Temassız

Temassız

Son dakika Temassız haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Temassız ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Temassız haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Temassız

haberleri sayfasında son dakika yaşanan temassız gelişmeleri de dahil olmak üzere 418 temassız haberi bulunmuştur. Tüm temassız haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kartlı ödemelerde yüzde 126'lık büyük artış
Kartlı ödemelerde yüzde 126'lık büyük artış Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile mart ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 126 artarak 1 trilyon 181,4 milyar TL oldu.
19.04.2024 Ekonomi
Akdeniz Turizm Analizi’ne göre 5 yılda turizmini en çok geliştiren ülke Türkiye oldu
Akdeniz Turizm Analizi’ne göre 5 yılda turizmini en çok geliştiren ülke Türkiye oldu Dijital ödemeler sektöründe faaliyet gösteren Visa, Avrupa’nın Akdeniz’e kıyı ülkelerinde seyahat eden yabancı turistlerin kart kullanımı trendlerine dair içgörüler sağlayan Visa Akdeniz Turizm Analizi’nin 2023 yılı sonuçlarını açıkladı. Analiz sonuçlarına göre 2023 yılında Türkiye’de turizm alanında gerek ziyaretçi sayısı gerek yabancı kart kullanımında yüksek çift haneli büyüme kaydedildi ve tüm zamanların turizm rekoru kırıldı. Son bir yıla bakıldığında ise Türkiye’de 2023 yılında kartlı ziyaretçi sayısı 2022’ye göre yüzde 20’ye yakın, turistlerin kartlarıyla yaptığı harcamalar döviz bazlı yüzde 16’dan fazla arttı.
29.03.2024 Ekonomi
Banka ve kredi kartlı ödemeler Şubat ayında 1,01 trilyon lira oldu
Banka ve kredi kartlı ödemeler Şubat ayında 1,01 trilyon lira oldu Şubat ayında yapılan toplam kartlı ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 152 artarak 1,01 trilyon TL oldu. Kartlı ödemelerin 843,1 milyar TL’si kredi kartları ile gerçekleştirildi.
25.03.2024 Ekonomi
2024’te ödemeler dünyasına yön verecek 5 trend
2024’te ödemeler dünyasına yön verecek 5 trend Yeni yılda geçmiş yılların norm kabul edilen standartlarında köklü bir değişim bekleniyor.
28.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Dolandırıcılardan yeni yöntem! ATM’lere saldırılar arttı: QR kodla işlem yapmak güvenli mi?
Dolandırıcılardan yeni yöntem! ATM’lere saldırılar arttı: QR kodla işlem yapmak güvenli mi? Dolandırıcıların hedefinde banka ATM'leri var. Bankacılık işlemlerinin birçoğunu yapabildiğimiz ATM'ler gündelik hayatı kolaylaştırsa da bazı riskleri de beraberinde getirdi. Özellikle pandemi sonrası dolandırıcıların ATM’lere yönelik saldırıları daha da arttı. Hem sosyal medyada hem de çözüm platformlarında ATM dolandırıcılıklarıyla ilgili onlarca şikâyet bulunuyor. Peki dolandırıcılar hangi yöntemleri kullanıyor? Kullanıcılar nelere dikkat etmeli? QR kod ile işlem yapılması güvenilir mi? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
12.12.2023 Gündem
Kargoda yeni dönem başlıyor! Motokuryeler ile ilgili yeni düzenleme geliyor
Kargoda yeni dönem başlıyor! Motokuryeler ile ilgili yeni düzenleme geliyor Ulaştırma Bakanlığı’nın taslağına göre, kurye teslimi için kaydedilecek motosiklet 10 yaşından büyük olmayacak. Kurye gönderiyi taşıma süresi taahhüdünde bulunmadan, “makul sürede” ulaştırmakla yükümlü olacak.
7.12.2023 Gündem
Kredi kartı kullananların hesabından para çekiyorlar! Akılalmaz yöntem
Kredi kartı kullananların hesabından para çekiyorlar! Akılalmaz yöntem Temassız kart kullananlara uzman uyarısı! Kalabalık ortamda ‘NFC’ teknolojisiyle siz farkında olmadan her an kartınızdan para çekebilirler. Tedbir olarak kartlarınızı korumalı cüzdanlarda saklayın, kalabalık ortamlara girdiğinizde de uyanık olun.
