Yaşar Kemal

Yaşar Kemal

Son dakika yaşar kemal haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yaşar kemal ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yaşar kemal haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yaşar Kemal

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yaşar kemal gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.909 yaşar kemal haberi bulunmuştur. Tüm yaşar kemal haberleri aşağıda listelenmiştir.
Portakal Çiçeği Karnavalı 5. gününde coşkuyla devam ediyor! Büyük coşku yaşandı
Portakal Çiçeği Karnavalı 5. gününde coşkuyla devam ediyor! Büyük coşku yaşandı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamına alınan Adana Portakal Çiçeği Karnavalı tüm coşkusuyla şehre renk katmaya devam ediyor. Adanalılar ve civar kentlerden gelenler, kendilerine günlük rotalar çizerek, şehrin dört bir yanına yayılan etkinlikleri ziyaret ediyor.
17.04.2024 Adana
Atıklar sanatın gücüyle geri dönüyor
Atıklar sanatın gücüyle geri dönüyor Ressam Hüseyin Sönmez’in bilbordlardan sökülen kağıtları kullanarak şablon baskı tekniği uyguladığı Retrospektif sergisi 19 Nisan’da Mersin’de sanat severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Sergi Mersin Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan sanatçının mezuniyetinden bugüne sanatsal üretimindeki seçkilerden oluşuyor.
16.04.2024 Adana
Adana’da Backyard Ultra Maratonu koşuldu! Kazananlar belli oldu
Adana’da Backyard Ultra Maratonu koşuldu! Kazananlar belli oldu Backyard Ultra Maratonu 6-7 Nisan tarihlerinde Adana’da koşuldu. Ülkemizde sayılı illerde gerçekleştirilen, katılımcıların her saat başında yeniden start aldığı ve 6 bin 706 metrelik parkuru aralıksız olarak koştuğu formatta gerçekleştirilen koşunun Adana ayağı Yaşar Kemal Yürüyüş ve Koşu Parkuru'nda gerçekleştirildi.
10.04.2024 Adana
Aziz Nesin'e göre en iyi 10 Türk romanı: Kitaplığınızda mutlaka bulunması gerekir
Aziz Nesin'e göre en iyi 10 Türk romanı: Kitaplığınızda mutlaka bulunması gerekir Türk Edebiyatının en önemli yazarlarından olan ve aynı zamanda yazdığı tiyatro oyunları ve şiirleriyle de hafızalara kazınan Aziz Nesin, geçmişten günümüze en iyi 10 Türk romanını katıldığı bir söyleşide açıklamıştı. İşte Aziz Nesin'in mutlaka kitaplığınızda olmasını istediği en iyi 10 Türk romanı...
3.04.2024 Gündem
Türk edebiyatının mihenk taşı Adana yazın dünyasına ilham veriyor
Türk edebiyatının mihenk taşı Adana yazın dünyasına ilham veriyor Medeniyetler beşiği olarak kabul edilen Çukurova bölgesi, doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra kültürel zenginliği ile de ön plana çıkıyor. Bu topraklardan doğan yazarlar, ulusal sınırları aşıp dünya çapında üne kavuştu. Çukurova’nın bereketli toprakları birçok filme, diziye, romana konu olurken pek çoklarımız hayatının bir döneminde Adana hikayeleri ile tanıştı. Yaşar Kemal’in İnce Memed’i ile sıradan bir köy çocuğunun 'kurtarıcı'ya dönüşmesini soluksuz okurken, Orhan Kemal’le Cemile ve Necati arasındaki saf aşka ortak olduk. Çukurova’nın kokusunu iliklerimize kadar hissettik.
27.03.2024 Adana
Adanalı yazardan bir şehir fantezisi... Bereketli toprakların yeni edebiyatçısı Ünal: 'Kemal'lerin izinden gitmek istiyorum
