Savunma Sanayii Müsteşarlığı

Savunma Sanayii Müsteşarlığı

Son dakika Savunma Sanayii Müsteşarlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Savunma Sanayii Müsteşarlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan savunma sanayii müsteşarlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 403 savunma sanayii müsteşarlığı haberi bulunmuştur. Tüm savunma sanayii müsteşarlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Faruk Özlü kimdir? AK Parti Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü kaç yaşında, nereli?
Faruk Özlü kimdir? AK Parti Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü kaç yaşında, nereli? AK Parti Düzce Belediye Başkan adayı Faruk Özlü oldu. Faruk Özlü'nün ismini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde AK Parti'den adayı olan Faruk Özlü kimdir?
7.01.2024 Gündem
Savunma Sanayii Başkanı Demir: Stratejik hiçbir ürün ve teknolojide dışa bağımlılığı kabul etmiyoruz
Savunma Sanayii Başkanı Demir: Stratejik hiçbir ürün ve teknolojide dışa bağımlılığı kabul etmiyoruz Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, gazetecilerle bir araya geldiği 'Teknopark İstanbul'da, 2022 yılı savunma sanayii icraat ve verilerini açıklayarak, 2023 yılı hedefleri hakkında bilgi verdi. Demir, “Bugün bize vermek için yalvarsalar dahi, kritik ve stratejik hiçbir ürün ve teknolojide dışa bağımlılığı kabul etmiyoruz" dedi.
8.01.2023 Ekonomi
Türk savunma sanayisi 'tam bağımsızlık' hedefine ilerliyor
Türk savunma sanayisi 'tam bağımsızlık' hedefine ilerliyor Türk savunma sanayisi, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde son yıllarda gelişimini artırarak sürdürüyor.
7.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Fuat Oktay: Artık ambargolarla yıldırabilecekleri bir Türkiye yok
Fuat Oktay: Artık ambargolarla yıldırabilecekleri bir Türkiye yok Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, geçmişte olduğu gibi bugün de Türkiye’nin birtakım savunma sanayii ara malı ambargolarıyla ve tehditlerle karşı karşıya kaldığını belirterek, "Kameralarla tehdit etmeye, ambargo koymaya çalıştılar. Şimdi onu da geliştiriyoruz, hem de dünyanın en iyisini yapacağız. Bizi motive ederler. Artık ambargolarla yıldırabilecekleri bir Türkiye yok" dedi.
6.11.2020 Gündem
Memurların zam ve tazminat kararnamesi yayımlandı!İki değişiklik var...
Memurların zam ve tazminat kararnamesi yayımlandı!İki değişiklik var... Milyonlarca memur bekliyordu. Memurların zam ve tazminat kararnamesi yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararda 2006 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karar ve eki cetvellerin uygulanacağı belirtildi. Kararda zam ve tazminatların ödenmesine esas olmak üzere;karar ve eki cetvellerin uygulanmasından doğacak her türlü sorunu çözüme bağlamaya, uygulamayı yönlendirmeye ve uygulama birliğini sağlamaya; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığının görüşü üzerine, Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilidir. Karar 1 Ocak 2020'den itibaren geçerli.
Roketsan’da patlama: Roketsan nedir? Roketsan Fabrikası kaç yılında kuruldu?
Roketsan’da patlama: Roketsan nedir? Roketsan Fabrikası kaç yılında kuruldu? Ankara Valiliği, Elmadağ'daki Roketsan tesislerindeki yakıt depolarında patlama meydana geldiğini, can kaybının olmadığı olayda 3 çalışanın hafif şekilde yaralandığını bildirdi. Valilik yaptığı açıklamada, "Elmadağ ilçemizde bulunan Roketsan'da yakıt depolarında saat 14.47 sularında patlama meydana gelmiştir. Can kaybının olmadığı patlamada 3 çalışan hafif şekilde yaralanmıştır.’’ İfadelerini kullandı. Peki, Roketsan nedir? Roketsan Fabrikası kaç yılında kuruldu?