20.10.2023 Ekonomi
Dizi oyuncusundan akıl almaz hırsızlık, canlandırdığı rolünü gerçek hayata taşıdı
Dizi oyuncusundan akıl almaz hırsızlık, canlandırdığı rolünü gerçek hayata taşıdı Dijital bir platformda yayınlanan 'Kıyma' isimli dizide rol alan U.Ü’nün Adana'da Avukat Yunus Levent Küfüdür'ün cüzdanını çalarak kayıplara karıştığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
9.09.2023 Yaşam
Tayyab Kart nedir? İlk İslami kart Tayyab kimin, hangi ülkenin, Türkiye’de kullanılan kartın kurucusu kim? Tayyab nasıl alınır, Tayyab İslami Kart özellikleri nedir?
Tayyab Kart nedir? İlk İslami kart Tayyab kimin, hangi ülkenin, Türkiye’de kullanılan kartın kurucusu kim? Tayyab nasıl alınır, Tayyab İslami Kart özellikleri nedir? Tayyab, Türkiye'nin ilk İslami kartı mottosuyla kullanıma sunuldu. Bir mobil uygulama üzerinden çalışan ilk İslami kart Tayyab Türkiye’de kullanıma başlandı. Karta ait internet sitesinde kartla ilgili “İslami ihtiyaçlarınızın birçoğunu karşılamanıza yardımcı oluyor” ifadelerin kullanıldı. Peki, Tayyab Kart nedir? İlk İslami kart Tayyab kimin, hangi ülkenin? Tayyab kurucusu kim? Tayyab İslami kart nasıl alınır, Tayyab Kart özellikleri nedir?
16.08.2023 Bilim ve Teknoloji
İstanbul'da ulaşımda fiyatlar değişti: Otobüste 15, metrobüste 37.75 TL ücret farkı
İstanbul'da ulaşımda fiyatlar değişti: Otobüste 15, metrobüste 37.75 TL ücret farkı Toplu ulaşımda, kredi kartı ve banka kartlarıyla temassız ödeme yöntemi UKOME kararıyla; 26 Ekim 2022’den itibaren uygulanmaya başlandı. Yeni ücret tarifesiyle, 22.25 TL olan metrobüs ücretinin, kredi kartı ve banka kartıyla yapılan temassız ödemelerde 60 TL, İET otobüslerindeki 15 TL’lik tam bilet ücretinin ise 30 TL olduğu görüldü. Kredi kartı kullanarak ödeme yapan bazı İstanbullular, ücret farkını yüksek buldu. Metrobüse binmek için kredi kartıyla temassız ödeme yapan Asiye Zengin, "Bu ücret çok fazla, normalde 22,5 lira, benden 60 lira aldı. 60 lira bayağı yüksek" dedi. Zengin daha sonra, iade almak istediğini belirterek güvenlik görevlisinden yardım istedi, o anlar kameraya yansıdı.
16.08.2023 Ekonomi
Kredi kartlarıyla ilgili flaş gelişme! Haziran’da yüzde 109 arttı
Kredi kartlarıyla ilgili flaş gelişme! Haziran’da yüzde 109 arttı Kartlı ödeme tutarı haziran ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 109 artarak 638,7 milyar TL oldu. Bir önceki ay kartlı ödeme tutarı 625,9 milyar TL olarak gerçekleşmişti.
3.08.2023 Ekonomi
Nfc Nasıl Kullanılır? Nfc Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Nfc Nasıl Kullanılır? Nfc Kullanırken Yapılması Gerekenler... Akıllı telefonlarda bulunan NFC özelliğinin kolaylık sağlayan bir özellik olduğu bilinmektedir. NFC, Near Field Communication kelimesinin kısaltması olarak bilinmektedir. Kelimenin Türkçe anlamı ise Yakın Alan İletişimi olarak ifade edilebilir. NFC, telefonunuzun yakınında bulunan farklı bir cihazla temas ettirilmeden iletişim kurulmasını sağlamaktadır. NFC özelliğinin kullanılabilmesi için ise telefonun ilgili cihaza yaklaşık 4 santimetre kadar yaklaştırılması gerekmektedir. 
4.07.2023 Eğitim
Takometre Nedir, Ne İşe Yarar? Takometre Türleri Nelerdir?
