Soner Canko

Soner Canko

Son dakika Soner Canko haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Soner Canko ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Soner Canko haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Soner Canko

haberleri sayfasında son dakika yaşanan soner canko gelişmeleri de dahil olmak üzere 67 soner canko haberi bulunmuştur. Tüm soner canko haberleri aşağıda listelenmiştir.
Temassız ödemelerde tüm zamanların en yüksek oranları görüldü
Temassız ödemelerde tüm zamanların en yüksek oranları görüldü Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko, temassız ödemelerin mart ayında önemli mesafe katederek, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 170’e yakın artış gösterdiğini belirterek, "Temassız kartlarda aslında sıfır güvenlik endişesi var. Temassız kartlar, en az temaslı kartlar ve işlemler kadar güvenli ve önemli." dedi.
12.04.2020 Ekonomi
Dev bankadan flaş hamle! Limit 5 bin liraya çıkıyor
Dev bankadan flaş hamle! Limit 5 bin liraya çıkıyor Corona virüs hızla yayılırken bankalarda önlem alıyor. Vatandaşların mağdur olmaması için ATM'lerin limiti 5 bin liraya çıkarıldı.
19.03.2020 Ekonomi
Temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti artırıldı
Temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti artırıldı BKM Genel Müdürü Soner Canko yaptığı açıklamada "Yoğun talep nedeniyle temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti 18 Mart’tan başlayarak 250 liraya yükseltildi." dedi.
17.03.2020 Ekonomi
Blockchain ve finans teknolojilerinin kalbi İstanbul’da atacak
Blockchain ve finans teknolojilerinin kalbi İstanbul’da atacak Blockchain endüstrisinin geleceği Türkiye’den ve dünyadan uzmanların katılımı ile 18-19 Ekim’de gerçekleşecek Avrasya Blockhain Zirvesi’nde ele alınacak.
15.10.2019 Ekonomi
Kartlı ödemeler yılın ilk yarısında 455 milyar liraya ulaştı
Kartlı ödemeler yılın ilk yarısında 455 milyar liraya ulaştı Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko, ocak-haziran döneminde kartlı ödeme tutarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20'lik artışla 455 milyar TL'ye ulaştı.
18.07.2019 Ekonomi
Çok önemli uyarı: Sosyal medyadan, mesajlardan, maillerden bu bilgi gelirse dikkat!
Çok önemli uyarı: Sosyal medyadan, mesajlardan, maillerden bu bilgi gelirse dikkat! Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Soner Canko, "Eminim ki artık dolandırıcılardan gelen gerçek dışı teklif ve isteklere daha çok 'Palavra' diyeceğiz. Bankalara aitmiş görüntüsü verilen sitelere, banka logosu ve adı kullanılsa bile kart ve kişisel bilgilerinizi isteyen e-postalara itibar etmeyin, kart ve kişisel bilgilerinizi girmeyin. SMS, e-posta ve sosyal medya üzerinden yönlendirildiğiniz veya arama motorları vasıtasıyla giriş yaptığınız web sitelerinin adreslerinin bankanıza ait olduğundan emin olun ve sertifikalarını mutlaka kontrol edin. İşlem yaptığınız ATM’de özel olarak yerleştirilmiş bir cihazdan şüphe duyarsanız derhal bankanıza haber verin" açıklamasında bulundu.
2.06.2019 Bilim ve Teknoloji
Otopark ücretini arabalar ödeyecek
Otopark ücretini arabalar ödeyecek İnternete bağlı cihazlar arttıkça tüm işlemler ve alışverişler bu cihazlarla yapılmaya başladı. Buna bir de ödeme işlemi daha eklendi. Şaşırtıcı gibi görünse de artık araçlar kendi otopark ücretini ödeyebilecek, çamaşır makineleri üzerinden de deterjan ödemesi yapılabilecek.
28.01.2019 Ekonomi
Aman dikkat! İnternet alışverişlerinde bunu sakın yapmayın
Aman dikkat! İnternet alışverişlerinde bunu sakın yapmayın Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko uyardı: Resmi olmayan uygulama mağazalarından veya internet sitelerinden indireceğiniz uygulamalar nedeniyle telefonunuza virüs bulaşabilir. Ayrıca, telefon rehberiniz, size gelen SMS'ler ve bankacılık bilgileriniz ele geçirilebilir.
6.01.2019 Ekonomi
Cüzdanlarda ortalama 2,2 kredi kartı bulunuyor
Cüzdanlarda ortalama 2,2 kredi kartı bulunuyor Türkiye'de ekim sonu itibarıyla 65,7 milyon adet kredi kartı ve 141,9 milyon adet banka kartı var. Bu banka kartları ve kredi kartları ile ekim ayında toplam 71,8 milyar TL'lik ödeme yapıldı.
20.11.2018 Ekonomi
Para üstünü mutlaka alın! Milyonlarca bozukluk...
Para üstünü mutlaka alın! Milyonlarca bozukluk... "Küçük para, küçük hesap" diye 5, 10, 25, 50 kuruşu hatta 1 liralık para üstünü almıyoruz veya alamıyoruz. Oysa sadece kartla yapılan harcamalarla son 5 yılda 340 milyon liralık kuruş bozukluk vatandaşın cebinde kaldı. Hesap bu kadar büyük!
11.11.2018 Ekonomi
Kurumsal şirketlere girişimci platformu
