Çalışan herkesi ilgilendiriyor! Sürekli ve geçici iş göremezlik raporunda yüzde 10 detayı: Paralar geri istenebilir
Çalışan herkesi ilgilendiriyor! Sürekli ve geçici iş göremezlik raporunda yüzde 10 detayı: Paralar geri istenebilir Rapor parası olarak bilinen iş göremezlik ücreti ile ilgili bilinmeyenler ortaya çıktı. İşçinin tedavisi bitmeden işe başlaması durumunda sürekli iş göremezlik gelirinin kesileceğini söyleyen SGK Uzmanı Dilek Ete, sürekli ve geçici iş göremezlik süreçlerini detaylı bir şekilde anlattı.
15.06.2023 Çalışan Hakları
Kimler sürekli iş göremezlik maaşı alabilir?
Kimler sürekli iş göremezlik maaşı alabilir? İş kazası geçirip çalışma gücünü yitiren çalışanlara, bu durumlarını doktor raporu ile kanıtladıkları takdirde sürekli iş göremezlik maaşı bağlanır. Bu maaşın bağlanması için çalışanın yüzde 10 ve üzeri oradan çalışma kabiliyetini yitirmiş olmasının yanında bazı başka şartlar da aranır. Peki iş gücü kaybı nasıl tespit edilir, kimleri ş göremezlik maaşı alabilir, başvurular nasıl yapılır?
11.04.2019 Çalışan Hakları
Hangi hallerde iş göremezlik ödeneğinde kesintiye gidilir?
Hangi hallerde iş göremezlik ödeneğinde kesintiye gidilir? İşçiye iş kazası ya da meslek hastalığı sebebiyle bağlanan sürekli ya da geçici iş göremezlik ödeneğinden, bazı durumlarda kesintiye gidilir. Geçici iş göremezlik ödeneği ya da sürekli iş göremezlik gelirinde farklı oranlarda kesintiye gidilmesine sebep olan durumlar İş Kanunu'nda sıralanmıştır. İşte kesintiye sebep olan haller...
18.01.2019 Çalışan Hakları