Somondaki tehlike Türkiye'ye sıçrayabilir! Hem kan emiyor hem de toplu ölüme neden oluyor
Somondaki tehlike Türkiye'ye sıçrayabilir! Hem kan emiyor hem de toplu ölüme neden oluyor Norveç somonları üzerinde 'Lepeophtheirus salmonis' cinsi parazite rastladı. Türk somonlarında bu parazite rastlanmadığını ancak taşınarak bulaşma riski olduğunu belirten Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Balık Hastalıkları Ana Bilim Dalı Üyesi Doç. Dr. Argun Akif Özak, "Bu tarz problemlerin önüne geçebilmek için canlı balık ithalinin son derece kontrollü bir şekilde yapılması lazım" dedi.
23.07.2023 Yaşam
Türk somonu, Rusya, Japonya ve AB ülkelerine ihraç ediliyor! Yıllık 550 milyon lira getiri sağlıyor
Türk somonu, Rusya, Japonya ve AB ülkelerine ihraç ediliyor! Yıllık 550 milyon lira getiri sağlıyor Ordu’da yaklaşık 25 yıl önce deneme amacıyla üretimine başlanan ve olumlu sonuçlar alınan gökkuşağı alabalığı cinsi olan ‘Türk somonu’, Rusya, Japonya ve Avrupa Birliği ülkelerine ihraç ediliyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, il genelinde kültür balıkçılığı üretiminde toplam kapasitenin son 10 yılda 4 katına çıkartılarak 6 bin 262 tona ulaştığını, 2022 yılında 5 bin 500 ton ürün elde edildiğini belirterek, “Bu haliyle su ürünleri yetiştiriciliği ilimiz ekonomisine oldukça önemli bir katkı sağlamakta, yıllık yaklaşık 550 milyon TL katkı sağlanıyor” dedi.
26.04.2023 Gündem
Denizi olmayan Manisa'dan dünyaya balık ihracı
Denizi olmayan Manisa'dan dünyaya balık ihracı Manisa'nın baraj göletlerinde yetiştirilen alabalıklar, dünyanın dört bir yanına gönderiliyor. Üretiminin yüzde 80'i ihraca giden Manisa'nın alabalığı, Türk sofralarının yanı sıra Hollanda, Almanya, İtalya, Rusya ve Amerika ve Arap ülkelerinin sofralarında da yer alıyor. Manisa Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, balık ihracatında önemli yere sahip olan kentte, ülkeye 1 milyon dolar döviz girdisi sağladıklarını söyledi.
18.04.2021 Ekonomi
Yerli somon fiyatı ne kadar olacak? Bakanlık açıkladı! İşte Corona virüse karşı balık tüketim kampanyası
Yerli somon fiyatı ne kadar olacak? Bakanlık açıkladı! İşte Corona virüse karşı balık tüketim kampanyası Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde yeni tip corona virüse (Kovid-19) karşı sağlıklı beslenmek için başlatılan balık tüketim kampanyasının ikincisi yarın Türk (yerli) somon ile devam edecek. Peki, Yerli somon fiyatı ne kadar olacak? İşte yerli somon fiyatı…
14.04.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri