Yerinde Dönüşüm

Yerinde Dönüşüm

Son dakika yerinde dönüşüm haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yerinde dönüşüm ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yerinde dönüşüm haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yerinde Dönüşüm

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yerinde dönüşüm gelişmeleri de dahil olmak üzere 776 yerinde dönüşüm haberi bulunmuştur. Tüm yerinde dönüşüm haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da kentsel dönüşüm ve imar çalışmaları hız kazanıyor
Adana'da kentsel dönüşüm ve imar çalışmaları hız kazanıyor Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, öncelikli hedeflerinin kentsel dönüşüm, yerinde dönüşüm ve imar çalışmaları olduğunu söyledi.
23.04.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremin tüm izleri bölgeden silinecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremin tüm izleri bölgeden silinecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Ülkeye hiçbir faydanız dokunmayacak, millete hiçbir faydanız olmayacak, insanın hayatına olumlu yönde katkı yapamayacaksınız, sonra sadece yalan yanlış konuşarak, haksızca eleştirerek, siyaseti domine etmeye çalışacaksınız. Bunun adı siyasi şantajcılıktır. Türkiye bugüne kadar ne çektiyse programı ve projesi olmayan zübük siyasi tiplerinden çekmiştir. Son dönemde bu habis siyaset tarzının yeniden hortlamaya başladığını görüyoruz. Milletimizin sandıkta ne siyasi şantajcılara ne zübük siyasetçilere itibar etmeyeceğine inanıyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ Mitingi'nde yaptığı açıklamada "Bütçe imkanlarımızı zorlayarak, emeklilerimizin yükünü hafifletecek çeşitli adımları attık, atıyoruz." ifadelerini kullandı.
6.03.2024 Gündem
Adana İnşaat Fuarı 5 yıl aradan sonra yeniden açıldı: Sektör profesyonelleri buluştu
Adana İnşaat Fuarı 5 yıl aradan sonra yeniden açıldı: Sektör profesyonelleri buluştu Yapı, inşaat, ısıtma, soğutma, havalandırma, klima (IHS) ve güneş enerji sistemleri gibi inşaat sektörünün tüm aktörlerini içine alan 14. Adana İnşaat Fuarı, 5 yıl aradan sonra açıldı.
1.03.2024 Adana
Bakan Özhaseki açıkladı: Birkaç ay içerisinde toplamda 75 bin konut teslim edilecek
Bakan Özhaseki açıkladı: Birkaç ay içerisinde toplamda 75 bin konut teslim edilecek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde 307 bin konutun inşaatının devam ettiğini belirterek, birkaç ay içinde toplam 75 bin konutun teslim edilmiş olacağını söyledi.
19.02.2024 Ekonomi
Depremin birinci yılında 46 bin konut hak sahiplerine teslim ediliyor
Depremin birinci yılında 46 bin konut hak sahiplerine teslim ediliyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca yapılan açıklamada, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bölgenin eski güzel günlerine dönebilmesi için yoğun çaba sarf ediyor. Bakanlık, 11 şehirde 930 şantiyede, 110 bin 450 personelle gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. İnşası biten ve hak sahipliği belirlenen 46 bin konut teslim ediliyor. Mart ayının ortasına kadar ise 75 bin konutun hak sahiplerine teslimi planlanırken; depremin zarar verdiği illerin alt yapısı da Bakanlığın bağlı kuruluşu olan İLBANK tarafından verilecek hibeyle yenileniyor" denildi.
5.02.2024 Ekonomi
Bakan Özhaseki açıkladı! Depremzedeler yeni evlerinde
Bakan Özhaseki açıkladı! Depremzedeler yeni evlerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay için hazırlanan 7 bin 275 konutun bugün kuralarının çekileceğini belirterek, “Zemine üst tarafta yapacağımız inşaatlardan daha fazla önem veriyoruz. Neredeyse 20 metreye yakın zeminde kazık çakarak, zemini sağlamlaştırarak binaları yapıyoruz. Şu anda deprem bölgelerinde çalışan mühendisinden işçi arkadaşlarımıza kadar toplam 110 bin kişi gece gündüz demeden üç vardiya çalışmaya devam ediyorlar. Bizim amacımız evi yıkılan, konteynırda kalan vatandaşlarımız evlerine girinceye, ‘Allah sizden razı olsun’ deyinceye kadar çalışmak.” dedi.
3.02.2024 Ekonomi
Aylık 70 bin TL’ye çalıştırılacak usta bulunamıyor! Çağrı yapıldı
Aylık 70 bin TL’ye çalıştırılacak usta bulunamıyor! Çağrı yapıldı Kahramanmaraş merkezli depremler büyük bir yıkım yaşan Malatya’da, kentin yeniden inşası için çalışmalar hızla sürerken, firmalar aylık 70 bin TL maaşla çalıştırılacak usta bulmakta güçlük çekiyor.
13.12.2023 Ekonomi
Bakan Özhaseki: Adıyaman’ı hızla ayağa kaldıracağız
Bakan Özhaseki: Adıyaman’ı hızla ayağa kaldıracağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Adıyaman'da, şehir merkezine yapacağımız konut ve iş yerlerini sosyal donatı alanlarıyla birlikte tamamlayarak şehrimizi hızla ayağa kaldıracağız” dedi.
9.12.2023 Gündem
Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: İstanbul'da 600 bin konut çok riskli
Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: İstanbul'da 600 bin konut çok riskli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki canlı yayında açıklamalarda bulundu. Özhaseki olası İstanbul depremine değinerek, kentsel dönüşümün önemini vurguladı ve 'çok riskli' konut sayısını açıkladı.
5.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan depremzede esnafa faizsiz kredi müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan depremzede esnafa faizsiz kredi müjdesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. "Gazzeli kardeşlerimiz vahşete maruz bırakılıyor" diyen Erdoğan, " ABD ve Avrupa'nın koşulsuz desteğini alan İsrail insanlık suçu işliyor" şeklinde konuştu. Cumhuriyet'in 100. yılını omuz omuza kutladıklarını belirten Erdoğan, "Cumhuriyeti salonlara, balolara hapsedenlere, cumhuriyeti tapulu mülkü gibi görenlere bu tarihi günü nasıl idrak edilmesi gerektiğini gösterdik" dedi. Erdoğan, 2024 yılı kredi ve burs rakamlarını lisans öğrencileri için 2 bin, yüksek lisans için 4 bin, doktora öğrencileri için 6 bin liraya çıkardıklarını açıkladı. Erdoğan ayrıca, "Deprem bölgesindeki kobilerimize yönelik yeni bir kredi paketini devreye alıyoruz. İşletme başına 200 bin TL ile 700 bin TL arasında faizsiz kredi sağlayacağız." dedi.
31.10.2023 Gündem
Bakan Özhaseki: Gaziantep'te 24 bin 977 afet konutu ve köy evimiz hızla yükseldi
Bakan Özhaseki: Gaziantep'te 24 bin 977 afet konutu ve köy evimiz hızla yükseldi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Gaziantep'te 24 bin 977 afet konutu ve köy evi inşaatlarının hızla yükseldiğini açıkladı.
18.10.2023 Ekonomi
Bakan Özhaseki duyurdu: Adıyaman'da afet konutlarının önemli bölümünde son aşamaya geldik
Bakan Özhaseki duyurdu: Adıyaman'da afet konutlarının önemli bölümünde son aşamaya geldik Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Adıyaman'da 41 bin 171 afet konutu, 23 bin 640 köy evi, 17 bin 392 depo-ahır ve iş yeri olmak üzere toplam 82 bin 203 bağımsız bölüm yapıyoruz. 41 bin 292 afet konutu ve köy evinin önemli bir bölümünde son aşamaya geldik" dedi.
