Yaz gündönümü nedir, 21 Haziran yaz gündönümü özellikleri ve ritüelleri? Yaz gündönümü ne demek, neden olur, ne zaman başlar?
Yaz gündönümü nedir, 21 Haziran yaz gündönümü özellikleri ve ritüelleri? Yaz gündönümü ne demek, neden olur, ne zaman başlar? 21 Haziran yaz dönümü bugün başladı. Kuzey yarımkürede yazın, güney yarımkürede kışın başlangıcı sayılan 21 Haziran, Güneş’in gökte en tepede olduğu zamanı temsil ediyor. Peki, Türkiye'nin de içinde bulunduğu Kuzey yarımkürede 21 Haziran yaz gündönümü özellikleri ve ritüelleri nelerdir? Yaz gündönümü nedir, ne demek, neden olur ve ne zaman başlar?
21.06.2022 Gündem
Yaz 2021 nedir? Yaz gündönümü ne demek, ne zaman? 21 Haziran’da ne olur, Türkiye’de en uzun gündüz nerede yaşanır?
Yaz 2021 nedir? Yaz gündönümü ne demek, ne zaman? 21 Haziran’da ne olur, Türkiye’de en uzun gündüz nerede yaşanır? Yaz gündönümü nedir, ne demek? Google yaz 2021 doodle'ı ile yazın gelişini kutlayınca, yaz 2021 doodle hakkında araştırma yapılmaya başlandı. 21 Haziran tarihinde Güneş ışınları Yengeç Dönencesine dik gelmektedir. Bu nedenle Kuzey yarımkürede en uzun gündüz yaşanırken, Güney yarımkürede ise en uzun gece yaşanmaktadır. Bu tarihe kadar uzayan gündüzler, 21 Haziran sonrasında Kuzey yarımkürede kısalmaya başlamaktadır. Peki, Doodle olan 21 Haziran yaz gündönümü özellikleri, neden olur, Türkiye’de en uzun ve en kısa gündüz nerede yaşanacak?
21.06.2021 Gündem