Üniversite tercihleri nasıl yapılmalı? Uzmanından 2021 YKS tercihi ile ilgili püf noktaları!
Üniversite tercihleri nasıl yapılmalı? Uzmanından 2021 YKS tercihi ile ilgili püf noktaları! YKS 2021 sonuçları açıklandı. Şimdi adayları tercih maratonu bekliyor. Üniversite adayları, resmi tercihlerini 5 Ağustos ile 13 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapabilecek. Sonuçları bu kadar erken beklemediklerini belirten uzmanlar, başarı sırasıyla tercih yapılmasının öneminin altını çiziyor. Uzmanlar, adaylara üniversiteleri ziyaret etmeleri tavsiyesinde bulunuyor. Peki, Üniversite tercihleri nasıl yapılmalı? 2021 YKS'de başarı sırasına göre mi tercih yapılmalı? Üniversite tercihleri ne zamana kadar? 2021 YKS tercih sürecinde dikkat edilecek noktaları Uzman Psikolojik Danışman Ece Tözeniş anlattı.
29.07.2021 Eğitim
Tercih listesi yaparken bunlara dikkat! Ölü tercih sayısını artırmayın!
Tercih listesi yaparken bunlara dikkat! Ölü tercih sayısını artırmayın! YKS’yi başarıyla geride bırakan öğrenciler, şimdi yeni bir dönemecin eşiğinde bulunuyor. Tercih döneminin başlamasıyla birlikte öğrenciler, hem ilgilendikleri programları hem de üniversiteleri büyük bir dikkatle inceliyor. Peki, Üniversite tercihleri nasıl yapılmalı? Öğrenciler tercih yaparken nelere dikkat etmeli, hangi kriterleri göz önüne almalı? Tercih Danışmanı ve Öğrenci Koçu Güneş Banu Kocatepe, doğru bir tercih için kritik önerilerde bulundu.
7.08.2020 Eğitim
Üniversite tercihleri nasıl yapılmalı? Uzmanlardan YKS tercihi uyarısı
Üniversite tercihleri nasıl yapılmalı? Uzmanlardan YKS tercihi uyarısı ÖSYM tarafından uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Yaklaşık 2,5 milyon öğrencinin girdiği sınavın tercihleri ise yayınlanan Tercih Kılavuzu’na göre 6-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Uzmanlar, heyecanla bekleyen öğrencilere ve velilere hayatlarının yönünü belirleyen üniversite tercihleri için önemli tavsiyelerde bulundu. Peki, Üniversite tercihleri nasıl yapılmalı? YKS tercihleri için püf noktaları...
27.07.2020 Eğitim