Tüketiciler Derneği

Tüketiciler Derneği

Son dakika Tüketiciler Derneği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Tüketiciler Derneği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Tüketiciler Derneği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tüketiciler Derneği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tüketiciler derneği gelişmeleri de dahil olmak üzere 527 tüketiciler derneği haberi bulunmuştur. Tüm tüketiciler derneği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kredi kartı kullanan milyonlara son uyarı! Çoğu siliniyor!
Kredi kartı kullanan milyonlara son uyarı! Çoğu siliniyor! Kredi kartı kullanan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren uyarı geldi. Kredi kartlarında biriken 'Para puan'ların kullanım hakkı 2024 itibariyle sona erebilir. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, "Daha önce bazı bankalar, yıl sonunda sona erdiğini, büyük bir kısmı ise devredildiğini söylemişti" dedi.
26.12.2023 Ekonomi
Okul yolunda ‘komşu turizm': 2 bin TL nerede 500 TL nerede! Uzmanlardan ceza uyarısı
Okul yolunda ‘komşu turizm': 2 bin TL nerede 500 TL nerede! Uzmanlardan ceza uyarısı Zamlar, okul servis taşımayacağını da etkiledi. Yüksek okul servis ücretlerinden şikayetçi olan ve farklı alternatifler arayan bazı veliler, 'komşu turizm'e yöneldi. Bir komşunun diğer komşuların çocuklarını okula taşıdığı bu yöntem de şimdilerde sorgulanmaya başladı. Bu yöntemi uyguladığını söyleyenler, "Servis 2 bin TL ise arkadaş 500 TL'ye götürüyorsa ona veriyorum yani 2 bin TL nerede 500 TL nerede?" dedi.
26.08.2023 Yaşam
'Havlunu da al' hareketi Türkiye'ye de sıçradı!
'Havlunu da al' hareketi Türkiye'ye de sıçradı! Sahil ve plajların özel işletmelerde olması nedeniyle giriş ücreti alınması vatandaşı kızdırdı. 'Havlu hareketi' yapmaya başlayan tatilciler yürüyüş düzenlemeye başladı.
16.08.2023 Gündem
Zam yapıldı! Tavan ücret yüzde 40 aşıldı, fiyatlar 1.300 TL'ye çıktı
Zam yapıldı! Tavan ücret yüzde 40 aşıldı, fiyatlar 1.300 TL'ye çıktı Gizli zam yapıldı. Belirlenen sınır aşıldı. Vatandaşlar şikayetçi. En yüksek fiyat olarak 748 TL belirlendi. Ancak tavan ücret aşılarak 1.300 liraya çıkarıldı. Okullarda yüz yüze eğitim bugün itibarı ile başladı. Velilerin gündeminde ise servis ücretleri var. Servis ücreti konusunda bazı özel okul ve tur firmalarının, büyükşehir belediyeleri tarafından belirlenen tavan ücreti yüzde 40 aştığı yönünde şikayetler gelmeye başladı. Buna itiraz hakkınız var. Sözleşmeye de ‘UKOME ücretini ödeyeceğim’ diye madde ekletin.
6.09.2021 Ekonomi
Kiralık ev arayanlara kritik uyarı! Kapora oyunu
Kiralık ev arayanlara kritik uyarı! Kapora oyunu Kiralarda yaşanan fahiş artışla birlikte dolandırıcılar da sahneye çıktı. Daha uygununu bulma derdinde olan vatandaş, kapora dolandırıcılarının eline düşüp mağdur olup, elindeki parayı da kaptırırken sektör temsilcileri vatandaşlara "sahte ilanlara dikkat" çağrısında bulunuyor.
26.08.2021 Ekonomi
Fiyatlar düşecek, tersine dönüyor, tarih verildi, bekleyin...
