Sözleşmeli Memur

Sözleşmeli Memur

Son dakika sözleşmeli memur haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sözleşmeli memur ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sözleşmeli memur haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sözleşmeli Memur

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sözleşmeli memur gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.038 sözleşmeli memur haberi bulunmuştur. Tüm sözleşmeli memur haberleri aşağıda listelenmiştir.
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar, İlk 6 Ay ve 1 Yıllık Acil Eylem Planı Toplantısı'nda konuştu. Murat Kurum, 'İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır. İstanbul’un 5 yıllık süreçte geriye gitmesinden dolayı projelerin hızlıca yapılmasını tespit ettik. Yoğun bir mesai içinde olduk. Bilim insanları ile bu projeleri çalıştık.' dedi. İstanbul'da trafikte kalma süresinin ilk yılda yüzde 64'ten 59'a düşeceğini belirten Kurum, metrobüs kapasitesinin de artacağını söyledi. Kurum ayrıca sosyal destek kapsamında İstanbul'da 100 kreşin açılacağını duyurdu.
28.03.2024 Gündem
Kamu çalışanına kadroda son dakika gelişmesi! Dikkat çeken 30 gün detayı
Kamu çalışanına kadroda son dakika gelişmesi! Dikkat çeken 30 gün detayı EYT, asgari ücret, memur zammı derken binlerce kamu çalışanı şimdi de kadroya geçmeyi bekliyor. Kamuda görev yapan yaklaşık 550 bin sözleşmeli memur için geri sayım başladı. Kritik tarih verildi, dikkat çeken 30 gün detayı ortaya çıktı. Ayrıntıları Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası açıklayacak. İşte kamu işçisine kadroda son gelişmeler...
26.11.2022 Memur
İBB çalışanlarının maaş artışı nasıl yapılacak? İBB’de toplu sözleşme yapılmayanlara maaş artışı olmayacak mı? İBB çalışanlarına Toplu İş Sözleşmesi yapmayacak mı?
İBB çalışanlarının maaş artışı nasıl yapılacak? İBB’de toplu sözleşme yapılmayanlara maaş artışı olmayacak mı? İBB çalışanlarına Toplu İş Sözleşmesi yapmayacak mı? İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) maaş artışları ile ilgili açıklama yaptı. İBB’den yapılan açıklamada, yılda bir kez yapılan maaş artışının yeterli olduğu ancak enflasyonun maaşların etkisini azalttığı vurgulandı. İBB’nin açıklamasında Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri devam eden çalışanlar ile memur ve sözleşmeli memur olarak çalışanlar haricinde kalan personeline maaş düzenlemesi yaptı. Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri ise hala devam ediyor. Toplu İş Sözleşmesi henüz yapılmayan çalışanlar ise zam almayacak. Peki, İBB çalışanlarının maaş artışı nasıl yapılacak? İBB’de toplu sözleşme yapılmayanlara maaş artışı olmayacak mı? İBB çalışanlarına Toplu İş Sözleşmesi yapmayacak mı? İşte İBB’nin ücret yönetim sisteminde yaptığı güncelleme…
11.08.2022 Çalışan Hakları
Sözleşmeli memur 3600 ek göstergeden yararlanır mı? 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?
Sözleşmeli memur 3600 ek göstergeden yararlanır mı? 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? Memurların ek göstergesinde 600 puan artış yapan 3600 ek gösterge düzenlemesi TBMM Genel Kurulu'ndan geçerek yasalaştı. 3600 ek gösterge son durum merak edilirken 3600 ek göstergenin kapsamı ile ilgili aramalar da arttı. Pek çok kişi 3600 ek göstergeden yararlanıp yararlanamayacağını araştırıyor. Bunların başında sözleşmeli memurlar geliyor. Peki, Sözleşmeli memur 3600 ek göstergeden yararlanır mı? 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? İşte merak edilen soruların cevapları…
3.08.2022 Memur
Sözleşmeli personele kadro müjdesi! Geri sayım başladı, detaylar belli oldu
Sözleşmeli personele kadro müjdesi! Geri sayım başladı, detaylar belli oldu Sözleşmeli binlerce çalışana kadro düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmesi! Tarih belli oldu, 560 bin sözleşmeli personel bu haberi bekliyor. Çalışmalar hızlandı, mali ve özlük haklarla ilgili yasa için harekete geçilecek. Düzenleme taslağına göre; kamudaki sözleşmeli memurların memur olarak kamuya atanması isteğe bağlı olacak. İşte sözleşmeliye kadro düzenlemesinde detaylar...
