müdürü Akşit açıkladı TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI) Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit, yerli uçak motoru üretiminde artık son aşamaya geldiklerini belirterek, bazı motorlarda imalatın bazılarında ise test çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
1.09.2023 Ekonomi
TEKNOFEST neden erkene alındı? Bakan Yardımcısı Fatih Kacır merak edilen soruya cevap verdi
TEKNOFEST neden erkene alındı? Bakan Yardımcısı Fatih Kacır merak edilen soruya cevap verdi TEKNOFEST, beşinci gününde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda devam ediyor. Peki TEKNOFEST bu yıl neden erkene alındı? İşte detaylar...
1.05.2023 Gündem
Savunma Sanayi Başkanı Başkanı İsmail Demir: Anadolu'ya yayılacak
Savunma Sanayi Başkanı Başkanı İsmail Demir: Anadolu'ya yayılacak Savunma Sanayi Başkanı Başkanı İsmail Demir, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Demir, Gökbey'in göreve hazırlandığının altını çizerek, Gökbey'in yerli motorla bu yıl teslim edileceğini açıkladı.
25.03.2023 Ekonomi
Türk savuma sanayisi yerli motorları hazırlıyor
Türk savuma sanayisi yerli motorları hazırlıyor Türk savunma sanayisinin geliştirdiği kara ve hava araçlarının motor ve transmisyon ihtiyaçlarının yerli çözümlerle karşılanmasına yönelik projeler yoğun şekilde sürüyor.
6.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin silahları yerli motorlardan güç alıyor
Türkiye'nin silahları yerli motorlardan güç alıyor ASELSAN'ın geliştirdiği Sarp, Korkut, Gökdeniz gibi silah sistemlerinde, Volkan-II Tank Atış Kontrol Sistemi'nde yerli servo motor ve hareket kontrol çözümleri kullanılıyor.
30.10.2021 Bilim ve Teknoloji
TUSAŞ tarafından üretilen yerli ve milli AKSUNGUR SİHA teslim edildi
TUSAŞ tarafından üretilen yerli ve milli AKSUNGUR SİHA teslim edildi Son dakika haberine göre; Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, TUSAŞ tarafından üretilen yerli ve milli AKSUNGUR SİHA testlerinin başarı ile tamamlanarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildiğini açıkladı.
20.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Türk mühendislerince üretilen ‘hayalet motor’ suda ‘iz’ bırakmayacak
Türk mühendislerince üretilen ‘hayalet motor’ suda ‘iz’ bırakmayacak Konya'da bir şirketin ürettiği yeşil teknolojiye sahip bot ve yat motoru, sessizliği ve suda iz bırakmayan kabiliyetiyle dikkati çekiyor.
14.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin yeni zırhlı aracı Altuğ 8x8 göreve hazırlanıyor
Türkiye'nin yeni zırhlı aracı Altuğ 8x8 göreve hazırlanıyor Altuğ 8x8 Zırhlı Muharebe Aracı ve Zırhlı Personel Taşıyıcı, en güncel kullanıcı gereksinimleri, görev konseptleri, tehditler, teknoloji ve trendler ile mevcut yerli ve yabancı araçların kabiliyetleri değerlendirilerek geliştirildi.
16.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Zırhlı Pusat göreve hazırlanıyor
Zırhlı Pusat göreve hazırlanıyor TÜMOSAN, "Türkiye'nin yerlilik oranı en yüksek askeri aracı" olarak geliştirilen Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç Pusat'ı göreve hazırlıyor.
3.09.2021 Ekonomi
Aksungur İHA, 1000 uçuş saatini tamamladı
Aksungur İHA, 1000 uçuş saatini tamamladı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii mühendis ve teknisyenlerinin ürettiği insansız hava aracı (İHA) Aksungur, sahada 1000 uçuş saatine ulaştı.
7.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Selçuk Bayraktar duyurdu! Flaş İHA gelişmesi: 10 ülke daha...
Selçuk Bayraktar duyurdu! Flaş İHA gelişmesi: 10 ülke daha... Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB2 İHA için 10 ülkeyle sözleşme aşamasında olduklarını söyledi. Bayraktar, TB3'ün de 2022 yılında ilk uçuşunu yapacağını, motorunun TEI tarafından geliştirildiği bilgisini paylaştı.
