Sgdp

Sgdp

Son dakika sgdp haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sgdp ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sgdp haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sgdp

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sgdp gelişmeleri de dahil olmak üzere 88 sgdp haberi bulunmuştur. Tüm sgdp haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emekli olacaklara hayati uyarı! Yüksek emekli aylığı almak için kritik tarihler açıklandı
Emekli olacaklara hayati uyarı! Yüksek emekli aylığı almak için kritik tarihler açıklandı Emeklilik başvurusu yapacak vatandaşlar için önemli değişiklikler hükümetin gündeminde yer aldı. Özellikle 8.9.1999 tarihinden önce ve sonra sigortalı olanlar için farklı emeklilik şartları bulunuyor. Bu kapsamda, SSK, Bağkur, Emekli Sandığı gibi farklı sigorta kolları için belirlenen prim ödeme günleri ve emeklilik yaş sınırları vatandaşların dikkat etmesi gerekiyor. SGK Uzmanı Dilek Ete konuyla ilgili bilgi vererek dikkat çeken detaylardan bahsetti.
14.11.2023 Emekli
Emekliye 5 bin liralık ikramiyede yeni gelişme! Müjdeli haber, işte ödeme tarihi
Emekliye 5 bin liralık ikramiyede yeni gelişme! Müjdeli haber, işte ödeme tarihi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin liralık ikramiyeyle ilgili açıklama yaptı. Çalışmalarda sona gelindiğini belirten Bakan Işıkhan, ödemelerin 15 Kasım'ı geçmeyeceğini söyledi.
1.11.2023 Ekonomi
EYT'liler 5 bin lira ikramiye alacak mı? Merak edilen detaylar açıklandı
EYT'liler 5 bin lira ikramiye alacak mı? Merak edilen detaylar açıklandı Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere 5 bin TL ikramiye müjdesi vermişti. Peki EYT'liler de ikramiyeden yararlanacak mı? EYT'li milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. 5 bin TL’lik ikramiyeden tüm çalışmayan emekliler faydalanabilecek. SSK, Bağkur ve memur emeklileri faydalanabilecek. Emekli olduktan sonra çalışmaya devam edenler varsa yani kendileri için Sosyal Güvenlik Destekleme Primi (SGDP) yatırılıyorsa bu kişiler 5 bin TL’lik ikramiyeden yararlanamayacak.
12.10.2023 Emekli
Emeklilik ile ilgili dikkat çeken detay! Maaşlar yüzde 25 düşüyor
Emeklilik ile ilgili dikkat çeken detay! Maaşlar yüzde 25 düşüyor Emeklilik ile dikkat çeken detay ortaya çıktı. EYT'ye hak kazanan vatandaşlar çalışmaya devam ediyor. EYT'den yararlananların yüzde 40'ı maaşlarında düşüş yaşamamak için işine devam etti. Maaş kesintisiyle ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, çalışan ve işvereni yakından ilgilendiren Sosyal Güvenlik Destek Primi sistemi ile ilgili kritik detayları aktardı.
14.07.2023 Emekli
EYT'de son dakika gelişmesi! Artık resmen yürürlükte
EYT'de son dakika gelişmesi! Artık resmen yürürlükte Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Şartları uyan ve emekli olmak isteyenler e-Devlet ya da SGK il müdürlükleri üzerinden başvurabilecek. İşte tüm detaylar...
2.03.2023 Ekonomi
Emekliye çifte tazminat! 1 yıl yetiyor...
Emekliye çifte tazminat! 1 yıl yetiyor... Emekliye güzel haber haber! Çifte tazminat fırsatı bulunuyor. SGK'dan yazı almak gerekiyor. Emeklilik için tüm koşulları sağlayıp maaş bağlatanlar ile emeklilik için yaş dışında gerekli prim ve sigortalılık süresini tamamlayanlar, kıdem tazminatını alarak işten ayrılabiliyor. Söz konusu kişiler yeniden çalışmaya başlamaları halinde 1 yılı doldurunca tekrar kıdeme hak kazanıyor.
20.04.2022 Emekli
SGK harekete geçti! Onların maaşları kesiliyor, ödenen aylıklar faizi ile geri alınıyor
SGK harekete geçti! Onların maaşları kesiliyor, ödenen aylıklar faizi ile geri alınıyor SGK resmen duyurdu! Maaş kesintisi kararının detayları belli oldu. 4/1-a ve 4/1-b statüsünde çalışanları kapsıyor. Maaş kesintisinin yanı sıra ödenen aylıklar da faizi ile birlikte geri alınıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), iş kazası, meslek hastalığı veya hastalık sebebiyle çalışma gücünün yüzde 60’ını kaybedenlere malûl aylığı bağlıyor. Malûl aylığı alırken hiçbir işte çalışmamak gerekiyor. Çalıştığı tespit edilenlerin malûl aylığı kesiliyor. Yargıtay, iki yıl arayla bir yapımda 2’şer gün rol alan kişinin malûl aylığını kesen SGK’yı haklı buldu. İşte kararın detayları...
19.04.2022 Çalışma Hayatı
SGK, SSK, Bağkur’lu, emekli, EYT’li, engelli, herkesi ilgilendiriyor! Maaş kesilmez, 1261 şartı var...
SGK, SSK, Bağkur’lu, emekli, EYT’li, engelli, herkesi ilgilendiriyor! Maaş kesilmez, 1261 şartı var... İşçi, işveren Emekli, EYT’li, herkes merak ediyordu tek tek açıkladı. Emekli maaşınızı artırmak ve aylığını değiştirebilmeniz için tekrardan, mevcut emekli maaşınızı durdurup 1261 gün 4/C’li olarak çalışmanız gerekiyor. Raporlu işçi ihbar süresini rapor bitiş tarihi itibariyle tamamlarsa istifa edebilir ve ödeme yapmaz ama tamamlamaz ise parayı iade eder. Engellilik raporuna istinaden bağlanan aylıklar rapor oranında herhangi bir değişiklik olmadıkça kesilmez. Dilediğiniz işte çalışabilirsiniz, işletmeniz SGDP’li olarak bildiriminizi yapabilir. Ağır engelli çocuğu bulunan annelere çalıştıkları sürelere ¼ oranında prim günü eklemesi yapılıyor ve aynı zamanda eklenen süre kadar da yaştan indirim yapılıyor. EYT çıkarsa prim gününüz eksik olduğundan faydalanamayabilirsiniz, EYT’den faydalanmanız için en az 5000 gün şartı istenebilir. Merhaba, 1990 yılından itibaren kendi firmamda sigortalıyım. Arada hiç boşluğum da yok, kuruma emeklilik için dilekçe verdim benim tüm hizmetlerimi 4/a’dan Bağkur’a geçirmişler. Dava açma hakkım yok mudur? Bu adaletsizlik değil midir? Merhabalar, puantaj usulüyle haftada 7 gün çalışıyorum. Adıma Genel Sağlık Sigortası prim borcu çıkar mı? Sağlıktan faydalanabilir miyim? Mert Bey ben Bağkur sigortalısı esnafım. Almam gereken pahalı ve reçeteli ilaçlarım var, ancak borcumdan dolayı ilaçlarımı alamıyorum. Cumhurbaşkanı kararıyla yıl sonuna kadar yararlanamıyor muyuz bundan? gibi çok sayıda soruya İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı yazarımız Mert Nayır yanıt verdi…
15.04.2022 Uzmana Sor
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı... Hepsi için geçerli! Maaşlar artıyor
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı... Hepsi için geçerli! Maaşlar artıyor SSK, Bağ-Kur ya da Emekli Sandığı'na tabi olarak çalışan kişileri kapsıyor. Maaş artışı sağlanıyor. Pek çok kişi haberdar değil. Günümüz şartlarında emekli maaşı ile geçimini sağlamakta zorluk çeken vatandaşlar, emekli olduktan sonra da çalışmaya devam ediyor. Ancak bu süreçte işverenler emekli çalışanları 'sigortasız işçi' olarak görüyor ve cezası olmasına rağmen sigorta primleri ödenmeden çalıştırılıyor. Ancak emekli işçilerin sigortalı çalışmasında önemli faydalar bulunuyor. Bu şekilde çalışan emekli işçiler, çalışmayı sona erdirip yeniden emeklilik dilekçesi verdiklerinde emekli aylıkları, ödedikleri primler dikkate alınarak tekrar hesaplanıyor. Çalıştıkları süreye ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) bildirilen kazançlarına göre emekli aylıkları artıyor.
