Sgk Primleri

Sgk Primleri

Son dakika SGK primleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan SGK primleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını SGK primleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sgk Primleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sgk primleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 399 sgk primleri haberi bulunmuştur. Tüm sgk primleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Esnaftan yapılandırma uzatılsın talebi!
Esnaftan yapılandırma uzatılsın talebi! Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uygulanan kısıtlamaların kalkmasının ve yapılandırma süresinin eylül sonuna uzatılmasının esnafa nefes aldırdığını belirterek, "Yapılandırma başvuru süresi yıl sonuna kadar uzatılmalı, taksit ödemeleri de 2022 başında başlamalı." ifadesini kullandı.
5.09.2021 Ekonomi
SGK primleri kaç ay karşılanacak? İşverene prim desteği ne zamana kadar verilecek?
SGK primleri kaç ay karşılanacak? İşverene prim desteği ne zamana kadar verilecek? Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan işverene verilecek SGK prim desteği ile ilgili müjdeyi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan işverene verilecek SGK prim desteğinin her işçi için asgari ücret ödemesi üzerinden ödenmesi gereken prim ve vergileri karşılayacaklarını duyurdu. Peki, SGK primleri kaç ay karşılanacak? İşverene prim desteği ne zamana kadar verilecek? Her işçi için SGK prim desteği verilecek mi? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları...
5.07.2021 Gündem
Doğal gaz, elektrik ve su faturaları için flaş açıklama! Dosya Cumhurbaşkanı'na sunuldu...
Doğal gaz, elektrik ve su faturaları için flaş açıklama! Dosya Cumhurbaşkanı'na sunuldu... Milyonlarca kişinin gözü orada. Elektrik, su, doğalgaz faturaları ve vergilerle ilgili flaş açıklama geldi. TESK Genel Başkanı Palandöken, esnafın sorunlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aktardı. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile kullandıkları ve ödeyemedikleri kredi taksitlerinin bir yıl süre ile faizsiz ertelenmesini, kredi kullanamayan esnaf ve sanatkarlara da en az 1 yıl ödemesiz faizsiz kredi desteği sağlanmasını talep ettiklerini belirten Palandöken "Görüşme çok olumlu bir havada geçti. İlk kabine toplantısında çözüme yönelik olumlu adımlar bekliyoruz. Sosyal güvenlik prim ödemeleri ile vergi, elektrik, su, doğalgaz fatura bedelleri bir yıl süre ile faizsiz ertelenmelidir" dedi.
23.01.2021 Ekonomi
Kredi borcu olanlara güzel haber! Kabul edildi faizler siliniyor, kritik tarih 31 Ağustos...
Kredi borcu olanlara güzel haber! Kabul edildi faizler siliniyor, kritik tarih 31 Ağustos... Milyonlarca kişi bekliyordu ve kabul edildi. Ve süreç başladı faizler silinecek ve 36 ay taksit yapılacak. KYK borçları, SGK primleri, Gelir Vergisi, Trafik cezaları, Kurumlar Vergisi, KDV, Motorlu Taşıtlar Vergisi, Özel Tüketim Vergisi, tüm idari para cezaları yapılandırma kapsamında. Düzenlemeye göre yeniden yapılandırılacak borçlarda milat 31 Ağustos 2020 olacak. Sigara cezaları ise yapılandırmanın dışında olacak.
24.10.2020 Ekonomi
SGK ve vergi borcu yapılandırması geliyor! AK Parti duyurdu...
SGK ve vergi borcu yapılandırması geliyor! AK Parti duyurdu... Son dakika haberi...AK Parti harekete geçti. SGK ve vergi borcu yapılandırma geliyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş yapılandırma için çalışma yapılıyor. Meclis'e en kısa sürede sunacağız" dedi.
16.10.2020 Ekonomi
SGK primleri ertelendi mi? Corono virüsü tedbirleri kapsamında SGK primleri ödemeleri ertelendi mi?
SGK primleri ertelendi mi? Corono virüsü tedbirleri kapsamında SGK primleri ödemeleri ertelendi mi? SGK primleri ertelendi mi? sorusu yoğun bir şekilde araştırılıyor. Corona virüsü salgının Türkiye’de yayılmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 100 milyar dolarlık tedbirleri 19 madde halinde duyurmuştu. KOBİ’lerden, konaklama vergisine, KDV indirimine kadar birçok önlem alındı. Peki, SGK primleri ertelendi mi?
