Trafik Cezaları

Trafik Cezaları

Son dakika trafik cezaları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan trafik cezaları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını trafik cezaları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Trafik Cezaları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan trafik cezaları gelişmeleri de dahil olmak üzere 734 trafik cezaları haberi bulunmuştur. Tüm trafik cezaları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Trafik cezaları iptal edildi! Bakan Yerlikaya detayları aktardı
Trafik cezaları iptal edildi! Bakan Yerlikaya detayları aktardı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük Ramazan Bayramı tatiline ilişkin trafik verileriyle ilgili basın açıklaması düzenledi. Bakan Yerlikaya, "9 günlük bayram tatilinde 6 bin 530 kaza meydana geldi, 75 kişi hayatını kaybetti" dedi. Bakan Yerlikaya, Düzce’de diğer sürücülere selektörle radar denetimini haber veren 14 sürücüye kesilen trafik cezalarının iptal edildiğini açıkladı.
16.04.2024 Gündem
Arabası olan herkesi yakından ilgilendiriyor! Trafik cezaları ile ilgili yeni gelişme: Park cezası yazamayacak
Arabası olan herkesi yakından ilgilendiriyor! Trafik cezaları ile ilgili yeni gelişme: Park cezası yazamayacak Araç sahiplerini doğrudan ilgilendiren bir gelişme gündeme geldi. Pek çok kişi haksız park cezalarından şikayetçiydi. Fahri trafik müfettişlerinin yazdığı cezalar zaman zaman haksız uygulamalara yol açabiliyordu. Özellikle İstanbul gibi park sorunu olan şehirlerde, birçok vatandaşa haksız yere verilen park cezaları bardağı taşırdı. Konuyla ilgili önlem alan Emniyet, fahri müfettişlerin park cezası yazma hakkını iptal etti. Fahri trafik müfettişlerinin yazdığı cezaların yüzde 60’ını park cezaları oluşturuyor.
24.03.2024 Ekonomi
Taksi plakalarında fiyatlar eriyor! Eskiden 4 daire parası ediyordu
Taksi plakalarında fiyatlar eriyor! Eskiden 4 daire parası ediyordu Bir dönem çok popüler olan İstanbul taksi plakası artık güç kaybetmeye başladı. Minibüslerin ve dolmuş plakalarının taksi plakasına dönüşmesi, online seyahat hizmeti veren firmaların artması, korsan taksilerin daha fazla tercih edilmesi gibi durumlar nedeniyle taksi plakaları uzun zaman sonra 6 milyon liranın altına geriledi.
23.03.2024 Ekonomi
Ehliyet harcı, trafik cezaları, cep telefonu kaydı, köprü geçişi, Motorlu Taşıtlar Vergisi, pasaport harcı!  İşte 1 Ocak itibarıyla yeni harç ve tarifeler...
Ehliyet harcı, trafik cezaları, cep telefonu kaydı, köprü geçişi, Motorlu Taşıtlar Vergisi, pasaport harcı! İşte 1 Ocak itibarıyla yeni harç ve tarifeler... Yeni harç ve tarifeler düzenlemelerle beraber yeni yılda arttı. Köprü geçişinden cep telefonu kaydına, değerli kâğıtlardan trafik cezalarına kadar birçok şeye zam geldi.
3.01.2024 Ekonomi
Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili tarih açıklandı! Dikkat çeken kargo detayı...
Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili tarih açıklandı! Dikkat çeken kargo detayı... Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili son dakika tarih açıklaması geldi. Ehliyet ve kimlik kartlarının zorunlu olarak değişeceğine ve son tarihin de 31 Aralık 2023 olduğuna dair yalan paylaşım ve haberlere ilişkin olarak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıklama yaptı. Kimlikler için herhangi bir yenileme tarihi olmadığını belirten Merkez, ehliyetler için ise tarihi açıkladı. Öte yandan kimlik, ehliyet, pasaport, vergi, harç, MTV'de yeni yıl ile birlikte fiyatlar değişiyor. Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Sayılı günler kaldı. Vergi ceza ve harçlara gelecek zam oranını belirleyen yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 oldu. Yeni yılda MTV, araç muayene ücreti, emlak vergisi, trafik cezaları, pasaport harçları gibi çeşitli vergi, ceza ve harçlar bu oranda artacak.