Takometre Nedir, Ne İşe Yarar? Takometre Türleri Nelerdir? Takometre, motorlu cihazlarda kullanılmakta olan RPM saati veya devir saati olarak bilinmektedir. Motorun birim zaman içerisindeki devir sayısını ölçen ve gösteren bir devir saati olarak ifade edilebilir. Genel olarak takometre, dakika bazında ölçüm yapmaktadır. Yani bir dakikadaki dir sayısının ölçülerek gösterildiğini söylemek mümkün olmaktadır.
6.06.2023 Gündem
Kredi kartı kullanan herkes için geçerli! Müşterilere SMS gitti, yeni uygulama
Kredi kartı kullanan herkes için geçerli! Müşterilere SMS gitti, yeni uygulama Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), temassız kartların kullanımına ilişkin yeni şifre kararı aldı ve bankalara da talimatı verdi. Buna göre temassız ödemelerde şifre kullanılacak. Bu kartların müşteri bilgisi dışında kullanımının engellenmesi amaçlanıyor. Vatandaşlar bu karardan sonra ‘Kredi kartında temassız ödeme kalktı mı? Kredi kartında temassız ödeme sırasında neden şifre istiyor?’ sorularını araştırmaya başladı. Uzman isimler konuya ilişkin önemli bilgiler verdi.
18.02.2023 Ekonomi
Temassız ödeme için yeni karar! Kredi kartı kullananlar dikkat
Temassız ödeme için yeni karar! Kredi kartı kullananlar dikkat Kredi kartı ve banka kartı kullanan herkesi yakından ilgilendiriyor. Yeni karar verildi. BDDK, temassız kartların kullanımına ilişkin yeni bir karar aldı. Kurul, temassız kartların müşteri bilgisi dışında kullanımının engellenmesi için ilk işlemlerde şifre girilmesinin sağlanması yönünde bankalara talimat verdi.
15.02.2023 Ekonomi
Temassız ödemeler kapatıldı mı? Temassız ödeme kalktı mı?
Temassız ödemeler kapatıldı mı? Temassız ödeme kalktı mı?   BDDK, temassız kartların ilk kullanımında şifre istenmesi için bankalara talimat verdi. Peki, Temassız ödemeler kapatıldı mı? Temassız ödeme kalktı mı? 
14.02.2023 Ekonomi
Temassız ödeme yapanlar dikkat! BDDK'dan şifre şartı
Temassız ödeme yapanlar dikkat! BDDK'dan şifre şartı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), temassız kartların müşteri bilgisi dışında kullanımının engellenmesi için ilk işlemlerde şifre girilmesinin sağlanması yönünde bankalara talimat verdi.
14.02.2023 Ekonomi
Banka ve kredi kartı şifreleri ile ilgili açıklama! Bloke oluyor, ödeme yapamıyorlar
Banka ve kredi kartı şifreleri ile ilgili açıklama! Bloke oluyor, ödeme yapamıyorlar Pandemi zamanında kullanımı yaygınlaşan temassız kartlar, vatandaşlara şifrelerini unutturdu. Kişiler alışveriş yaptıkları yerde kart ile ödeme yaparken şifresini unutup defalarca yanlış giriyor. Ödeme yapamadıkları zaman da aldığı ürünün ücretini başka zaman getiriyorlar.
3.02.2023 Ekonomi
Kartlı ödemeler yüzde 117 büyüyerek yıllık 3,7 trilyon TL’ye ulaştı
Kartlı ödemeler yüzde 117 büyüyerek yıllık 3,7 trilyon TL’ye ulaştı 2022’deki toplam kartlı ödeme tutarı 2021’e göre yüzde 117 büyüyerek 3 trilyon 708 milyar TL’ye ulaştı.
31.01.2023 Ekonomi
Büyüleyici şık tasarımıyla dikkat çeken Oppo A96 tanıtıldı
Büyüleyici şık tasarımıyla dikkat çeken Oppo A96 tanıtıldı Çizilmelere ve parmak izine karşı dayanıklı OPPO Glow Design ile birlikte gelen OPPO A96, 5000mAh pil kapasitesi ve 33W SUPERVOOC hızlı şarj özellikleriyle dikkat çekerken, 6,59 inç ve 90Hz Zengin Renkli Delikli Ekran, sürükleyici bir görüntüleme deneyimi sunuyor.
