Sıcaklıklar

Sıcaklıklar

Son dakika Sıcaklıklar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sıcaklıklar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sıcaklıklar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sıcaklıklar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sıcaklıklar gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.825 sıcaklıklar haberi bulunmuştur. Tüm sıcaklıklar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yazın 60 dakikadan fazla sürüyorsa dikkat! Uzmanı uyardı: Mola verin, potasyum ve elektrolitler içeren sular için
Yazın 60 dakikadan fazla sürüyorsa dikkat! Uzmanı uyardı: Mola verin, potasyum ve elektrolitler içeren sular için Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte güvenli egzersiz yapmanın önemi daha da arttı. Yüksek sıcaklıklar vücuda ekstra yük bindirir ve yaz aylarında egzersiz yapmayı zorlaştırarak sıcak çarpması, aşırı su kaybı veya ısı bitkinliği gibi sorunları beraberinde getirebilir. Bu dönemde dikkatli olunmazsa, ciddi sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk Egzersiz sırasında vücut terleme yoluyla önemli miktarda sıvı kaybeder. Bu kaybı telafi etmek için yeterli miktarda su içmek gerekir. Aksi takdirde, dehidrasyon riski artar ve bu da performansı olumsuz etkiler" diyerek yaz aylarında serin kalmayı kolaylaştıracak öneriler de sundu.
25.05.2024 Yaşam
Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıktı! Son 53 yılın rekoru kırıldı
Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıktı! Son 53 yılın rekoru kırıldı Nisan ayında ortalama sıcaklıklar Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleştiğini belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 2024 Yılı Nisan Ayı Ortalama Sıcaklıklarının 1991-2020 Normallerine Göre Mukayesesi Raporu çıktı. Son 53 yılın en sıcak nisan ayı yaşandı, sıcaklık normaline göre 4,3 derece yükseldi. Ortalama sıcaklıklar, bütün bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde olduğu belirtildi.
22.05.2024 Gündem
Meteoroloji son dakika açıkladı! Kavurucu sıcaklıklar öncesi son yağmurlar: İller belli oldu
Meteoroloji son dakika açıkladı! Kavurucu sıcaklıklar öncesi son yağmurlar: İller belli oldu Hava durumu ile ilgili son dakika sürprizi... Meteoroloji yağmur yağacak iller açıkladı. Yaz mevsimi yaklaşırken bazı illerde halen yeteri kadar sıcak görülmedi. Bazı vatandaşlar da yurtta ne zaman güneşli günlerin görüleceğini merak ediyor. Bu kapsamda Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni harita yayınladı. Hava durumu tahmin raporuna göre, bu hafta birçok ilde sağanak yağmur görülecek. Ayrıca kavurucu sıcaklıklarla ilgili bilgi de verildi. İstanbul, Ankara, İzmir'de hava durumu raporu yayınladı. İşte son dakika hava durumu ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
20.05.2024 Gündem
Nisan ayında son 53 yılın sıcaklık rekoru kırıldı! Bakan Özhaseki verilerle açıkladı
Nisan ayında son 53 yılın sıcaklık rekoru kırıldı! Bakan Özhaseki verilerle açıkladı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz nisan ayında son 53 yılın sıcaklık rekorunun kırıldığını duyurdu.
14.05.2024 Gündem
Adana'da kavurucu sıcaklar geri dönüyor! Meteoroloji gün verip açıkladı, uzmanlardan uyarı geldi
Adana'da kavurucu sıcaklar geri dönüyor! Meteoroloji gün verip açıkladı, uzmanlardan uyarı geldi Adana'yı son birkaç haftadır etkisi altına alan soğuk hava dalgası ve beraberindeki yağmurlu hava, yerini mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcak havaya bırakıyor.
16.05.2024 Adana
Havalar ısındı derken kış geri geliyor! Meteoroloji İstanbul için alarm verdi, yağmur ve dolu fena vuracak
Havalar ısındı derken kış geri geliyor! Meteoroloji İstanbul için alarm verdi, yağmur ve dolu fena vuracak Meteoroloji son dakika olarak duyurdu. Havalar ısındı, yaz geldi derken kış geri geliyor. Tüm Türkiye yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Kuvvetli yağış İstanbul dahil onlarca kentte alarm seviyesine geçilmesine yol açtı. Sıcaklıklar hissedilir derece düşecek. Meteoroloji tarih ve saat vererek Ankara, İzmir ve İstanbul için kritik uyarılarda bulundu. İşte il il hava durumu ve son dakika haberinin detayları...
