Sultanahmet köftecisi marka davasında yeni gelişme!
Sultanahmet köftecisi marka davasında yeni gelişme! Taklitlerinden korunmak için yıllardır hukuk mücadelesi veren Sultanahmet Tramvay Durağı’ndaki ‘Tarihi Sultanahmet Köftecisi’ markasının sahibi Elit Gıda, marka hakkını ihlal ettiği iddiasıyla Tarihi Sultan Bahti Köftecisi’ne açtığı davadan feragat etti.
10.06.2023 Ekonomi
Sultanahmet Köftecisi ile ilgili ‘tarihi’ karar
Sultanahmet Köftecisi ile ilgili ‘tarihi’ karar Sultanahmet’te uzun yıllardır ‘Tarihi Sultanahmet Köftecisi’ markası ile hizmet veren Elit Gıda, 6 yıl önce çok yakınlarında bulunan ve ‘Kızılkaya Kardeşler Sultanahmet Köftecisi’ ismi ile çalışan işletmeye marka hakkı ihlal edildiği gerekçesiyle dava açtı. Mahkeme geçen ay dava ile ilgili gerekçeli kararını verdi. Kararda şu ifadeler kullanıldı: ‘Sultanahmet Köftecisi’ ibaresinin tek bir sahibi olamaz. Artık tarihe ve bölgeye mâl olmuştur.”
2.09.2020 Yaşam
Bir asırlık firma tarihinde ilk kez kapandı!
Bir asırlık firma tarihinde ilk kez kapandı! İstanbul'da Tarihi Yarımada’da 1 asırdır yerli, yabancı binlerce kişinin yemek molası verdiği 104 yıllık Tarihi Sultanahmet Köftecisi, korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle geçici olarak dükkânını kapattı. Kapıda yazılan notta, “100 yıllık serüvenimizde ilk kez sizlerden ayrı kalacağız” ifadeleri kullanıldı. Öte yandan havadan çekilen görüntülerde de tarihi Sultanahmet Meydanı’nın neredeyse boş olduğu gözüktü.
20.03.2020 Gündem