Sivrice

Sivrice

Son dakika SİVRİCE haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan SİVRİCE ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını SİVRİCE haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sivrice

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sivrice gelişmeleri de dahil olmak üzere 331 sivrice haberi bulunmuştur. Tüm sivrice haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremin tüm izleri bölgeden silinecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremin tüm izleri bölgeden silinecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Ülkeye hiçbir faydanız dokunmayacak, millete hiçbir faydanız olmayacak, insanın hayatına olumlu yönde katkı yapamayacaksınız, sonra sadece yalan yanlış konuşarak, haksızca eleştirerek, siyaseti domine etmeye çalışacaksınız. Bunun adı siyasi şantajcılıktır. Türkiye bugüne kadar ne çektiyse programı ve projesi olmayan zübük siyasi tiplerinden çekmiştir. Son dönemde bu habis siyaset tarzının yeniden hortlamaya başladığını görüyoruz. Milletimizin sandıkta ne siyasi şantajcılara ne zübük siyasetçilere itibar etmeyeceğine inanıyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ Mitingi'nde yaptığı açıklamada "Bütçe imkanlarımızı zorlayarak, emeklilerimizin yükünü hafifletecek çeşitli adımları attık, atıyoruz." ifadelerini kullandı.
6.03.2024 Gündem
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Tuncay Taymaz o bölgeyi işaret etti: 7'lik deprem oluşturabilecek potansiyele sahip
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Tuncay Taymaz o bölgeyi işaret etti: 7'lik deprem oluşturabilecek potansiyele sahip İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) Prof. Dr. Tuncay Taymaz, "Kahramanmaraş depreminin bıraktığı noktadan itibaren, Doğanyol- Sivrice depreminin ucundan Karlıova'ya kadar giden kısımda, Sivrice, Palu, Bingöl, Hazar arasındaki olan kesim ve oradan Karlıova'ya kadar olan bölüm kırılmadı. Buralar da 6.5, 7 büyüklüğünde deprem oluşabilecek potansiyele sahip" dedi.
4.02.2024 Gündem
MHP 2 il, 53 ilçede 55 adayını daha açıkladı
MHP 2 il, 53 ilçede 55 adayını daha açıkladı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 2'si il 53'ü ilçe olmak üzere 55 adayını daha açıkladı. Kilis Belediye Başkan adayı Hasan Kara ve Uşak Belediye Başkan adayı Sezer Ateş oldu. İşte MHP'nin açıkladığı isimler...
17.01.2024 Gündem
Ağrı'da iş makinesi uçuruma yuvarlandı: 4 ölü
Ağrı'da iş makinesi uçuruma yuvarlandı: 4 ölü Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde kar nedeniyle kapanan yolu açma çalışmaları yapan iş makinesi, tipi nedeniyle 100 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada operatör Necati Şen (40) ile mezrada kalan koyunlarını almak için geldikleri noktada kar ve tipi başlayınca tekrar iş makinesiyle dönüşe geçen Mustafa Taşdemir (40), Yasin Taşdemir (27) ve Raif Aydın (45) hayatını kaybetti.
25.12.2023 Gündem
Milli SİHA Bayraktar TB2 750 bin uçuş saatini tamamladı
Milli SİHA Bayraktar TB2 750 bin uçuş saatini tamamladı Türkiye’nin ilk milli ve özgün SİHA’sı Bayraktar TB2, 750 bin uçuş saatini başarıyla tamamlayarak Türk havacılık tarihinde yeni bir rekora daha imza attı.
11.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Elazığ'da 4.1 büyüklüğünde deprem
Elazığ'da 4.1 büyüklüğünde deprem AFAD, saat 15.40'ta Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.
27.06.2023 Gündem
Ankara'da sağanak yağış su baskınlarına neden oldu
Ankara'da sağanak yağış su baskınlarına neden oldu Kahramanmaraş'ta akşam saatlerinde etkili olan sağanak ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Başkentte etkisini artıran sağanak yağış sebebiyle yollar sular altında kalırken, sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı.
12.05.2023 Gündem
Elazığ'da 4.6 büyüklüğünde deprem
Elazığ'da 4.6 büyüklüğünde deprem Elazığ'da Riçhter ölçeğine göre 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Elazığ'ın yanı sıra Diyarbakır ve ilçelerinden de hissedilen depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.
