SGK genelge yayınladı! Ödenecek ücretler değişti, 1.251 lira…
SGK genelge yayınladı! Ödenecek ücretler değişti, 1.251 lira… Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren düzenleme yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) genelge yayımladı ve rapor paralarının hesaplanma sistemi değişti. Raporlu personele ödenecek olan ücret son 90 günlük prime esas kazancın, yine bildirilen güne bölümüyle ortaya çıkan rakamın 2/3’ü şeklinde hesaplanıyor ve bu formüle göre çıkan rakam sigortalıya ödeniyordu. Şimdi iş göremezlik raporlarının hesaplama sistemi son 3 aylık prim tahakkukuna göre değil, 12 aylık toplam tahakkuk tutarına göre yapılacak. İşte rapor paralarının yeni hesaplanma yöntemi…
19.05.2021 Çalışan Hakları
Emekli maaşları ile ilgili flaş karar! SGK genelge yayımladı...
Emekli maaşları ile ilgili flaş karar! SGK genelge yayımladı... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiren düzenleme yapıldı. SGK genelge yayımladı. O emeklilerin kesilen maaşları yeniden ödenecek. Maaşı kesilen emekli gurbetçilerin aylıklarını tekrar alabilmeleri için yeniden başvuru yapmaları gerekiyor. Emeklilerin aylıkları, dilekçeyi verdikleri tarihi izleyen ay başından itibaren bağlanacak. Emekli aylığı bağlandığı tarihte kısa süreli çalışmasının bulunduğu ve 26 Haziran 2020 tarihinden sonra da devam ettiği tespit edilenlerden, 26 Haziran 2020 tarihine kadar ödenen aylıkların tamamı geri alınacak. Ancak, kısa süreli çalışmaya hala devam ediyor olsalar bile 1 Temmuz 2020 tarihinden sonraki aylıkları kesilmeden ödenecek.
16.12.2020 Emekli
Emeklilik için indirim geldi! SGK genelge yayımladı...
Emeklilik için indirim geldi! SGK genelge yayımladı... Milyonlarca kişi bekliyordu. Resmen değişti ve emekli olmayı bekleyen yüz binlerce kişi için güzel haber geldi. İndirim ile emeklilik hakkına ilişkin genelge SGK tarafından yayımlandı...Yürürlüğe giren torba yasa Bağ-Kur’a olan borçları sildirme imkanı getirirken, eski günlerini satın almak isteyenler için de indirim avantajı sunuyor. Gününü dolduranlar bu sayede emekli oluyor.
21.11.2020 Emekli

Benzer Haber Etiketleri