Adanalı yazardan bir şehir fantezisi... Bereketli toprakların yeni edebiyatçısı Ünal: 'Kemal'lerin izinden gitmek istiyorum Muzafferin Ölüm Uykusu kitabının yazarı Zekeriya Ünal Çukurova'nın bereketli topraklarının yeni nesil yazarları arasında dikkat çekiyor. Yazım serüvenine öyküyle başlayan Ünal, " Yeni öyküler yazmak, yeni kitaplar yayınlamak ve daha çok okura ulaşmak istiyorum. Yaşar Kemal’lerin, Orhan Kemal’lerin doğduğu bu bereketli topraklarda yeni bir edebiyatçı olarak onların izinden gitmek niyetindeyim." diyor.
21.03.2024 Adana
CHP’li Meclis Üyesi Pelin Turhan polis memurlarını darbettiği iddiasıyla gözaltıa alındı
CHP’li Meclis Üyesi Pelin Turhan polis memurlarını darbettiği iddiasıyla gözaltıa alındı İzmir'de, Narlıdere Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Pelin Turhan, kimlik kontrolü sırasında tartıştığı polis memurlarını darbettiği suçlamasıyla gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan Turhan, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
6.03.2024 Gündem
Yaşar Kemal ölümünün 9. Yılında anılıyor! Çukurova'nın çeltik tarlalarından dünyaya
Yaşar Kemal ölümünün 9. Yılında anılıyor! Çukurova'nın çeltik tarlalarından dünyaya İnce Memed, Orta Direk, Binboğalar Efsanesi, Ağrı Dağı Efsanesi, Sarı Sıcak ve Tek Kanatlı Bir Kuş'un da aralarında olduğu çok sayıda esere imza atan Yaşar Kemal ölümünün 9 yılında anılıyor.
29.02.2024 Adana
Adana Seyhan'da en düşük işçi maaşı 36 bin TL oldu
Adana Seyhan'da en düşük işçi maaşı 36 bin TL oldu Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, belediyede en düşük işçi ücretinin sosyal haklar hariç 36 bin TL olduğunu açıkladı. Akay, " Tüm işçilerimize hayırlı uğurlu olsun. Daha yaşanabilir, daha refah, daha mutlu bir Seyhan için tüm çalışanlarımızla birlikte özveriyle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
25.02.2024 Adana
Yapısına Göre Cümleler Nelerdir? Cümleler Yapısına Göre Nasıl Ayrılır?
Yapısına Göre Cümleler Nelerdir? Cümleler Yapısına Göre Nasıl Ayrılır? En az bir kelimeden oluşan ve yargı bildiren anlamlı söz ve kelime gruplarına cümle denir. Cümleler hem anlam hem de yapı bakımından birçok türe ayrılır. 
5.02.2024 Gündem
Toplumcu Gerçekçi Yazarlar Kimlerdir? Toplumcu Gerçekçi Yazarların Eserleri Nelerdir?
Toplumcu Gerçekçi Yazarlar Kimlerdir? Toplumcu Gerçekçi Yazarların Eserleri Nelerdir? Toplumcu gerçekçi akımı 1. yüzyılın ilk çeyreğinde hem sinema hem de edebiyat alanında ortaya çıkmıştır. Sinemada İtalyan Yeni Gerçekçi adı ile bilinen bu akım edebiyatta özellikle hikaye ve şiir gibi pek çok türü de kapsamaktadır. Bu anlamda Türk Edebiyatında pek çok yazara rastlamak da mümkündür.
4.02.2024 Gündem
5 Süper Lig hakemi alt klasmana düşürüldü
5 Süper Lig hakemi alt klasmana düşürüldü Merkez Hakem Kurulu (MHK), Süper Lig hakem kadrosunu açıkladı. Yaşar Kemal Uğurlu, Erkan Özdamar, Sarper Barış Saka, Yasin Kol ve Yiğit Arslan bir alt klasmana düşürüldü.
3.01.2024 Futbol
Arkadaşlarına yaptığı 'şaka' kanlı bitti: 2 ölü! 'Pişmanım'
Arkadaşlarına yaptığı 'şaka' kanlı bitti: 2 ölü! 'Pişmanım'  Adana’da içki içerken tartıştığı arkadaşları Alperen Kaya (19) ile Eren Güngör’ü (19) bıçaklayarak öldüren Şeref Aslantaş (19), olayda kullandığı bıçakla birlikte yakalandı. Tutuklanan Aslantaş’ın ifadesinde, “Eve dönmek için ayrılırken, şaka amaçlı Kaya’ya omuz attım. Küfredince tartışma çıktı. Öldürmek istememiştim, pişmanım” dediği ortaya çıktı.
24.11.2023 Gündem
Burak Yılmaz ile Ahmet Nur Çebi görüştü! Kararı resmen açıkladı
Burak Yılmaz ile Ahmet Nur Çebi görüştü! Kararı resmen açıkladı Antalyaspor'a deplasmanda 3-2 mağlup olan Beşiktaş'ta Teknik Sorumlu Burak Yılmaz, Başkan Ahmet Nur Çebi ile bir araya geldi. İşte detaylar...
6.11.2023 Beşiktaş
Antalyaspor-Beşiktaş (Maç özeti)
Antalyaspor-Beşiktaş (Maç özeti) Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında bugün Bitexen Antalyaspor'a konuk oldu. Antalyaspor 1-0 geriye düştüğü maçta Beşiktaş'ı 3-2 mağlup etti.
5.11.2023 Beşiktaş
Fenerbahçe - Trabzonspor maçını hakemi belli oldu
Fenerbahçe - Trabzonspor maçını hakemi belli oldu Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında oynanacak Fenerbahçe - Trabzonspor maçını hakem Zorbay Küçük yönetecek.
2.11.2023 Fenerbahçe
Galatasaray - Beşiktaş derbisini Halil Umut Meler yönetecek
Galatasaray - Beşiktaş derbisini Halil Umut Meler yönetecek Süper Lig'in 9'uncu haftasında 21 Ekim Cumartesi günü Galatasaray'ın Beşiktaş'ı konuk edeceği karşılaşmada Halil Umut Meler düdük çalacak.
18.10.2023 Galatasaray
Süper Lig'de 5. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı!
Süper Lig'de 5. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı! Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında yapılacak maçları yönetecek hakemler belli oldu.
13.09.2023 Fenerbahçe
Yeni sezonda Süper Lig'de görev yapacak hakemler belli oldu
Yeni sezonda Süper Lig'de görev yapacak hakemler belli oldu Süper Lig'de 2023-2024 futbol sezonunda görev yapacak hakem ve VAR hakemleri Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açıklandı.
2.08.2023 Süper Lig
Süper Lig'de 35.hafta hakemleri belli oldu
Süper Lig'de 35.hafta hakemleri belli oldu Süper Lig'de 35. haftanın maçlarını yönetecek hakemler belli oldu.
19.05.2023 Süper Lig
Alanyaspor  Ümraniyespor'u tek golle geçti
Alanyaspor Ümraniyespor'u tek golle geçti Spor Toto Süper Lig'in 32’nci haftasında Corendon Alanyaspor sahasında HangiKredi Ümraniyespor’u ağırladı. Karşılaşma ev sahibi Alanyaspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle sonlandı.
28.04.2023 Alanyaspor
Sürpriz yok! Derbinin hakemi belli oldu
Sürpriz yok! Derbinin hakemi belli oldu Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında oynanacak kritik Beşiktaş - Galatasaray derbisinin hakemi Ali Şansalan oldu.
27.04.2023 Beşiktaş
Trabzonspor-Beşiktaş maçının hakemi belli oldu
Trabzonspor-Beşiktaş maçının hakemi belli oldu Spor Toto Süper Lig'de 29. hafta maçlarının hakemleri Merkez Hakem Kurulu tarafından belirlendi.
13.04.2023 Trabzonspor
Kısmetse Olur Batuhan kimdir, kaç yaşında? Geldiği ilk gün Elif'i kırmızı odaya çağırdı!
Kısmetse Olur Batuhan kimdir, kaç yaşında? Geldiği ilk gün Elif'i kırmızı odaya çağırdı! Kısmetse Olur evinin yeni damat adaylarından Batuhan Boz hakkında araştırmalar devam ediyor. Kısmetse Olur Batuhan hem görüntüsü hem de tavırlarıyla dikkat çekiyor. Sosyal medyada da çok konuşulan Kısmetse Olur Batuhan kimdir, kaç yaşında? Batuhan Boz ne iş yapıyor? İşte detaylar...
2.02.2023 Televizyon
Cenk Tosun: Hocam bu nasıl faul? Yaşar Kemal Uğurlu: Sen Premier Lig'de oynadın...
Cenk Tosun: Hocam bu nasıl faul? Yaşar Kemal Uğurlu: Sen Premier Lig'de oynadın... Alanyaspor'a attığı gollerle yine kalitesini gösteren ve Vodafone Park'ı ayağa kaldıran Cenk Tosun ile hakem Yaşar Kemal Uğurlu'nun diyaloğu gündeme damga vurdu.
29.01.2023 Beşiktaş

Benzer Haber Etiketleri

Yaşar Kemal ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yaşar kemal haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.