Kurumsal şirketlere girişimci platformu Türkiye’nin kurumsal şirketlerinin ‘girişimci kurumlara’ dönüşümünün desteklenmesi amacıyla Türkiye Girişimci Kurumlar Platformu hayata geçirildi.
5.09.2018 Ekonomi
7 milyon kart hedefi
7 milyon kart hedefi Kartlı ödeme sistemi TROY, 2 yılda 2.5 milyonu aşkın kartta yer aldı. BKM Genel Müdürü Canko “Bu yıl 7 milyon karta ulaşmak istiyoruz, hedefimiz her cüzdanda bir TROY kart bulunması” dedi.
29.04.2018 Ekonomi
Banka ve kredi kartı kullananlar dikkat!
Banka ve kredi kartı kullananlar dikkat! Türkiye'de banka veya kredi kartı kullanıcılarının sayısı her geçen yıl artıyor. Türkiye, “Nakitsiz Ödemeler Toplumu” hedefine doğru hızla ilerlerken, kart kullanıcıları da daha bilinçli ve daha güvenli ödeme yapmaya ihtiyaç duyuyor. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) bu kapsamda kartlı ödeme yaparken dikkat edilmesi gereken önemli noktaları paylaştı
19.04.2018 Ekonomi
Karttan alışveriş tutarı nakit çekimi geçti
Karttan alışveriş tutarı nakit çekimi geçti 2017’de kartla yapılan harcamalar yüzde 15 artışla 677 milyar liraya çıkarken tarihte ilk kez banka kartı ile yapılan ödemeler ATM’den nakit çekimini geçti
24.01.2018 Ekonomi
2.4 milyarlık rekor Cuma
2.4 milyarlık rekor Cuma İndirim ve kampanyaların sunulduğu 24 Kasım’daki Black Friday’de internet üzerinden kartlı ödeme rekoru kırıldı. 2.4 milyar liralık alışverişin yapıldığı Black Friday’de en çok elektronik eşya ve giysi alındı
30.11.2017 Ekonomi
Enflasyonla birlikte komisyon hortladı
Enflasyonla birlikte komisyon hortladı Enflasyondaki artış piyasada sıcak paranın önemini artırınca esnaf türlü yöntemlere başvurdu. Bazı esnaflar tarafından kartla ödeme yapmak isteyen müşterilerden komisyon alındığına yönelik şikayetlerde artış yaşandı. Buna göre esnaf müşteriden kartlı işlem başına yüzde 10 fark istiyor
18.11.2017 Ekonomi
Yerel kart Troy’la küresel alışveriş
Yerel kart Troy’la küresel alışveriş Türkiye’nin Ödeme Yöntemi (Troy) ile 185 ülkede geçerli Discover arasında imzalanan anlaşma sayesinde, Troy logolu kartlar yurt dışında yapılacak işlemlerde de geçerli olacak
9.11.2017 Ekonomi
23 milyon kartsız var
23 milyon kartsız var 56 milyon yetişkin nüfusun 23 milyonunun bir bankacılık sistemine kayıtlı olmadığını belirten BKM Genel Müdürü Soner Canko, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında kart sahipliğinin arttırılması gerektiğini söyledi
2.09.2017 Ekonomi
185 milyon kartla nakitsiz topluma
185 milyon kartla nakitsiz topluma Çin ödeme aracı olarak artık nakiti değil, kredi kartını da bıraktı. Türkiye de nakitsiz toplum olma yolunda çok hızlı ilerliyor. Vatandaşların cüzdanında şu an 185 milyon adet kart var. Kartlı ödemeler bu yılın ilk 6 ayında yüzde 11 büyüdü ve 317 milyar TL’ye çıktı
22.07.2017 Ekonomi
Dijital yatırımcılığın  bilgi havuzu 2 yaşında
Dijital yatırımcılığın bilgi havuzu 2 yaşında Türkiye’nin ilk dijital girişim ve yatırım analiz platformu Startups.watch 2’nci yaşına girdi.
25.06.2017 Ekonomi
AVM’de kartla ödüyoruz
AVM’de kartla ödüyoruz Kartla alışveriş 615 milyar liraya ulaşırken en büyük payı yüzde 19’la AVM’ler aldı. BKM Genel Müdürü Soner Canko, “AVM harcamalarının 5 yıl önce yüzde 14 olan payı yüzde 19’a çıktı. Yakıt harcamaları azaldı” diye konuştu
23.06.2017 Ekonomi
Kartlı ödemelerdeki artış yüzde 80'e dayandı
Kartlı ödemelerdeki artış yüzde 80'e dayandı Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko, son 5 yıllık dönemde Türkiye'de kartlı ödemelerin gelişimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
23.06.2017 Ekonomi
Troy her cüzdana girip yurt dışına açılacak
Troy her cüzdana girip yurt dışına açılacak BKM tarafından geliştirilen milli kartlı ödeme yöntemi ve markası TROY’la her cüzdana girmeyi hedeflediklerini belirten BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko, uluslararası bir iş ortaklığı için görüştüklerini söyledi. Canko, 2 ay içinde anlaşmanın imzalanacağını söyledi.
11.05.2017 Ekonomi
Alışverişte varız KOBİ’de uzağız
Alışverişte varız KOBİ’de uzağız TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik KOBİ’lerin internetten yapılan ticarette yeterince pay almadığını söyledi.
25.04.2017 Ekonomi
Biraz sert oldu
Biraz sert oldu BKM Genel Müdürü Canko, kartların online alışverişe kapalı olarak gönderilmesinin sert bir karar olduğunu belirterek “Türkiye kartlı ödemelerde en iyi sicile sahip ülkelerden” dedi
17.03.2017 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Soner Canko ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki soner canko haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.