17.10.2023 Gündem
Bakan Özhaseki açıkladı: 750 bin TL hibe verilecek
Bakan Özhaseki açıkladı: 750 bin TL hibe verilecek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Yerinde Dönüşüm kampanyamızda hibe ve kredi miktarlarını artırdık. Konutlar için 750 bin TL hibe, 750 bin TL kredi, ahırlı köy evleri için 750 bin TL hibe, 1 milyon TL kredi, iş yerleri için 400 bin TL hibe, 400 bin TL kredi vereceğiz. Deprem bölgesinde ev ve iş yerlerini yerinde dönüştürmek isteyen vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” dedi.
6.10.2023 Ekonomi
Bakan Özhaseki'den 'kentsel dönüşüm' açıklaması
Bakan Özhaseki'den 'kentsel dönüşüm' açıklaması Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. 6 Şubat depremlerinde 100 milyar doların üzerinde bir hasar ile karşı karşıya olunduğunu belirten Özhaseki, kentsel dönüşümde "3'te 2 çoğunluk yerine yüzde 50+1 ile yola çıkalım" dedi.
5.10.2023 Ekonomi
İstanbul'da deprem şurası! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 81 ili deprem bölgesi olarak görüp çalışmalarımızı sürdürmeliyiz
İstanbul'da deprem şurası! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 81 ili deprem bölgesi olarak görüp çalışmalarımızı sürdürmeliyiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da “Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası”nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bilim insanları olarak yaklaşan tehlikeye karşı kamuoyunu vatandaşlarımızı her gün ikaz ediyorsunuz. Yürütme olarak her ikaza kulak veriyoruz. Çıkacak kanunla Meclisimiz de üzerine düşeni yapmış olacak. Yargı'nın da kolaylaştırıcı anlayışla sürece dahil olacağına inanıyorum. Kentsel dönüşüm bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızdan beklentilerimiz bu çalışmalara destek vermesi." dedi.
15.09.2023 Gündem
Bakan Özhaseki açıkladı! TOKİ'de yüzde 25 indirim
Bakan Özhaseki açıkladı! TOKİ'de yüzde 25 indirim Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. Özhaseki “TOKİ’den konut ve iş yeri alan vatandaşlarımız, kalan borçlarını peşin ödemek isterlerse yüzde 25 oranında indirimden faydalanabilecek" ifadelerini kullandı.
14.09.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fırsatçılara net mesaj: Cezalar daha caydırıcı olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fırsatçılara net mesaj: Cezalar daha caydırıcı olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fiyatları şişirenleri engellemek amacıyla kimlik doğrulaması ve para cezası müeddiyesi getirdik. Galericilere 221 milyon lira idari para cezası kesildi. Stokçuluk yapan perakendecilere kesilen ceza 188,5 milyon lirayı geçti. İdari para cezaları ve men cezalarının caydırıcı hale gelmesi açıktır." dedi
5.09.2023 Gündem
Hatay'da toplu temel atma töreni! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremi istismar eden değil, hizmet eden olduk
Hatay'da toplu temel atma töreni! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremi istismar eden değil, hizmet eden olduk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı bağlantı yaparak katıldığı Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Seçim döneminde depremzedelere bedava ev sözü verenler hem sözlerini hem de Hatay'la birlikte diğer şehirlerimizin de yolunu unuttu. Bugün temellerini attığımız projelerimizle birlikte Hatay'ın kent meydanının, şehir merkezinin inşası için de ilk kazmayı vuruyoruz" dedi.
2.09.2023 Gündem
Bakan Mehmet Özhaseki açıkladı: Dışarıdan gelen herkes 'depremin 4'te 1'i bizde olsa altından kalkamazdık' dedi
Bakan Mehmet Özhaseki açıkladı: Dışarıdan gelen herkes 'depremin 4'te 1'i bizde olsa altından kalkamazdık' dedi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,"Dışarıdan gelen herkes muhatap olduğu bizim insanımıza; 'bu depremin 4'te 1'i bizim orada olsa emin olun altından kalkamazdık' dediler. Amerika'da bir kasırga oldu aradan 2 sene geçmiş daha devlet oraya gidememiş. Almanya'da sel felaketi vardı. Millet isyanlarda 2 sene geçmiş Alman devleti oraya daha vatandaşın yarasını saracak bir şey yapmamış. Bizde ise kısa sürede 200 bin konutun temeli atıldı" dedi.
