Toplu İş Sözleşmesi

Toplu İş Sözleşmesi

Son dakika toplu iş sözleşmesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan toplu iş sözleşmesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını toplu iş sözleşmesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Toplu İş Sözleşmesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan toplu iş sözleşmesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 75 toplu iş sözleşmesi haberi bulunmuştur. Tüm toplu iş sözleşmesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kamu işçisi refah payı alacak mı 2023? Kamu işçilerine refah payı verilecek mi?
Kamu işçisi refah payı alacak mı 2023? Kamu işçilerine refah payı verilecek mi? Kamu işçilerinin toplu iş sözleşmesinde sona gelindi. Ocak ve Mart ayında maaşlara yansıyacak teklif merakla beklenirken, işçiler oluşan zam farkını toplu olarak alacak. İşçi konfederasyonları masaya 'taban ücretin brüt 15 bin liraya yükseltilmesi, ilk 6 ay yüzde 45 zam ve yüzde 15 refah payı' talebiyle oturdu. Peki, Kamu işçisi refah payı alacak mı 2023? Kamu işçilerine refah payı verilecek mi?
İstanbul'da vapurlardan düdük çalma eylemi
İstanbul'da vapurlardan düdük çalma eylemi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Hatları AŞ.ye bağlı vapurlar, toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varılamaması üzerine İstanbul Boğazında bir dakikalık düdük çalma eylemi yaptı
28.04.2023 Gündem
Kamu işçisi zam oranı! Kamu işçisine zam var mı, kamu işçi maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Hükümet zam teklifini yaptı! İşte taban aylık teklifi…
Kamu işçisi zam oranı! Kamu işçisine zam var mı, kamu işçi maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Hükümet zam teklifini yaptı! İşte taban aylık teklifi… Kamu işçilerinin zam pazarlığı devam ederken, hükumetin kamu işçisi için zam teklifi belli oldu. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde süreç devam ediyor. Peki, Kamu işçisine zam var mı, kamu işçi maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Hükümet zam teklifi yüzde kaç?
13.04.2023 Çalışan Hakları
Toplu iş sözleşmelerinde kritik hafta! Maaşlar için zam oranı masada
Toplu iş sözleşmelerinde kritik hafta! Maaşlar için zam oranı masada Toplu iş sözleşmeleriyle ilgili görüşmeler başladı. Çalışma hayatında şimdi de gözler 700 bin kamu işçisi adına yapılacak toplu sözleşme görüşmelerine çevrildi. Karara bağlanması gereken konular arasında maaşlar için zam oranı da var. İşte detaylar...
23.01.2023 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu duyurdu: Kadın çalışanlarımıza yeni haklar getirdik
Bakan Karaismailoğlu duyurdu: Kadın çalışanlarımıza yeni haklar getirdik Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TÜH-İŞ ve YOL İŞ Sendikası ile imzaladıkları 19'uncu dönem toplu iş sözleşmesi ile kadın çalışanlara yeni haklar getirdiklerini söyledi. Karaismailoğlu, "İmzaladığımız toplu iş sözleşmesi üretim ve büyüme hızına ivme kazandıracak. 19’uncu dönem toplu iş sözleşmemizde, kadın çalışanlarımıza yeni haklar getirdik. Halen çalışan kadın arkadaşlarımızla birlikte, işe yeni başvuracak olan kadın adaylar için iş alanı sınırlaması kalktı" ifadelerini kullandı.
4.10.2021 Ekonomi
BDDK'de toplu iş sözleşmesi imzandı
BDDK'de toplu iş sözleşmesi imzandı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Öz Finans İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
4.10.2021 Ekonomi
Kamu işçileri toplu sözleşme 2021 görüşmeleri! En düşük brüt ücret zam teklifi yüzde kaç, toplu sözleşmede hükümetin teklifi ne?
Kamu işçileri toplu sözleşme 2021 görüşmeleri! En düşük brüt ücret zam teklifi yüzde kaç, toplu sözleşmede hükümetin teklifi ne? İşçiler için toplu sözleşme görüşmeleri bitti. Kamuda çalışan 700 bin işçinin toplu iş sözleşme görüşmeleri sonuçlandı. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin saat 14.30'da TÜRK-İŞ'e giderek açıklama yapacak. Peki, En düşük brüt ücret zam teklifi yüzde kaç, toplu sözleşmede hükümetin teklifi ne?
11.08.2021 Çalışan Hakları
Asgari ücret desteği sürecek mi? İşverenin gözü 2021 asgari ücret desteği düzenlemesinde!
Asgari ücret desteği sürecek mi? İşverenin gözü 2021 asgari ücret desteği düzenlemesinde! İşverenin yükünü hafifletmek amacıyla 2016 yılında başlatılan asgari ücret desteği bekleniyor. Her yıl Mart ayında çıkarılan yasal düzenleme ile verilen asgari ücret desteği haziran ayı gelmesine rağmen hala netlik kazanmadı. Asgari ücret desteğinin henüz netleşmemesi ise işvereni düşündürüyor. Peki, Asgari ücret desteği sürecek mi? Asgari ücret desteği almak için kriterler ne? Yeni açılan iş yerleri yararlanabilecek mi? Destekten yararlanmak için şartlar ne? İşte Asgari ücret desteği hakkında merak edilenler ve 5 soruda asgari ücret desteği…
16.06.2021 Ekonomi
Kamu işçisine müjde! Okulu bitiren sürekli işçiye terfi yolu!
