Sınırlama

Sınırlama

Son dakika sınırlama haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sınırlama ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sınırlama haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sınırlama

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sınırlama gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.873 sınırlama haberi bulunmuştur. Tüm sınırlama haberleri aşağıda listelenmiştir.
İtalya'dan çalışma vizesi! 28 bin euro kazanmak mümkün
İtalya'dan çalışma vizesi! 28 bin euro kazanmak mümkün İtalya'da geçen yıl 28 Mart’ta parlamentoda onaylanan, uzaktan çalışanlar için yeni vize uygulaması yürürlüğe girdi.Dünyada tatil için tercih edilen ülkeler arasında ilk sıralarda yer alan İtalya, bu vize sayesinde artık ofiste çalışmak zorunda olmayan milyonlarca “dijital göçebeyi” ağırlayacak. 4 Nisan’da yürürlüğe giren uygulamanın İtalyan ekonomisine de önemli katkılar sağlaması bekleniyor.
12.04.2024 Gündem
Aidatlara yüzde 200 zam! Sitelerde yönetim krizi büyüyor
Aidatlara yüzde 200 zam! Sitelerde yönetim krizi büyüyor Asgari ücret zammıyla birlikte gözler yeniden yükselişe geçen aidatlarda… Yüzde 30’un üzerinde istenecek oranlar fahiş bir zam olarak değerlendiriliyor. Son dönemde sıkça şikayet konusu olan site aidatlarındaki yüksek artışlara yasal sınırlama gelir mi? Aidatlarında tavan sınır uygulaması mümkün mü? İşte detaylar...
17.03.2024 Ekonomi
Hava trafiğine yeni önlem! Artık 12 saati geçmeyecek
Hava trafiğine yeni önlem! Artık 12 saati geçmeyecek Hava trafik kontrolörlerinin aşırı yorulması kaynaklı riskleri engellemek için mesai düzenlemesine gidildi. Gündüz veya gece vardiyasında çalışma 12 saati geçmeyecek.
16.03.2024 Ekonomi
CHP'yi karıştıran video! Para sayma görüntülerinin aslı ne?
CHP'yi karıştıran video! Para sayma görüntülerinin aslı ne? CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda milyonlarca liralık paranın sayıldığı görüntüler Türkiye gündemine oturdu. Soruşturma başlatılan görüntülere ilişkin dikkat çeken açıklamalar da geliyor.
13.03.2024 Gündem
THY'den yeni kampanya! Ucuz bilet kampanyası başladı
THY'den yeni kampanya! Ucuz bilet kampanyası başladı Türkiye'nin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Türk Hava Yolları, yeni bilet kampanyası düzenledi. 5-6 Mart 2024 tarihinde alınacak biletlerle 11 Eylül-31 Ekim 2024 tarihleri arasında seyahat gerçekleştirilecek.
5.03.2024 Ekonomi
Kredi kartı limitlerine düzenleme sinyali! Gelire göre sınırlama mı olacak?
Kredi kartı limitlerine düzenleme sinyali! Gelire göre sınırlama mı olacak? Kredi kartlarıyla ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Kredi kartları için yeni dönemin sinyali verildi. Son dönemde kamuoyunda kredi kartlarına yönelik bir düzenleme yapılacağı beklentisi hakimdi. Konuyla ilgili en net açıklama geçtiğimiz gün yapıldı. Kredi kartı limitlerine düzenleme sinyali geldi. Peki beklentiler neler? İşte detaylar...
5.03.2024 Ekonomi
Kredi kartlarında yeni dönem başlıyor! İşte masadaki 'kısıtlama' seçenekleri
Kredi kartlarında yeni dönem başlıyor! İşte masadaki 'kısıtlama' seçenekleri Kredi kartlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Sabit dar ve sabit orta gelirli vatandaşların son dönemde yoğun olarak kullandığı kredi kartlarına ilişkin bir sınırlama getirileceği piyasada tarafından konuşuluyor. Konuyla ilgili son açıklamayı geçtiğimiz haftalarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan yaptı. İşte kredi kartlarına getirilmesi planlanan kısıtlamalar...
21.02.2024 Ekonomi
MEB resmen duyurdu! Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı, sınırlama getirildi
MEB resmen duyurdu! Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı, sınırlama getirildi Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Özel okullardaki kutlamalara sınırlama getirilmesinden,, ücretsiz okuyacak öğrencilerin nasıl seçileceğine kadar birçok değişiklik yapıldı. İşte detaylar...
18.02.2024 Gündem
Kredi kartı kullananlar dikkat! Tamamen değişiyor: Limit, taksit sayısı, faiz oranları
Kredi kartı kullananlar dikkat! Tamamen değişiyor: Limit, taksit sayısı, faiz oranları Kredi kartı kullanan herkesi doğrudan ilgilendiriyor. Kredi kartlarına sınırlama getirilecek mi? Merkez Bankası, kredi kartlarına taksit ve kart limitleri konusunda yeni düzenleme sinyali verdi. Uzman ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi ise CNN Türk yayınında kredi kartlarına Merkez Bankası tarafından getirilebilecek olası düzenlemeleri yorumladı. Develi, lüks tüketim ürünlerine taksit sınırlaması getirilebileceğini belirtti. İşte kredi kartı kullanan tüm tüketicileri yakından ilgilendiren değişikliklerin detayları...
