Termal

Termal

Son dakika termal haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan termal ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını termal haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Termal

haberleri sayfasında son dakika yaşanan termal gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.108 termal haberi bulunmuştur. Tüm termal haberleri aşağıda listelenmiştir.
Selçuk Bayraktar paylaştı: KALKAN DİHA'ya kilit görev!
Selçuk Bayraktar paylaştı: KALKAN DİHA'ya kilit görev! Baykar yönetim kurulu başkanı Selçuk Bayraktar, dikey iniş kalkışlı insansız hava aracı sistemi Bayraktar KALKAN DİHA'nın test uçuşu görüntülerini paylaştı.
7.04.2024 Gündem
Erzincan'daki maden faciası! Şirketin Türkiye müdürü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Erzincan'daki maden faciası! Şirketin Türkiye müdürü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı Erzincan'ın İliç ilçesinde maden ocağında meydana gelen toprak kaymasına ilişkin soruşturmada, şirketin Türkiye'deki müdürü C.D. gözaltına alındı. Türkiye'deki müdürü C.D. bilirkişi raporunun tamamlanmaması nedeniyle savcılık tarafından yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
18.02.2024 Gündem
Erzincan'da maden ocağında toprak kayması! Kurtarma çalışmaları termal kameralar yardımıyla devam ediyor
Erzincan'da maden ocağında toprak kayması! Kurtarma çalışmaları termal kameralar yardımıyla devam ediyor Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeni bölgesinde toprak kayması meydana geldi. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu CNN TÜRK'te son durumu aktarırken, 'Toprak dışarı çıkarılıp istifleniyor. O sırada bir toprak kayması gerçekleşiyor. Toprak altında kalan çalışanlar var.' dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 400 personelle arama kurtarma çalışmasının sürdüğünü belirtirken, '9 kişiye ulaşılamıyor.' ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzincan'daki madende yaşanan toprak kaymasıyla ilgili Vali Aydoğdu’dan bilgi aldı, arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesini istedi. Erzincan’ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili olay yerinde açıklamada bulunan Binali Yıldırım, gece de termal kameralar yardımıyla arama kurtarma çalışmaların sürdüğünü belirtti.
13.02.2024 Gündem
Lav Taşı Özellikleri Nelerdir? Lav Taşının En Bilinen Faydaları...
Lav Taşı Özellikleri Nelerdir? Lav Taşının En Bilinen Faydaları... Lav taşı volkanların patlaması ve akan sıvının kuruması ile ortaya çıkar. Lav taşı bazalt taşı olarak da bilinen yarı değerli bir taştır.
2.02.2024 Yaşam
Göçmen kaçakçılarına “Kalkan-8” operasyonu: 37 gözaltı
Göçmen kaçakçılarına “Kalkan-8” operasyonu: 37 gözaltı Şanlıurfa ve Adana’da göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik gerçekleştirilen “Kalkan-8” Operasyonlarında 37 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı.
20.01.2024 Gündem
Küresel güçler taşeron terör örgütleri aracılığı ile Türkiye'ye mesaj mı vermek istiyor?
Küresel güçler taşeron terör örgütleri aracılığı ile Türkiye'ye mesaj mı vermek istiyor? Türkiye’nin yüreğine önceki akşam Pençe Kilit bölgesinden gelen 9 şehidin ateşi düştü. PKK’lı teröristlerce üs bölgesine saldırı girişimi sırasında çıkan çatışmada şehit olan 9 Mehmetçik terörün kirli yüzünü bir kez daha gösterdi. Küresel güçler taşeron terör örgütleri aracılığı ile Türkiye'ye mesaj mı vermek istiyor? İşte taşeronların, yani terör örgütlerinin kullanıldığı Türkiye’yi yıpratma savaşlarının detayları...
14.01.2024 Gündem
Bakır Kullanım Alanları Nelerdir? Bakırın Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Bakır Kullanım Alanları Nelerdir? Bakırın Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Bakır, insan tarihinde çok eski çağlardan beri kullanılan bir elementtir. Günümüzde ise tüketimi 13 milyon tonun üzerine çıktığı için en çok kullanılan ikinci metal olma özelliğine sahip olmuştur.
12.01.2024 Yaşam
Pamukkale'de 2 milyon 200 bin kişi ile ziyaretçi rekoru
Pamukkale'de 2 milyon 200 bin kişi ile ziyaretçi rekoru Denizli'deki UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan 'beyaz cennet' Pamukkale'yi 2023'te 2 milyon 200 bin kişi ziyaret etti. 2022 yılında 1 milyon 850 bin kişinin ziyaret ettiği Pamukkale, kendi rekorunu kırdı. Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Pamukkale Hierapolis Örenyeri'nin ışıklandırılması ve gece müzeciliğine açılmasıyla bu rakamın 2024 yılında daha da artacağını söyledi.