21.12.2023 Gündem
Kimlik, ehliyet, pasaport, ceza, harç, MTV ücretlerine zam geliyor! Yeni fiyatlar tek tek hesaplandı
Kimlik, ehliyet, pasaport, ceza, harç, MTV ücretlerine zam geliyor! Yeni fiyatlar tek tek hesaplandı Kimlik, ehliyet, pasaport, vergi, harç, MTV'de yeni yıl ile birlikte fiyatlar değişiyor. Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Sayılı günler kaldı. Resmi Gazete'de yayımlandı, ödeme miktarı değişiyor. Kuruşu kuruşuna; tek tek hesaplandı. Vergi ceza ve harçlara gelecek zam oranını belirleyen yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 oldu. Yeni yılda MTV, araç muayene ücreti, emlak vergisi, trafik cezaları, pasaport harçları gibi çeşitli vergi, ceza ve harçlar bu oranda artacak.
15.12.2023 Ekonomi
2024 vergi, harç ve ceza tutarları belli oldu! Kuruşu kuruşuna hesaplandı
2024 vergi, harç ve ceza tutarları belli oldu! Kuruşu kuruşuna hesaplandı Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Resmi Gazete'de yayımlandı, ödeme miktarı değişiyor. Vergi ve harçlar, ekim ayı enflasyon verilerinin TÜİK tarafından açıklanmasıyla birlikte yeni yılda zamlanacak.
26.11.2023 Ekonomi
Kimlik, pasaport, vergi, harç, MTV ödemeleri değişiyor! Zam geliyor, kuruşu kuruşuna hesaplandı
Kimlik, pasaport, vergi, harç, MTV ödemeleri değişiyor! Zam geliyor, kuruşu kuruşuna hesaplandı Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Sayılı günler kaldı. Resmi Gazete'de yayımlandı, ödeme miktarı değişiyor. Kuruşu kuruşuna; tek tek hesaplandı. Vergi ceza ve harçlara gelecek zam oranını belirleyen yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 oldu. Yeni yılda MTV, araç muayene ücreti, emlak vergisi, trafik cezaları, pasaport harçları gibi çeşitli vergi, ceza ve harçlar bu oranda artacak.
25.11.2023 Ekonomi
2024'te vergi ve harçlarda artış bekleniyor: Cep telefonları, pasaport ve ehliyet ücretlerine dikkat
2024'te vergi ve harçlarda artış bekleniyor: Cep telefonları, pasaport ve ehliyet ücretlerine dikkat Yeni yıla girerken, vergi ve harçlarda değişiklikler olacak. Ekim ayı enflasyon verilerinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanmasıyla birlikte, 2024 yılında çeşitli harçlar ve vergilerde artışlar bekleniyor. Özellikle yurt dışından getirilen cep telefonlarının kaydedilmesi için gereken harç bedeli, pasaport harçları, ehliyet harçları ve trafik cezalarında artış yaşanabilir. Peki, 2024 vergi ve harçlar ne kadar? Pasaport, ehliyet, IMEI ve trafik cezalarına zam ne kadar olacak? Vergi ve harçlar ne kadar artacak? Pasaport, ehliyet, IMEI ve trafik cezalarına zam yüzde kaç olacak?
3.11.2023 Ekonomi
51/2 A Trafik Cezası Kodu Nedir? 51/2 A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
51/2 A Trafik Cezası Kodu Nedir? 51/2 A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Son senelerde ülkemiz çapında trafik kazalarının önüne geçebilmek adına radar ile hız kontrolü artırılmış durumdadır. Kara yolları bünyesinde sürücüler adına belirlenmiş olan hız sınırlarının aşılması durumunda, ciddi anlamda para cezası uygulanmaktadır. Bunların içerisinde ise 51/2 A trafik cezası yer almaktadır. Pek çok kişi, kendilerine ulaşan para cezasına dair tebligatlar bünyesinde 51/2 A trafik cezası ifadesi ile karşılaşabilirler.
22.09.2023 Gündem
61/1N Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1N Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
61/1N Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1N Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Sürücülerin araç sürerken uymaları gereken bir takım trafik kuralları olduğu gibi araçları park ederken de trafik kurallarına uymaları gerekmektedir. Yönetmelikte belirlenen bazı durumlar haricinde sürücülerin araçlarını yaya yollarına park etmeleri yasaktır. 61/1N trafik cezası kodu ise park etmenin yasak olduğu yerler ve park etmenin yasak olduğu halleri ifade eden bir kod olarak bilinmektedir. 