Fiyatlar düşecek, tersine dönüyor, tarih verildi, bekleyin... Fahiş zamlar vatandaşların mağduriyet yaşamasına neden oldu. Ancak durum değişiyor. Fiyatlar düşecek. Tersine dönüyor. Tarih verildi. Kiralara yapılan yüzde 60'a varan artış nedeni ile ev sahipleri kiracılarını çıkarıp evlerini yeniden yüksek ücretle kiraya vermek istiyor. Kiralara yapılan zam ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Fiyatların düşeceğine vurgu yapıldı. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa yaptığı açıklamada; "Salgın dolayısıyla memleketine giden bazı aile ve öğrenciler dönüşe başladı. Üniversite sonuçlarıyla birlikte de bir talep oluştu. Yabancılar geliyor, onlar da piyasayı yükseltti. Hepsi üst üste gelince böyle bir tablo ortaya çıktı. Bu bir furya. Bundan sonra aynı şekilde yükselme görmeyiz. Yıl sonuna kadar bu artış trendi devam eder ama daha düşük oranlarda... Sonra bir duraksama yaşarız, 1,5-2 yıla kadar da tablo tersine döner” dedi.
25.08.2021 Ekonomi
Paranızı geri alın! Birçok kişi farkında değil, hemen kontrol edin, ödeme yaptıysanız...
Paranızı geri alın! Birçok kişi farkında değil, hemen kontrol edin, ödeme yaptıysanız... Ödeme yaptıysanız paranızı geri alabilirsiniz. Pek çok kişi farkında olmadan ödüyor, sonrasında iade hakkı olduğunu bilmeyenler parasını kaybediyor. Hemen kontrol ederek fazladan ödeme yapıp yapmadığınızı öğrenebilirsiniz. Kiralara yapılan fahiş zam nedeni ile vatandaşlar mağduriyet yaşıyor. Birçok ev sahibi kiralardaki artış nedeni ile ya kiracısını çıkarıp evini yeniden yüksek ücret ile kiraya vermek ya da var olan kiracına yüksek miktarda zam yapmak istiyor. Ancak kiraya TÜFE oranında zam yapılması mümkün. Kira zammı TÜFE'nin üzerinde olamaz. Kiracının yüksek kira artışını kabul etmeme hakkı bulunuyor. Eğer ev sahibi TÜFE'nin üzerinde zam yapar ve kiracı bunu fark etmeden öderse, fazladan ödediği tutarı geri isteme hakkı bulunuyor.
24.08.2021 Ekonomi
Kredi kartı ile ilgili flaş değişiklik! 350 TL...
Kredi kartı ile ilgili flaş değişiklik! 350 TL... Kredi kartı kullanan herkesi çok yakından ilgilendiren düzenleme yapıldı. Pandemiyle birlikte kartlar ve mobil cihazlar üzerinden hiçbir temas gerektirmeden ödeme yapmaya imkan sunan temassız ödemelere ilgi giderek artmıştı. Bunun üzerine 18 Mart 2020’de temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti 120 TL’den 250 TL’ye yükseltilmişti. Dün bankalararası Kart Merkezi (BKM), temassız ödeme limitinin 250 TL’den 350 TL’ye çıkarıldığını duyurdu.
7.05.2021 Ekonomi
Hesabında para olanlara uyarı! Çok sayıda mağdur var
Hesabında para olanlara uyarı! Çok sayıda mağdur var Hesabında parası olan herkesi ilgilendiriyor. Anneler Günü öncesi pek çok kişi hediye alma telaşında. Pandeminin etkisiyle böyle özel günlerde internet siteleri üzerinden yapılan satışlarda artış yaşanıyor. Bunu fırsat bilen siber dolandırıcılar ise çok sayıda kişiyi farklı yöntemlerle mağdur ediyor.
6.05.2021 Gündem
Siber saldırı sonrası 'tüm şifrelerinizi değiştirin' uyarısı
Siber saldırı sonrası 'tüm şifrelerinizi değiştirin' uyarısı Bilişim Teknolojileri ve Siber Güvenlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel, "Siber korsanlar çeşitli araçlarla, wordlistlerle taradığında (ele geçirilen) birçok şifreyi çözecektir." dedi.
30.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Tüketicileri çok yakından ilgilendiriyor! Başvuranlar...
Tüketicileri çok yakından ilgilendiriyor! Başvuranlar... Geçen yıl hakem heyetlerine yapılan her 10 başvurudan 6'sı tüketici lehine sonuçlanırken, eksik evrak ve yanlış talepler oranın daha yüksek gerçekleşmesinin önüne geçti. Tüketici hakem heyetlerine geçen yıl yapılan başvuru sayısı 594 bin 270'ye ulaştı. Bunların 521 bin 553'ü (yüzde 87,8) karara bağlanırken, her 10 başvurudan 6'sı tüketiciler lehine sonuçlandı. TÜDER Genel Başkanı Levent Küçük,"Bu heyetler, sundukları hizmet açısından devlet ile vatandaşı yakınlaştırma ve devlete olan güveni sağlama işlevi görmektedir. Son yıllarda artan online alışverişler salgınla zirve yaptı. Bu alışverişlerde güvenilir ve kurumsal firmalar tercih edilmeli. Özellikle sosyal medya üzerinden yapılan alışverişler çok tehlikeli" açıklamasında bulundu
19.03.2021 Ekonomi
Para iadesi yok! Kritik uyarı geldi
Para iadesi yok! Kritik uyarı geldi Herkesi çok yakından ilgilendiren bir açıklama geldi. O paralar geri alınamaz. Satın almadan bir kez daha düşünün. Yılbaşı öncesi vatandaşların mağdur olmaması için yapılan uyarıda tüketiciler dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Tüketici dernekleri, yılbaşı tatiliyle ilgili yayınlanan ilan ve duyuruların mağduriyetlere yol açabileceğini belirterek, yasak olan partiler ve eğlence organizasyonları için ödenecek ücretlerin geri alınamayabileceği konusunda uyardı.
22.12.2020 Ekonomi
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Bunu yapan yandı...
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Bunu yapan yandı... Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor. Ağır hasarlı aracı satan şimdi yandı. İkinci el araç fiyatlarının hararetinin arttığı şu günlerde Yargıtay'dan emsal nitelikte bir karar geldi. Yüksek Mahkeme; piyasa değerinden ucuz alınan aracın 'pert olduğunun' bilindiği kanaatinin yanlış olduğuna, ağır hasarlı aracı herhangi bir bilgilendirme yapmadan vatandaşa satmanın yasal olmadığına hükmetti. Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz da, “6502 Sayılı Tüketici Kanunu tüm satışlarda tüketicinin doğru bir şekilde bilgilendirilmesini esas kılmıştır” dedi.
11.07.2020 Ekonomi
Konut kampanyasında indirim üstüne indirim
Konut kampanyasında indirim üstüne indirim Kamu bankaları öncülüğünde başlayan ve Emlak Konut GYO ile devam eden konut kampanyasında bir hamle daha geldi. Emlak Konut GYO, kredi faizini bir kez daha düşürdü ve 0.79’dan 0.69’a çekti. Bu durumda 500 bin liralık ev alan vatandaş 10 yıl vadede 21 bin 400 lira, 180 ayda ise 38 bin 500 lira daha az ödeyecek.
6.06.2020 Ekonomi
Konutta 'düşük oranlı kredi' fırsatçılığı! Yüzde 25 zam yapıyorlar
Konutta 'düşük oranlı kredi' fırsatçılığı! Yüzde 25 zam yapıyorlar Kamu bankalarının tarihin en düşük konut kredisi kampanyası başlatması, fırsatçı mal sahibi ve gayrimenkul şirketlerini harekete geçirdi. Fırsatçılar, yoğun talep üzerine yüzde 25'lere varan oranlarda zam yaptı.
5.06.2020 Ekonomi
İnternetten almayın! Mağdur olmayın
İnternetten almayın! Mağdur olmayın Yasak olmasına rağmen sosyal medya üzerinden maske satışı yapanlar vatandaşı mağdur ediyor. Uzmanlar ise ‘kalitesiz ürünleri fahiş fiyata satanları şikayet edin‘ diyerek tüketicileri uyarıyor.
3.05.2020 Ekonomi
Corona sebebiyle internetten alışveriş yüzde 40 arttı
Corona sebebiyle internetten alışveriş yüzde 40 arttı Corona virüs sebebiyle temel ihtiyaçların internet üzerinden karşılayan tüketiciler, son bir ayda internet üzerinden yapılan alışveriş oranını yüzde 40 arttırdı.