31.12.2023 Gündem
MSB 12 askerin şehit olduğu terör saldırısının detaylarını açıkladı
MSB 12 askerin şehit olduğu terör saldırısının detaylarını açıkladı Millî Savunma Bakanlığı kaynakları, Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde 12 askerin şehit olduğu saldırının detaylarını paylaştı. Sızma girişiminde bulunan teröristlerin tamamının etkisiz hale getirildiği bilgisine de yer verildi.
28.12.2023 Gündem
8. Sınıf Basınç: Basınç Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Basınç: Basınç Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Basınç Ölçümü, kapalı bir alandaki basıncı ölçmeye yönelik bir yöntemdir. Basınç ölçümünün ne olduğuna dair ayrıntılara girmeden önce basıncı tanımlayalım. Birim alana düşen dik kuvvet veya kapalı bir sıvı içindeki bir noktadaki gerilim, fizik bilimlerinde basınç olarak bilinir. Tabanında 84 inç karelik bir alana sahip 42 kiloluk bir kutunun zemine uyguladığı kuvvet, kuvvetin uygulandığı alana bölünmesine veya inç kare başına yarım pounda eşittir.
26.12.2023 Eğitim
Ayder'de jeotermal keşif
Ayder'de jeotermal keşif Rize'de ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda, belediye ekiplerince yapılan sondaj çalışmalarında zeminden 253 metre derinlikte jeotermal kaynağa ulaşıldı. Oluşturulan kuyuda saniyede 20 litre çıkarılan jeotermal suyun sıcaklığı, 30.8 santigrat olarak ölçüldü. Keşif sonrası turizm bölgesindeki kaplıca sayısının 2'ye çıkarılması planlanıyor.
25.12.2023 Gündem
Zorlu şartlarda vatan savunması! Sis, pus, dağlar Mehmetçiği durdurmuyor
Zorlu şartlarda vatan savunması! Sis, pus, dağlar Mehmetçiği durdurmuyor CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk geçtiğimiz yıl Irak sınırında terör örgütlerine göz açtırmayan Türk askerlerini görüntülemişti.
24.12.2023 Gündem
Deprem açıklaması Naci Görür'den geldi: Bursa'nın Gemlik ilçesi muhakkak taşınmalı, kurtulma şansı yok!
Deprem açıklaması Naci Görür'den geldi: Bursa'nın Gemlik ilçesi muhakkak taşınmalı, kurtulma şansı yok! Peş peşe meydana gelen depremler vatandaşlar arasında tedirgiblik yarattı. Geçtiğimiz günlerde Yalova'nın Çınarcık ilçesinde meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem İstanbul'da da hissedilmişti. Daha önce de büyük İstanbul depremiyle ilgili önemli uyarılarda bulunan Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir televizyon programında bu depremin İstanbul depreminin öncüsü olup olmayacağı konusunda açıklama yaptı. Tunceli ve Elazığ'daki deprem tehlikesine dikkat çeken Görür, Bursa'nın Gemlik ilçesi için "Muhakkak taşınmalı. Kurtulma şansı yok" dedi.
20.12.2023 Gündem
Milli SİHA Bayraktar TB2 750 bin uçuş saatini tamamladı
Milli SİHA Bayraktar TB2 750 bin uçuş saatini tamamladı Türkiye’nin ilk milli ve özgün SİHA’sı Bayraktar TB2, 750 bin uçuş saatini başarıyla tamamlayarak Türk havacılık tarihinde yeni bir rekora daha imza attı.
11.12.2023 Bilim ve Teknoloji
2 ilde 'Daltonlar' çetesine 'Redkit' operasyonu! Çok sayıda gözaltı var
2 ilde 'Daltonlar' çetesine 'Redkit' operasyonu! Çok sayıda gözaltı var Kütahya'da 2 farklı silahlı yaralama olayının arkasında, liderliğini Barış Boyun'un yaptığı 'Daltonlar' suç örgütünün olduğu ortaya çıktı. Kütahya'ya il dışından gelerek para karşılığında 'tahsilat' adı altında tetikçilik yaptığı belirlenen çete üyelerine yönelik 'Redkit' adı verilen operasyon düzenlendi. Kütahya ve İstanbul'da 13 şüpheli, gözaltına alındı.
26.11.2023 Gündem
Bin polisle helikopter destekli narkotik operasyonu: 122 gözaltı
Bin polisle helikopter destekli narkotik operasyonu: 122 gözaltı Bursa’da uyuşturucu satıcılarına yönelik şafak vakti bin polisin katılımıyla helikopter destekli düzenlenen operasyonda 122 şüpheli gözaltına alındı. Evlerin teraslarında saklanan şüpheliler, termal dronla tespit edilip yakalandı.
