Turist Sayısı

Turist Sayısı

Son dakika turist sayısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan turist sayısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını turist sayısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Turist Sayısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan turist sayısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.378 turist sayısı haberi bulunmuştur. Tüm turist sayısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Ersoy, turizmde hedefi açıkladı
Bakan Ersoy, turizmde hedefi açıkladı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Turist sayısı olarak 4'üncü sıraya yükseldik. Hedefimiz de dünyada ilk 3'e girmek. Çok hızlı bir şekilde regülasyonlar yapıyoruz. Ülkemizi 60 milyon- 100 milyon bandında turist alan ülkeler seviyesine getirmeyi hedefliyoruz" dedi.
18.04.2024 Gündem
Adalar'da çifte bayram! Binlerce Türk çıkartma yaptı
Adalar'da çifte bayram! Binlerce Türk çıkartma yaptı Yunan adalarına kapıda vize uygulaması sonucunda binlerce Türk, Adaya çıkartma yaptı. Turizmciler adalara giden Türk turistlerin memnun olduğunu ve yoğunluğun sezonda da devam etmesini beklediklerini ifade ettiler.
16.04.2024 Gündem
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te: Herkes 'İstanbul'da değişim vakti gelmiştir' diyor
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te: Herkes 'İstanbul'da değişim vakti gelmiştir' diyor AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, CNN Türk yayınında Ahmet Hakan ve Fulya Öztürk’ün sorularını yanıtladı. Kurum, "Aylardır ziyaretlerimizi yapıyoruz. İstanbullular büyükşehirden neler bekliyor? Onları dinliyoruz. Gittiğimiz her yerde büyük bir sevgiyle coşkuyla karşılanıyoruz. Herkes şunu söylüyor 'İstanbul'da değişim vakti gelmiştir'" dedi.
26.01.2024 Gündem
Antalya'nın rekoru değişti, turist sayısı 16 milyonu aştı
Antalya'nın rekoru değişti, turist sayısı 16 milyonu aştı Antalya'ya 2023 yılında gelen yabancı turist sayısı, 395 bin 479 transfer yolcusunun eklenmesiyle 16 milyon 84 bin 737 olarak güncellendi. Antalya turizm tarihinde ilk kez 16 milyon rakamı aşıldı.
9.01.2024 Gündem
Ara tatil başladı! Yüzde 20 artış var: 2 bin ile 5 bin lira arası
Ara tatil başladı! Yüzde 20 artış var: 2 bin ile 5 bin lira arası Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci için 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının ilk ara tatili bugün başladı. Antalya'da sezon sonuna yaklaşıldığı günlerde turizmcinin gözü, ara tatilde hareketlilik oluşturacak yerli turistte. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle yazdan kalma günlerin yaşandığı kentte geçen yılki ara tatil turizm hareketliliğine oranla yüzde 20 artış var. İşte haberin detaylar...
10.11.2023 Ekonomi
Bakan Fidan'dan önemli açıklama: Bazıları kasıtlı Azerbaycan düşmanlığı yapıyordu
Bakan Fidan'dan önemli açıklama: Bazıları kasıtlı Azerbaycan düşmanlığı yapıyordu Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, New York'taki görüşmede Azerbaycan'ın kendi egemenliğini sağlama konusunda attığı adımları anlattıklarını belirterek, "New York'taki görüşmelerimize denk gelen Karabağ'da Azerbaycanlı kardeşlerimizin yürüttüğü kendi egemenliklerini alma yönünde atılan büyük bir adım olan antiterör operasyonuydu. Operasyonun ilk günü olduğu için uluslararası toplum nezdinde ne kadar büyük bir alanı kapsadığı, ne kadar süreceği, hedefinin ne olduğu konularında çok ciddi soru işaretleri vardı. Bazılarının kasıtlı endişeleri vardı. Bazıları kasıtlı Azerbaycan düşmanlığı yapıyordu" dedi.
