Tüketiciler Birliği

Tüketiciler Birliği

Son dakika Tüketiciler Birliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Tüketiciler Birliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Tüketiciler Birliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tüketiciler Birliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tüketiciler birliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 685 tüketiciler birliği haberi bulunmuştur. Tüm tüketiciler birliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
'Kelek' karpuz, kavun 'ayıplı ürün' statüsünde
'Kelek' karpuz, kavun 'ayıplı ürün' statüsünde Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, market, manav ve pazarda iştah kabartan, görünümüne aldanıp satın alındıktan sonra evde dilimlenirken renksiz ve tatsız haline rastlanılan olgunlaşmamış, 'kelek' karpuz ve kavunun 'ayıplı ürün' statüsünde yer aldığını belirterek, "Tüketici, satıcıdan ürünün değişimi veya parasını talep edebilir" dedi.
18.05.2024 Ekonomi
Kısmi sigorta ile ilgili dikkat çeken açıklama! Kritik tazminat detayı belli oldu
Kısmi sigorta ile ilgili dikkat çeken açıklama! Kritik tazminat detayı belli oldu Çalışanların haklarının korunması adına hayata geçirilen uygulama ile 10 günden az çalışanlara da sigorta yapılması zorunlu hale getirildi. Özellikle temizlik hizmetlerinde ya da bakıcı olarak belirli günlerde çalışanlara, çalıştıkları günler için sigorta pirimi ödenmesi gerekiyor. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin konu ile ilgili, evlere çağırılan gündelik temizlikçilerin yaralanmalarının da iş kazası sayıldığını söyleyerek, “500 TL’ye temizlik derken milyonlardan olmamak için kısmi sigorta yapılmalı” ifadelerini kullandı.
4.09.2023 Çalışma Hayatı
Araba fiyatlarında ‘ikinci el’ oyunu! Liste fiyatındaki gerçeği gözler önüne serdi
Araba fiyatlarında ‘ikinci el’ oyunu! Liste fiyatındaki gerçeği gözler önüne serdi Sıfır araba ve ikinci el araba alacakları yakından ilgilendiren açıklama! 1 milyon liraya 10 adet araç satın alınıyordu, şu an en ucuz araç 500 bin lira oldu. Stokçulukla ilgili uyarı geldi. ‘Araç gelmedi, araç üretilmiyor, sıfırlarda sıkıntı var’ diye diye piyasanın bu hale getirildiğini ifade eden Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, "Stokçulukta günah keçisi olarak galericiler gösteriliyor" dedi. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin ise sıfır araç bayilerinin, ‘ikinci el otomobillerin fiyatı sıfır araç fiyatını geçti’ diyerek algı oluşturduğunu söyleyerek, “İkinci el araçların fiyatı Türkiye’de hiçbir zaman sıfır araç fiyatlarını geçmedi. Hep altında kaldı. Sıfır araç fiyatları liste fiyatında değil, liste fiyatının üzerine satılıyor” dedi.
3.07.2023 Otomobil
İnternetten kurbanlık alanlara dolandırıcı uyarısı! Sahte ilanlara aldanmayın
İnternetten kurbanlık alanlara dolandırıcı uyarısı! Sahte ilanlara aldanmayın Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, bütçesine uygun kurbanlık alıp, ibadetini gerçekleştirmek isteyenlere, internet ortamındaki ilanlarda başka hayvanın fotoğraflarını koyarak satan, sahte ilan açan, hayvandan çıkacak etin vaadinde hile yapan kişilere karşı dikkatli olunması yönünde uyarıda bulundu.
17.06.2023 Yaşam
Milyonlarca liraya internetten satışa çıkarıldı! 27 binden fazla ilan var: 'Ön ödeme yapmayın'
Milyonlarca liraya internetten satışa çıkarıldı! 27 binden fazla ilan var: 'Ön ödeme yapmayın' Osmanlı dönemine ait paralar, elektronik ticaret işlemlerinin yapıldığı platformda milyonlarca liraya satışa sunuldu. İnternette 27 binden fazla ilanda en yüksek fiyat biçilen 2'nci Mahmud dönemine ait 1223 tarihli altın para 500 milyon liradan, 5'inci Mehmed dönemine ait 1327 tarihli 10 para ise 50 milyon liradan satışa çıkarıldı.
20.04.2023 Yaşam
'Fitre' dolandırıcılığına dikkat! Uzman isim uyardı
'Fitre' dolandırıcılığına dikkat! Uzman isim uyardı Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, sosyal medya hesabından dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Gündüz vatandaşları "fitre" dolandırıcılığına karşı uyararak, valilik tarafından verilen iznin kontrol edilmeden yardım yapılmaması gerektiğini vurguladı.
19.04.2023 Gündem
Fırsatçıların yeni yöntemi 'fitre' dolandırıcılığı! 'Çocuğumuz sakat, hasta'
Fırsatçıların yeni yöntemi 'fitre' dolandırıcılığı! 'Çocuğumuz sakat, hasta' Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, sosyal medyada bazı dolandırıcıların sahte hesaplarla kendilerini ihtiyaç sahibiymiş gibi tanıtıp, paylaşımlar yaparak insanların duygularını suistimal ederek, 'fitre' adı altında para topladıklarını söyledi. Gündüz, "İnsanlar sosyal medyada gördükleri her paylaşıma para göndermesin. İnsanlarımız hassas duygularla yaptıkları bağışlarla zaman zaman dolandırıcılara hizmet etmiş oluyor" dedi.
18.04.2023 Yaşam
İnternette 'asırlık', 'el yazması' Kuran-ı Kerim 9 milyon 600 bin lira
İnternette 'asırlık', 'el yazması' Kuran-ı Kerim 9 milyon 600 bin lira İnternette tarihi eser niteliği taşıdığı belirtilen Kur'an-ı Kerimler, 'asırlık', 'koleksiyonluk', 'dededen kalma' notuyla satışa sunuluyor. Yüzlerce ilanın yer aldığı sitede, Tescile Tabi Taşınır Kültür ve Tabiat Varlığı Belgesi bulunduğu belirtilen 'asırlık' ve 'el yazması' Kur'an-ı Kerim içinse 9 milyon 600 bin lira fiyat biçildi. Zehra Uslu, Kur'an-ı Kerim'in kendilerine anneannesinin dedesinden kaldığını ve en 150 yıllık olduğunu söyledi.
17.04.2023 Gündem
İndirim dalgası başladı! Art arda açıkladılar
İndirim dalgası başladı! Art arda açıkladılar Tarım Kredi Marketleri vatandaşın ucuz gıdaya erişimi için Ramazan ayında geçerli olmak üzere 900 üründe fiyatları sabitledi. Vatandaş Tarım Kredi'ye akın etti. Kampanya, yerel ve zincir marketlere de yayılıyor
26.03.2023 Ekonomi
Depremzedeyi dolandırıp ortadan kayboldu: ‘Bunu yaşatmaya kimsenin hakkı yok’
Depremzedeyi dolandırıp ortadan kayboldu: ‘Bunu yaşatmaya kimsenin hakkı yok’ Depremden sonra Adıyaman’dan Kayseri’ye giden depremzede Bozan Öztürk’ün aracını tamir etmek için verdiği şirketin ortağı olduğu iddia edilen şahıs, 12 bin TL’yi aldıktan sonra ortadan kayboldu. Dolandırıcılık olayının detayları ise şoke etti.
11.03.2023 Yaşam
Araba ve ev almak isteyenlere kapora tuzağı! Parayı alıp sırra kadem basıyorlar
Araba ve ev almak isteyenlere kapora tuzağı! Parayı alıp sırra kadem basıyorlar Araba ve ev almak isteyenlere büyük tuzak! Dolandırıcıların yeni oyunu ortaya çıktı. Her gün onlarca kişiyi tuzağa düşürüyorlar. Fiyatların ciddi oranda arttığına dikkati çeken uzmanlar, “Yoldan geçen bir tane aracın fotoğrafını çekip, siteye yüklüyor. Piyasada değeri 100 bin TL ise 98 bin TL yazıyor, benim vatandaşım da ‘uygun fiyat’ diyerek direkt para gönderiyor. Ertesi gün telefonla kişiyi arayınca ulaşamıyor” uyarısında bulundu. İşte son günlerde artan dolandırıcılık olayının detayları.
10.03.2023 Gündem
Sigorta şirketlerinin 'deprem' oyunu! Teminat vermek istemiyorlarsa şikayet edin
Sigorta şirketlerinin 'deprem' oyunu! Teminat vermek istemiyorlarsa şikayet edin Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, depremden dolaylı olarak etkilenen illerde sigorta şirketlerinin “deprem olabilir” ihtimali ile teminat vermek istemediğini söyleyerek, “Kanun çok açık ve net. Kanunda bir mal ve hizmeti satmaktan kaçınamayacakları açıkça belirtiliyor” dedi.
4.03.2023 Ekonomi
Arabası olanlar dikkat! Deprem bahanesiyle kasko yapmıyorlar
Arabası olanlar dikkat! Deprem bahanesiyle kasko yapmıyorlar Arabası olan milyonlarca vatandaşı doğrudan ilgilendiriyor. Bazı sigorta şirketlerinin deprem bölgesi dışında da kasko sigortası yapmaktan kaçındığı gündeme geldi. Bu durumla karşılaşan tüketiciler şikayette bulunabilirler. İşte yapılması gerekenler...
