Uygulama

Uygulama

Son dakika uygulama haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uygulama ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uygulama haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uygulama

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uygulama gelişmeleri de dahil olmak üzere 25.738 uygulama haberi bulunmuştur. Tüm uygulama haberleri aşağıda listelenmiştir.
Lokanta, restoran ve kafeler için KDV kararı! Resmen değişti, işte yeni oran
Lokanta, restoran ve kafeler için KDV kararı! Resmen değişti, işte yeni oran Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV oranı, yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV oranı ise, yüzde 20'ye çıkarıldı. Düzenlemeyle birlikte, lokantaların hizmetlerini, et, su, meyve suyu gibi gıda malzemesi satışı gibi göstererek yüzde 10 yerine yüzde 1 KDV ile faturalandırmasının önüne geçilecek.
27.04.2024 Ekonomi
Kansere karşı yol gösteriyor! Mobil uygulama ile jinekolojik kansere farkındalık
Kansere karşı yol gösteriyor! Mobil uygulama ile jinekolojik kansere farkındalık Metropol dışında yaşayan kadınlar için jinekolojik kansere karşı yol gösterici olduğunu vurgulayan Kalkınmada Kadının Sağlık Hakkı Derneği (KADINSA) Kurucusu, Yönetim Kurulu Başkanı ve Uzman Hemşire Emine Gök, hayata geçirdiği OncoHealth assistant uygulaması jinekolojik kansere karşı farkındalık kazandırdığını söyledi.
25.04.2024 Gündem
42 kişinin öldüğü binanın müteahhidinden pes dedirten savunma: Yönetmeliklerin çok çok üstünde bir deprem oldu
42 kişinin öldüğü binanın müteahhidinden pes dedirten savunma: Yönetmeliklerin çok çok üstünde bir deprem oldu Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan Bad-ı Saba Konutları’nda 42 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili 2’si tutuklu 10 sanığın ‘bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma’ suçundan 22.5’ar yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Binanın müteahhidi tutuklu Şahin Avşaroğlu (50), binayı yönetmeliğe uygun yaptığını belirterek, “Biz projelerimizi yönetmelikteki ivmelere göre yaparız. Ortada AFAD’ın ortaya koyduğu değerler var. Bu değerlere baktığımızda depremin hem hızı hem de ivme değerleri çok yüksek. Değerlere baktığımız da bazı ivmeölçerlerin olduğu yerde 2 kat, bazı ivmeölçerlerin olduğu yerde ise 4 kat, 6 kat var. Bu da depremin yönetmeliklerin çok çok üstünde bir deprem olduğunu ortaya koyuyor” dedi.
24.04.2024 Gündem
Danıştay kararını açıkladı! Kındılçeşme'deki plan revizyonunda gelişme var
Danıştay kararını açıkladı! Kındılçeşme'deki plan revizyonunda gelişme var Antalya'nın Kemer ilçesinde Beydağları Sahil Milli Park alanı içerisindeki Kındılçeşme'de bungalov ve villa gibi inşaatları içeren projeye izin veren plan revizyonu, Danıştay tarafından kesin olarak iptal edildiği açıklandı.
24.04.2024 Gündem
Ergonomi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Ergonomi Örnekleri Nelerdir?
Ergonomi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Ergonomi Örnekleri Nelerdir? Günlük hayatta ergonomi kelimesi ile çok sıkça karşılaşabiliyoruz. Bu kelimenin anlamı genellikle sıkça karıştırılır. Ergonomi kelimesi, genellikle konfor kelimesi ile karıştırılıyor. Kısacası, ergonomi kelimesi iş bilimi anlamına gelir.
22.04.2024 Gündem
Kamuya işçi alımı yapılacak! Resmi Gazete'de yayımlandı
Kamuya işçi alımı yapılacak! Resmi Gazete'de yayımlandı İçişleri Bakanlığı, Göç İdaresi Başkanlığına 382 sürekli işçi alınacağını duyurdu. İşçi alımı ile ilgili detaylar belli oldu. Resmi Gazete'de yayımlandı.
21.04.2024 Çalışma Hayatı
Ekmeğin fiyatı 2 TL'ye kadar düştü! Esnaflar rekabete girdi
Ekmeğin fiyatı 2 TL'ye kadar düştü! Esnaflar rekabete girdi Sivas’ta bir firma diğer firmalara tepki olması amacıyla ekmeğin fiyatını 2 liraya kadar düşürdü.
20.04.2024 Ekonomi
Bakanlık açıkladı: 94 milyon lira ceza kesildi
Bakanlık açıkladı: 94 milyon lira ceza kesildi Ticaret Bakanlığı "Reklam Kurulu aldatıcı reklamlar ve haksız ticari uygulamalar için 3,5 ayda 94 milyon lira ceza kesti." açıklamasında bulundu.