10.05.2024 Gündem
Meteoroloji ve valilikten yağış, fırtına uyarısı! Kuvvetli geliyor, bu saatlere dikkat
Meteoroloji ve valilikten yağış, fırtına uyarısı! Kuvvetli geliyor, bu saatlere dikkat Meteoroloji'den alınan son hava durumu raporuna göre bugün, Edirne, Kırklareli, Manisa, Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Çorum'da sağanak yağış bekleniyor. Mevsim normallerindeki sıcaklıklar ise Marmara Bölgesi'nde 5 derece birden düşecek. Prof. Dr. Orhan Şen, 'montları hazırlayın' uyarısında bulunurken, 'Bugün Batı Karadeniz ve Marmara’nın güneyinde önemsiz yağmur var. İstanbul’a yağmur, Marmara ve Ege ile birlikte yarın gelecek. Hafta sonu Anadolu’yu da kapsayacak.' ifadelerini kullandı.
9.05.2024 Gündem
Bahar havası gidiyor sağanak yağışlar geliyor! Meteoroloji hafta sonu için uyardı: Tüm yurdu etkileyecek
Bahar havası gidiyor sağanak yağışlar geliyor! Meteoroloji hafta sonu için uyardı: Tüm yurdu etkileyecek Meteoroloji son hava tamin raporunu açıkladı. Cuma gününü işaret eden yetkililer sağanak ve gök gürültülü sağanak için yurdun neredeyse tamamında etkili olacağını açıkladı. Sıcaklıklar yağışlarla birlikte bazı bölgelerde 5 derece birden düçecek. İşte tüm yurdu bekleyen hava durumu detayları…
8.05.2024 Gündem
Resmen lapa lapa kar yağdı! Mayıs ayında her yer beyaza büründü, sıcaklıklar sıfırın altına düştü
Resmen lapa lapa kar yağdı! Mayıs ayında her yer beyaza büründü, sıcaklıklar sıfırın altına düştü Mayıs ayı geldi ama hava sıcaklıkları eksileri görüyor. Yurdun birçok kentinde Mayıs ayı karlı geçiyor. Öyle ki bazı şehirler beyaza bürünmüş durumda. Meteoroloji tarafından yapılan uyarıların ardından kar nedeniyle zor anlar yaşayan vatandaşların görüntüleri kameralara yansıdı. Mayıs'ta kimse bunu beklemiyordu. Resmen lapa lapa kar yağdı İşte yurttan kar manzaraları...
8.05.2024 Gündem
Kar yağışı ve kuvvetli sağanak uyarısı! Meteoroloji son hava tahmin raporunu yayınladı...
Kar yağışı ve kuvvetli sağanak uyarısı! Meteoroloji son hava tahmin raporunu yayınladı... Kar yağışları geri döndü. Soğuk havaların etkili olmasıyla beraber yurdun tamamında yağışlar kendini gösterirken 23 kente sarı kodlu uyarı geldi. Meteoroloji'nin yeni hava durumu raporuna göre bugün yurdun tamamında sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklıklar güney ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak. Meteoroloji yağış uyarı haritasını güncelleyerek Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Erzincan ve Tunceli çevrelerinde yağışların yarın akşamdan itibaren yüksekler karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağını belirtti.
4.05.2024 Gündem
Nisan ayında fiyatı en fazla artan ürün belli oldu!
Nisan ayında fiyatı en fazla artan ürün belli oldu! Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Nisan ayında markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 73,8 ile kuru soğan oldu. Kuru soğandaki fiyat artışını yüzde 52 ile patates takip etti” dedi.
