Teknopark İstanbul

Teknopark İstanbul

Son dakika Teknopark İstanbul haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Teknopark İstanbul ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Teknopark İstanbul haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Teknopark İstanbul

haberleri sayfasında son dakika yaşanan teknopark istanbul gelişmeleri de dahil olmak üzere 224 teknopark istanbul haberi bulunmuştur. Tüm teknopark istanbul haberleri aşağıda listelenmiştir.
İTO sanayiciye arsa önerecek! Yeni sistem kuruluyor
İTO sanayiciye arsa önerecek! Yeni sistem kuruluyor İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “İstanbul'da sanayi arsası konusunda bir çalışma yapıyoruz. Şöyle bir hedefimiz var. İstanbul'da sanayi arsası satın almak artık çok kolay değil. Var olan çok pahalı. Biz bütün Trakya'yı, Çanakkale, Bursa, Sakarya ve bütün çevredeki Organize Sanayi Bölgeleri'ni canlı izleyen, OSB radarı gibi çalışacak bir sistem kurguluyoruz” dedi.
22.04.2024 Ekonomi
ÇKA, girişimcileri yatırımcılar ile buluşturdu
ÇKA, girişimcileri yatırımcılar ile buluşturdu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) bölgede girişimcilik ekosistemini geliştirmeye devam ediyor. ÇKA tarafından Adana’da girişim sermaye fonları, melek yatırımcılar, girişimciler ve ekosistem paydaşlarının katılımı ile “Çukurova Yatırımcı- Girişimci Buluşması” etkinliği düzenlendi.
4.02.2024 Adana
Faruk Özlü kimdir? AK Parti Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü kaç yaşında, nereli?
Faruk Özlü kimdir? AK Parti Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü kaç yaşında, nereli? AK Parti Düzce Belediye Başkan adayı Faruk Özlü oldu. Faruk Özlü'nün ismini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde AK Parti'den adayı olan Faruk Özlü kimdir?
7.01.2024 Gündem
Sabiha Gökçen Havalimanı'na 2.pist! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör baronları bizi yolumuzdan çeviremez
Sabiha Gökçen Havalimanı'na 2.pist! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör baronları bizi yolumuzdan çeviremez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı 2'nci Pist Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Terörle, ülke siyasetinin şekillendirildiği eski Türkiye artık geride kalmıştır. Terör saldırılarıyla milletimizi bölme planlarının raf ömrü tükenmiştir. Biz son 21 yılda ne yaptıysak, neyi başardıysak CHP ve koro üyelerinin istemezükçü nakaratlarına rağmen başardık" dedi.
25.12.2023 Gündem
Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor Ödülleri sahiplerini buldu
Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor Ödülleri sahiplerini buldu Teknoloji ile spor, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor ödüllerinde buluştu. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, spor teknolojilerinde yenilikçiliğin önemine dikkat çekerek “Her alanda olduğu gibi sporda da teknoloji tabanlı girişimlerimize, yerli ve milli üretimimize özel bir ehemmiyet atfetmeliyiz” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da TÜBİTAK BİGG Spor kapsamında yakında spor teknolojileriyle ilgili yeni bir çağrıya çıkacaklarının müjdesini verdi.
25.01.2023 Diğer Sporlar
Bireysel Genç Girişimci Spor ödülleri sahiplerini buluyor
Bireysel Genç Girişimci Spor ödülleri sahiplerini buluyor Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor ödülleri, 24 Ocak Salı akşamı sahiplerini bulacak. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da farklı kategorilerde ürünler geliştiren işletmelere ödüllerini verecek.
23.01.2023 Diğer Sporlar
Savunma Sanayii Başkanı Demir: Stratejik hiçbir ürün ve teknolojide dışa bağımlılığı kabul etmiyoruz
Savunma Sanayii Başkanı Demir: Stratejik hiçbir ürün ve teknolojide dışa bağımlılığı kabul etmiyoruz Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, gazetecilerle bir araya geldiği 'Teknopark İstanbul'da, 2022 yılı savunma sanayii icraat ve verilerini açıklayarak, 2023 yılı hedefleri hakkında bilgi verdi. Demir, “Bugün bize vermek için yalvarsalar dahi, kritik ve stratejik hiçbir ürün ve teknolojide dışa bağımlılığı kabul etmiyoruz" dedi.
8.01.2023 Ekonomi
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Turcorn’lar yeni ekonomi modelinin başat aktörleri olacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Turcorn’lar yeni ekonomi modelinin başat aktörleri olacak Ar-Ge, tasarım ve teknoloji alanında Türkiye’nin en iyileri bir araya geldi. Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi, İzmir’de yapıldı. Zirvede, Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri için 10 kategoride 30, Teknoparklar için de 4 kategoride 12 olmak üzere toplamda 42 ödül sahiplerini buldu.
23.12.2022 Bilim ve Teknoloji
Şekip Avdagiç kimdir? İTO başkanı olan Şekip Avdagiç’in firması ne, şirketleri hangileri?
