İlk 'endüstri bölgesi' Trabzon'da kurulacak
İlk 'endüstri bölgesi' Trabzon'da kurulacak Üretim Reform Paketi kapsamında taşınacak sanayi sitesi sayısı Afyonkarahisar’ın da eklenmesiyle 11’e çıktı. Kurulacak 5 yeni endüstri bölgesine Trabzon’dan başlanacak.
20.07.2017 Ekonomi
Yükseköğretimde akademisyenler 75 yaşına kadar çalışabilecek
Yükseköğretimde akademisyenler 75 yaşına kadar çalışabilecek YÖK Başkanı Yekta Saraç, Üretim Reform Paketi kapsamına alınan Yükseköğretim Kanunu ile emekli öğretim üyelerinin ilgili bölümün ihtiyacı ve üniversitenin talebi üzerine, 75 yaşına kadar çalışabileceğini belirtti.
11.05.2017 Eğitim
Sanayide TRT payı kalkıyor
Sanayide TRT payı kalkıyor 77 maddelik Üretim Reform Paketi’ni tanıtan Bakan Faruk Özlü, sanayicileri destekleyeceklerini ve mali yüklerini azaltacaklarını belirterek, “OSB’lerdeki sanayiciye enerji desteği sağlayacağız” dedi. Özlü, şehir içindeki 8 sanayi sitesini 13 yıl vadeli kredi desteğiyle taşıyacaklarını söyledi
10.05.2017 Ekonomi
Bakan Özlü: Sanayicilerden kesilen TRT payını kaldırıyoruz
Bakan Özlü: Sanayicilerden kesilen TRT payını kaldırıyoruz Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Faruk Özlü, Üretim Reform Paketi ile sanayicilerin elektrikteki TRT payının kaldırılacağını söyledi. Söz konusu paket sanayicilerin yükünü azalacağı gibi birçok teşviki de içinde barındırıyor.
10.05.2017 Ekonomi