7.04.2020 Gündem
Türkiye'nin en büyük askeri gemisi bir yıl erken teslim edilecek
Türkiye'nin en büyük askeri gemisi bir yıl erken teslim edilecek Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin en büyük askeri gemisi olacak TCG Anadolu'nun inşasının hızla devam ettiğini belirterek, "Teslim tarihinin planlanandan bir yıl öne çekilmesiyle ilgili planlamalar ve çalışmalar devam ediyor. Şu anda, 2020'nin son çeyreğinde inşallah geminin teslimini gerçekleştirmek üzere planlamalar, çalışmalar, tedarik süreçleri devam etmekte." dedi.
5.12.2018 Ekonomi
Devlet iş kapısı olmaya devam ediyor
Devlet iş kapısı olmaya devam ediyor Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu 2 bin 264 sürekli işçi, 406 engelli işçi ve 330 eski hükümlü işçi, Savunma Sanayii Müsteşarlığı 23 proje mühendisi, 28 proje asistanı ve 9 yönetici asistanı olmak üzere toplam 60 sözleşmeli personel alımı için ilana çıktı.
21.08.2018 Ekonomi
Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma’ya bağlandı
Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma’ya bağlandı Yedi yeni Cumhurbaşkanlığı kararnamesi Resim Gazete’de yayımlandı. Genelkurmay Başkanlığı, beklendiği gibi Milli Savunma Bakanı’na bağlandı. Hazine ve Maliye Bakanı ile Milli Eğitim Bakanı da YAŞ üyesi oldu...
15.07.2018 Gündem
Altıncı ‘Uçan Kale’ geldi
Altıncı ‘Uçan Kale’ geldi Türkiye, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın nakliye görevlerini yerine getirmek için dahil olduğu ‘uçan kale’ olarak anılan A400M projesi kapsamında 6’ncı uçağını teslim aldı.
22.06.2018 Gündem
Mehmetçik artık duvarın arkasını görebilecek!
Mehmetçik artık duvarın arkasını görebilecek! Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM), duvar arkası radar konusundaki kabiliyetleriyle yeni ürünler geliştirdi. Şirket, Savunma Sanayii Müsteşarlığı için geliştirilen ultra geniş bant radar ailesinin yeni üyesi Uzaktan Engel Arkası Hedef Tespit Sistemini (UHTES), Paris’te düzenlenen Eurosatory Uluslararası Savunma ve Güvenlik Fuarı'nda ilk kez sergiledi
16.06.2018 Bilim ve Teknoloji
3 Türk devi daha iyisi için güçlerini birleştirdi
3 Türk devi daha iyisi için güçlerini birleştirdi Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), Türk Silahlı Kuvvetleri'nin uzun menzilli hava savunma sistemi ihtiyaçlarını karşılama yönünde çalışmalarını çeşitli alternatifler üzerinden sürdürüyor.
3.06.2018 Ekonomi
Türkiye'den flaş F-35 açıklaması!
Türkiye'den flaş F-35 açıklaması! ABD'nin Türkiye'ye F-35 konusunda tehdit içeren açıklamalarının ardından, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın Twitter hesabında bir açıklama yayımlandı. Açıklamada, "İlk F-35 uçağımızın teslimatı hazırlıkları 21 Haziran 2018 tarihinde olacak şekilde devam ediyor" denildi.
29.05.2018 Ekonomi
Mehmetçiğe yerli zırh
Mehmetçiğe yerli zırh Savunma Sanayii Müsteşarlığı TSK envanterine yüzlerce yeni silah, araç ve ekipman ekledi. 200’den fazla K, 50’den fazla Bora füzesi teslim edildi. Envantere 20 İHA/SİHA, 9 T129 Atak helikopteri, 5 Sikorsky S-70, 2 A400M uçağı katıldı
27.05.2018 Gündem
Hipersonik hızlı geleceğin silahı!