Şekip Avdagiç kimdir? İTO başkanı olan Şekip Avdagiç’in firması ne, şirketleri hangileri? İstanbul Ticaret Odası (İTO) 21’inci dönem seçimlerinin ilk aşamasını oluşturan meslek komitesi ve meclis üyesi seçimleri, İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) yapıldı. İlk sonuçlara göre mevcut Başkan Şekib Avdagiç, 273 kişilik meclisin 195 üyeliğini  kazandı. Peki, Şekip Avdagiç kimdir?
10.11.2022 Gündem
İTO Başkanı Avdagiç: Yerli ve milli ekonomiyi inşa edenlerle beraber yürüyeceğiz
İTO Başkanı Avdagiç: Yerli ve milli ekonomiyi inşa edenlerle beraber yürüyeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 693 bin üyesi ile İstanbul iş dünyasının çatı örgütü olan İstanbul Ticaret Odası’nın Başkanı Şekib Avdagiç’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen İTO 140’ıncı Yıl Özel Ödülleri Programı'na katıldı.
25.09.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan flaş açıklama: 2053’ün 2071’in teknoloji vizyonunu şekillendirecek
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan flaş açıklama: 2053’ün 2071’in teknoloji vizyonunu şekillendirecek Teknopark İstanbul’da incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Şu anda sondaj gemilerimizi Fatih’te ve Abdülhamithan’a 10 gün sonra teslim edilecek bir ürünü, arkadaşlar bize getirdiler. 10 gün sonra teslim ediyoruz. Bunu zaten Cumhurbaşkanı'mızın Fatih gemisini ziyaretinde de Filyos'u ziyaretinde de görmüştük. 3 bin metre derinlikte, Türkiye’de başka bir yerde olmayan yine Türkiye’de üretilen, robotik cerrahi bir müdahale gibi robotla 3 bin metrede doğal gazın çıkarılmasını sağlayan bir teknoloji, bu merkezde çalışılıyor. Yani içinde bulunduğumuz merkez binaların çok ötesinde 2053’ün 2071’in teknoloji vizyonu şekillendiren yerlerden birisi, bizim için son derece kritik.” ifadelerini kullandı.
5.08.2022 Ekonomi
Bakan Özer bizzat açıkladı! Tam 7 bin 538...
Bakan Özer bizzat açıkladı! Tam 7 bin 538... Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçmişe yönelik verilerine baktığınız zaman yıllık 2.9 ürünün tescilini aldığını görüyoruz. 3 tane ürün ya tasarımdır ya markadır. 2022 yılında ağustos ayına yeni girdik. 2022 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nın almış olduğu tescil sayısı 7 bin 538. Bizim hedefimiz 2022 yılında 7 bin 500'dü onu aştık." dedi.
2.08.2022 Eğitim
Demirören MTAL şampiyonlar liginde
Demirören MTAL şampiyonlar liginde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS yerleştirme sonuçlarında yüzde 1’lik dilimden öğrenci alan Demirören MTAL’in en başarılı meslek liseleri arasına girdiğini söyledi.
2.08.2022 Eğitim
Bakan Özer: Öğretmenlerin özlük haklarında ciddi bir iyileşme olacak
Bakan Özer: Öğretmenlerin özlük haklarında ciddi bir iyileşme olacak Mesleki eğitime, okul öncesi eğitime erişim ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerine verdikleri öneme dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "60 yıllık özlem olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu' ilk kez bu dönemde, yani 20 yılın eğitim yatırımlarını taçlandıran bir kanun olarak 14 Şubat 2022 yayımlandı ve yürürlüğe girdi. İnşallah 19 Kasım'da yaptığımız sınavda başarı olduklarında, 600 bin öğretmenimiz hem ciddi bir eğitimden geçmiş olacak hem de özlük haklarında ciddi bir iyileşme olacak" dedi.
18.07.2022 Eğitim
AR-GE firmaları girişimcilik ekosisteminin merkezinde yerini alıyor
AR-GE firmaları girişimcilik ekosisteminin merkezinde yerini alıyor Teknopark İstanbul, Türkiye’nin en önemli teknoloji geliştirme merkezi olarak Ar-Ge firmalarına, uluslararası bağlantılar ve güçlü bir girişimcilik ekosistemine giriş imkânı sağlıyor.
4.06.2022 Bilim ve Teknoloji
MEB'den son dakika kararı! Okullarda ilk kez olacak, öğrenciler artık...
MEB'den son dakika kararı! Okullarda ilk kez olacak, öğrenciler artık... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı. MEB harekete geçti. Resmen değişti. Okullarda ilk kez olacak. Tüm öğrencileri yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, “Bilim ve Sanat Merkezleri, eğitim öğretim dönemi içerisinde özel yetenekli öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirmeye katkı veren birimler. İlk kez bu yaz itibariyle Bilim ve Sanat Merkezlerinde sadece bu merkezlere seçilmiş öğrenciler değil, 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar tüm öğrencilerimize yaz okulu açacağız” dedi. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı, siber güvenlik alanında nitelikli insan gücü yetiştirmek ve dijitalleşen yeni dünyaya ayak uyduran nesilleri desteklemek adına Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini açtı. Bakan Özer açılışta önemli açıklamalarda bulundu. İşte son dakika haberinin detayları...