30.07.2022 Memur
Belediye çalışanlarına 24 bin TL promosyon
Belediye çalışanlarına 24 bin TL promosyon Beşiktaş Belediyesi promosyon anlaşmasını tamamladı.Belediye çalışanları tek seferde 24 bin TL'lik rekor promosyon aldı.
30.07.2022 Çalışan Hakları
EYT düzenlemesinde flaş gelişme! Yeni formül belli oldu,  9000 ve 7200 gün...
EYT düzenlemesinde flaş gelişme! Yeni formül belli oldu, 9000 ve 7200 gün... EYT'de son dakika! Asgari ücret, 3600 ek gösterge, sözleşmeli memur yeni haklar ve emeklilikte yaşa takılanlar için EYT düzenlemesi milyonların gündeminde yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlı Vedat Bilgin yapılacak olan düzenlemelerin adım adım ele alınarak çözüme kavuşturulduğuna dikkat çekerek, 'Hepsinin dosyası önümüzde' açıklamasında bulundu. Özellikle Temmuz ayından sonra öncelikli gündeme girmesi beklenen EYT çalışması için hangi formüller masada? EYT'liler ne zaman, nasıl, hangi şartlarla emekli olacak? İşte EYT'de son durum...
22.05.2022 Çalışan Hakları
Memura büyük müjde! Ücret, yıllık izin, kadro...
Memura büyük müjde! Ücret, yıllık izin, kadro... Memur yüz binlerce kişiye müjde! Yüz binlerce memuru ilgilendiren güzel haber geldi. Kamuda çalışan 530 bin sözleşmeli memurun kadro, ücret, tayin, görevde yükselme sorunu çözülüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmelilere kadro çalışmasında sona gelindiğini belirtirken, aralarında öğretmenlerin de bulunduğu binlerce çalışanın yaşadığı mağduriyet de son bulacak. Kamuda 39 ayrı statü nedeniyle sosyal haklarda yaşanan eşitsizlik sona erecek, eş durumundan tayin, görevde yükselme, unvan değişikliği sınavlarına girme ve yıllık izinlere devir hakkı verilecek.
15.04.2022 Memur
Memur, sözleşmeli personel, emekli, dul ve yetim milyonları ilgilendiriyor! Maaş kesintisi, ikramiye, ölüm yardımı ve...
Memur, sözleşmeli personel, emekli, dul ve yetim milyonları ilgilendiriyor! Maaş kesintisi, ikramiye, ölüm yardımı ve... Kamu çalışanı, emekli, dul ve yetim milyonlarca kişiyi kapsıyor. Merak edilen sorular yanıtını buldu. Maaş kesintisi yapılabilir mi? Kız çocukları hangi hallerde vefat eden babanın emekli ikramiyesini alabilir? Ölüm yardımı için nereye müracaat edilmelidir? Askerlik borçlanması sigortalılık başlangıç tarihini değiştirir mi? İsteğe bağlı sigortalı olmanın dul ve yetim aylığına olumsuz etkisi var mıdır? İşte yanıtlar...
13.03.2022 Çalışma Hayatı
Zam geldi ödemeler belli oldu! Memur, emekli sözleşmeli milyonları ilgilendiriyor 10 bin 437 lira...
Zam geldi ödemeler belli oldu! Memur, emekli sözleşmeli milyonları ilgilendiriyor 10 bin 437 lira... Milyonlarca memur bekliyordu ve zam ile ilgili karar Meclis'ten geçti. Resmi Gazete'de yayınlandı, şimdi de bakanlık harekete geçti. Maaşlarla ilgili genelge yayınlandı. Mal bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmeliğin 8. maddesi uyarınca Hazine ve Maliye Bakanlığınca ilan edilmesi gereken genel idare hizmetleri sınıfında birinci derecenin birinci kademesindeki şube müdürüne ödenen her türlü zam ve tazminatlar dahil aylık tutarı 10 bin 437 lira 06 kuruş olarak belirlendi.
25.01.2022 Çalışma Hayatı
Sözleşmeli memurlar ile ilgili flaş gelişme! Artık değişiyor, yeni kadro ve...