31.03.2020 Çalışma Hayatı
Çalışan emeklilere 5 bin lira! TBMM'de kabul edildi
Çalışan emeklilere 5 bin lira! TBMM'de kabul edildi Çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesi ile ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
27.12.2023 Ekonomi
Emeklilik ile ilgili milyonları ilgilendiren detay! SGK genelge yayımladı
Emeklilik ile ilgili milyonları ilgilendiren detay! SGK genelge yayımladı Emeklilik ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Pandemide kısa çalışma ödeneği ile nakdi ücret desteğinden yararlanan çalışanlar için SGK’ya eksik bildirilen emeklilik prim günlerini tamamlama imkânı tanındı. SGK’ya, sigortalılar adına eksik hizmet bildirilen günler için işveren SGK’ya başvuracak ve başvurduğu tarihten itibaren üç ay içinde primleri yatıracak. Bu durumda hem işveren yükümlülüklerini yerine getirmiş olacak hem de çalışanların eksik prim günleri tamamlanmış olacak ve emeklilik haklarında bir kayıp olmayacak. İşte milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
EYT’de bilinmeyen prim detayı! Başlangıç kabul edilmiyor, başvurular reddediliyor
EYT’de bilinmeyen prim detayı! Başlangıç kabul edilmiyor, başvurular reddediliyor EYT ile emekli olanlar maaşlarını almaya başlarken bazıları da kademeli olarak ilk maaşını alma heyecanı yaşıyor. EYT sonrası işten çıkanlara 100 gün uyarısında bulunan İş ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Mehmet Akif Cenkci, sigorta başlangıcı ile ilgili önemli tespitte bulundu.
21.07.2023 Emekli
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı tamamını kapsıyor! Taksitle ödenebiliyor, son 21 gün
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı tamamını kapsıyor! Taksitle ödenebiliyor, son 21 gün SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı prim borcu olanların tamamını kapsıyor. Sosyal güvenlik borç yapılandırması için son tarih 31 Mayıs. 12, 18, 24, 26 ve 48 aylık taksitler ile ödeme yapılabiliyor. Vatandaşların kimisi hangi borçların yapılandırılacağını, kimileri yapılandırma başvurusunun son tarihini, kimileri de yapılandırma yapılması halinde ödenecek borç tutarlarını merak ediyor. İşte sosyal güvenlik borç yapılandırması yapacaklara rehber olacak bilgiler...
10.05.2023 Ekonomi
EYT askerlik ve doğum borçlanması nasıl yapılır? e-Devlet üzerinden borçlanma başvurusu nasıl oluşturulur? e-Devlet doğum ve askerlik borçlanması ekranı!
EYT askerlik ve doğum borçlanması nasıl yapılır? e-Devlet üzerinden borçlanma başvurusu nasıl oluşturulur? e-Devlet doğum ve askerlik borçlanması ekranı! Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için prim eksiği olanlar e-Devlet üzerinden askerlik ve doğum borçlanması yapabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) askerlik ve doğum borçlanması yapacak olan vatandaşlar için borçlanma başvurusu adımlarını anlatan bir video paylaştı. Videoda, askerlik ve doğum borçlanmasının nasıl yapılacağı ile, borçlanma tutarı ve ödemesinin nasıl yapılacağı ve borçlanka takibi konularında vatandaşlara bilgi verildi. Peki, EYT askerlik ve doğum borçlanması nasıl yapılır? e-Devlet üzerinden borçlanma başvurusu talebi nasıl oluşturulur? Borçlanma için 1 günlük borç tutarı ne kadar? EYT askerlik ve doğum borçlanması ödemesi ne zaman yatırılır? Borçlanma takibi nereden yapılır? e-Devlet askerlik ve doğum borçlanması ekranı ve başvuru işlemleri!
29.12.2022 Çalışma Hayatı
Bakan Nebati'den EYT açıklaması: Hazırlıklar başlatıldı
Bakan Nebati'den EYT açıklaması: Hazırlıklar başlatıldı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a ilişkin kıdem tazminatı yüküne ilişkin uygun finansman koşulları için KGF paketi konusunda hazırlıkların başlatıldığını söyledi.