3.10.2022 Advertorial
'Karbon sıfır hedefi için ulaşım metotlarımızı çeşitlendirmeliyiz'
'Karbon sıfır hedefi için ulaşım metotlarımızı çeşitlendirmeliyiz' Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında Kayseri’yi ziyaret eden Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, “İklim değişikliğinin ekonomiler ve çevre üzerindeki negatif etkilerinin farkındayız. Sıcak hava dalgaları, yangınlar, kuraklıklara şahit oluyoruz. Avrupa Birliği ve Türkiye, Paris İklim Anlaşmasını imzaladılar. Bu yüzyılın ortası itibariyle karbon sıfır olmayı hedefliyorlar. Bu hedeflere ulaşmak için metro, tramvay gibi toplum ulaşım araçlarını daha fazla kullanmalı, ulaşım metotlarımızı çeşitlendirmeliyiz” dedi. Kentsel ulaşımın enerji tüketimine ve emisyona katkıda bulunan en önemli faktörlerden olduğunu belirten Büyükelçi Meyer-Landrut, “Avrupa’da karbon emisyonlarının yaklaşık yüzde 25’inin kentsel ulaşım kaynaklı olduğunu görüyoruz. Bu nedenle Avrupa Hareketlilik Haftası’nda ulaşım alışkanlıklarımızı değiştirmenin önemini, daha fazla yürümeyi, daha fazla toplu taşıma ve bisiklet kullanmayı vurguluyoruz” diye konuştu.
20.09.2022 Reklam
e-Pasaport ne zaman çıkıyor? Pasaportlar değişecek mi? Yeni pasaportlar ne zaman devreye alınıyor? e-Pasaport harcı ne kadar?
e-Pasaport ne zaman çıkıyor? Pasaportlar değişecek mi? Yeni pasaportlar ne zaman devreye alınıyor? e-Pasaport harcı ne kadar? e-Pasaport açıklaması! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu duyurdu! 25 Ağustos’ta başlıyor! İlk yerli e-pasaport basılmaya başlıyor. Bakan Soylu, yeni pasaportların üretimini artıracaklarını söyledi. Peki, e-Pasaport ne zaman çıkıyor? Pasaportlar değişecek mi? Yeni pasaportlar ne zaman devreye alınıyor? Yeni pasaport için rendevu sistemi ne zaman açılacak? e-Pasaport başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar…
19.08.2022 Ekonomi
BTK yapılması gerekenleri tek tek açıkladı! Kritik uyarı geldi
BTK yapılması gerekenleri tek tek açıkladı! Kritik uyarı geldi Alınan tedbirler neticesinde Türk vatandaşlarının kimlik bilgileri üzerinden dolandırıcılık oranının düştüğü bildirildi. Artık dolandırıcılık yabancı uyruklular üzerinden yapılıyor.
14.08.2022 Gündem
Banka kartı, kredi kartı, ön ödemeli kart... Son dakika açıklaması geldi, iki kat arttı!
Banka kartı, kredi kartı, ön ödemeli kart... Son dakika açıklaması geldi, iki kat arttı! Son dakika kart açıklaması! Bankalararası Kart Merkezi (BKM), 2022 yılının ilk altı ayına ait verileri açıkladı. 2022 yılının ilk altı ayında kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 103 artarak 1,44 trilyon TL oldu. Bu dönemde 153 milyar TL tutarında yabancı kartlarla ödeme yapıldı. 2022 yılının ilk yarısında 1,44 trilyon TL tutarında kartlı ödeme gerçekleşti. Bu dönemde 153 milyar TL tutarında yabancı kartlarla ödeme yapıldı. Her üç kartlı ödemeden 2'sinde temassız ödeme tercih edildi.
5.08.2022 Ekonomi
Banka kartı ve kredi kartları ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 85...
Banka kartı ve kredi kartları ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 85... Kredi kartı ve banka kartı ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 85 arttı. Kartlı harcamalara ilişkin yeni bilgiler paylaşıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Visa, üçüncüsünü gerçekleştirdiği Kartlı Harcamalar Analizi sonuçlarını açıkladı. 2022 yılının ilk çeyreğinin aylık kartlı harcamalar ortalamasının bir önceki yıla kıyasla yüzde 85 oranında büyümüş olması dikkat çekti. Pandemide farklı yaklaşımlar izleyen diğer ülkelerle Türkiye'nin karşılaştırmaları da analizde yer aldı. Türkiye'nin 2021 performansının diğer ülkelere göre daha iyi olduğu gözlemlendi. Ticari kredi kartlarıyla yapılan harcamalar yüzde 94, banka kartı harcamaları da yüzde 118 büyüdü. İşte aylık kartlı harcamalara ilişkin dikkat çeken analiz...
27.07.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Temassız ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki temassız haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.