Sözleşmeli memurlar ile ilgili flaş gelişme! Artık değişiyor, yeni kadro ve... Sözleşmeli memurlar ile ilgili son dakika gelişmesi. Harekete geçildi, değişiyor. Detaylar belli oldu. Yüzbinlerce memur merakla bekliyordu. Yaklaşık 530 bin sözleşmeli memura kadro geliyor. Ağustos ayında yapılan toplu sözleşme ile gündeme gelen daha sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla başlayan çalışmalar devam ediyor. 3600 ek gösterge çalışmasıyla birlikte sözleşmeli personelin de kadroya geçirilmesi sağlanacak.
21.10.2021 Çalışma Hayatı
Hafta tatili yıllık izinden sayılır mı? Memurun hafta sonu tatili yıllık izine dahil mi?
Hafta tatili yıllık izinden sayılır mı? Memurun hafta sonu tatili yıllık izine dahil mi? Hafta tatili yıllık izinden sayılır mı? 4857 sayılı İş Kanununda belirtilen 14, 20 ve 26 günlük yıllık izin sürelerine hafta tatilleri dâhil edilmemiştir. Yıllık izinler kullanılırken, izin süresine rastlayan hafta tatili ile ulusal bayram ve genel tatil günlerinin bu sürelere ilave edilmesi gereklidir. Örneğin, 14 günlük yıllık izne ayrılan bir işçi, bu süreye 2 gün de hafta tatili rastlayacağından, fiilen 16 gün izin kullanacaktır. Peki, Memurun hafta sonu tatili yıllık izine dahil mi?
22.09.2021 Memur
Memura çifte müjde! Kadro ve zam...
Memura çifte müjde! Kadro ve zam... Milyonlarca memuru ilgilendiriyor! Son dakika gelişmesi! Memura kadro ve ek gösterge müjdesi. Hali hazırda kamuda 3+1 modeliyle çalışan sözleşmeli memurlar bulunuyor. Yapılacak düzenlemeyle, 4 yılını dolduran sözleşmeliler kadroya geçebilecek. İller arası tayin, sağlık durumu tayini, görevde yükselme, kurumlar arası geçiş gibi bazı özlük haklarında da kısıtlamalar vardı. Çalışmayla 4 yıl sonra kadroya geçecek olan memurun, tüm özlük haklarına da kavuşacağı öngörülüyor. Ek göstergenin 3600'e çıkarılmasıyla memurların emekli aylıkları ve ikramiyeleri artacak. 1.5 milyon memurun ek gösterge beklentisi karşılanacak. Ek gösterge artışıyla emekli aylıkları ve ikramiyelerinin yüzde 22 ila 25 artması bekleniyor.
26.08.2021 Memur
Yıllık izin ile ilgili flaş karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı...
Yıllık izin ile ilgili flaş karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı... Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yıllık izin kararı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzaladı ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Sözleşmeli kamu personellerinin kullanamadıkları yıllık izinler bir sonraki yıla devredecek. Bakan Selçuk, "Böylece Covid-19 salgını ile mücadele sürecinde gecesini gündüzüne katarak çalışan sözleşmeli personelimizin yıllık izin haklarını korumuş olduk" dedi.
6.02.2021 Memur
Sözleşmeliyken kadroya geçen memurun emekliliği nasıl olur? 2008 öncesi sözleşmeliyken kadroya geçen memur ne zaman emekli olur?
Sözleşmeliyken kadroya geçen memurun emekliliği nasıl olur? 2008 öncesi sözleşmeliyken kadroya geçen memur ne zaman emekli olur? Memurların emeklilikleri diğer çalışanlara göre farklı olarak uygulanıyor. Hatta kadın memurlar ile erkek memurların emeklilikleri de birbirinden farklı. Kadın memurlar için işe başlama tarihinden önce 20 yılı ne zaman tamamlayacakları ve yaş önemli. Erkek memurlar 8 Eylül 1999 öncesinde işe girmişlerse 25 yılı tamamladıklarında yaşa gerek olmadan emeklilik hakkını elde edebiliyorlar. Memurların emeklilik şartlarını 23 Mayıs 2002 tarihi itibarıyla olan prim ödeme gün sayısı (hizmet süresi) belirliyor. Bunun yanında sözleşmeliyken kadroya geçen memurun emekliliği de merak edilen konular arasında geliyor. Peki, Sözleşmeliyken kadroya geçen memurun emekliliği nasıl olur? 2008 öncesi sözleşmeliyken kadroya geçen memur ne zaman emekli olur? İşte sözleşmeliden kadroya geçen memurun emekliliği ile ilgili merak edilenler...