20.02.2023 Ekonomi
'Sahte borç bildirimi' alırsanız dikkat! İlamsız icra takibi uyarısı
'Sahte borç bildirimi' alırsanız dikkat! İlamsız icra takibi uyarısı Dolandırıcıların yeni oyunu ortaya çıktı, son dakika uyarısı geldi. Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, dolandırıcıların, kimlik bilgisini edindiği kişileri icra dairesine belgeye ihtiyaç duymadan sahte borç bildirimi sonrası ilamsız icra takibiyle mağdur ettiğini söyledi.
28.12.2022 Yaşam
7 bin liralık tableti 1 liraya alabilirsiniz! Başvuru yapmanız yeterli, mesajı silmeyin
7 bin liralık tableti 1 liraya alabilirsiniz! Başvuru yapmanız yeterli, mesajı silmeyin Vatandaşlar internet sitesi üzerinden birtakım kampanyalara katılıyor ve bazıları kazanıyor da. Ancak kazanan kişilere sonrasında şirket tarafından bir mesaj atılıyor ve ‘Sistemsel bir hata olmuş. Sehven yapılmış’ deniliyor. Böylece tablet, telefon gibi ürünler kişiye gönderilmiyor; siteye de yalnızca tüketici çekilmiş oluyor. Ancak burada dikkat çeken bir detay da var. O mesaj atılsa dahi bir tüketici 7 bin liralık tableti 1 liraya almaya hak kazandı. Başvuru yapmak yetiyor. İşte Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin'den yapılan önemli açıklama...
26.12.2022 Ekonomi
Kiralık evde yeni dönem! Tercihler değişti, ilanlar arttı
Kiralık evde yeni dönem! Tercihler değişti, ilanlar arttı Son dönemde artan kira fiyatları nedeniyle masraflarını azaltmak isteyenler, 'ev arkadaşlığı'nı tercih ediyor. Ev arkadaşı arayanların ilanlarındaki artış, online emlak platformlarına da yansıdı.
20.10.2022 Ekonomi
Telefon hattı almak istedi hayatının şokunu yaşadı! Tam 14 bin adet çıktı
Telefon hattı almak istedi hayatının şokunu yaşadı! Tam 14 bin adet çıktı Kayseri’de telefon hattı almak isteyen Bahri Çağlar isimli vatandaş, hayatının şokunu yaşadı. GSM operatörüne başvuru yapan Çağlar, üzerine kayıtlı tam 14 bin adet telefon hattı olduğunu ve ve bundan dolayı kara listeye alındığını öğrendi. Kendisinin kara listede bulunması sebebiyle üzerine hat alamayan Çağlar, soluğu savcılıkta aldı. Konuyla ilgili bilgisinin olmadığını belirten Çağlar, şu anda kızının adına aldığı hattı kullandığını ifade etti.
30.09.2022 Yaşam
İnternetten alışveriş yapanları kapsıyor! İade hakkıyla ilgili yeni gelişme
İnternetten alışveriş yapanları kapsıyor! İade hakkıyla ilgili yeni gelişme İnternetten alışveriş yapan herkesi ilgilendiren uzaktan alışveriş ile ilgili kararda yeni bir gelişme yaşandı. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, uzaktan satışlarda kanunla belirlenen tüketicinin 14 gün içerisinde herhangi bir bedel ödemeden vazgeçme hakkının 1 Ekim tarihi itibariyle bitirildiğini söyledi ve yönetmeliğin iptali için Danıştay’a başvuruda bulundu. Şahin açıklamasında “Bu yönetmelik iptal edilecek, çünkü bu yönetmelik dolandırıcılığı artıracak" şeklinde konuştu.
30.08.2022 Ekonomi
Ev fiyatları ve kira fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! ‘En az yüzde 25’ deyip müjdeyi verdi...
Ev fiyatları ve kira fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! ‘En az yüzde 25’ deyip müjdeyi verdi... Ev fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Tarih verildi, oranlar belli oldu. Kira fiyatları düşecek. Enflasyondaki artışlar sonrası ev fiyatları fahiş oranda artmıştı, sektör temsilcilerinden art arda uyarılar geldi. Ev sahiplerinin pişman olduğunu belirten İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, tarih vererek ev fiyatlarının “en az yüzde 20-25 düşüş bekliyorum" dedi. Emlakçılar ve ev sahipleri ise kira artışına yüzde 25 sınırı gelmesine rağmen zam yapmaya devam ediyor. Bazı illerde yüzde 100 ve daha fazla kira artışları söz konusu! İşte ev fiyatları ve kira fiyatları ile ilgili son gelişmeler...