17.05.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milyonlarca öğrenciyi kapsıyor, her gün 272...
MEB resmen duyurdu! Milyonlarca öğrenciyi kapsıyor, her gün 272... Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. MEB tek tek duyurdu. Tüm detaylar belli oldu. Bakan Özer anaokulundan meslek lisesine kadar olan tüm öğrencileri yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. 26 Ekim’de başlatılan “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” kampanyası büyük bir kitap ve okuma seferberliğine dönüştü. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “İki ayda bitireceğiz dedik. 16 bin 361 tane kütüphane yaptık, bu günlük ortalama 272 kütüphane demek” dedi. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için okul öncesi eğitime erişimi yurt genelinde yaygınlaştırmak için çaba harcandığının altını çizen Özer, "3 bin yeni anaokulu, 40 bin yeni ana sınıfı yapmayı hedefliyoruz. 6 Ağustos 2021’e kadar toplam anaokulu sayısı 2 bin 782’di. Mevcut anaokulundan fazla anaokulunu 1 yıl içerisinde yapacağız. Şu ana kadar 102 tane bağımsız anaokulu yaptık. 6 Ağustos’tan itibaren 264 anaokulunun ihalesini yaptık. 3 bin anaokulunun 1000 tanesini İstanbul’a yapacağız," diye konuştu.
1.04.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen duyurdu! Yeni dönem başlıyor, artık...
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen duyurdu! Yeni dönem başlıyor, artık... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. MEB tarafından önemli bir adım atıldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duyurdu. Bakan Özer, mesleki eğitimde artık sorunların değil, yeni açılımların konuşulduğunu belirterek, "Mesleki eğitim, artık yeniden Türkiye'nin umudu olmuştur." dedi
11.10.2021 Eğitim
Türkiye'nin yazılım ekosistemi güçleniyor
Türkiye'nin yazılım ekosistemi güçleniyor Bakan Varank, yazılımcı sayısını artırmak gerektiğini belirterek, "Çünkü ileride mesleklerin dönüşümüyle beraber açık çok daha fazla hale gelecek. Türkiye de yazılımcı sayısını artırmak için programları bire bir devreye sokuyor." dedi.
26.09.2021 Bilim ve Teknoloji
HackIstanbul siber kahramanlar yetiştirecek
HackIstanbul siber kahramanlar yetiştirecek Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında düzenledikleri "HackIstanbul" etkinliği ile siber kahramanlar yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.
24.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Teknopark İstanbul'dan 100 milyon TL'lik uluslararası girişimcilik merkezi yatırımı
Teknopark İstanbul'dan 100 milyon TL'lik uluslararası girişimcilik merkezi yatırımı Teknopark İstanbul, kuluçka merkezi Cube Incubation için inşa ettiği ve Türk girişim ekosisteminin uluslararası arenada gücüne güç katacak 10 bin metrekarelik girişim merkezinin açılışını yaptı.
2.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Bitay nasıl kayıt olunur? Bitay alım ve satım işlemleri nasıl yapılır?
Bitay nasıl kayıt olunur? Bitay alım ve satım işlemleri nasıl yapılır? Türkçe desteğiyle kullanıcılara kolaylık sağlayan Bitay, coin alım satım işlerini kolayca yapabileceğiniz ünlü bir kripto para borsasıdır. Peki, Bitay nasıl üye olunur ve nasıl kullanılır?
18.03.2022 Gündem
Veri güvenliğini 'Türkiye'nin Switch'i sağlayacak
Veri güvenliğini 'Türkiye'nin Switch'i sağlayacak Türk mühendislerinin kabiliyetleriyle Pnetworks tarafından Teknopark İstanbul’da geliştirilen yerli switch (ağ anahtarlama cihazı), Türkiye'nin verisinin güvenliğinin sağlanmasında kritik rol üstlenecek.
2.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Teknopark İstanbul'dan Azerbaycan'a destek!
Teknopark İstanbul'dan Azerbaycan'a destek! Teknopark İstanbul, Azerbaycan İnovasyon Ajansı ile "Yüksek teknolojiler alanında işbirliği" konulu mutabakat imzaladı.
9.03.2021 Bilim ve Teknoloji
MEB ve Cumhurbaşkanlığı resmen imzaladı! Yeni dönem başlıyor
MEB ve Cumhurbaşkanlığı resmen imzaladı! Yeni dönem başlıyor Milli Eğitim Bakanlığı tek tek duyurdu. Tarihler belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı, milyonlarca öğrenci ve öğretmeni ilgilendiren yeni dönemi açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı arasında "Siber Güvenlik Eğitimi İş Birliği Protokolü" imzalandı.
3.03.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Teknopark İstanbul ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki teknopark istanbul haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.