19.04.2023 Gündem
Bakan Kurum: Bir yıl içerisinde ülkemize 2 milyon yeni, sağlam ve güvenli konut kazandırmış olacağız
Bakan Kurum: Bir yıl içerisinde ülkemize 2 milyon yeni, sağlam ve güvenli konut kazandırmış olacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Toplantısı’nda yaptığı sunumda, “Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut yapım seferberliği kapsamında 405 bin afet konutunun yapımını başlattık. Bu kapsamda 83 bin köy evini de illerimizdeki tespitler çerçevesinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu çalışmaları büyük bir hassasiyetle; sahadaki zemin etüt ekiplerimizce hocalarımızla eş güdüm içinde onların görüşleriyle birlikte yapıyoruz… Toplam 1 milyon 582 bin binada tespit yapıldı. Bu çerçevede 4 milyon 859 bin bağımsız bölüm incelendi ve bu bağımsız bölümlerden 214 bin 577 tanesinin acil yıkılacak, ağır hasarlı veya yıkık olduğunun tespitini yaptık. Deprem bölgesinde yıkılan binaların yüzde 96.69’unun, 1999 öncesi yapılan yapılar olduğunu görüyoruz… Yaklaşık 1 milyon yeni konutun yapımı ve 1 milyon konut amaçlı arsa tahsislerimizi de hesap ettiğinizde son 1 yıl içerisinde ülkemize 2 milyon yeni, sağlam ve güvenli konut kazandırmış olacağız… İstanbul’da bugüne kadar 695 bin konutun dönüşümünü sağladık. 93 bin konutun dönüşümün fiilen sahada devam ediyor…” şeklinde konuştu.  
4.03.2023 Gündem
Depremle ilgili yeni uyarı! 'Kırılma ihtimali var' deyip tehlikedeki bölgeyi açıkladı: Domino etkisi başladı
Depremle ilgili yeni uyarı! 'Kırılma ihtimali var' deyip tehlikedeki bölgeyi açıkladı: Domino etkisi başladı Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Hatay’da da üst üste şiddetli sarsıntılar meydana geldi. Depremlerin devam niteliğinde olduğunu ifade eden Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, kırılmaların devam edeceğini ve sıradaki bölgeyi açıkladı.
22.02.2023 Gündem
Elazığ'da deprem beklentisi var mı? Naci Görür cevapladı
Elazığ'da deprem beklentisi var mı? Naci Görür cevapladı Sabaha karşı Elazığ'da meydana 4,6 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya platformu Twitter üzerinden Elazığ'a dair günce görüşlerini paylaştı. Görür, Elazığ’da büyük depremler beklemediğini ifade ederek, "Elazığ bundan sonra komşunun depremlerini hisseder." açıklamasında bulundu.
20.02.2023 Gündem
Diyarbakır'da kolonsuz inşa edilen bina depremde hasar almadı! Yaşını duyan hayret ediyor
Diyarbakır'da kolonsuz inşa edilen bina depremde hasar almadı! Yaşını duyan hayret ediyor Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde giriş katı hariç kolonu olmayan ve yaşanan depremde herhangi bir hasar görmeyen 4 katlı yapı görenleri hayrete düşürüyor. Binanın yaşı ise duyanları şoke ediyor.
18.02.2023 Gündem
Yıllar önceki raporda tespit edilmiş! Güney depreminde felaketi büyüten sebepler
Yıllar önceki raporda tespit edilmiş! Güney depreminde felaketi büyüten sebepler Kahramanmaraş, merkezli 10 ili sarsan depremle ilgili 2 yıl önce Jeoloji Mühendisleri Odası’nın hazırladığı raporda dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Raporda felaketin yaşandığı bu merkezlerdeki zeminin yerleşime uygun olmayan alüvyondan oluştuğu ve fay üstünde olduğu tespit edilmişti.
8.02.2023 Gündem
Uzmanlar deprem fırtınasını yorumladı: Tam anlamıyla ‘Kozmik Afet’
Uzmanlar deprem fırtınasını yorumladı: Tam anlamıyla ‘Kozmik Afet’ Uzmanlar 10 ili yerle bir eden depremlerin ivmesinin, yerçekimi ivmesinin 2 katı büyüklüğünde olduğunu söyledi. Bu yıkıcı etkinin ‘anormal büyük’ olduğuna dikkat çeken uzmanlar, “Pazarcık’ta böyle bir deprem 1500’de oldu. O zaman ‘kozmik afet’ denmişti. Bu depremler de tam anlamıyla öyle. 500 yıldır stres biriken fay parçaları kırıldı” yorumunu yaptı.