12.02.2024 Ekonomi
Bakan Fidan'dan F-35 ve F-16 açıklaması!
Bakan Fidan'dan F-35 ve F-16 açıklaması! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan canlı yayında soruları yanıtladı. Bakan Fidan, F-16 ve F-35 için son durumu aktardı. Öte yandan ABD - İran çatışmasıyla ilgili açıklama yapan Bakan Fidan, 'Ateşle oynuyorlar. Ateşle oyun yangına dönebilir. Bölgesel yayılmadan kaçınmak lazım. Durum iyi değil. Daha büyük bir yayılmayla karşı karşıya kalabiliriz.' dedi.
4.02.2024 Gündem
Evli kadınlar artık kendi soyadlarını kullanabilecek
Evli kadınlar artık kendi soyadlarını kullanabilecek Evli kadına bekârlık soyadını kullanma hakkı tanıyan AYM kararı bugün yürürlüğe giriyor. TBMM’de aksi bir düzenleme yapılmadığı takdirde evli kadınlar isterlerse bugünden itibaren dava açmadan sadece kendi soyadını taşıyabilecek.
28.01.2024 Gündem
TFF resmen açıkladı! Yabancı kuralı değişti, işte yeni sınır
TFF resmen açıkladı! Yabancı kuralı değişti, işte yeni sınır Türkiye Futbol Federasyonu, gelecek sezondan itibaren uygulanacak yabancı kuralını açıkladı.
11.01.2024 Süper Lig
DenizBank'tan fon vurgunuyla ilgili açıklama
DenizBank'tan fon vurgunuyla ilgili açıklama Denizbank tarafından aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Muslera gibi ünlü futbolcuların da bulunduğu dolandırılcılık olayıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Denizbank'tan yapılan açıklamada, 18 mağdurun yer aldığı milyonlarca dolarlık dolandırıcılık olayıyla ilgili, "Bankamız, konudan 2022 yılı haziran ayından itibaren Levent Büyükdere Caddesi Şubemizde müdür olarak görev yapan Seçil Erzan'ın iki günlük mazeret izni nedeniyle görevinin başında olmadığı 7 Nisan 2023 tarihinde, müşterimiz de olan bir şikâyetçinin şubeye gelmesi ile ilk kez haberdar olmuştur" denildi. 
28.11.2023 Gündem
Ev almak isteyenlere uyarı geldi! Dengeler değişiyor işte yeni kredi modeli
Ev almak isteyenlere uyarı geldi! Dengeler değişiyor işte yeni kredi modeli Ev almak isteyen vatandaşlara sektör temsilcilerinden önemli uyarı geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kabine toplantısının ardından ilk kez ev alacaklara yönelik kredi düzenlemesi ile ilgili önemli bir açıklama yaparken, ikinci ve üçüncü kez evini alacaklara bir sınırlama olacağından bahsetti. Öte yandan ev fiyatlarındaki düşüş sürüyor. İlk kez ev almak isteyen vatandaşlar ise ikinci el evleri kapsayan bir kredi kampanyasının gelmesini bekliyor.
22.11.2023 Ekonomi
'Devlet para desteğinden bana 1780 TL çıktı' diyerek doktora mesaj gönderen dolandırıcılar baltayı taşa vurdu: Öbür dünyada para işi var mı?
'Devlet para desteğinden bana 1780 TL çıktı' diyerek doktora mesaj gönderen dolandırıcılar baltayı taşa vurdu: Öbür dünyada para işi var mı? "Devlet para desteğinden bana 1780 TL çıktı. Herkes yapıyor, numaranı yaz kaydedeyim seni de" diye doktora mesaj yazan dolandırıcılar baltayı taşa vurdu. Kamu hastanesinde 30 yıldır görev yapan doktor Osman Bulut'un yaklaşık 6 yıl önce vefat eden arkadaşının facebook sayfasını ele geçiren dolandırıcı, doktora mesaj gönderdi. Dolandırıcı mesajda "Devlet para desteğinden bana 1780 TL çıktı. Herkes yapıyor, numaranı yaz kaydedeyim seni de" diye yazarken, doktor Bulut 6 yıl önce hayatını kaybeden arkadaşının hesabının dolandırıcılar tarafından ele geçirildiğini fark etti. Bunun üzerine doktor Bulut, dolandırıcıya "Sağol, benim çok param var. Haa birşey soracağım. Sen öleli 5-6 yıl oldu. Öbür dünyada da para işi var mı!" diye yazdı. Doktoru dolandıramayacağını anlayan dolandırıcı hemen hesabı kapattı.