1.05.2024 Ekonomi
İşleri artan hamalların günlük kazancı 3 bin liranın altına düşmüyor
İşleri artan hamalların günlük kazancı 3 bin liranın altına düşmüyor Eskişehir’deki Reşadiye Camii önünde, adeta Hamal Pazarı olan bölgede günlük işte çalışmak için bekleyen emekçiler, işleri havaların ısınması ile arttı. Hamallar, yağışsız ve güzel havayı fırsat bilerek evlerini veya eşyalarını taşımak isteyen vatandaşların sayısının artması nedeniyle işlerinin yoğunlaştığını ve günlük kazançlarının 3 bin liranın altına düşmediğini söyledi.
30.04.2024 Ekonomi
Sağanak yağmur geliyor, sıcaklıklar artıyor! İstanbul dahil birçok ilde tarih verildi
Sağanak yağmur geliyor, sıcaklıklar artıyor! İstanbul dahil birçok ilde tarih verildi Meteoroloji son dakika açıkladı ve haritayı güncellerdi. İstanbul dahil birçok kent için yeniden sağanak alarmı verildi. Orta ve Güney Ege için fırtına uyarısı yapıldı. Öte yandan hava sıcaklıklarıyla ilgili yeni uyarı yapıldı. İşte son dakika hava durumunun detayları...
22.04.2024 Gündem
Meteoroloji son dakika duyurdu! Sıcaklıklar beklenmedik şekilde düşecek, Nisan'da güneşe hasret kalacağız
Meteoroloji son dakika duyurdu! Sıcaklıklar beklenmedik şekilde düşecek, Nisan'da güneşe hasret kalacağız MGM ve Meteoroloji uzmanları art arda açıkladı. Hava sıcaklıkları birden düşecek. İstanbul, Ankara, İzmir dahil onlarca kent için alarm verildi. Yağmur ve fırtına bir arada geliyor. Gün ve saat açıklanarak vatandaşlar uyarıldı.
16.04.2024 Gündem
Meteoroloji gece ve sabah saatleri için duyurdu! Gök gürültülü sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı
Meteoroloji gece ve sabah saatleri için duyurdu! Gök gürültülü sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı Sıcaklıklar artarken Meteoroloji merakla beklenen raporunu açıkladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu raporuna göre bugün Güneydoğu Anadolu ile Samsun ve Ordu'nun iç kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen sıcaklıkların hafta sonu İstanbul'da 2-3 derece, Ege ve Akdeniz'de ise 4-5 derece artacağını açıkladı. Bugün Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege'de ise kuvvetli rüzgar bekleniyor.
12.04.2024 Gündem
Doğu Ekspresi’nden sonra iki yeni turistik tren daha geliyor
Doğu Ekspresi’nden sonra iki yeni turistik tren daha geliyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu "Turistik hatlarımız sayesinde vatandaşlarımız kültürel ve tarihi değerleri daha yakından görme imkanı bulacak" dedi.
11.04.2024 Ekonomi
Yağmur fena vuracak, sıcaklıklar düşüyor! Bayramın son günü başlıyor, göz gözü görmeyecek
Yağmur fena vuracak, sıcaklıklar düşüyor! Bayramın son günü başlıyor, göz gözü görmeyecek Meteoroloji yeni hava durumu raporunu açıkladı. Bayramın son günü etkili olmaya başlayacak. Yağmur ve fırtına etkili olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haritayı yayımladı. Yurdun bazı bölgelerinde kuvvetli sağanak yağışlar etkili olacak. İşte son dakika meteoroloji açıklamaları ve il il hava durumu...
11.04.2024 Gündem
Sıcaklıklar arttı, gençlerin sulama kanalında tehlikeli serinliği başladı! "Korkunun ecele faydası yok"
Sıcaklıklar arttı, gençlerin sulama kanalında tehlikeli serinliği başladı! "Korkunun ecele faydası yok" Adana’da havaların ısınmasıyla birlikte çocukların sulama kanallarında tehlikeli serinliği başladı. Sulama kanalına giren bir gencin, ‘Korkunun ecele faydası yok’ diyerek kanala atlaması pes dedirtti.
