Uzman öğretmenlik süresi 8 yıl mı olacak, uzman öğretmenlik süresi düşecek mi? Uzman öğretmenler ne zaman başöğretmen olacak?
Uzman öğretmenlik süresi 8 yıl mı olacak, uzman öğretmenlik süresi düşecek mi? Uzman öğretmenler ne zaman başöğretmen olacak? 2023 Ocak ayında uygulamaya alınan uzman öğretmenlik 10 yıl olan bekleme süresi 8 yıla düşeceği iddiaları öğretmenler arasında yayıldı. Yasal uygulamaya göre, ataması yapılan bir öğretmen 10 yıl görev yaptıktan sonra, uzman öğretmenlik eğitimlerini alıp, MEB tarafından yapılan sınava giriyor. Uzman öğretmenlik sınavında en az 70 puan alan öğretmenler uzmanlık kariyer basamağına geçiyor. Peki, Uzman öğretmenlik süresi 8 yıl mı olacak, uzman öğretmenlik süresi düşecek mi?
21.05.2024 Gündem
Başöğretmenlik süresi düşecek mi? Uzman öğretmenlik 7 yıl olacak mı, uzman öğretmenlik süresi kısalacak mı?
Başöğretmenlik süresi düşecek mi? Uzman öğretmenlik 7 yıl olacak mı, uzman öğretmenlik süresi kısalacak mı? Öğretmenlik Meslek Kanunuyla birlikte kariyer basamakları Milli Eğitim Bakanlığında tanımlandı. Buna göre 10 yılını dolduran öğretmenler uzman öğretmen, 10 yıl uzman öğretmenlik yapanlar da Başöğretmen ünvanına sahip oluyor. Öğretmen başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik süresinin düşüp düşmeyeceği ise merak ediliyor. Peki, Başöğretmenlik süresi düşecek mi? Uzman öğretmenlik 7 yıl olacak mı, uzman öğretmenlik süresi kısalacak mı?
23.02.2024 Çalışma Hayatı
Uzman öğretmenlik başvuruları ne zaman, uzman öğretmenlik başvuru şartları neler? Uzman öğretmenlik süresi kısaldı mı, 5 mi 10 yıl mı?
Uzman öğretmenlik başvuruları ne zaman, uzman öğretmenlik başvuru şartları neler? Uzman öğretmenlik süresi kısaldı mı, 5 mi 10 yıl mı? Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı başvurularının ne zaman başlayacağı ve nasıl yapılacağı sorgulanırken MEB Bakanı Mahmut Özer, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, uzman ve başöğretmenlik için belirlenen kıdem sürelerinin kısalmasına yönelik çalışmaların tamamlandığını söylerken, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı için takvimin belli olduğunu da aktardı. Peki, Uzman öğretmenlik başvuruları ne zaman, uzman öğretmenlik başvuru şartları neler? Uzman öğretmenlik süresi kısaldı mı, 5 mi 10 yıl mı?
22.05.2023 Eğitim