29.09.2023 Gündem
Avrupalı turist Antalya'da sezonu uzattı! Doluluk oranı yükseldi
Avrupalı turist Antalya'da sezonu uzattı! Doluluk oranı yükseldi Antalya'da turizm sezonu, özellikle Batı Avrupa ülkelerinden gelen rezervasyonlarla birlikte kasım ayı ortalarına kadar uzadı. Eylülün ilk haftası verilerine göre 11 milyon 350 bin turist sayısını aşan, ay sonunda 12 milyon barajını geçmeyi hedefleyen sektörün temsilcileri, ekim rezervasyonlarının da çok iyi olduğunu açıkladı.
21.09.2023 Ekonomi
Bakan Uraloğlu duyurusunu yaptı! "Uçak trafiğiyle rekor kıran Trabzon’a yeni havalimanı kazandıracağız"
Bakan Uraloğlu duyurusunu yaptı! "Uçak trafiğiyle rekor kıran Trabzon’a yeni havalimanı kazandıracağız" Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “30 Haziran 2023 tarihinde, 145 uçak trafiğiyle adeta rekor kıran Trabzon’a yeni bir havalimanı kazandıracağız. 2023 yılı Ocak-Temmuz ayları arasında turist sayıları 339 bin 695 yerli ve 397 bin 442 yabancı olmak üzere yolcu sayısı toplam 737 bin 137’ye ulaştı. Sürekli artan turizm potansiyeli ve turist sayısı yeni havalimanı ihtiyacını doğurmuştur” dedi.
21.08.2023 Ekonomi
Karadeniz'e turist yağıyor! Ortadoğulu turistlerin gözdesi konumuna geldi
Karadeniz'e turist yağıyor! Ortadoğulu turistlerin gözdesi konumuna geldi Doğal ve kültürel varlıklarıyla öne çıkan Karadeniz Bölgesi’ne yabancı turist ilgisi çok hızlı artıyor. İlk yedi ayda Trabzon’a gelen yabancı ziyaretçi sayısı geçen yılı neredeyse ikiye katladı. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, “Artan ilgi yolcu trafiğine de yansıyor. Trabzon bir cazibe merkezi oldu” dedi. Trabzon’un turizmde çok hızlı büyüdüğünü anlatan turizmciler ise “Trabzon, Antalya gibi bir destinasyon oluyor. Turizm çok güzel ama dengeli ve kontrollü büyümeliyiz. Tüm Karadeniz’e yaymalıyız” ifadelerini kullandı.
17.08.2023 Ekonomi
Seyahat yasakları kalktı, bir milyon Çinli akın edecek!
Seyahat yasakları kalktı, bir milyon Çinli akın edecek! Çin pandeminin ardından seyahat kısıtlamalarını gevşeterek Türkiye dahil birçok ülkeye yasağı kaldırdı. Turizm sektörü yıllardır hedef koyduğu “1 milyon Çinli turist” için kolları sıvadı. Çinlilerin başta kültür turları olmak üzere Türkiye turizmi için çok büyük potansiyeli bulunduğunu belirten uzmanlar 2024 yılında 500 bini aşkın Çinli turistin ziyaretini bekliyor.
11.08.2023 Ekonomi
Turizm patladı, toplu taşıma şoförsüz kaldı! 20 bin lira maaşla çalışacak eleman yok
Turizm patladı, toplu taşıma şoförsüz kaldı! 20 bin lira maaşla çalışacak eleman yok Turizm kenti Antalya’nın gelen turist sayısında 2019 yılını geride bırakarak 8 milyonu aşkın turist sayısıyla rekor kırması, toplu taşıma araçlarını şoförsüz bıraktı. Şoförlerin turizme yönelmesiyle büyükşehir belediyesi tarafından şehrin birçok noktasında verilen ilanlar da arayışa çözüm olmadı. Üst geçitlere asılan dev afişlerin ardından 600 başvuru oldu, 100 kişi işe alındı. 20 bin TL maaşla şoför bulunamayan kentte 120 kişilik şoför açığı kapanmadı.