22.09.2023 Gündem
46/2-F Trafik Cezası Kodu Nedir? 46/2-F Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
46/2-F Trafik Cezası Kodu Nedir? 46/2-F Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafik kazası, acil yardım ya da kurtarma ve benzeri gibi durumların dışında, emniyet şeritlerini kullanmak yasaktır. Bu durumu gerçekleştiren sürücülerde araç sahipleri idari para cezasına tabi olur. Özellikle güvenlik ve asayişin sağlanması, trafik kazası ve benzeri unsurlara müdahale dışında bu bölgenin kullanması yasaktır. Sadece karayolları trafik kanunu ile ilgili memurlar bu bölgeyi kullanabilir. Sivil olan bireyler ise araç plakası ve bireysel olarak idari para cezası ile karşı karşıya kalabilir. Karayolları trafik kanunu içerisinde ise ilgili madde doğrultusunda 46/2 F trafik cezası olarak ifade edilebilir.
30.08.2023 Gündem
61/1B Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1B Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
61/1B Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1B Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? 61/1 B trafik cezası taşıt yolu üzerine park etmenin ya da yasak yerlere park etmenin cezasıdır. Bu ceza ile kişilerin belgelerine 10 ceza puanı eklenir.
24.08.2023 Gündem
46/2-B Trafik Cezası Kodu Nedir? 46/2-B Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
46/2-B Trafik Cezası Kodu Nedir? 46/2-B Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafik cezaları belirli kodlara ayrılmaktadır. Bu kodlarında kendilerine ait cezaları ve ceza puanları bulunmaktadır. Bu cezalardan birisi de 46/2-B cezasıdır. Bu ceza kodu önem taşıyan cezalar arasında yer almaktadır. 46/2-B kod şerit değiştirmek isteyen kişilerin kontrol etmeden geçmesi durumunda sürücülere verilmektedir. Bunun sonucunda da sürücülere cezai işlem uygulanmaktadır.
22.08.2023 Gündem
73/a Trafik Cezası Kodu Nedir? 73/a Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
73/a Trafik Cezası Kodu Nedir? 73/a Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Kamu huzur ve rahatını bozacak şekilde araç sürmek, kişi ya da kişileri zarar verecek biçimde aracı kullanmak belirli bir cezaya tabidir. Özellikle bunları değerlendirmek suretiyle saygısızca araba kullanmak ile birlikte, 73/a Trafik cezasının uygulanması ele alınır. Bu kurallara uymayan sürücü ya da araç sahipleri için, karayolları trafik kanunu kapsamında ilgili ceza üzerinden uygulama ele alınır. Bu yatırım bir idari para cezası olarak öne çıkar ve tüm güncel yıl itibarıyla fiyat belirlenir. 2918 sayılı trafik kanunu kapsamında, ‘tedbirsiz ve saygısız araç sürme’ başlığı ile ele alınır.
19.08.2023 Gündem
73/c Trafik Cezası Kodu Nedir? 73/c Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
73/c Trafik Cezası Kodu Nedir? 73/c Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafikte güvenli seyahat, kamu yararı ve toplum güvenliği bakımından seyahat halindeki araç sürücülerinin yaptığı hatalara karşı ceza yazılmaktadır. Trafik cezası olarak adlandırılan cezalar ise çeşitli kodlarla daha kolay anlaşılır hale getirilmiştir. 73/C Trafik Ceza kodu bunlardan sadece bir tanesidir ve ilgili kanunun 73/C madde ceza miktarı ne kadardır? Pek çok kişi tarafından merak konusudur. Bu madde sürüş sırasında aynı anda cep telefonu ya da herhangi bir iletişim cihazı kullanmaya karşı güvenlik önlemi olarak konulmuştur. Hem sürücü hem çevresinde bulunanların güvenli seyahat edebilmesini sağlayabilmek amacıyla kanunun 73/C maddesi konulmuştur.
18.08.2023 Gündem
78/1 B Trafik Cezası Kodu Nedir? 78/1 B Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
78/1 B Trafik Cezası Kodu Nedir? 78/1 B Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Ülkemizde her verginin bir kodu bulunmaktadır. Aynı şekilde trafik cezalarının da kodları bulunmaktadır. Trafik şube denetleme ve kara yolları işletme tarafından trafik cezaları için belirli kodlar düzenlenmektedir. Bu kodlar ile cezaların ayrıntılarına, ne kadar ceza verildiğine ve nasıl itiraz edildiğine kolayca ulaşılabilmektedir. 78/1 B ceza kodu bunlardan birisidir. 
17.08.2023 Gündem
49/3 Trafik Cezası Kodu Nedir? 49/3 Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
49/3 Trafik Cezası Kodu Nedir? 49/3 Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? 49/3 trafik cezası, sürücülerin ticari araç kullanma sürelerine uymaması olarak da bilinen bir trafik cezası maddesidir. Başka bir ifadeyle ise, halk arasında ticari araç kullanma süresi cezası olarak bilinir. E-Devlet üzerinden plaka sorgulamasını gerçekleştiren kişiler araçlarına 49/3 trafik ceza kodu ile ceza yazıldığını görüyor.