4.08.2021 Ekonomi
TSK ve jandarmanın yeni zırhlıları için seri üretim başlıyor
TSK ve jandarmanın yeni zırhlıları için seri üretim başlıyor Kara kuvvetleri ve jandarmanın kullanımına sunulacak yeni zırhlı araçlar Pars İzci 6x6 ve 8x8 için seri üretime geçiliyor.
17.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Milli İHA Anka, sahadaki başarısını ihracata dönüştürdü
Milli İHA Anka, sahadaki başarısını ihracata dönüştürdü Türk savunma sanayisinin özgün insansız hava aracı (İHA) Anka, ilk uçuşunun 10'uncu yılında ihracat başarısına ulaştı.
25.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'den yeni hamle! ilk P-72 Deniz Karakol Uçağı teslim edildi...
Türkiye'den yeni hamle! ilk P-72 Deniz Karakol Uçağı teslim edildi... Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından yürütülen Meltem-3 Projesi'nde ilk P-72 Deniz Karakol Uçağı, düzenlenen törenle Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi. P-72 deniz karakol uçaklarının üzerine gelişmiş radar sistemi, elektronik destek tedbirleri, akustik işleme sistemleri, taktik veri linkleri 11 ve 16, MK46 ve MK54 torpido taşıma ve atma kabiliyeti gibi kritik sistemler entegre edildi.
11.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'de bir ilk! Kaçış modu çok güçlü...
Türkiye'de bir ilk! Kaçış modu çok güçlü... TUSAŞ Motor Sanayii (TEI) tarafından üretilen ilk milli helikopter motoru TS1400, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ana yükleniciliğinde geliştirilip, üretilen ilk yerli genel maksat helikopteri Gökbey'le semada olacak.
7.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Gökbey helikopteri yerli motorla buluşuyor
Gökbey helikopteri yerli motorla buluşuyor Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen yerli Gökbey Genel Maksat Helikopteri, yıl sonunda yerli motoruyla buluşacak.
25.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Hacim, yakıt ve maliyette tasarruf sağlayacak dairesel motor icat etti
Hacim, yakıt ve maliyette tasarruf sağlayacak dairesel motor icat etti Giresun Üniversitesi Şebinkarahisar Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi Fatih Burçin Gürarslan (42), otomotiv sektörü için hacim yakıt ve maliyette tasarruf sağlayacak dairesel motor icat etti. Gürarslan, mevcut motorlara göre 1/5 oranında daha küçük olan icadına Hisar Dairesel Motor adını verdi.
13.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Türk Silahlı Kuvvetlerine yerli füzeli Kaplan teslimatı başladı
Türk Silahlı Kuvvetlerine yerli füzeli Kaplan teslimatı başladı Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) kara unsurlarının ateş gücünü artıran Silah Taşıyıcı Araçlar Projesi kapsamında "yeni nesil tank avcısı" Kaplan teslimatı sayısı 26'ya ulaştı. Yerli olarak üretilen Orta Menzilli Tanksavar Silah Sistemi (OMTAS) füzelerinin kullanılacağı ilk araçların teslimatı da gerçekleştirildi. FNSS Genel Müdürü Nail Kurt, şirketin yürüttüğü projelere ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
23.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Yerli motorlu zırhlı araçlar 2021'de geliyor
Yerli motorlu zırhlı araçlar 2021'de geliyor Türk Silahlı Kuvvetleri için üretilecek yerli motorlar bu yıl ortaya çıkacak ve 6x6 ve 8x8 zırhlı kara araçlarında gelecek yıldan itibaren kullanılmaya başlanacak.
31.05.2020 Bilim ve Teknoloji
Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç'a yerli ve milli motor
Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç'a yerli ve milli motor TÜMOSAN ile FNSS arasında imzalanan sözleşmeye göre Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araca TÜMOSAN'ın motorları entegre edilecek.
25.12.2019 Bilim ve Teknoloji
İlk silah taşıyıcı araçlar teslim edildi
İlk silah taşıyıcı araçlar teslim edildi Silah Taşıyıcı Araçlar Projesi kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyaçlarını karşılamak üzere üretilen ilk araçlar güvenlik güçlerinin kullanımına sunuldu.
25.12.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yerli Motor ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yerli motor haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.