Tesadüfen keşfedildi! Yerin 5 metre altında, farklı bir dünya...
Tesadüfen keşfedildi! Yerin 5 metre altında, farklı bir dünya... Bayburt'ta bir inşaat kazısı sırasında tesadüfen keşfedilen yerin 5 metre altındaki 3 bin yıllık Aydıntepe yer altı şehrinin 1200 metre uzunluğundaki 22 odadan oluşan koridorları ortaya çıkarıldı. 7.5 kilometre uzunluğunda olduğu tahmin edilen yer altı şehrinin kalan kısımlarının da ortaya çıkarılması için çalışma yürütülecek.
15.03.2021 Yaşam
Evleri su basınca ortaya çıktı! Tünel zannetmişlerdi ama...
Evleri su basınca ortaya çıktı! Tünel zannetmişlerdi ama... Nevşehir'in Avanos ilçesi Çalış beldesinde 15 evi su basmasının ardından yapılan incelemede, yaklaşık 5 kilometre uzunluğunda, içerisinde su birikintisi bulunan yer altı şehri ortaya çıktı. Belde sakinleri yer altı şehrinin turizme kazandırılmasını istedi.
8.06.2019 Gündem
Çobanlar 52 odalı yer altı şehri buldu
Çobanlar 52 odalı yer altı şehri buldu Kayseri’nin Gesi bölgesindeki mahalle sakinlerinin ve çobanların bölgede mağara olduğu ihbarı üzerine başlatılan çalışma sonucu 52 odalı bir yer altı şehri bulundu.
3.06.2017 Yaşam
Bu kimsenin aklına gelmezdi! Miras kalan evi temizlerken...
Bu kimsenin aklına gelmezdi! Miras kalan evi temizlerken... KAYSERİ’deki Merkez Melikgazi İlçesi’ndeki Ağırnas Mahallesi’nde ailesinden miras kalan evi temizleyen 50 yaşındaki Mustafa Bozdemir, evin 4 kat altına kadar uzanan bir yeraltı şehri buldu...
23.08.2014 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri