Yapı Kayıt Belgesi

Yapı Kayıt Belgesi

Son dakika yapı kayıt belgesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yapı kayıt belgesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yapı kayıt belgesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yapı Kayıt Belgesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yapı kayıt belgesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 234 yapı kayıt belgesi haberi bulunmuştur. Tüm yapı kayıt belgesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Kurum Ankara'da depremzede aileleri ziyaret etti
Bakan Kurum Ankara'da depremzede aileleri ziyaret etti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara’nın Mamak ilçesinde depremzede ailelere yaptığı ziyarette, “Daha önceki depremlerde olduğu gibi milletimizle yan yana, omuz omuza bu acılarımızı hep birlikte paylaşacağız. Biz büyük bir aileyiz. Türkiye ailesiyiz. Biz düştüğümüz yerden kalkmayı biliriz. Birbirimize destek olmayı biliriz.” dedi.
6.04.2023 Gündem
12 bin lira verip kurtulmuş! Flaş detay ortaya çıktı
12 bin lira verip kurtulmuş! Flaş detay ortaya çıktı Depremzede gibi şehri terk ederek Manavgat’ta bir otele yerleştiği ortaya çıkan Kule Apartmanı müteahhiti Ömer Cihan’ın ruhsata aykırı çıkmalar yaptığı, ancak 12 bin lira ödeyerek inşaata devam ettiği ortaya çıktı.
21.02.2023 Gündem
İmar affı nedir, imar affı en son ne zaman çıktı? İmar barışı nedir, ne işe yarar, imar affı 2023 çıktı mı?
İmar affı nedir, imar affı en son ne zaman çıktı? İmar barışı nedir, ne işe yarar, imar affı 2023 çıktı mı?  Kahramanmaraş’ta meydana büyük felakette yeni yapılmış binaların da yıkılması imar affı konusunu kamuoyunun gündemine getirdi. Peki, İmar affı nedir? İmar affı ne zaman çıktı, imar affı, 2023 çıktı mı? 
10.02.2023 Ekonomi
Resmen değişti! Teşvik getirildi, muaf sayılacak
Resmen değişti! Teşvik getirildi, muaf sayılacak Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde önemli değişiklikler yapıldı. Yeni dönemde, binaların bodrum katına yapılacak otopark alanlarının iki katı kadar alan emsal harici sayılarak, bodrum otoparkları teşvik edilecek.
1.01.2023 Ekonomi
2/B ve tarım arazileri ile ilgili yeni karar! Süre uzatıldı, peşin ödemede indirim...
2/B ve tarım arazileri ile ilgili yeni karar! Süre uzatıldı, peşin ödemede indirim... 2/B ve tarım arazileri ile ilgili son dakika açıklaması! Resmi Gazete’de yayımlandı, süre uzatıldı. 2/B ve tarım arazilerinin hak sahiplerine satışında başvuru ve ödeme süresi 31 Aralık’a kadar uzatıldı. Ticari faaliyetlerde kullanılmak üzere kiraya verilen Hazine taşınmazları satılabilmesinin yanı sıra en az üç yıl süreyle bu taşınmazları sözleşmeye dayalı olarak kullanan kiracılara öncelikli alım hakkı da tanındı. Peşin ödemede herhangi bir indirim yapılmıyordu. Artık ödemelerde yüzde 20 indirim imkanı getirildi.
15.04.2022 Ekonomi
Maaşlara zam geliyor! Müjdeli haber geldi, kabul edildi, 4 bin 250 lira ve...
Maaşlara zam geliyor! Müjdeli haber geldi, kabul edildi, 4 bin 250 lira ve... Maaşlara zam geliyor. Binlerce kişiye müjde. Muhtar maaşlarını asgari ücretin altında olmayacak şekilde düzenlemeyi de içeren, Vergi ve Ekonomi Paketine ilişkin yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Teklifle, muhtar maaşları asgari ücret seviyesine çıkarılacak. Bu düzenlemenin müjdesini Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlar toplantısında vermişti. Kanun teklifinde ayrıca kurumlar vergisinin, finans sektörü için yüzde 20'den yüzde 25'e çıkarılması teklif edildi. "Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlar'da değişiklik öngörüyor. Teklifle; hakkında, reklam yasağı bulunanlara verilen reklamlar için yapılan harcamaların gider olarak kabul edilmemesi öngörülüyor. Özel sağlık kuruluşu ile sözleşme düzenleyerek hekimlik faaliyetini yürüten hekimlerin kazançlarının serbest meslek kazancı olarak vergilendirilmesi sağlanıyor. Vergi dairesince yapılan işlemlerde elektronik imza, mühür veya onay kullanılmasına ilişkin yetki getiriliyor. Evim mağdurları için de süreç başladı. İşte son dakika haberinin detayları...
7.04.2022 Ekonomi
Maaşlara zam geliyor! Müjdeli haber geldi, kabul edildi, 4 bin 250 lira ve...
Maaşlara zam geliyor! Müjdeli haber geldi, kabul edildi, 4 bin 250 lira ve... Maaşlara zam geliyor. Binlerce kişiye müjde. 'Vergi ve ekonomi paketi'ni içeren kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Teklifle, muhtar maaşları asgari ücret seviyesine çıkarılacak. Bu düzenlemenin müjdesini Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlar toplantısında vermişti. Kanun teklifinde ayrıca kurumlar vergisinin, finans sektörü için yüzde 20'den yüzde 25'e çıkarılması teklif edildi. "Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlar'da değişiklik öngörüyor. Teklifle; hakkında, reklam yasağı bulunanlara verilen reklamlar için yapılan harcamaların gider olarak kabul edilmemesi öngörülüyor. Özel sağlık kuruluşu ile sözleşme düzenleyerek hekimlik faaliyetini yürüten hekimlerin kazançlarının serbest meslek kazancı olarak vergilendirilmesi sağlanıyor. Vergi dairesince yapılan işlemlerde elektronik imza, mühür veya onay kullanılmasına ilişkin yetki getiriliyor. Evim mağdurları için de süreç başladı. İşte son dakika haberinin detayları...
31.03.2022 Ekonomi
İndirim kararı! Peşin ödemede yüzde 20...
İndirim kararı! Peşin ödemede yüzde 20... TBMM'ye sunulan torba teklifle, hazine arazilerinin satışı ve kiralanmasına yönelik yeni düzenlemeler geliyor. Buna göre hazineye ait arazi ve taşınmazlarının ekonomiye kazandırılması için satış bedelinin peşin ödenmesi hâlinde yüzde 20 indirim yapılacak. Satış gelirlerinin yüzde 25’i kentsel dönüşüm projelerinde kullanılacak.
27.03.2022 Ekonomi
Maaşlarına zam geliyor 4253 lira olacak! Meclis'e sunuldu, binlerce kişi bekliyordu...
Maaşlarına zam geliyor 4253 lira olacak! Meclis'e sunuldu, binlerce kişi bekliyordu... Binlerce kişi bekliyordu hükümet harekete geçti ve maaşlarına zam geliyor. Kanun teklifi Meclis'e sunuldu. Türkiye'de görev yapan yaklaşık 50 bin muhtarların maaşlarını asgari ücret seviyesine çıkaracak olan yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Bu düzenlemenin müjdesini Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlar toplantısında vermişti. Kanun teklifinde ayrıca kurumlar vergisinin, finans sektörü için yüzde 20'den yüzde 25'e çıkarılması teklif edildi. "Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlar'da değişiklik öngörüyor. Teklifle; hakkında, reklam yasağı bulunanlara verilen reklamlar için yapılan harcamaların gider olarak kabul edilmemesi öngörülüyor. Özel sağlık kuruluşu ile sözleşme düzenleyerek hekimlik faaliyetini yürüten hekimlerin kazançlarının serbest meslek kazancı olarak vergilendirilmesi sağlanıyor. Vergi dairesince yapılan işlemlerde elektronik imza, mühür veya onay kullanılmasına ilişkin yetki getiriliyor. Evim mağdurları için de süreç başladı.
26.03.2022 Gündem
Muhtar maaşları ve vergi düzenlemesi ile ilgili kritik gelişme! AK Parti duyurdu: Torba yasa teklifi...
Muhtar maaşları ve vergi düzenlemesi ile ilgili kritik gelişme! AK Parti duyurdu: Torba yasa teklifi... Muhtar maaşları ve vergilerle ilgili son dakika açıklaması! AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Muhtar maaşlarını Asgari Ücret seviyesine Çeken, Vergi Usul Kanunuyla kaçakçılık suçunun zincirleme suç kapsamına alınmasını da içeren evim şirketleri mağdurlarını koruyacak düzenlemeleri de içeren torba yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na bugün sunuyoruz” dedi.
25.03.2022 Ekonomi
Sosyal medyada çok konuşulmuştu! Cama sıfır apartman! Gerçek sebep ortaya çıktı
Sosyal medyada çok konuşulmuştu! Cama sıfır apartman! Gerçek sebep ortaya çıktı İstanbul Şişli’de yeni yapılan bir bina, hemen yanındaki binaya dayandı; camların önü tamamen kapandı. Sosyal medyada da tepki çeken olaya ‘1 metrelik işgalin’ neden olduğu ortaya çıktı. 1981’de yapılan binanın ruhsatsız olduğu ve yeni inşaatın yapıldığı parsele tecavüzlü olduğu belirtilirken, yeni inşaatın ruhsatlı olduğu açıklandı.
7.10.2021 Yaşam
İYİ Partili Lütfü Türkkan’a ait kaçak çiftlik tahliye edildi
İYİ Partili Lütfü Türkkan’a ait kaçak çiftlik tahliye edildi Kocaeli’de İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Milletvekili Lütfü Türkkan’a ait 15 kaçak yapıyla ilgili yıkım kararının kesinleşmesinin ardından çiftlikte tahliye işlemi başlatıldı.
21.06.2021 Gündem
Kekova'daki İngiliz'in kaçak villasına bir ret kararı daha!
Kekova'daki İngiliz'in kaçak villasına bir ret kararı daha! Antalya'nın Demre ilçesi Kekova bölgesindeki Ziyat Koyu'nda İngiliz vatandaşı Cloudya Jamey Hankes'in yaptırdığı kaçak villanın, Demre Belediyesi tarafından alınan yıkım kararına ilişkin yürütmenin durdurulması talebiyle açılan dava, 4'üncü kez reddedildi. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Biz belediye olarak yıkım için tüm yasal süreçlerin tamamlanmasını bekleyeceğiz. Burada verilen mahkeme kararları ortada" dedi.
14.04.2021 Yaşam
81 ilde yasaklandı! Genelge gönderildi
81 ilde yasaklandı! Genelge gönderildi Bundan sonra iskeleler denize girilmesinin mümkün olduğu kumluk, çakıllık kıyı alanlarında değil, sadece denize girme ve güneşlenme imkânının bulunmadığı kayalık alanlarda yapılacak. İskele üzerinde kapalı alan oluşturulması yasaklanırken, deniz taşıtlarının yanaşmasına da izin verilmeyecek. Sahillere çekidüzen verecek genelge Bakan Murat Kurum imzasıyla valiliklere gönderildi.
9.04.2021 Gündem
CHP lideri Kılıçdaroğlu'na esnaftan bozuk yol tepkisi
CHP lideri Kılıçdaroğlu'na esnaftan bozuk yol tepkisi Karşıyaka Deniz Baykal Kültür Merkezi'nde, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm Çalıştayı düzenlendi. Etkinlik kapsamında ziyaretlerde bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na bir esnaf tepki gösterdi.
13.03.2021 Gündem
Emlak Katılım Bankası'ndan flaş karar! Kredi...
Emlak Katılım Bankası'ndan flaş karar! Kredi... Emlak Katılım Bankası'ndan önemli karar! Garantör oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Emlak Katılım Bankamızın, geliştirdiği yeni finansman modelleriyle hem güçlendirmede hem yerinde dönüşümde hem de alansal dönüşümde vatandaşlar ile müteahhit firmalar arasındaki imzalanacak sözleşmelerin içerisinde bir garantör rolü olacak" ifadelerini kullandı.
6.03.2021 Ekonomi
Kaçak villa ile ilgili dikkat çeken gelişme! 30 gün süre...
Kaçak villa ile ilgili dikkat çeken gelişme! 30 gün süre... Antalya 4'üncü İdare Mahkemesi, İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın aldığı villanın yıkımıyla ilgili daha önce verdiği yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, yıkım için 30 gün süre tanıyacaklarını, aksi halde belediyenin yıkımı gerçekleştireceğini açıkladı.
9.02.2021 Gündem
Resmi Gazete'de yayımlandı! Artık zorunlu
Resmi Gazete'de yayımlandı! Artık zorunlu Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, çatıda toplanan yağmur suyunun bahçe zemini altında bir depoda toplanmasını sağlamak amacıyla yeni binalara "yağmur suyu toplama sistemi" kurulması zorunluluğu getirildi.
23.01.2021 Gündem
Ev alacak milyonları ilgilendiriyor! Ödeme yapmayın, tapu...
Ev alacak milyonları ilgilendiriyor! Ödeme yapmayın, tapu... Milyonlarca vatandaş için geçerli. Ev sahibi olmak isteyenler, bu hayalini gerçekleştirmek için en uygun fırsatları değerlendirmek istiyor. Ucuz ev arayışında olan vatandaşlar için çok önemli bir uyarı geldi. Yakın zaman da konut sahibi olmak için ödeme yapanları da kapsayan bu uyarıda tapusu alınan evin bile kaybetme riski bulunuyor. Ekonomik gücü yetersiz firmaların kentsel dönüşüme girmesi binlerce dönüşümzede yaratırken yeni bir mağduriyet daha doğdu. İnşaatlar yarım kalınca sadece evi yıkılanlar değil, yapılan yeni projelerden ev alan tüketiciler de zarar gördü. Vatandaşın ödeme yaptığı, hatta tapusunu aldığı evi kaybetme riski var.
13.12.2020 Ekonomi
Elektrikle ilgili flaş karar! Meclis'te kabul edildi artık ücret alınmayacak...
Elektrikle ilgili flaş karar! Meclis'te kabul edildi artık ücret alınmayacak... Enerji alanında düzenlemeler içeren Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek, yasalaştı. Yeni alınan kararla birlikte bağlantı hattının tüketici veya üretici tarafından tesis edilmesi halinde, bağlantı hattı işletme ve bakım sorumluluğu karşılığı dağıtım şirketine devredilecek, bu tüketicilerden ve üreticilerden bağlantı bedeli alınmayacak.
26.11.2020 Ekonomi
Enerji alanında düzenlemeler içeren teklif kabul edildi
Enerji alanında düzenlemeler içeren teklif kabul edildi Enerji alanında düzenlemeler içeren Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
25.11.2020 Gündem
Otoparklarda TOGG için de yer ayrılacak
Otoparklarda TOGG için de yer ayrılacak Yerli otomobil için çalışmaların sürdüğünü belirten Bakan Kurum, AVM’lerdeki otoparklarda her 50 park yerinde en az bir elektrikli araca park yeri zorunluluğu getirileceğini söyledi
22.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Bakan Kurum açıkladı! Tüm Türkiye'de uygulanacak, 2021'de devreye alınıyor
Bakan Kurum açıkladı! Tüm Türkiye'de uygulanacak, 2021'de devreye alınıyor Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kentsel dönüşüm kapsamında yatırım bedeli 39 milyar lira olan 110 bin konutun dönüşümünü başlattık. 98 bin 524 bağımsız bölümü riskli yapı olarak tespit ettik. Bütün Türkiye'de uygulanacak Bina Kimlik Sistemini 2021 yılında devreye alacağız." dedi.
20.11.2020 Ekonomi
Tepki çeken villa için karar çıktı! Hem yıkım, hem para cezası
Tepki çeken villa için karar çıktı! Hem yıkım, hem para cezası Antalya'nın Demre ilçesine bağlı 'Kekova' olarak da adlandırılan bölgedeki Üçağız Yarımadası'nda, İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın aldığı kaçak yapının yerine inşa edilen denize sıfır villanın Yapı Kayıt Belgesi'nin iptali üzerine belediye yıkım kararı aldı. Belediye, yapının kayıtlı olduğu şirkete de 63 bin TL'ye yakın para cezası kesti.
2.11.2020 Gündem
Enerji alanındaki düzenlemeleri içeren kanun teklifi kabul edildi
Enerji alanındaki düzenlemeleri içeren kanun teklifi kabul edildi Enerji alanında düzenlemeler içeren Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edildi.
21.10.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yapı Kayıt Belgesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yapı kayıt belgesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.