8.07.2020 Emekli
OGM personel alımı başvuru ekranı - Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı şartları
OGM personel alımı başvuru ekranı - Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı şartları Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı 2020 başvuru tarihi bugün başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı OGM bünyesinde 122 personel alımı yapacak. Alınacak personeller 657’ye tabi sözleşmeli memur olarak istihdam edilecek. Peki, Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı 2020 başvuru şartları nelerdir? OGM personel alımı başvurusu nasıl yapılacak? İşte OGM personel alımı başvuru şartları ve detayları hakkında merak edilenler…
1.06.2020 Personel Alımı
Okulda mide bulandıran taciz!
Okulda mide bulandıran taciz! İstanbul'da kendisini müdür yardımcısı olarak tanıtan sözleşmeli memur Suriyeli kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu.
14.02.2020 Yaşam
KPSS’li ve KPSS şartsız kamuya sözleşmeli 2 bin 322 memur ve nitelikli işçi alımı yapılacak! (Başvuru tarihi ve şartları)
KPSS’li ve KPSS şartsız kamuya sözleşmeli 2 bin 322 memur ve nitelikli işçi alımı yapılacak! (Başvuru tarihi ve şartları) Devlet personel başkanlığı 22 kamu kurumuna KPSS’li ve KPSS şartsız sözleşmeli memur ve nitelikli 2 bin 322 işçi alımı yapılacağını duyurdu. 14’ü engelli işçi ve 6’sı eski hükümlü personel alımı şartları da belli oldu. 2 bin 322 memur alımı ve nitelikli işçi alımı şartları nelerdir? Kamu kurumları personel alımı hangi mesleklerden yapılacak?
13.02.2020 Personel Alımı
İŞKUR üzerinden 41 bin personel alımı yapılacak
İŞKUR üzerinden 41 bin personel alımı yapılacak Kurumların personel ihtiyacı için işe alım ilanları İŞKUR'da yayınlanmaya devam ediyor. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden 41 bin işçi alımı yapılacağı duyuruldu. Pek çok sektörü kapsayan ilanlara ilköğretim mezunları da başvurabiliyor. İŞKUR üzerinden başvuru yaparken dikkat etmeniz gerekenler...
20.01.2020 Personel Alımı
Mavi kartlı vatandaşlar sözleşmeli memurluk hakkına sahip olabilir mi?
Mavi kartlı vatandaşlar sözleşmeli memurluk hakkına sahip olabilir mi? Doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybeden mavi kart sahibi kişilerin 5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamında Belediyelerde sözleşmeli olarak istihdam edilebilir mi?
15.02.2019 Çalışma Hayatı
Düğmeye basıldı! Bunu yapan memur olamayacak
Düğmeye basıldı! Bunu yapan memur olamayacak Kadın ve çocuk istismarcıları ile şiddet suçu işleyenlere devlet kapısı da kapanıyor. Hazırlanan taslakla bu suçu işleyenler memur, kamu işçisi, polis ya da asker olamayacak. Düzenleme torba yasaya eklenecek.
3.03.2018 Ekonomi
Kadını TBMM asansöründe taciz edenin maaşı kesildi
Kadını TBMM asansöründe taciz edenin maaşı kesildi TBMM’de çalışan E.U.’yu (25) asansörde öpmeye kalkıştığı iddia edilen Meclis çalışanı A.E.’ye (55), maaşından para kesme cezası verildi. Genç kadın memur E.U. soruşturma sürerken mobbing nedeniyle şikayetinden vazgeçti.
23.02.2018 Gündem
Meclis çalışanını asansörde öpmeye çalıştı
Meclis çalışanını asansörde öpmeye çalıştı TÜRKİYE Büyük Millet Meclisinde çalışan E.U.'yu (25) asansörde öpmeye kalkıştığı iddia edilen Meclis çalışanı A.E.'ya (55), hakkında açılan idari soruşturma sonunda maaşından para kesme cezası verildi. Genç kadının ise A.E. hakkındaki adli soruşturma sürerken kendisine uygulanan mobbing nedeniyle şikayetinden vazgeçmek zorunda kaldığı belirtildi.
23.02.2018 Yaşam
Meclis'te tacize soruşturma
Meclis'te tacize soruşturma TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi'nde lise öğrencisi stajyer genç kızı taciz ettiği ileri sürülen F.K. hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
13.02.2018 Yaşam
Taşeronda son dakika gelişmesi!
Taşeronda son dakika gelişmesi! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'ndan taşeron işçiler ile ilgili çok önemli son dakika açıklaması geldi
16.01.2018 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Sözleşmeli Memur ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sözleşmeli memur haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.