1.08.2022 Ekonomi
Kiralar uçuşa geçti! Aylık fiyatına günlük kira dönemi başladı, geceliği 15 bin lira...
Kiralar uçuşa geçti! Aylık fiyatına günlük kira dönemi başladı, geceliği 15 bin lira... Fahiş kira fiyatları gündemdeki yerini korurken yaz aylarının gelmesi ve bayram tatinin başlamasına günler kala yazlık fiyatları tavan yaptı. Özellikle ailelerin tercih ettiği tatil bölgelerindeki günübirlik ev fiyatları aylık kira fiyatlarıyla yarışıyor. Vurguncular için fırsat kapısı haline gelen dairelerin günlük fiyatı Fethiye, Bodrum, Marmaris ve Çeşme gibi yerlerde 15 bin TL’ye ulaşıyor. 20 bin TL depozito istenen evlerin temizliği için bile bin lira isteniyor.
7.07.2022 Ekonomi
1 kuruştan 10 bin lira kazanabilirsiniz! Ödemeyen yandı...
1 kuruştan 10 bin lira kazanabilirsiniz! Ödemeyen yandı... Alışveriş yapan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. 1 kuruştan 10 bin lira kazanabilirsiniz. Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, alışverişte 1, 5, 10 kuruş para üstünü 'Bozuk para yok' gerekçesiyle ödemeyen firmalara dava açılabileceğini söyledi. Gündüz, bu firmaların 10 bin liraya varan tazminatlar ödemek zorunda kalabileceğini belirtti. Para üstü ödenmeyen 1 kuruşların ülke ekonomisine de zararı olduğuna dikkati çeken Gündüz, tüketicilere ürünün etiket fiyatı ile alışveriş fişindeki miktarı karşılaştırmaları çağrısı yaptı.
4.06.2022 Yaşam
Pazar fiyatlarıyla ilgili tuzak! Vatandaşa kritik uyarı
Pazar fiyatlarıyla ilgili tuzak! Vatandaşa kritik uyarı Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, pazar tezgahlarındaki fiyat etiketinde 50, 75 kuruş gibi küsuratın daha küçük boyutta belirtilmesi, 'yarım kilo' ifadesinin yer almasının yasak olduğunu söyledi. Gündüz, tüketicinin şikayet etmesi halinde büyük boyutta yazılan fiyata ürünü satın alabileceğini söyledi.
16.05.2022 Ekonomi
Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Flaş karar! Geçerliliği yok
Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Flaş karar! Geçerliliği yok Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde Zeynep ve Özgür Fırat çifti, geçen yıl kiraladıkları, şubat ayında ise sözleşmesini yeniledikleri evlerinden iddiaya göre, tarih kısmı boş bırakılan taahhütname ile çıkarılmak istendi. Çift avukatları aracılığıyla karara itiraz ederken, Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, "Tahliye taahhütnamelerinin hiçbir geçerliliği yoktur. Kanun burada kiracının durumunu, ne şekilde zamların yapılacağını belirtmiştir" dedi.
8.05.2022 Yaşam
Osmanlı paraları milyonlarca liraya satışta! 50 milyon...
Osmanlı paraları milyonlarca liraya satışta! 50 milyon... Osmanlı dönemine ait paralar, elektronik ticaret işlemlerinin yapıldığı platformda milyonlarca liraya satışa sunuldu. İnternette 17 binden fazla ilanda en yüksek fiyat biçilen 5'inci Mehmed dönemine ait delikli 20 para 50 milyon, 2'nci Abdülhamid dönemine ait para ise 42 milyon liradan satışa çıkarıldı. Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, uyarıda bulunup, "Satın almak isteyenler, konunun uzmanlarıyla görüşsün" dedi.
4.05.2022 Gündem
3000 liradan 20.000 liraya yükseldi! Artan fiyat çileden çıkardı...
3000 liradan 20.000 liraya yükseldi! Artan fiyat çileden çıkardı... Koronavirüs ile başlayan ev kiralarındaki artış Ukrayna ile Rusya savaşı sonrası zirveye çıktı. Konut kiralarında geçen yıla göre 3 kattan fazla artışın yaşandığı Antalya'da son 4 ayda 1778 kiracı, fahiş artışlı kira isteyen ev sahiplerinden şikayetçi oldu. Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, artan fiyat artışlarına karşı önemli uyarılarda bulundu. İşte detaylar...
1.05.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tüketiciler Birliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tüketiciler birliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.