2.12.2022 Ekonomi
EYT ile ilgili son dakika gelişmesi! SGK’ya başvuran sigorta primlerini faiziyle alıyor
EYT ile ilgili son dakika gelişmesi! SGK’ya başvuran sigorta primlerini faiziyle alıyor EYT ile ilgili son dakika gelişmesi! Emeklilik için gün sayan herkesi ilgilendiren kritik detay ortaya çıktı. Emeklilikte yaşa takılanlar yasal düzenlemeyi beklerken, 8 Eylül 1999 öncesinde sigortasız çalıştıkları için kapsama giremeyecek olanlara dikkat çeken bir uyarı geldi. Bahsi geçen tarih öncesinde sigortasız çalışanlar SGK’ya başvurup sigorta başlangıç tarihinin düzeltilmesini talep edebiliyor. Olumu cevap gelirse sigorta primleri faiziyle ödeniyor. Peki olumlu bir cevap gelmezse neler yapılmalı, hangi yollara başvurulmalı? İşte EYT’de son dakika gelişmesi...
2.11.2022 Emekli
Asgari ücret ile çalışanlar dikkat! Emsal ücret tespiti yapılıyor
Asgari ücret ile çalışanlar dikkat! Emsal ücret tespiti yapılıyor Yargıtay asgari ücretle çalışanları yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Kararda, "Uzun yıllar boyunca aynı işyerinde asgari ücretle çalışmaya devam edilmesi hayatın olağan akışına aykırıdır." denildi. Kararı değerlendiren uzmanlar, benzer şekilde uzun yıllar asgari ücretle çalışmaya devam edenler için dikkat çeken uyarılarda bulundu.
12.10.2022 Çalışma Hayatı
Staj ve çıraklık mağdurlarını yakından ilgilendiren EYT açıklaması! Çözüm iki meslekte saklı
Staj ve çıraklık mağdurlarını yakından ilgilendiren EYT açıklaması! Çözüm iki meslekte saklı EYT ile ilgili gelişmeler devam ederken çıraklık ve staj mağdurlarına ilişkin de art arda açıklamalar geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır, çözüm için avukatlık ve doktorluk mesleğini örnek gösterirken İş ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Mehmet Akif Cenkci de çıraklık ve staj girişinin doğum borçlanmasına olanak sağladığına dikkati çekti.
7.10.2022 Emekli
Paralar hesaba yatırıldı! Bakan Yanık detayları açıkladı
Paralar hesaba yatırıldı! Bakan Yanık detayları açıkladı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ağustos ayı içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara 6 milyar 907 milyon TL tutarında nakdi yardımda bulunduklarını açıkladı.
20.09.2022 Ekonomi
Emekli, çalışan, işsiz, dul, yetim ücretsiz yararlanıyor! Flaş 100 gün detayı
Emekli, çalışan, işsiz, dul, yetim ücretsiz yararlanıyor! Flaş 100 gün detayı Emekli, çalışan, işsiz, dul ve yetim milyonları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Genel Sağlık Sigortası ile ilgili bilinmeyen detaylar ortaya çıktı. Çalışanların genel sağlık sigortası primleri işverenleri tarafından ödeniyor. Emekliler ve SGK’dan malullük, dul ve yetim aylığı alanlar ise prim ödemeden sağlık hizmetlerinden faydalanıyor. İşten ayrılanlar ve eşleri üzerinden sağlık hizmeti alanlar da eşlerinin ölümü sonrası bir müddet sağlıktan ücretsiz yararlanabiliyor. İşsiz kalanlar içinse bilinmeyen 100 gün detayı açıklandı. İşte hastane ve sağlık hizmetleriyle ilgili emekli, çalışan, işsiz dul ve yetim milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
6.09.2022 Çalışma Hayatı
Memur ve çalışana yüksek emekli maaşı fırsatı
Memur ve çalışana yüksek emekli maaşı fırsatı Memur ve çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren açıklama geldi. Yüksek emekli maaşı almak isteyenler için detaylar tek tek açıklandı. Yüksek emekli maaşı almak isteyen vatandaşların yapması gerekenler sıralandı. Emekli aylığını düşürmeyecek aksine yükseltecek en basit çözüm prime esas kazanç tutarının yüksek gösterilmesi. Yani SGK’ya yüksek ücret seviyesinden prim yatırmak. Dolayısıyla çalışanların sık sık kendi adlarına SGK’ya yatırılan primleri takip etmeleri gerekiyor. İşverenlerinin gerçek ücretleri üzerinden prim yatırıp yatırmadığını kontrol etmek sigortalı açısından çok önemli. Aksi takdirde emeklilik vakti geldiğinde hayal kırıklıkları yaşanabilir. Emekli aylığını yükseltecek bir diğer yöntem ise Ocak 2000 dönemi öncesi askerlik, doğum ve yurt dışı borçlanmaları. Bu dönem için borçlanma yapılırsa, bir de tavandan yani en yüksekten ödeyerek borçlanılırsa emekli aylığını yükseltmek mümkün. Askerlik borçlanmasının emekli aylığına etkisi, prim ödeme gün sayısı, askerlik yapılan dönem ve göstergeye bağlı olarak değişiyor. İşte yüksek emekli aylığı ile ilgili milyonları ilgilendiren tüm detaylar...
10.07.2022 Emekli
Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına büyük zam! Oranlar belli oldu, en düşüğü  8.947,24 TL olacak
Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına büyük zam! Oranlar belli oldu, en düşüğü 8.947,24 TL olacak Memur maaşları ve emekli aylıkları ile ilgili son dakika gelişmesi! Zam oranları ile ilgili yeni açıklama geldi. Zamlı maaşlar kuruşu kuruşuna hesaplandı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Nebati, 1 trilyon 81 milyon liralık ek bütçenin yaklaşık 650 milyar lirasının memur, emekli aylıklarında yapılan artışlar, sosyal güvenlik primleri, vatandaşın tükettiği doğalgaz ve elektrik fiyatlarının piyasa fiyatlarının altında kullanımı için destek, evde bakım, 65 yaş aylığı başta olmak üzere sosyal destekler için kullanılacağı mesajını verdi. Ayrıca Nebati bu yıl yeni vergi olmayacağını, memur ve emekliye maaşlarına da temmuz ayında yüzde 40 zam yapılacağını açıkladı. Milyonlarca memur ve emekli ise temmuz zamının ne kadar olacağını merak ediyor. İşte temmuz zammı sonrasında emekli ve memur maaşı tablosu...
24.06.2022 Memur
SGK tarafından her ay yansıtılıyor! Borçlar katlanarak artıyor, çoğu kişi bilmediği için ödemiyor...
SGK tarafından her ay yansıtılıyor! Borçlar katlanarak artıyor, çoğu kişi bilmediği için ödemiyor... SGK her ay yansıtıyor. Borç ödenmezse gecikme zammı ve cezası uygulanıyor. Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Üniversite öğrencileri mezun olsalar bile 25 yaşına kadar genel sağlık sigortasından ücretsiz şekilde yararlanıyor. Ancak 25 yaş detayı çok önemli. Bu yaş geçildiği anda her ay 150 lirayı aşkın GSS prim borcu yansıtılıyor. Bilmeyen ve borcunu ödemeyen çok sayıda kişi bulunuyor. Yapılandırma ve af kanunlarından faydalanmayanların borçları da her ay katlanarak artıyor. 25 yaşı geçirmeden gelir testine başvurmak gerekiyor. Gelirleri brüt asgari ücretin üçte birinin altında tespit edilen üniversite mezunları GSS primi ödemekten muaf tutuluyor ve bedava sağlık sigortasından yararlanıyor. Borç sürprizi ile karşılaşmamak adına mutlaka gelir testi yaptırılmalı. Gelir testi sonucu yüksek çıktıysa da 15 gün içinde itiraz edilebiliyor. Gerçek dışı beyanlarda ise paralar yasal faizi ile geri alınıyor, SGK suç duyurusunda bulunuyor.
28.05.2022 Ekonomi
Emeklilik ile ilgili flaş dilekçe detayı! Geç kalanın emekli maaşı bağlanmıyor
Emeklilik ile ilgili flaş dilekçe detayı! Geç kalanın emekli maaşı bağlanmıyor Emekli aylığı ile ilgili flaş detay. Emekli olduktan sonra aylık bağlanması için emeklilik dilekçesi verilmesi gerekiyor. Fakat dilekçeyi verme tarihine dikkat edilmediği taktirde emekli aylığı bir ay geç bağlanıyor. Eğer emekliliğe hak kazanılan tarihin ayın son günü resmi tatil veya hafta sonu tatiline rastlaması halinde, resmi tatil gününü takip eden ilk iş günü mesai bitimine kadar doğrudan SGK’ya başvurmanız ya da taahhütlü, iadeli taahhütlü, acele posta servisi, PTT ALO Post veya PTT kargo ile talepte bulunulduğunda hiçbir hak kaybı olmuyor. İşte emekli olmak isteyen milyonları ilgilendiren dilekçe detayı...