6.04.2024 Ceyhan
Adana'da sıcaklıklar düşüyor mu? İşte haftalık hava tahminleri
Adana'da sıcaklıklar düşüyor mu? İşte haftalık hava tahminleri Meteoroloji Müdürlüğü 6. Bölge Müdürlüğü haftalık hava tahminlerini duyurdu. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava yeniden soğuyacak mı? İşte detaylar...
2.04.2024 Gündem
Yerel seçim günü yurtta hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji son dakika raporunu yayınladı toz taşınımı uyarısında bulundu
Yerel seçim günü yurtta hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji son dakika raporunu yayınladı toz taşınımı uyarısında bulundu Seçim günü havalar nasıl olacak? Türkiye, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne nasıl bir havada girecek? Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Meteoroloji, Güney Ege ve Batı Akdeniz'de beklenen toz taşınımına ilişkin uyarıda bulundu.
30.03.2024 Gündem
Adana’ya bahar gelmeden yaz geldi! "Bu mevsim için bu sıcaklıklar yüksek"
Adana’ya bahar gelmeden yaz geldi! "Bu mevsim için bu sıcaklıklar yüksek" Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Zaimoğlu, “Ne yazık ki bahar mevsimi bu süreçte sona ermiş görünüyor. Ancak bunlar iklim değişikliği sonuçları” dedi.
29.03.2024 Adana
İklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek: Kararsız kış koşulları yaşayacağız
İklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek: Kararsız kış koşulları yaşayacağız Ankara Üniversitesi'nden iklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek, "Tüm Türkiye'de 2,5 derece civarında ortalamaların üzerinde bir kış mevsimi yaşadık. 2000'li yıllardan sonra dünyada belirgin bir ısınma eğilimi var ve her sene neredeyse sıcaklık rekorları tekrarlıyor. Ama bu 'artık hiç soğuk bir kış görmeyeceğiz, kar yağmayan kış görmeyeceğiz' demek değil. Kararsız kış koşulları yaşayacağız" dedi.
6.03.2024 Gündem
Adana Aladağ’da görsel şölen! Vatandaşlar akın etti
Adana Aladağ’da görsel şölen! Vatandaşlar akın etti Adana’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle vatandaşlar doğal tabiat parklarına akın etti. Doğada görsel şölen yaşanırken haftanın stresini tabiat parkında atan vatandaşlar hafta sonunun keyfini çıkardı.
3.03.2024 Adana
Paralar banka hesaplarına yatırılmaya başladı!
Paralar banka hesaplarına yatırılmaya başladı! Binlerce kişi bekliyordu. Bakan Yumaklı açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 9 milyar lira tutarındaki mazot ve gübre desteği ödemelerinin çiftçilerin hesaplarına yatırılmaya başlandığını açıkladı.
1.03.2024 Ekonomi
Mart'ta donacağız: Lapa lapa kar geri dönüyor! Bu kez fena vuracak, sıcaklıklar birden düşecek, saat verildi
Mart'ta donacağız: Lapa lapa kar geri dönüyor! Bu kez fena vuracak, sıcaklıklar birden düşecek, saat verildi Kar yeniden başlıyor. Güneşli günlerin ardından kuvvetli yağış geliyor. Birçok il için yeni uyarı yapıldı. Saat aralıkları verilerek yağışın en yoğun olacağı zaman açıklandı. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi bahar beklentisi oluştursa da sıcaklıkların gece yarısı aniden düşmesi bekleniyor. Kara kış birden çökecek. Çok sayıda kent beyaza bürünecek. MGM'den art arda son dakika uyarıları geliyor. Lapa lapa kar yağışı dalga dalga yarılacak. İstanbul, Ankara, İzmir'de kar yağıp yağmayacağı belli oldu. Kar yağışıyla ilgili yeni tarih verildi. Günlerce sürecek, Soğuk havalar bir andan çökerken lapa lapa kar yağacak. Hava resmen buz kesecek. Bazı illerde hava sıcaklıkları eksi dereceleri görecek. Kar yağışı şimdiden birçok kentte başladı. Kar haritada yayılıyor. Meteoroloji'den yapılan son açıklamada çığ riskine dikkat çekildi. İşte yoğun kar yağışı ile ilgili yeni açıklamaların detayları...
1.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sıcaklıklar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sıcaklıklar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.