Hipersonik hızlı geleceğin silahı! Barut yerine elektromanyetik alan kullanan ve geleceğin silahı olarak tanımlanan ‘elektromanyetik silah’ın yerli üretimi için sözleşme imzalandı
25.05.2018 Gündem
ASELSAN ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında sözleşme
ASELSAN ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında sözleşme ASELSAN ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında, tedarik ve geliştirme bileşenleri olan Savunma Amaçlı Haberleşme Sistemi Projesi'ne yönelik toplam bedeli 608 milyon 500 bin TL ve 124 milyon 850 bin dolar tutarında bir sözleşme imzalandı.
14.05.2018 Ekonomi
Altay tankını BMC üretecek
Altay tankını BMC üretecek Milli ana muharebe tankı Altay’ın seri üretimi ve Altay tankına motor geliştirilmesi için başlatılan projede BMC ile sözleşme görüşmelerine başlanması kararlaştırıldı.
24.04.2018 Ekonomi
Yerli insansız araç Asya pazarına giriyor
Yerli insansız araç Asya pazarına giriyor Türk savunma sanayisinin son dönemde geliştirdiği ürünlerden Uzaktan Kumandalı Atış Platformu, Asya pazarına Malezya'nın önde gelen savunma ve havacılık şirketi DEFTECH'le iş birliğiyle girecek.
20.04.2018 Bilim ve Teknoloji
Türkiye ile ABD arasında "Savunma Sanayii Ticaret Diyaloğu Toplantısı" gerçekleştirildi
Türkiye ile ABD arasında "Savunma Sanayii Ticaret Diyaloğu Toplantısı" gerçekleştirildi Dışişleri Bakanlığı, Ankara’da askeri, diplomatik ve ekonomik yetkililerin katılımıyla Türkiye ile ABD arasındaki Savunma Sanayii Ticaret Diyaloğu toplantılarının 5’incisinin gerçekleştirildiğini açıkladı
30.03.2018 Gündem
ABD heyeti 'çok cazip' Patriot teklifiyle geldi
ABD heyeti 'çok cazip' Patriot teklifiyle geldi ABD ile Türkiye arasında diplomasi trafiği hızlanırken, çantasında ‘Patriot’ dosyası olan bir heyet Ankara’ya geldi. Heyetin füze savunma sistemiyle ilgili Türkiye’ye ‘çok cazip’ bir teklif sunacağı belirtiliyor. Rus S-400’lerden vazgeçmeyi düşünmeyen Ankara, envantere Patriot’ları katmaya da sıcak bakıyor.
29.03.2018 Gündem
MİT’in havadaki kulağı ANKA-İ
MİT’in havadaki kulağı ANKA-İ Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) da artık İHA kullanmaya başlıyor.
26.03.2018 Gündem
Aselsan`dan Akkor müjdesi! Bu yıl teslim edilecek
Aselsan`dan Akkor müjdesi! Bu yıl teslim edilecek Aselsan’ın Altay Ana Muharebe tankını korumak üzere milli imkanlarla geliştirdiği AKKOR Aktif Koruma Sistemi’nde önemli bir gelişme yaşandı.
12.03.2018 Ekonomi
Altay tankıyla ilgili açıklama: İtibar etmeyin
Altay tankıyla ilgili açıklama: İtibar etmeyin Savunma Sanayii Müsteşarlığınca (SSM), Altay Tankı Güç Grubu Geliştirilmesi Projesi'ne ilişkin resmi kaynaklar dışında yapılan haberlere itibar edilmemesi gerektiği bildirildi.
9.03.2018 Gündem
Türk Silahlı Kuvvetleri için ‘robot asker’ projesi geliştirilecek
Türk Silahlı Kuvvetleri için ‘robot asker’ projesi geliştirilecek Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), terörle mücadele operasyonlarındaki zayiatını azaltma hedefiyle ‘robot asker’ projesi geliştirilecek.
7.03.2018 Ekonomi
Siber güvenlikte milat
Siber güvenlikte milat Türk Telekom iştiraki Argela’nın Telekom Çözümlerinden Sorumlu Genel Müdürü Selim Sarper, “Kamu kurum ve kuruluşlarının siber güvenliği için 5G teknolojisi ile üretilen MİLAT projesi bizi dünyada Şampiyonlar Ligi seviyesine çıkardı” dedi.
3.03.2018 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki savunma sanayii müsteşarlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.