25.04.2020 Ekonomi
Tüketicilere internet alışverişinde "güvenilir site" uyarısı
Tüketicilere internet alışverişinde "güvenilir site" uyarısı Bursa Tüketiciler Derneği (BDT) Başkanı Sıtkı Yılmaz, yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla internet üzerinden yapılan alışverişlerde yüzde 40'a yakın artış olduğunu belirterek "Satıcıların sitelerinde MERSİS (merkezi sicil kayıt sistemi) numaraları olup olmadığı kontrol edilmelidir. MERSİS numarası bulunan siteler güvenilir sitelerdir." değerlendirmesinde bulundu.
19.04.2020 Ekonomi
Kiracı ve ev sahibi herkesi çok yakından ilgilendiriyor! Zam ve indirim...
Kiracı ve ev sahibi herkesi çok yakından ilgilendiriyor! Zam ve indirim... Milyonlarca ev sahibi kiracıyı çok yakından ilgilendiriyor. Kiracılar indirim, ev sahipleri zam peşinde. Peki corona virüs sürecinde kiraya zam yapılabilir mi ya da kiracı indirim isteyebilir mi?
10.04.2020 Ekonomi
İnternetten alışverişe dikkat! Mağdur olmayın
İnternetten alışverişe dikkat! Mağdur olmayın Salgın nedeniyle vatandaşlar eve çekilince internetten yapılan alışverişte rekor kırıldı. Dolandırıcılar da bu dönemde boş durmuyor. Sahte siteler ve hediye reklamlarıyla vatandaşı tuzağa düşürmek için pusuda bekliyorlar. Bu sıkıntılı günlerde başınız daha fazla ağrımasın. İşte güvenli alışveriş tüyoları...
1.04.2020 Ekonomi
Kargo vurguncusuna dikkat! 7 saniyede bir 25 lira ücret alınıyor
Kargo vurguncusuna dikkat! 7 saniyede bir 25 lira ücret alınıyor Son yıllarda internetten alışverişin de artmasıyla birlikte kargo trafiği yoğunlaştı. Bu durumu fırsat bilen dolandırıcılar da yeni bir yöntem keşfetti.
20.02.2020 Ekonomi
Marmaray'da ücret iadesi almayı unutmayın
Marmaray'da ücret iadesi almayı unutmayın Tüketici örgütlerinin temsilcileri, Marmaray'da ücretlerin 2,60-5,70 lira aralığında değiştiğini belirterek, zaman zaman ücret iadesi almayı unutan yolcuları bu konuda uyardı.
25.11.2019 Ekonomi
Uzmanlardan kritik uyarı: Ödemeler için son 10 gün!
Uzmanlardan kritik uyarı: Ödemeler için son 10 gün! Emlak Vergisi'nin ikinci taksitinin ödemesinde son tarihin 30 Kasım olduğunu belirten uzmanlar, mükellefleri cezalı duruma düşmemesi için uyardı.
21.11.2019 Ekonomi
'Bedel indirimi' hakkı! 22 yıldır kimse talep etmedi...
'Bedel indirimi' hakkı! 22 yıldır kimse talep etmedi... Alışveriş yapan herkes için geçerli! Yasalar tüketiciden yana ama çoğu kişi hakkını bilmiyor. Bunlardan biri de 22 yıldır hiç kullanılmayan ‘bedel indirimi’ hakkı. İşte ‘bedel indirimi’ ile ilgili bilmeniz gereken her şey.
4.11.2019 Ekonomi
Alışveriş yapan herkesi ilgilendiriyor! Para iadesi ve...
Alışveriş yapan herkesi ilgilendiriyor! Para iadesi ve... Alışverişte yasalar tüketiciden yana ama çoğu kişi hakkını bilmiyor. İşte mağdur olmamak için ürün veya para iadesinden, cayma hakkına kadar bilmeniz gerekenler.
5.10.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tüketiciler Derneği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tüketiciler derneği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.