Kamu işçisine müjde! Okulu bitiren sürekli işçiye terfi yolu! Kamuda çalışan milyonlarca sürekli işçiye müjde. Kamuda görev yapan sürekli işçiler öğrenim durumları itibarıyla ihraz ettiği unvanlara ilişki işlerde çalıştırılabilecek.
24.08.2020 Çalışma Hayatı
İşveren hangi durumlarda çalışanını terfi ettirmek zorundadır?
İşveren hangi durumlarda çalışanını terfi ettirmek zorundadır? Terfi alabilmek her çalışanın hayali. Bir iş yerinde uzun süre çalışan ya da işinde başarılı olduğunu düşünen her kişi terfi alabilmek ister. Peki işveren çalışanlarını terfi ettirmek zorunda mıdır? Terfi ettirilmeyen çalışanların ne gibi hakları vardır. İşte merak edilen soruların cevapları!
15.05.2019 Uzmana Sor
Kadroya geçen işçilere yüzde 37 zam...
Kadroya geçen işçilere yüzde 37 zam... Kadroya geçen taşeron işçiler ile ilgili peş peşe güzel haberler geliyor. Çorum Belediyesi'nde çalışan bin 311 işçi, yapılan anlaşma ile yüzde 37 zam aldı. İkramiyelerde ise yüzde 420 oranında arttı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan kadrolu işçilerin maaşlarına da 2 yıllık süreçte sosyal haklarla birlikte yüzde 41'lik zam yapıldı.
18.03.2019 Çalışan Hakları
TTK'da toplu iş sözleşmesi imzalandı
TTK'da toplu iş sözleşmesi imzalandı Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) çalışan 7 bin 600 madenciyi ilgilendiren ve 1 Ocak 2017 ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasını kapsayan 27'nci dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı. Maden işçisine birinci altı ayda yüzde 7.5, ikinci altı ayda yüzde 5, üç ve dördüncü altı aylarda yüzde 3.5'er zam yapıldı.
24.08.2017 Ekonomi
Başbakan zam oranını açıkladı
Başbakan zam oranını açıkladı Başbakan Binali Yıldırım, yaklaşık 200 bin kamu işçisine verilecek zam oranını açıklayarak, "İçinde bulunduğumuz yıl için zam oranı, ilk 6 ayda yüzde 7,5; ikinci 6 ayda yüzde 5 şeklinde mutabakata varılmıştır. İkinci yıl için birinci yarıda, yüzde 3,5; ikinci yarıda yüzde 3,5 olmak üzere kararlaştırılmıştır. Gerek ilk yıl gerekse ikinci yılda ayrıca gerçekleşen enflasyona göre ayarlama da yapılacaktır" dedi.
3.07.2017 Ekonomi
Her şeyi değiştirebilir! Çok az kişi biliyor ama...
Her şeyi değiştirebilir! Çok az kişi biliyor ama... Bireysel iş sözleşmelerini etkileyebilen toplu sözleşmelerle ilgili bilinmeyen bir çok konu var. Toplu sözleşmelerin içeriğinde neler var? Çalışanları ne zaman etkiliyor? İşte yanıtları...
23.05.2017 Ekonomi
Taşeron işçiler için müjdeli haber geldi! Yürürlüğe girdi...
Taşeron işçiler için müjdeli haber geldi! Yürürlüğe girdi... Taşeron işçiler için her geçen gün yeni bir gelişme yaşanmaya devam ediyor. Kadro haberi için beklenti içinde olan taşeron işçilere toplu iş sözleşmelerine ilişkin düzenleme müjdesi geldi. İşte taşeron işçilere dair en güncel haberler...
29.09.2021 Gündem
Taşeron yaşadı!
Taşeron yaşadı! Milliyet'ten Cem Kılıç yürülüğe giren ve işçilere yüksek ücret alabilme hakkı tanıyan yönetmiliği yazdı...
25.01.2015 Ekonomi
THY'de grevinde flaş gelişme!
THY'de grevinde flaş gelişme! Türk Hava Yolları (THY) ile Hava-İş Sendikası arasında 24...
20.12.2013 Ekonomi
Greve katılanlara büyük darbe!
Greve katılanlara büyük darbe! 'Boy ölçüsü alırken çukura düştü'
29.09.2021 Gündem
218 sefer iptal edildi iddiası!
218 sefer iptal edildi iddiası! THY'den anında yanıt...
16.05.2013 Ekonomi
61 yıllık Çaykur’da ilk grev!
61 yıllık Çaykur’da ilk grev! İşçi Çaykur’dan ne talep ediyor?
22.04.2013 Ekonomi
Çaykur'da grev başladı!
Çaykur'da grev başladı! 'Herkes enkazın altında kalır'
22.04.2013 Ekonomi
Korkutan bedel!
Korkutan bedel! THY'nin grev kararı bu sektörü korkuttu
11.04.2013 Ekonomi
O fabrikanın kapısına da  kilit vuruldu!
O fabrikanın kapısına da kilit vuruldu! "Sürpriz bir karar değil" denildi ama...
29.09.2021 Gündem
Son dakika...  Toplu iş sözleşmesi yasalaştı!
Son dakika... Toplu iş sözleşmesi yasalaştı! TBMM Genel Kurulu’nda, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasa Tasarısı kabul edilerek, yasalaştı
29.09.2021 Gündem
178 bin kişi ortada kaldı!
178 bin kişi ortada kaldı! Toplu İş İlişkileri Yasası geçen aylara rağmen bir türlü yasalaşmayınca ortada kaldılar
5.06.2012 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Toplu İş Sözleşmesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki toplu iş sözleşmesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.