Yekdem

Yekdem

Son dakika YEKDEM haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan YEKDEM ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını YEKDEM haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yekdem

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yekdem gelişmeleri de dahil olmak üzere 34 yekdem haberi bulunmuştur. Tüm yekdem haberleri aşağıda listelenmiştir.
Elektrik faturasına güneş açacak! Maliyet düşüşü faturaya yansıyacak
Elektrik faturasına güneş açacak! Maliyet düşüşü faturaya yansıyacak Güneşten elektrik üretiminde ihtiyacı aşan kısmın satışı ve sisteme bedelsiz verilmesi şeklindeki işleyişe yüksek katılım var. Maliyet düşüşü faturaya yansıyacak.
1.05.2023 Gündem
Elektrik ile ilgili flaş karar! Artık yürürlükten kaldırıldı
Elektrik ile ilgili flaş karar! Artık yürürlükten kaldırıldı Elektrik ile ilgili yeni karar verildi. Farklı bölgelerde birden fazla lisanssız tesis kurulumuna izin veren yönetmelik düzenlemesi yürürlüğe girdi. Ayrıca Tüketim tesislerinin elektrik ihtiyacını karşılamak üzere kurulan tesisler için üretim ve tüketim tesislerinin aynı ölçüm noktasında olması şartı aranmayacak. Bu durumdaki tesislerin aynı dağıtım bölgesinde yer alma şartı da yürürlükten kaldırıldı.
1.10.2022 Ekonomi
Elektrikle ilgili flaş karar! EPDK açıkladı, indirimli olacak
Elektrikle ilgili flaş karar! EPDK açıkladı, indirimli olacak Elektrikle ilgili flaş gelişme. EPDK yeni kararı. Elektrik oyunu indirim olacak. Lisanssız elektrik üretiminde suistimalleri önlemek için harekete geçen EPDK, hayvancılık, sulama ve üretim tesislerini göstererek usulsüz şekilde iki katından fazla elektrik üretimi yapan sanayicinin enerjisini bedelsiz olarak dağıtacak.
10.08.2022 Ekonomi
Elektrik ile ilgili flaş karar! Resmen değişti, EPDK duyurdu: Artık şart...
Elektrik ile ilgili flaş karar! Resmen değişti, EPDK duyurdu: Artık şart... Elektrik ile ilgili flaş karar verildi. EPDK resmen duyurdu. Ve belli oldu. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasasında Lisansız Elektrik Üretim Yönetmeliği'nde değişikliğe gitti.
30.10.2021 Ekonomi
Maren Enerji halka arz ne zaman? Margün Enerji (Maren) talep toplama ne zaman, halka arz eşit mi oransal mı, hisse kodu ve satış fiyatı!
Maren Enerji halka arz ne zaman? Margün Enerji (Maren) talep toplama ne zaman, halka arz eşit mi oransal mı, hisse kodu ve satış fiyatı! SPK Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ’nin halka arzını onaylandı. Şirketin 310 milyon TL olan mevcut sermayesi halka arzla 100 milyon TL artırılarak 410 milyon TL’ye çıkarılacak. Margün Enerji (Maren) talep toplama ne zaman, halka arz eşit mi oransal mı, hisse kodu ve satış fiyatı…
20.09.2021 Gündem
EPDK duyurdu! Flaş değişiklik
EPDK duyurdu! Flaş değişiklik Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması (YEKDEM) başvurularında kullanılacak dilekçe ve bilgi formu formatları değiştirildi.
2.09.2021 Ekonomi
Süre 1 ay daha uzatıldı! EPDK'dan flaş karar, resmen açıklandı
Süre 1 ay daha uzatıldı! EPDK'dan flaş karar, resmen açıklandı EPDK'dan flaş karar! Başvuru süresi 1 ay daha uzatıldı. 31 Ekim olan tarih 30 Kasım olarak değiştirildi. Değişiklik kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim lisansı sahibi tüzel kişiler, lisans bazında, bir sonraki takvim yılında Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması'na (YEKDEM) kayıt olmak istemeleri halinde artık 30 Kasım'a kadar kuruma başvuru yapabilecek. Başvurudan vazgeçmek isteyenler de taleplerini en geç bu tarihe kadar yazılı olarak bildirmek zorunda olacak.
19.08.2021 Ekonomi
EPDK'dan flaş karar! Süre uzatıldı
EPDK'dan flaş karar! Süre uzatıldı Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizması'ndan faydalanacak lisanslı elektrik üretim santralleri için bir sonraki yıla ilişkin başvuru süresini 30 Kasım'a uzatıldı.
15.08.2021 Ekonomi
Doğal gaz açıklaması! 5 yıl olacak, EPDK resmen duyurdu...