23.11.2023 Gündem
Zonguldak'ta gemi battı! Kayıp mürettebatın son mesajı ortaya çıktı
Zonguldak'ta gemi battı! Kayıp mürettebatın son mesajı ortaya çıktı Kuvvetli fırtına ve yağışın ardından Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde batan gemideki kayıp 11 mürettebatı arama çalışmaları günün ilk ışıklarıyla birlikte devam ediyor. Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na yük taşıyan ve sığındığı Kdz. Ereğli Limanı'nda batan Kafkametler adlı geminin telsizcisi Mustafa Nacar'ın olay anında ailesine mesaj attığı ortaya çıktı. Bugün ilk kez bot ve dalgıçlarla gerçekleştirilen gemi ve mürettebatı arama çalışmalarında, gemi batığını yerinin tespit edildiği belirtildi.
21.11.2023 Gündem
9 günlük ara tatil başladı! Rezervasyonlar arttı, işte indirimli tatil rotaları...
9 günlük ara tatil başladı! Rezervasyonlar arttı, işte indirimli tatil rotaları... Okulların 9 günlük ara tatile girmesiyle turizmde hareketlilik başladı. Her şehirde yakın rotalar daha fazla tercih edilirken, Antalya, Afyon, Bolu ve Sapanca gibi bölgeler öne çıkıyor. İşte detaylar...
11.11.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de Ayder Yaylası’nda
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de Ayder Yaylası’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de turizm merkezi Ayder Yaylası’ndaki kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde denetledi. ​Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, akşam saatlerinde kentten ayrılması bekleniyor.
6.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li Özgür Özel yorumu: Al birini vur ötekine
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li Özgür Özel yorumu: Al birini vur ötekine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ana muhalefetin dün kongresi vardı. Bay Bay Kemal, Edirne'deki terörist başı Demirtaş'a, Kavala’ya ‘bay bay’ dedi. Peki kongreyi kazanan zat, o kime selam verdi. O da aynen Demirtaş'a, Kavala'ya selam verdi. Al birini vur diğerine. Bunların birbirinden farkı var mı, yok. Bunlar terör örgütleriyle beraber omuza omuza yürüdüler. Zannettiler ki terör örgütlerini yanımıza alırsak biz bu ülkede seçim kazanırız. 12-13 seçim kaybettin. Hep onlarla beraberdin” dedi.
5.11.2023 Gündem
Narkotik köpeği 'Termal' gizlenmiş uyuşturucuyu hemen buldu
Narkotik köpeği 'Termal' gizlenmiş uyuşturucuyu hemen buldu Kars’ta jandarmanın düzenlediği operasyonda narkotik köpeği 'Termal' ile yapılan aramada valizde ve yatağın içine gizlenmiş 2 kilo 69 gram kubar esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 kişi, tutuklandı.
11.09.2023 Yaşam
Eski Bakan Kutbettin Arzu havuzda ölü bulundu
Eski Bakan Kutbettin Arzu havuzda ölü bulundu Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Kutbettin Arzu, Yalova'da Türkiye Büyük Millet Meclisi lojmanlarındaki havuzda ölü bulundu.
30.08.2023 Yaşam
'En soğuk yıldız' keşfedildi!  Güneş'ten çok daha güçlü bir manyetik alana sahip
'En soğuk yıldız' keşfedildi! Güneş'ten çok daha güçlü bir manyetik alana sahip Jüpiter ile hemen hemen aynı büyüklükte olmasına rağmen bu cüce yıldızın Güneş'ten çok daha güçlü bir manyetik alana sahip olduğu belirlendi.
29.08.2023 Bilim ve Teknoloji
MSB duyurdu! Silah ve mühimmatlar kullanılamaz hale getirildi
MSB duyurdu! Silah ve mühimmatlar kullanılamaz hale getirildi TSK operasyonlarına devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde ele geçirilen PKK'lı teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmatın kullanılamaz hale getirildiğini duyurdu.
14.07.2023 Gündem
Milli muharip uçak için tarih verildi! KAAN ilk testlerine başladı
Milli muharip uçak için tarih verildi! KAAN ilk testlerine başladı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAS) Genel Müdür Yardımcısı Özkan Altay, imalat ve tasarımıyla milli muharip uçak KAAN'ın montajını kısa sürede tamamlayarak ilk yerli testlerine başladığı ve taksi operasyonu gerçekleştirdiğini ifade etti. Altay, “İnşallah yıl sonuna uçağımızı gökyüzü ile buluşturmayı planlıyoruz” diye konuştu.
11.07.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Termal ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki termal haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.