28.05.2022 Emekli
Geri ödemesiz olarak veriliyor! İki destek birden, tamamını devlet ödüyor, 1.726 lira...
Geri ödemesiz olarak veriliyor! İki destek birden, tamamını devlet ödüyor, 1.726 lira... Karşılıksız, geri ödemesiz destek veriliyor. Devlet hibe ediyor. İki destek birden açıklandı. Genç nüfusu çok yakından ilgilendiriyor. Tüm vergi ve primler Hazine tarafından karşılanıyor. İlk kez kendisine ait işyeri açan ve SGK'ya Bağ-Kur'lu olarak kayıt yaptıran gençlerin 1 yıl boyunca primlerini devlet ödüyor ve 3 yıllık vergi istisnası avantajı bulunuyor. Verilecek prim desteği en az aylık 1726 lira. Yani genç girişimcinin 1 yıl boyunca ödeyeceği 20 bin 716 lira cebinde kalıyor. Öte yandan girişimcilere hibe desteği de sağlanıyor. TÜBİTAK tarafından verilen destek miktarı 450 bin liraya kadar yükseltildi. KOSGEB de 65 bin liradan 375 bin liraya kadar karşılıksız ödeme yapıyor. Gençlere hibe desteğinin detayları...
21.05.2022 Ekonomi
SGK resmen duyurdu! Büyük destek, tek tek açıklandı, 5 yıl boyunca...
SGK resmen duyurdu! Büyük destek, tek tek açıklandı, 5 yıl boyunca... Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) gençler için harekete geçti. Büyük destek sağlanıyor. SSK'lı, Bağ-Kur'lu, çalışmayan, yeni mezun olan gençler için farklı avantajlar sunuluyor. Öğrenciler sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanıyor. Kendi işini kuranların primleri 1 yıl boyunca SGK tarafından karşılanıyor. Gençleri istihdam eden işverenlere de prim desteği sağlanıyor. Böylece 18-29 yaş arasındaki gençlerin iş hayatına adım atması kolaylaştırılıyor. İşte SGK tarafından kadın-erkek tüm gençler için uygulanan ayrıcalıklar...
19.05.2022 Çalışma Hayatı
Emeklilik iptal ediliyor, aylıklar faizi ile hemen geri alınıyor! e-Devlet'ten bakın, bu harfler yazıyorsa...
Emeklilik iptal ediliyor, aylıklar faizi ile hemen geri alınıyor! e-Devlet'ten bakın, bu harfler yazıyorsa... Emekli maaşları ve sigorta ile ilgili flaş detay! Emekli aylıkları kesiliyor, paralar gecikme zammı ve cezasıyla birlikte geri alınıyor. SGK harf kodları kullanarak tek tek tespit ediyor. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren önemli uyarı geldi. e-Devlet'ten hizmet dökümünüze bakıp mutlaka kontrol edin. Bu harfleri görüyorsanız emekliliğiniz ya da sigortanız iptal olabilir. Çalışmadığı halde kendini bir iş yerinde çalışıyor olarak göstererek emeklilik hakkı elde eden vatandaşlar için SGK sıkı denetim uyguluyor. Tespit edildiği takdirde sigorta anında iptal ediliyor. Eğer emekli maaşı bağlanmışsa kesiliyor ve faiziyle birlikte para geri alınıyor. Peki hangi harf kodu ne anlama geliyor? İşte detaylar...
11.05.2022 Çalışma Hayatı
Çifte maaş imkanı! 1 gün çalışmak bile yetiyor, SGK'ya üç iş günü içerisinde bildirilmesi gerekiyor
Çifte maaş imkanı! 1 gün çalışmak bile yetiyor, SGK'ya üç iş günü içerisinde bildirilmesi gerekiyor Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Çift aylık alma imkanı doğuyor. Bu haktan yararlanırken sadece 1 günlük sigorta priminin ödenmiş olması yeterli oluyor. Kazalar, sakatlıklar erken emeklilik hakkı doğuruyor. Çalışan, hem sürekli iş göremezlik geliri hem de malullük aylığı alabilir. Ölümlü kazada hak sahibine aylıkta, 1 gün bile çalışmak yeterli.

Benzer Haber Etiketleri

Sgk Primleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sgk primleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.