27.08.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çanakkale açıklaması: Yangın kısa süre içinde kontrol altına alınacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çanakkale açıklaması: Yangın kısa süre içinde kontrol altına alınacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma ve Adıyaman Hastane Farklı Seviyeli Kavşağı Açılış Töreni’ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan Çanakkale'de devam eden orman yangınına ilişkin olarak, "Hızı 70 kilometreye ulaşan şiddetli rüzgar işimizi zorlaştırsa da yayılması durduruldu. İnşallah kısa sürede kontrol altına alacağız" diye konuştu.
23.08.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklinin beklediği açıklama geldi! "Çalışmalar sürüyor adımları atacağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklinin beklediği açıklama geldi! "Çalışmalar sürüyor adımları atacağız" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularına cevap verdi. Erdoğan, memur ve emekli zamlarıyla ilgili konuşarak, "Şu anda memurlarla ilgili çalışmayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız yetkili sendikalarla sürdürüyor. Bu ay sonuna kadar da devam edecek. Nitekim birinci, ikinci, açıklamalar Bakanım tarafından yapıldı. Emeklilerle ilgili de ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız." dedi.
21.08.2023 Gündem
Bakan Özhaseki: Sıfır toleransla önümüze bakacağız
Bakan Özhaseki: Sıfır toleransla önümüze bakacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremlerin ardından TOKİ'nin yaptığı konutlarda bir çatlak bile olmadığını belirterek, “Niye, işte sıfır toleransla gittiği için olmadı. Daha önce güya TOKİ beğenilmezdi. ‘TOKİ evleri değil mi canım falan filan’ denirdi. Ne oldu şimdi? En kıymetli evler durumuna geldi. O yüzden kardeşlerim bu işte de bundan sonra asla tolerans olmayacak. Sıfır toleransla önümüze bakacağız” dedi.
17.08.2023 Gündem
Cevdet Yılmaz: Bu yıl 1 trilyon lira kaynak deprem için harcanacak
Cevdet Yılmaz: Bu yıl 1 trilyon lira kaynak deprem için harcanacak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Deprem felaketinden 11 ilimiz ve 14 milyondan fazla insanımız doğrudan etkilendi. Bu yıl sadece merkezi yönetim bütçemizde, deprem harcamalarımız hesaplarımıza göre 762 milyar Tük Lirası olacak. Çok büyük bir yükle karşı karşıyayız. Yerel yönetimler, İş Kur, SGK gibi kurumlarımızı da dahil edersek 1 trilyon liraya yakın kaynağın bu sene depreme harcanacağını ifade edebilirim. Bu en gelişmiş ülke için bile büyük bir maliyet ama inşallah hep birlikte ülke olarak, millet olarak bu yükü omuzlayacağız" dedi.
12.08.2023 Gündem
Bakan Özhaseki: Yeni yapılar 4 katı geçmeyecek
Bakan Özhaseki: Yeni yapılar 4 katı geçmeyecek Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm toplu temel atma töreninde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni yapılacak inşaatların fay hattına en az 60 metre uzaklıkta olacağını belirterek, “Sert zeminlere inşa edilecek binalar 4 katı geçmeyecek” dedi.
10.08.2023 Ekonomi
Bakan Özhaseki'den deprem konutlarıyla ilgili yeni açıklama!
Bakan Özhaseki'den deprem konutlarıyla ilgili yeni açıklama! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Toplu Temel Atma Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki kaç bin aileye kira yardımı yaptıklarını açıkladı.
10.08.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yerinde Dönüşüm ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yerinde dönüşüm haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.