Doğal gaz açıklaması! 5 yıl olacak, EPDK resmen duyurdu... Doğal gaz ile ilgili flaş açıklama. 5 yıl olacak. EPDK bugün resmen duyurdu. Doğal gaz dağıtım şirketlerinin perakende satış tarifelerine ilişkin açıklama geldi. Üçüncü tarife uygulama dönemi 1 Ocak 2022 ve 31 Aralık 2026 dahil olmak üzere 5 yıl olacak. Doğal gaz dağıtım şirketlerinin uygulayacakları sistem kullanım bedellerinin hesaplanmasında üçüncü tarife uygulama dönemi için itfa süresi de 22 yıl olarak dikkate alınacak.
31.07.2021 Ekonomi
Consus Enerji halka arz için SPK'ya başvurdu!
Consus Enerji halka arz için SPK'ya başvurdu! Consus Enerji halka arz yolunda ilk adımı attı. Global Yatırım Holding'in iştiraki Consus Enerji hisselerini halka açıyor. Şirket halka arza yönelik değişiklik yapmak için Sermaye Piyasası Kurulu´na (SPK) başvurdu. Consus Enerji, yenilenebilir enerji alanında gerçekleştirdiği biyokütle ve güneş santralleri yatırımları ile öne çıkıyor.
17.06.2021 Ekonomi
Margün Enerji halka arz ne zaman? Margün Enerji halka arz hangi banka üzerinden yapılacak?
Margün Enerji halka arz ne zaman? Margün Enerji halka arz hangi banka üzerinden yapılacak? Esenboğa Elektrik, yüzde 100 oranında bağlı ortaklığı Margün Enerji'nin halka arzı için KAP'a ön izin başvurusunda bulundu. Esenboğa Elektrik, KAP'a yaptığı açıklamada Margün Enerji'nin halka arzı konusunda yetkilendirilen kuruluş hakkında bilgi verdi. Peki, Margün Enerji halka arz ne zaman? Margün Enerji halka arz hangi banka üzerinden yapılacak? Esenboğa Elektrik Margün Enerji hisse fiyatı...
20.04.2021 Ekonomi
Elektrik faturaları ile ilgili flaş açıklama! Fiyatlar yüzde 32...
Elektrik faturaları ile ilgili flaş açıklama! Fiyatlar yüzde 32... Elektrik ile ilgili önemli açıklama geldi. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Faturalara yansıyor. Fiyatı yüzde 32 daha ucuz. Yüzde 315'lik rekor bir artış yaşandı. Tüketiciler için çok önemli bir tasarruf aracı oldu. Elektrik tedarikçisi değiştirebilecek tüketici sayısı serbest tüketici limitinin 80 liraya düşürülmesiyle birlikte 25 milyona kadar çıktı. Bu yıl özellikle ev elektrik tarifelerinin artış göstermesi ile çok sayıda kişinin tedarikçi değiştirmesi bekleniyor. Böylelikle ulusal tarife zamlarından da etkilenme olmayacak ve daha az fatura ödenecek. Yıllık enflasyon oranının altında kalan elektrik zamları ile ilgili de açıklama geldi. 2021'de elektrik fiyatlarında artış yapılması da bekleniyor.
25.03.2021 Ekonomi
YEKDEM uzatıldı mı? YEKDEM başvuru süresi ne zamana kadar geçerli?
YEKDEM uzatıldı mı? YEKDEM başvuru süresi ne zamana kadar geçerli? YEKDEM süresi uzatıldı mı? 2021 yılı Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması (YEKDEM) başvurusunu yapmayan Yenilenebilir Enerji Kaynakları (YEK) belgeli üretim tesisleri için YEKDEM başvuru sisteminin 21 Aralık'a kadar açılması ve başvuruların bu tarihe kadar alınması kararlaştırıldı.
4.12.2020 Gündem
Elektrikte indirim fırsatı! Yüzde 30...
Elektrikte indirim fırsatı! Yüzde 30... Elektrik faturasında indirim alabilmek için son tarih 5 Aralık olarak belirlendi. Serbest tüketicileri ilgilendiren son kaynak tedarik tarifesi hakkındaki tebliğlere göre tarımsal sulama, sanayi, ticarethane abone gruplarında 1 Ocak 2021’den itibaren indirimli elektrik alabilecekler. Kurumlar ikili anlaşmalarla binlerce liralık faturalarını yüzde 30’a kadar düşürebilecekler.
1.12.2020 Ekonomi
Bakan Dönmez: Fiyatların düşeceğini bugünden söyleyebiliriz
Bakan Dönmez: Fiyatların düşeceğini bugünden söyleyebiliriz Bakan Dönmez: "(Karadeniz'deki gaz keşfi) Yaptığımız hesaplamalara göre, bugünkü şartlarda ithal ettiğimiz gaza göre çok daha ekonomik üreteceğiz. Bu doğal gazın sisteme dahil edilecek olması gaz fiyatları müşterilere olumlu yansır. Gaz fiyatlarının düşeceğini bugünden söyleyebiliriz."