20.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Çalıştayı'na katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Çalıştayı'na katıldı Dünya Sağlık Örgütü'nün 15'incisini düzenlediği Bitkisel İlaçlar İçin Düzenleyici İşbirliği Toplantısı ile Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı'na katılan Emine Erdoğan, "Artan kronik hastalıklar ve aşırı ilaç kullanımı tüm dünyada sağlık politikalarını yeniden gözden geçirmenin zorunlu olduğu kanısını güçlendirmiştir. Bu noktada Dünya Sağlık Örgütü, geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemlerinin ülkelerin sağlık sistemlerine dahil edilmesini teşvik etmektedir. Tarihi öğretilerin gün yüzüne çıkarılarak, modern uygulamalara entegrasyonunda üzerimize düşeni yerine getirmek için 2012 yılında Sağlık Bakanlığımız bünyesinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Daire Başkanlığı kuruldu" dedi.
19.04.2024 Gündem
ABİDE sınavı ne zaman, MEB'in ABİDE uygulama nedir?
ABİDE sınavı ne zaman, MEB'in ABİDE uygulama nedir? Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi (ABİDE) araştırmasının 2024 uygulaması, 81 ilden yaklaşık 230 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Peki, ABİDE uygulaması nedir, ne zaman başlıyor?
19.04.2024 Gündem
Halka açık gerçekleştirildi! Hayat kurtaran ilk yardım tekniği ‘Heimlich Manevrası’
Halka açık gerçekleştirildi! Hayat kurtaran ilk yardım tekniği ‘Heimlich Manevrası’ Boğaza kaçan ve solunumu engelleyen yabancı cisimlerin çıkarılması konusunda hayat kurtaran ilk yardım tekniği ‘Heimlich Manevrası’ Acil Tıp Uzmanı doktoru ve eğitim hemşireleri tarafından düzenlenen program ile uygulamalı olarak YYÜ Gaziosmanpaşa Hastanesi Fuaye alanında halka açık olarak gerçekleşti.
19.04.2024 Yaşam
MSB'den İncirlik ve Kürecik açıklaması: Söz konusu değildir
MSB'den İncirlik ve Kürecik açıklaması: Söz konusu değildir Yunanistan'ın Deniz Parkı ilan etme girişimi hakkında konuşan MSB Kaynakları, "Bakanlık olarak Ege Denizi’nde hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak ve Yunanistan’ın tek taraflı statü oluşturma çabalarını engellemek maksadıyla teyakkuz halinde bulunmaktayız." ifadelerini kullandı. Bakanlık kaynakları, Kürecik’teki NATO radarının İran’ın İsrail’i vurduğu sırada İsrail’e bilgi aktarıp aktarmadığı yönündeki iddialarla ilgili, "Bu radar sisteminden elde edilen bilgiler NATO prosedürleri çerçevesinde müttefiklerle paylaşılmakta, NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı söz konusu değildir” dedi.
18.04.2024 Gündem
Ev sahipleri dikkat! Kiralık evde yeni dönem başladı, ilan siteleri mercek altında
Ev sahipleri dikkat! Kiralık evde yeni dönem başladı, ilan siteleri mercek altında Evini kiraya verecekleri doğrudan ilgilendiriyor. Yeni uygulama başladı. İlan siteleri mercek altına alındı. Yazlık sezonu bu yıl yeni düzenleme ile açılıyor. Konutunu turizm amaçlı kiralamak isteyenler; bulunduğu binada tüm kat maliklerinden onay almak zorunda. Bu nedenle müstakil seçeneklere ilgi daha yüksek.
18.04.2024 Ekonomi
Hastane randevu sisteminde yeni dönem
Hastane randevu sisteminde yeni dönem Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastane randevu sorununu çözmek için alınacak olan yeni tedbirler alınacağını açıkladı. Bakan Koca, "Randevu alıp onay verdiği halde gelmeyenler için aynı branşta hiçbir hekime ve sağlık tesisine müracaat edilemeyecek. Aynı klinikten mükerrer randevu alınamayacak. Yakında devreye girecek yöntemle iki randevusunu aldığı halde ikinci kez randevusuna gelmeyenlerin randevu almasını 15 günlük zaman dilimi için bütün branşlara randevuya kapalı hale getireceğiz. Uygulama ilerledikçe ilave tedbirler almaya da devam edeceğiz" dedi.
17.04.2024 Gündem
Yüzde 25 kira artışı bitti mi? Yüzde 25 kira artışı ne zaman başladı ve bitiyor? Yüzde 25 kira zammı ne zamana kadar geçerli, kalktı mı?
Yüzde 25 kira artışı bitti mi? Yüzde 25 kira artışı ne zaman başladı ve bitiyor? Yüzde 25 kira zammı ne zamana kadar geçerli, kalktı mı? Yüzde 25 kira artışı bitti mi, yüzde 25 kira zammı kalktı mı? Bayram sona erdi, Meclis açılırken vatandaşlar mayıs ayının yaklaşmasıyla "Kira zam sınırı kalkacak mı?" sorusuna yanıt aranmaya başlandı.
16.04.2024 Ekonomi
Görenler şaşkına uğruyor! atla Üniversite'ye gidiyor