4.08.2023 Yaşam
Antalya turizmi 2023 yılında rekorlara doymuyor! Temmuz ayında Antalya'ya 2 milyon 660 bin 420 turist geldi
Antalya turizmi 2023 yılında rekorlara doymuyor! Temmuz ayında Antalya'ya 2 milyon 660 bin 420 turist geldi Turizmde rekorlar yılı olarak bilinen 2019 yılının Temmuz ayında Antalya’yı 2 milyon 592 bin 471 kişi ziyaret ederken, bu sayı 2023 yılında 2 milyon 660 bin 420 olarak gerçekleşti. Bu rakamla birlikte, Antalya’yı hava yoluyla ziyaret eden turist sayısı bakımından tüm zamanların en iyi temmuz ayı gerçekleşmiş oldu.
1.08.2023 Ekonomi
Bakan Ersoy: 6 ayda 22 milyon turist, 21 milyar gelir
Bakan Ersoy: 6 ayda 22 milyon turist, 21 milyar gelir Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy, "2023 yılının ilk 6 ayında Türkiye'ye gelen turist sayısı yüzde 17 arttı ve 22 milyon 945 bin olarak gerçekleşti. Yüzde 27 artışla 21.7 milyar dolar gelir elde edildi." dedi.
31.07.2023 Ekonomi
Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 5,5 milyonu aştı
Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 5,5 milyonu aştı Antalya'yı yılın ilk altı ayında hava yoluyla ziyaret eden turist sayısı, 5,5 milyonu geçti. 6 ayda kenti ziyaret eden turistler arasında Ruslar ilk sırada yer aldı.
1.07.2023 Ekonomi
Bakan Ersoy: Rekor sayıda kazı çalışması ve arkeolojik araştırma yaptık
Bakan Ersoy: Rekor sayıda kazı çalışması ve arkeolojik araştırma yaptık Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bakanlık olarak geçen yıl rekor sayıda kazı çalışması yaptıklarını belirterek, "Geçen sene 713 noktada hem kazı çalışmaları yaptık hem de arkeolojik araştırma yaptık. 713 sayısı hem Türkiye için bir rekordur hem dünya için bir rekordur. Dünyada hiçbir ülke bu sayıda kazı ve arkeolojik araştırmayı yapabilecek kapasiteye sahip değil" dedi.
26.06.2023 Kültür Sanat
Memurlara müjde! Kira yardımı yapılacak
Memurlara müjde! Kira yardımı yapılacak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada memurlara iyi haberi duyurdu. Çavuşoğlu, "Önce Rusya- Ukrayna savaşı, sonra asrın felaketi depremler, arz- talep dengesini bozdu. Ancak bu sorun sadece yaşanan krizlerin sonucu değil; fırsatçıların da kurnazlığından kaynaklı. Bu ahlaki de değil, insani de değil. Yasal düzenlemelerle ve ilave tedbirlerle gereğini yapacağız. Büyük şehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı vereceğiz."diye konuştu.
18.05.2023 Gündem
Toplu taşımada 17 bin TL maaşla şoför bulunamıyor
Toplu taşımada 17 bin TL maaşla şoför bulunamıyor Antalya’da turizm sezonunun açılmasıyla birlikte şoförler turizm alanına yönelince toplu taşıma otobüsleri sürücüsüz kaldı. Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, “Bu şekilde giderse turizm sezonunun açılmasıyla yaz döneminde çalışan 300 olan araç sayısı 200’e düşecek. Şu anda 180 tane otobüsümüz çalışmıyor, en az 500 şoför ihtiyacımız var. Çalışmak isteyen arkadaşlara 17 bin TL maaş veriyoruz” dedi.
13.05.2023 Ekonomi
Tüm yılların rekoru kırıldı! Antalya turizminde 'en güzel kış'
Tüm yılların rekoru kırıldı! Antalya turizminde 'en güzel kış' Antalya turizminde 2023 yılı Ocak- Nisan arasındaki 4 aylık dönemde tüm yılların rekoru kırıldı. 'Kış dönemi' olarak kabul edilen bu süreçte, kente 1 milyon 811 bin turist geldi. Sadece nisan ayında 1 milyon 11 bin turistin geldiğini belirten Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, "Turizmde en güzel kış diyebiliriz. Turizm sektörü, bu yıl en iyi nisan ayını yaşadı" dedi.