23.09.2020 Ekonomi
YEKDEM 2020 başvurusu ne zaman? YEKDEM başvuruları nasıl alınacak?
YEKDEM 2020 başvurusu ne zaman? YEKDEM başvuruları nasıl alınacak? Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 2021 yılında Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması'ndan (YEKDEM) yararlanmak isteyen üretim lisansı sahibi tüzel kişilerin en geç 2 Kasım'da başvuru yapmaları gerektiğini duyurdu.
17.08.2020 Gündem
O uygulama sona eriyor! Yeni yıldan itibaren elektrikte...
O uygulama sona eriyor! Yeni yıldan itibaren elektrikte... Yeni yıldan itibaren elektrikte yeni dönem başlıyor. Şu an kadar dolar üzerinden yapılan elektrikte alım garantisi 2021 ile birlikte TL üzerinden yapılmaya başlayacak. Böylece doların yükselmesinden kaynaklanan elektrik fiyatındaki birim yükselmesi de ortadan kalkmış olacak.
29.06.2020 Ekonomi
Bakan Dönmez'den flaş açıklama! Beş kat arttı
Bakan Dönmez'den flaş açıklama! Beş kat arttı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, güneş enerjisinde çatı ve cephe uygulamalarıyla kendi elektriğini üreten bir yatırımcı profili geliştirmek istediklerini belirterek, "Hedefimiz, Türkiye'de çatı denildiğinde akla ilk gelen şeyin güneş paneli olması. Üretimin her alanında bu düşüncenin yerleştirilmesini arzuluyoruz." dedi.
18.06.2020 Ekonomi
Elektrikte yeni dönem! Bakan açıkladı...
Elektrikte yeni dönem! Bakan açıkladı... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sadece yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriği tüketmek isteyen kullanıcılar için bir tarife üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Şu anda TBMM`nin ilgili komisyonunda tarife üzerinde çalışılıyor. Meclisimizin takvimine göre süreç tamamlanacak. Sonrasında EPDK ilgili tarifeyi yayınlayacak. Böylece isteyen aboneler tedarik şirketleri vasıtasıyla bu tarifeden yararlanabilecek" dedi.
5.02.2020 Ekonomi
Bakan Dönmez'den yerli otomobil açıklaması
Bakan Dönmez'den yerli otomobil açıklaması Bakan Dönmez yaptığı açıklamada, "Yerli elektrikli otomobillerle birlikte 2030'da Türkiye'de 1 milyonun üzerinde elektrikli otomobil olacağını öngörüyoruz." dedi.
16.01.2020 Ekonomi
Doğal gaz abone bağlantı bedelleri yeniden belirlendi!
Doğal gaz abone bağlantı bedelleri yeniden belirlendi! 2020 Yılı Elektrik Kesme-Bağlama Bedeli ve doğal gaz dağıtım şirketleri tarafından 2020'de uygulanacak abone bağlantı bedelleri yeniden belirlendi.
30.12.2019 Ekonomi
Bakan Dönmez'den 'kendi elektriğini kendin üret' çağrısı
Bakan Dönmez'den 'kendi elektriğini kendin üret' çağrısı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, işletmeler ya da vatandaşların lisans alma ya da şirket kurma zorunluluğu olmadan daha fazla elektrik üretebileceğini belirtti.
12.05.2019 Gündem
Dün yayınlandı, o şart kalktı... Büyük avantaj!
Dün yayınlandı, o şart kalktı... Büyük avantaj! Yenilenebilir enerjiyle lisanssız elektrik üretimi için kurulu güç sınırı 1 megavattan 5 megavata çıktı. Okullar, belediyeler hem çatıya, hem bahçeye santral kurabilecek.
11.05.2019 Ekonomi
Bakan duyurdu! Taleplere yetişemiyoruz
Bakan duyurdu! Taleplere yetişemiyoruz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin Fatih gemisiyle ile Akdeniz'de yürüttüğü sondaj çalışmalarında hedefe yaklaştığını belirterek, "Bir iki hafta içerisinde 5 bin 500 metreye ulaşmış olacağız. Böylece var mı, yok mu bilgisini de elde etmiş olacağız. Bu çalışmaları kendi platformumuz ve personelimizle yapıyoruz, dışarıdan bu hizmeti alsaydık iki katı maliyetle yüz yüze kalacaktık." dedi.
25.02.2019 Ekonomi
Almanlar YEKA ihalesine talip
Almanlar YEKA ihalesine talip 20 yıldır Türkiye’de enerji sektöründe faaliyet gösteren Alman ENERCON şirketinin Genel Müdürü Kettwig, Türkiye’ye güven duyduklarını belirterek YEKA RES-2 ihalesiyle de ilgilendiklerini açıkladı
22.10.2018 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yekdem ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yekdem haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.