Görenler şaşkına uğruyor! atla Üniversite'ye gidiyor İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nden Balıkesir Üniversitesi Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne 1 yıllık görevlendirme ile gelen Prof. Dr. Mehmet Can Gündüz, kampüste ve çevredeki kırsal mahallerde atla gezmeye başlayınca 'atlı profesör' olarak nam saldı.
16.04.2024 Gündem
Yapay zeka tehdit saçıyor! Bir telefon kadar yakınımızda bulunuyor
Yapay zeka tehdit saçıyor! Bir telefon kadar yakınımızda bulunuyor Uygulama marketinden kolayca indirilebilen SimSimi’ye 14 yaşında bir kız çocuğuna ait bir profilmiş gibi giriş yaptığını belirten Yapay Zeka, Çocuklar mobil cihazlardan kolayca indirilen ve pedofillerin cirit attığı SimSimi tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.
16.04.2024 Gündem
Uzman isim uyardı! Sürücüye selektörle radar uyarısı suç mu?
Uzman isim uyardı! Sürücüye selektörle radar uyarısı suç mu? Düzce'de Ramazan Bayramı tatili sırasında trafik polislerince yapılan, radar hız uygulamasını diğer sürücülere selektör yaparak haber veren 66 sürücüye idari para cezası uygulandı. Sosyal medyada tartışılan konuyla ilgili Adli Bilirkişi Dr. İbrahim Can, "Selektör yapmak bir işaretleşme aracı değildir. Deniz fenerlerindeki gibi bir mantıkla kullanmak doğru değildir" dedi.
15.04.2024 Gündem
Fatih Karagümrük – Fenerbahçe maçında 3 gol ve 2 kırmızı vardı
Fatih Karagümrük – Fenerbahçe maçında 3 gol ve 2 kırmızı vardı Süper Lig'in 32. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Fatih Karagümrük'ü 2-1 mağlup ederek maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.
14.04.2024 Fenerbahçe
İyi niyet pahalıya patladı! Selektörle sürücüleri uyaran şoföre ceza
İyi niyet pahalıya patladı! Selektörle sürücüleri uyaran şoföre ceza Düzce'de trafik polisinin radar uygulama yaptığını selektör ile diğer sürücülere haber vermeye çalışan 66 sürücüye toplamda 45 bin 540 TL ceza kesildi.
14.04.2024 Gündem
Bayram sonrası tatilcilerin dönüş yolculuğu devam ediyor! İşte yollardaki son durum
Bayram sonrası tatilcilerin dönüş yolculuğu devam ediyor! İşte yollardaki son durum 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin bitimine 1 gün kala tatilcilerin kente dönüş yolculuğu sürüyor. Tekirdağ'dan İstanbul yönüne doğru araç yoğunluğu artarken yetkililer yoğunluğun yarın da artarak sürmesinin beklendiğini belirtti. Burdur- Ankara D-650 karayolunda da zaman zaman yoğunluk yaşandı.
13.04.2024 Gündem
Her araca takılması zorunlu olacak! Yeni uygulamanın detayları belli oldu
Her araca takılması zorunlu olacak! Yeni uygulamanın detayları belli oldu Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiriyor. Yeni uygulama geliyor. 1 Ocak 2025’ten itibaren zorunlu hale getirilecek. Akaryakıt alırken artık şart olacak. İşte yeni düzenlemenin detayları...
13.04.2024 Ekonomi
MEB harekete geçti! Yeni müfredat belli oluyor
MEB harekete geçti! Yeni müfredat belli oluyor Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni öğretim programına ilişkin çalışmanın sonuna geldi.
13.04.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan kira arabuluculuğu açıklaması
Bakan Tunç'tan kira arabuluculuğu açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hukuki uyuşmazlıkların çözüm yöntemlerinden olan ve 2013 yılında hayata geçirilen arabuluculuk uygulaması kapsamında 5 milyondan fazla dosyanın arabulucuya gittiğini ve 3 milyon 679 bin 537 dosyanın bu sayede anlaşma ile çözüme kavuşturulduğunu açıkladı.
12.04.2024 Ekonomi
TFF yeni kararı açıkladı! Süper Lig'de 'yabancı VAR' resmen başlıyor
TFF yeni kararı açıkladı! Süper Lig'de 'yabancı VAR' resmen başlıyor Türkiye Futbol Federasyonu'nun UEFA ve Avrupa'nın 5 ülke federasyonu ile görüşmeleri sonucunda, Süper Lig'in 32'nci haftasından lig sonuna kadar haftanın kritik maçlarında yabancı Video Yardımcı Hakemi (VAR) görevlendirilecek. Ligin 32'nci haftasındaki MKE Ankaragücü - Gaziantep FK, Fatih Karagümrük - Fenerbahçe ve Alanyaspor - Galatasaray karşılaşmalarında yabancı video yardımcı hakemi görev alacak.
12.04.2024 Süper Lig

Benzer Haber Etiketleri

Uygulama ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uygulama haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.