5.10.2023 Gündem
Meclis’e araçla girişe sınırlama! Yeni önlemler devreye alındı
Meclis’e araçla girişe sınırlama! Yeni önlemler devreye alındı TBMM’nin hemen karşısındaki İçişleri Bakanlığı’na yönelik saldırı girişiminin ardından, Meclis kampüsünde yeni güvenlik önlemleri devreye alındı.
5.10.2023 Gündem
Tarla ve mera kavgalarını sonlandıracak uygulama devreye giriyor! Yatırım için büyük avantaj
Tarla ve mera kavgalarını sonlandıracak uygulama devreye giriyor! Yatırım için büyük avantaj İçişleri Bakanlığı'nın mülki idari sınırların netleşmesi, dijital veri tabanının oluşturulması amacıyla 2018 yılında başlattığı Mülki İdari Sınırların Güncellenmesi ve Sayısallaştırılması Projesi (MİDAS), pilot bölge seçilen Trakya'da tamamlandı.
22.09.2023 Ekonomi
Kredi kartları ve kredilerde yeni dönem! Önlemler geliyor
Kredi kartları ve kredilerde yeni dönem! Önlemler geliyor Kredi ve kredi kartlarıyla ilgili yeni dönem başlıyor. 2024-2026 yıllarını kapsayan OVP’de ilk sinyalleri verilen kredi kartı harcamaları ile kredilere sınırlama, Hazine ve Maliye Bakanı tarafından da kamuoyuyla paylaşıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek krediler, kur ve KKM’den çıkışlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. “Yüksek seyreden kredi hacmiyle enflasyonu düşüremezsiniz” diyen Şimşek, ikinci konut, yazlık gibi alanlarda kredilerin hem fiyatlama hem de miktar olarak sınırlanacağını belirtti.
12.09.2023 Ekonomi
Kredi ve kredi faizleriyle ilgili flaş detay: Yüzde 1,20 faiz ve 15 yıl vade, kampanyanın detayları ortaya çıktı
Kredi ve kredi faizleriyle ilgili flaş detay: Yüzde 1,20 faiz ve 15 yıl vade, kampanyanın detayları ortaya çıktı Kredi ve kredi faizleriyle ilgili son dakika açıklaması geldi. Dar gelirliye ev kampanyasıyla ilgili detaylar ortaya çıktı. Konut kredilerine yönelik düzenlemeler devam ediyor. Yılbaşında konutun değerine göre kredi oranları belirlenirken, geçtiğimiz günlerde ev sayısına göre sınırlama yapıldı. Kredi çekmek isteyenler sıfır-ikinci el, ilk ev-ikinci ev, enerji performansı-tutar gibi kriterlerle karşılaşıyor. Bu kriterlere göre ‘ne kadar kredi çekilebilir, kredi faizlerinde durum ne, ilk evini alana kampanya olacak mı, hangi faizde ne kadar ödeme yapılır?’ gibi soruları yanıtladık...
9.09.2023 Ekonomi
EKK toplantısı sonrası fiyat istikrarı vurgusu!
EKK toplantısı sonrası fiyat istikrarı vurgusu! Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantı sonrasında Ekonomi Koordinasyon Kurulu tarafından ilk açıklama yapıldı.
29.08.2023 Ekonomi
Talep arttı, kilosu 25 liradan satılıyor
Talep arttı, kilosu 25 liradan satılıyor Denizli’nin Çivril ilçesinde Eylül ayına kadar sürecek olan şeftali hasadı başladı. Çiftçiye umut olacak olan şeftalinin kilosunun fiyatı ise pazarlarda 20 ila 25 TL arasında değişiyor.
29.08.2023 Ekonomi
Sosyal medyada görüp otel bastılar! 1 kişi öldü 6 kişi yaralandı
Sosyal medyada görüp otel bastılar! 1 kişi öldü 6 kişi yaralandı Muğla'nın Bodrum ilçesinde 1 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı silahlı çatışma ile ilgili 6 kişi gözaltına alınırken, şahısların husumetli oldukları kişiyi sosyal medyada gördükten sonra İstanbul'dan Bodrum'a gelip saldırıyı gerçekleştirdikleri iddia edildi.
29.08.2023 Yaşam
İstanbul'dan Ankara'ya 'Orta Anadolu Otoyolu' geliyor! Alternatif olacak
İstanbul'dan Ankara'ya 'Orta Anadolu Otoyolu' geliyor! Alternatif olacak İstanbul-Ankara otoyolunda artan yoğunluk yeni otoyol projesiyle aşılacak. Adı “Orta Anadolu Otoyolu” olacak 225 kilometrelik yol, Sakarya’nın Akyazı ilçesiyle Ankara arasında inşa edilecek. Yol, bittiğinde Kuzey Marmara Otoyolu ile Niğde Otoyolu’na bağlanmış olacak.
29.08.2023 Ekonomi
KYK yurt başvuruları başladı
KYK yurt başvuruları başladı  Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bakanlığa bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) öğrenci yurtları için yeni dönem başvurularının başladığını açıkladı.
29.08.2023 Gündem
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz başkanlığında bugün toplandı
29.08.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Sınırlama ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sınırlama haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.