5.05.2023 Ekonomi
Antalya'ya 4 ayda, 1 milyon 798 bin turist
Antalya'ya 4 ayda, 1 milyon 798 bin turist Antalya'ya yılın 4 ayında hava yoluyla gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 48 artışla 1 milyon 798 bin 595 oldu. Antalya'ya en çok turist 446 bin 542 ile Almanya'dan geldi.
1.05.2023 Ekonomi
Çavuşoğlu: Karşımızda yerli ve milli bir muhalefet yok
Çavuşoğlu: Karşımızda yerli ve milli bir muhalefet yok Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Biz daha güçlü Türkiye hedefi için çalışırken karşımızda yerli ve milli şuurla hareket eden bir muhalefeti görememenin de üzüntüsünü yaşıyoruz. Bizler milletin refah seviyesini arttıracak atılımları konuşurken, onlar milletine düşman odaklara özgürlük vaatleri veriyor" dedi.
1.05.2023 Gündem
Bakan Ersoy: En çok turist ağırlayan 3'üncü ülke olmayı başardık
Bakan Ersoy: En çok turist ağırlayan 3'üncü ülke olmayı başardık Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı EMITT'in açılış programına katıldı. Bakan Ersoy, “Biz en çok turist ağırlayan 3'üncü ülke olmayı başardık.  Hem krizi çok iyi yönettik hem de kriz sonrasında en iyi performans gösteren ülke olduk. Paylaştığımız rakamlar Türkiye’nin turizmde süper lige yükseldiğini gösteriyor. 2028 hedefimizi de 90 milyon turist ve 100 milyar dolar gelir olarak duyurduk. İnşallah bu hedefleri birer birer tutturacağız" dedi.  
12.04.2023 Ekonomi
Antalya turizmi, yeni yıla da rekorla başladı
Antalya turizmi, yeni yıla da rekorla başladı Antalya Valiliği'nin verilere göre; 1 Ocak- 28 Şubat tarihleri arasında kenti, hava yoluyla ziyaret eden turist sayısı 450 bin 283 oldu. Bu rakam, 'tüm zamanların en iyi başlangıcı' olarak tarihe geçti.
2.03.2023 Ekonomi
2023 yılının ilk ayında tüm zamanların rekoru kırıldı!
2023 yılının ilk ayında tüm zamanların rekoru kırıldı! Türkiye'nin 'turizm başkenti' olarak adlandırılan Antalya'da, 2023 yılının ilk ayında tüm zamanların rekoru kırıldı. Ocak ayında Antalya'ya hava yoluyla gelen toplam turist sayısı, geçen yıla göre yüzde 58 artışla 291 bin 647 kişi oldu. Bu sayı, 182 bin turistle tüm zamanların en yüksek ocak ayı gelişlerinin yaşandığı 2020'yi de geride bıraktı.
1.02.2023 Ekonomi
Bakan Çavuşoğlu'ndan İsveç ve Finlandiya açıklaması
Bakan Çavuşoğlu'ndan İsveç ve Finlandiya açıklaması Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Portekiz Dışişleri Bakanı Joao Gomes Cravinho ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin son durumu açıkladı.
30.01.2023 Gündem
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: İsveç yönetimi bu alçak eyleme izin vererek suça ortak olmuştur
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: İsveç yönetimi bu alçak eyleme izin vererek suça ortak olmuştur Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İsveç diyorsa ‘İslam düşmanı ülke oldum’ o kendi bileceği iş. Ama bu Avrupa Konseyi sözleşmelerine de AB normlarına da aykırıdır. İsveç yönetimi bu alçak eyleme izin vererek ona ortak olmuştur" dedi.
26.01.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Turist Sayısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki turist sayısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.