8.12.2021 Çalışma Hayatı
Emekli aylığı ile ilgili flaş detay! Yeniden hesaplanıyor, maaşlarda artış ve...
Emekli aylığı ile ilgili flaş detay! Yeniden hesaplanıyor, maaşlarda artış ve... Milyonlarca emekli merak ediyordu. Ve belli oldu. Yeniden hesaplanıyor. Maaşlarda artış oluyor. Ayrıca tazminat hakkı doğuyor. Her yıl ortalama 350-400 bin kişi emekli oluyor. Çoğu emekli maaş bağlattıktan sonra aynı veya farklı bir işyerinde çalışmaya devam etmek istiyor. Yeniden çalışmaya başlayan emeklilerin kafasındaki en önemli soru emekli maaşının kesilip kesilmeyeceği. Buna ilave olarak maaşta artış olup olmayacağı, ikinci bir kıdem tazminatının mümkün olup olmadığı merak ediliyor. İşte tüm soruların yanıtları...
28.07.2021 Emekli
Emekli olan herkesi yakından ilgilendiriyor! Maaşların kesilmesi...
Emekli olan herkesi yakından ilgilendiriyor! Maaşların kesilmesi... Emekli olan milyonları yakından ilgilendiriyor. Aylığın kesilmesi gerekiyor. Yoksa para alınamıyor. Emeklilerin bu ayrıntıya dikkat edilmesi gerekiyor. Emekli olan ve çalışmaya devam eden vatandaşlar kıdem tazminatı konusunu araştırıyor. Aylığını kestirmeden çalışan kişi çalışmasını sonlandırmak istediğinde, emekli olmak nedeniyle tekrar kıdem tazminatı talep edemez. Maaşı kestirip çalışanlar işverenin işten çıkarması veya haklı bir nedene dayalı olarak işten ayrılmaları durumunda kıdem tazminatı alabiliyor. Bu nedenle emekli olup yeniden çalışmaya devam edeceklerin bu tercihi yaparken tazminat konusunu da dikkate almaları gerekiyor.
26.07.2021 Emekli
SGK genelge yayımladı! Emeklilik kararı, resmen duyuruldu...
SGK genelge yayımladı! Emeklilik kararı, resmen duyuruldu... SGK milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren genelge yayımladı ve resmen duyuruldu. Emeklilikle ilgili önemli bir açıklama geldi. Emeklilik dilekçesi vermek için işten ayrılmayı zorunlu kılan hüküm iptal edilmişti. SGK bu kararın ardından konuya açıklık getirerek bir genelge yayımladı. Genelgede bir maddedeki düzenlemenin iptal edildiği ancak 'yaşlılık aylıklarından yararlanabilmek için çalışanın işten ayrılması ve yazılı istekte bulunması şarttır' maddesi ile ilgili böyle bir iptal kararının olmadığı vurgulandı. Eski uygulama devam edecek. Peki çalıştığı işten ayrılmadan emekli aylığı bağlatmak isteyenler dilekçeyi ne zaman verecek? İşte emeklilik, emekli aylığı, emeklilik dilekçesi ile ilgili merak edilenler...
25.03.2021 Ekonomi
Emekli maaşı düşer, geç emekli olursunuz! 5 yıl içinde...