14.08.2023 Gündem
51/2 C Trafik Cezası Kodu Nedir? 51/2 C Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
51/2 C Trafik Cezası Kodu Nedir? 51/2 C Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Son zamanlarda hem trafiğin sorunsuz akışı, hem de sürücülerin can güvenliği bakımından trafik cezalarında önemli bir artış görülüyor. Sürücülerin kendi kullandıkları araçlara göre belirli bir hız sınırları bulunur. Bu hız sınırlarının aşılması durumunda ise, belirlenmiş trafik kurallarına göre cezası bulunur. 
8.08.2023 Gündem
74/b Trafik Cezası Kodu Nedir? 74/b Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
74/b Trafik Cezası Kodu Nedir? 74/b Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafik cezaları trafiğe çıkan her sürücünün farklı nedenlerle karşılaşabileceği durumlar arasında yer alır. Günümüzde trafik cezaları ise, genellikle Mobese ve EDS gibi gelişmiş uygulamalarla kesiliyor. Kırmızı ışıkta durmayan ya da Hız limitine uymayan sürücüler bu uygulamalarda takip edilerek, plakaya gerekli cezai işlem yapılabiliyor. Sürücülere gelen cezalardan birisi de 74/b trafik cezası olabilir.
5.08.2023 Gündem
Borcu olan milyonları kapsıyor! Yüzde 90 indirim sağlanıyor, 31 Temmuz son gün
Borcu olan milyonları kapsıyor! Yüzde 90 indirim sağlanıyor, 31 Temmuz son gün Borcu olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Borcu olan vatandaşlara yüzde 90 indirim sağlanıyor. Vergi, prim ve trafik cezaları dahil idari cezalarda önemli indirimler sağlayan yapılandırma başvuruları 3 Temmuz’da sona ermişti. Borç yapılandırmasının bozulmaması için ilk ödemenin 31 Temmuz'a kadar yapılması gerekiyor.
24.07.2023 Eğitim
Bayram öncesi kiralık araçlara talep arttı; uzmanlardan dolandırıcılara karşı uyarı
Bayram öncesi kiralık araçlara talep arttı; uzmanlardan dolandırıcılara karşı uyarı Kurban Bayramı öncesi araç kiralama firmalarında yoğunluk yaşanıyor. Araç kiralama firması sahibi Enes Bayram, elindeki araçların tümünün bayram için rezervasyon yapıldığını belirterek "Şu an aşırı derece bir yoğunluğumuz var. Hem bayram arifesi hem de sezonumuz yeni açıldı ondan dolayı" dedi. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu ise bayram yoğunluğundan faydalanmak isteyen dolandırıcılara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, “Kurumsal olmayan firmalarla ilgili de mutlaka iyi bir araştırma yapılmalı ondan sonra araç kiralanmalı. Kiralık araç fiyatları çok arttı. İşte bu nedenle tüketiciler riske giriyor, ucuz gördükleri ilanlara yöneliyorlar" ifadelerini kullandı.
22.06.2023 Gündem
Traktörü yüzünden başına gelmeyen kalmadı! Hayatında hiç İstanbul'u görmedi 54 kez otoyol ve köprü cezası geldi
Traktörü yüzünden başına gelmeyen kalmadı! Hayatında hiç İstanbul'u görmedi 54 kez otoyol ve köprü cezası geldi Bursa İznik’te çiftçilik yapan Mustafa Tınmaz'ın traktörü yüzünden başına gelmeyen kalmadı. Tınmaz hayatında görmediği İstanbul’da 54 kez köprü ve otoyol cezası ile karşı karşıya kaldı.
25.04.2023 Yaşam
Trafik cezalarında indirim! 2 bin liranın altındaki borçlara dikkat
Trafik cezalarında indirim! 2 bin liranın altındaki borçlara dikkat Trafik cezaları ile ilgili son dakika gelişmesi! Milyarlarca liralık borcun düşük farklarla 48 aya varan taksitlerle ödenmesini sağlayan düzenleme hayata geçti. Anaparadan dahi indirim sağlayan düzenleme sonrası, faiziyle 4 bin 538 liraya çıkan trafik cezası peşin ödemede 1871 liraya kadar iniyor. İşte detaylar...
22.03.2023 Gündem
OHAL ilan edilen illerde araç muayene süresi uzatıldı
OHAL ilan edilen illerde araç muayene süresi uzatıldı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen illerdeki araçların muayenelerinin geçerlilik süresinin uzatıldığını duyurdu.
4.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Trafik Cezaları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki trafik cezaları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.