7.02.2023 Gündem
Prof. Dr. Sözbilir: 500 yıldır stres biriktiren fay parçaları kırıldı
Prof. Dr. Sözbilir: 500 yıldır stres biriktiren fay parçaları kırıldı İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Türkiye'yi sarsan 7.4 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Bugünkü depremin olduğu bölgede, 500 yıldır stres biriktiren fay parçaları kırıldı. Bu fayların deprem üretme aralığı da 400-500 yıl olduğundan bilimsel anlamda bu faylar üzerinde deprem bekleniyordu" dedi.
6.02.2023 Gündem
Konutta 40 milyar liralık dev dönüşüm tamamlandı
Konutta 40 milyar liralık dev dönüşüm tamamlandı Cumhuriyet tarihinin en büyük dönüşüm projesinde sona gelindi. Elazığ ve Malatya’ya 40 milyar lira yatırımla yeni yaşam alanları inşa edildi. Yatay ve yöresel mimariye uygun 36 bin konut ve 1636 işyeri planlandı. 32 bini teslim edildi.
28.01.2023 Ekonomi
Elazığ'da 4,9 büyüklüğünde deprem!
Elazığ'da 4,9 büyüklüğünde deprem! Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi.
15.01.2023 Gündem
Elazığ'da 3.6 büyüklüğünde deprem
Elazığ'da 3.6 büyüklüğünde deprem AFAD'ın verilerine göre saat 08:57'de merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 3.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
9.01.2023 Gündem
Bankacılığı bırakıp köyüne yerleşti! Kendi işinin patronu oldu
Bankacılığı bırakıp köyüne yerleşti! Kendi işinin patronu oldu Uzun yıllar bankacılık sektöründe çalışan Engin Öztürk, mesleğini bırakarak devletten aldığı 100 bin lira hibeyle köyüne yerleşti ve besi yetiştiriciliğine başladı.
19.12.2022 Gündem
Doğunun gizli denizi Hazar Gölü^'nde sonbahar güzelliği
Doğunun gizli denizi Hazar Gölü^'nde sonbahar güzelliği Elazığ'da doğunun gizli denizi olarak bilinen Hazar Gölünde sonbahar güzelliği, seyrine doyum olmayan manzaralar sunuyor.
21.11.2022 Yaşam
Uzman isimden endişelendiren uyarı: 6.5 ile 7.2 arasında deprem bekleniyor
Uzman isimden endişelendiren uyarı: 6.5 ile 7.2 arasında deprem bekleniyor Malatya Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Erkan Özgür, irili ufaklı meydana gelen depremlerin Çelikhan-Erkenek hattını sıkıştırdığını belirterek, "2020’den bu yana 3 bine yakın deprem olmuş. O fay hattı kırılacak, bugünü yarını yok. Önümüzde çok yıkıcı bir deprem geliyor. Malatya, tarihi boyunca iki kere yerle bir olmuş. O nedenle yetkililerin bu konuya bir an önce el atması gerekiyor. Malatya'da 6.5 ile 7.2 arasında deprem bekleniyor" dedi.
7.11.2022 Gündem
TOKİ arsa listesi ve yerleri! TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak?
TOKİ arsa listesi ve yerleri! TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak? 'İlk Evim İlk İş Yerim' kampanyası kapsamında 1 milyon arsa ve 10 bin iş yeri için başvurular başladı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak arsaların hangi illerde olacağı belli oldu. Peki, TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak? İşte TOKİ arsa listesi…
11.10.2022 Ekonomi
TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi belli oldu! İşte illere göre tahsis edilen yerler
TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi belli oldu! İşte illere göre tahsis edilen yerler Toplu Konut İdaresi Başkanlığı kapsamında duyurulan 'İlk Evim Arsa' ve 'İlk İş Yerim' projesindeki yerlerin hangi illerde yapılacağı belli oldu.
10.10.2022 Ekonomi
Elazığ'da orman yangını! Ekipler müdahale ediyor
Elazığ'da orman yangını! Ekipler müdahale ediyor Elazığ’ın Sivrice ilçesinde çıkan orman yangınına ekiplerin müdahalesi sürüyor.
11.09.2022 Gündem
Elazığ’da 3.3 büyüklüğünde deprem
Elazığ’da 3.3 büyüklüğünde deprem Merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 3.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
20.08.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sivrice ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sivrice haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.