Emekli maaşı düşer, geç emekli olursunuz! 5 yıl içinde... Emeklilik hayali kuran milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Emekli maaşları daha düşük oluyor ve emekli olacak kişi için de emeklilik süresi gecikiyor. 5 yıl süresi var. Çok önemli uyarı geldi. Bu süreyi sakın kaçırmayın. Sigortasız çalışanlar geç emekli olma ve daha az maaş alma sonucuyla karşı karşıya kalıyor. Ancak hizmet tespit davası açılırsa tüm koşullar değişiyor ve sigorta süreleri emekliliğe sayılıyor, emeklilik yaşı öne çekiliyor. Davayı açmak için 5 yıl süreniz var. Örneğin 2016 yılına kadar çalışılmışsa bu yıl sonuna kadar dava açma vaktiniz mevcut. Bazı durumlarda ise bu süre şartı kalkıyor.
23.01.2021 Emekli
Emekliye müjde! İkinci kez hesaba yatacak
Emekliye müjde! İkinci kez hesaba yatacak Milyonlarca emekliye çifte kıdem tazminatı müjdesi geldi. Milyonlarca kişi emekli olmanın hayali kuruyor. Emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden de bir hayli fazla. Yasal olarak yaş dışında emekli olmak için gerekli prim ve sigortalı olma süresini tamamlayanlar SGK’dan ‘emekli olabilir’ dilekçesiyle kıdemini ve yasal haklarını alıp işten ayrılabiliyor. Bu kişi aynı veya farklı bir işyerinde çalışmaya başlarsa ikinci tazminat hakkını da elde ediyor.
14.11.2020 Emekli
Borcu olan herkesi ilgilendiriyor... Kabul edildi! SGK, GSS, KYK ve...
Borcu olan herkesi ilgilendiriyor... Kabul edildi! SGK, GSS, KYK ve... Milyonlar merakla bekliyordu. Borcu olan, yapılandırma bekleyen herkesi çok yakından ilgilendiriyor. SGK, SSK, Bağkur tüm çalışanları sevindiren haber. Meclis'te kabul edildi. İstihdam teşvikini de içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin ilk 10 maddesi kabul edildi. Şimdi özellikle borcu olanlar yapılandırmanın hangi borçları kapsadığını merak ediyor.
11.11.2020 Ekonomi
Emekliye çok kötü haber! Maaşlar kesilecek
Emekliye çok kötü haber! Maaşlar kesilecek Emeklileri çok yakından ilgilendiren kötü bir haber geldi. Maaşlardan kesinti yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan kesinti milyonlarca kişinin maaşının düşmesine neden oluyor. Emekli olup çalışmaya devam eden kişiler büyük risk altında. İşçi ya da Bağ'kur statüsünde olması fark etmiyor. Hem emekli maaşı almak hem de çalışmaya devam etmek isteyen kişilerin sigorta primleri nasıl ödeniyor? İşte, emekli olduktan sonra çalışmaya devam edenlerin durumuyla ilgili merak edilen tüm detaylar...
1.10.2020 Emekli
Emekliye ikinci tazminat müjdesi!
Emekliye ikinci tazminat müjdesi! Milyonlarca kişi bekliyordu ve belli oldu. Emeklilere ikinci tazminat müjdesi geldi. Emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden vatandaşlar belli prosedürleri uyguladıktan sonra tazminat hakkın kazanabilecek.Peki kim nasıl ikinci tazminatı alıyor? 1 Ekim 2008 tarihi çok önemli...
17.08.2020 Emekli
Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Bunu yapanın maaşı kesiliyor...
Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Bunu yapanın maaşı kesiliyor... Emeklileri çok yakından ilgilendiriyor. Emekli çalışanları kapsayan ayrı prosedürler var. Bu prosedürlere uyulmaması geçici de olsa emekli aylığınızın kesilmesine neden olabilir.Emekli olduktan sonra bir kamu kurumunda ya da bir kamu kurumunun iştirakinde çalışanların maaşları kesiliyor. İşte çalışan emeklilerin hakları...
11.08.2020 Uzmana Sor
Kıdem tazminatı ile ilgili o soru cevabını buldu
Kıdem tazminatı ile ilgili o soru cevabını buldu Milyonlarca çalışanın merak ettiği soru cevabını buldu. Sigortalı çalışmaya 8 Eylül 1999 tarihinden önce başlayanlar 15 yıl sigortalılık 3600 prim günüyle kıdem tazminatını alıp işten ayrılabilirler.
18.07.2020 Çalışma Hayatı
Görevi nedeniyle geçici olarak yurt dışında bulunan kişinin sigortası devam eder mi? Şartları neler?
Görevi nedeniyle geçici olarak yurt dışında bulunan kişinin sigortası devam eder mi? Şartları neler? Türkiye’nin 22 ülke ile arasında sosyal güvenlik sözleşmesi var ve her ülke ile yapılan sosyal güvenlik anlaşması farklı. Eğer yabancı ülke ile sosyal güvenlik sözleşmesi varsa bu sözleşme hükümlerine göre, yoksa bunlar hakkında 5510/5-g maddesi uyarınca kısa vadeli sigorta kolları ile genel sağlık sigortası hükümleri uygulanması gereklidir. Yani, ülkemiz ile uluslararası sosyal güvenlik sözleşmesi bulunmayan ülkelerde iş üstlenen işverenlerce yurt dışındaki işyerlerinde çalıştırılmak üzere götürülen Türk işçileri hakkında kısa vadeli sigorta kolları ile genel sağlık sigortası hükümleri, bu sigortalıların uzun vadeli sigorta kollarına tabi olmak istemeleri halinde ise Türkiye’de yasal olarak ikamet etme şartı ile diğer şartlar aranmaksızın haklarında genel sağlık sigortası primi hariç isteğe bağlı sigorta hükümleri uygulanmaktadır. Peki Görevi nedeniyle geçici olarak yurt dışından bulunan kişinin sigortası devam eder mi? Şartları neler? Yurt dışına gönderilme (geçici veya sürekli) hâlinde sağlanacak sağlık hizmetleri neler? İşte detaylar…
17.02.2020 Çalışan Hakları
SGK’ya başvurup, emeklilik için bir yıl bekleyin, hem maaşınız artacak hem de...
SGK’ya başvurup, emeklilik için bir yıl bekleyin, hem maaşınız artacak hem de... Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Emekli olduktan sonra çalışanlar ikinci kez emeklilik nedeniyle tazminat alır hatta emekli maaşı yükselir. İşte yolu…
18.11.2019 Emekli
Çalışan emekli ikinci kez tazminat alabiliyor! Emekli ikinci tazminatı nasıl alabilir?
Çalışan emekli ikinci kez tazminat alabiliyor! Emekli ikinci tazminatı nasıl alabilir? Çalışan emekli kıdem tazminatı alabilir mi? Emekli olanlar kıdem tazminatı alabilir mi? Emekli çalışan kıdem tazminatı alabilir mi? Emekli olduktan sonra çalışan birçok kişi su soruların yanıtlarını merak ediyor. Çalışmaya devam eden emeklinin yakından takip ettiği konun detayları haberimizde…
Emekliye ikinci tazminat imkanı
Emekliye ikinci tazminat imkanı 12.5 milyon emeklinin önemli bir kısmı çalışmaya devam ediyor. Çalışmaya devam eden milyonlarca emeklinin en çok merak ettiği konuların başında ikinci kıdem tazminatı hakkı geliyor. Peki bu hangi şartlarda mümkün? Çalışmaya devam edenin aylığı artar mı? İşte merak edilenler
7.11.2019 Ekonomi
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! İkinci tazminat...
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! İkinci tazminat... Emekli aylığı almaya hak kazanan emeklilerin önemli bir kısmı çalışmayı sürdürüyor. Peki, emekli olduktan sonra çalışmaya devam edenler kıdem tazminatı alabilirler mi? İşte kıdem tazminatıyla ilgili merak edilenler...
23.09.2019 Ekonomi
Emekliler çalışmaya devam ederse emekli maaşları fark eder mi?
Emekliler çalışmaya devam ederse emekli maaşları fark eder mi? Emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmeyi düşünen vatandaşlar, bu durumda emekli maaşlarında bir artış olup olmayacağını merak ediyor. Emekliliği gelen vatandaşlar ayrıca, emekli maaşlarını nasıl yükseltebileceklerini de öğrenmek istiyor. İşte detaylar…
16.04.2019 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Sgdp ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sgdp haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.