Savunma Sanayii Başkanı

Savunma Sanayii Başkanı

Son dakika Savunma Sanayii Başkanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Savunma Sanayii Başkanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Savunma Sanayii Başkanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Savunma Sanayii Başkanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan savunma sanayii başkanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 888 savunma sanayii başkanı haberi bulunmuştur. Tüm savunma sanayii başkanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Savunma Sanayii Başkanı Görgün: Kendi kanatlarımızla 'Hürkuş' olacağız!
Savunma Sanayii Başkanı Görgün: Kendi kanatlarımızla 'Hürkuş' olacağız! Havacılık ve savunma şirketlerinin temsilcileriyle buluşmasında konuşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, savunma sanayii anlamında başkalarının kanatlarıyla uçma gibi bir durumun söz konusu olamayacağını söyledi. Başkan Görgün, "Biz kendi kanatlarımızla ‘Hürkuş’ olacağız" dedi.
26.04.2024 Gündem
Türkiye başardı! Küresel silah ihracatında 11'inci sıraya yükseldik
Türkiye başardı! Küresel silah ihracatında 11'inci sıraya yükseldik Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, 2018-2022 aralığında küresel büyük silah ihracatının yüzde 1,1'ini gerçekleştirip, 12'nci sırada yer alan Türkiye'nin 2019-2023 aralığında bu oranı yüzde 1,6'ya çıkararak 11'inci sıraya yükseldiğini duyurdu.
13.03.2024 Ekonomi
Atmaca füzesi, hedefini tam 12'den vurdu
Atmaca füzesi, hedefini tam 12'den vurdu Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) himayelerinde başlatılan ve Roketsan tarafından geliştirilen Atmaca Füzesi, Kale Ar-Ge tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli Turbojet Motoru (KTJ-3200) ile gerçekleştirilen atışta, hedefini başarıyla vurdu.
10.03.2024 Ekonomi
Kızılelma ve Anka-3'e güç verecek! Türkiye'nin ilk askeri turbofan motoru çalıştırıldı
Kızılelma ve Anka-3'e güç verecek! Türkiye'nin ilk askeri turbofan motoru çalıştırıldı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Vatan evlatlarımızın enerjisi ile güç verdiğimiz Türkiye'nin ilk milli turbofan motoru TF6000, milli motor test sisteminde ilk kez çalıştırıldı. Test sürecinin sonunda Kızılelma ve Anka-3, gücünü TF6000'den alacak" dedi.
9.03.2024 Gündem
Türkiye başardı! İHA ve SİHA'ların vazgeçilmezi, seri üretim başladı
Türkiye başardı! İHA ve SİHA'ların vazgeçilmezi, seri üretim başladı ASELSAN tarafından insansız hava araçları (İHA), helikopterler ve uçaklar dahil hava platformları için geliştirilen elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi ASELFLIR-500 ve ASELFLIR-410'un ilk seri üretimleri gerçekleşti. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Ambargolara yanıt niteliği taşıyan sistemlerimiz, milli imkanlarla geliştirildi ve kendi alanında dünyanın en iyileri oldu" dedi.
2.03.2024 Ekonomi
Kahramanmaraş'a TUSAŞ'tan dev yatırım! Uçak, İHA ve helikopter parçaları üretilecek
Kahramanmaraş'a TUSAŞ'tan dev yatırım! Uçak, İHA ve helikopter parçaları üretilecek 6 Şubat depreminin merkez üssü Kahramanmaraş'ın kalkınması ve istihdam sağlanması için Savunma Sanayii Başkanlığı harekete geçti. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Kahramanmaraş'a fabrika açtı. Uçak, İHA ve helikopter parçası üretimi yapılacak o tesiste bölgedeki vatandaşlar da istihdam edilecek. O tesisi CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk görüntüledi.
22.02.2024 Ekonomi
Ankara'da tarihi gün! Milli Muharip Uçak Kaan'dan ilk uçuş
Ankara'da tarihi gün! Milli Muharip Uçak Kaan'dan ilk uçuş 'KAAN' bugün sabah saatlerinde gökyüzüyle buluştu. Milli Muharip uçak ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. Genelkurmay Eski İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin "KAAN seri üretime geçtikten sonra Türk Hava Kuvvetleri, İsrail dahil bölgedeki en güçlü hava kuvvetleri haline gelecek" dedi. Pekin, KAAN'ın bazı özelliklerinin İsrail ve ABD'nin elindeki F-35'ten daha üstün olduğunu belirtti.
21.02.2024 Gündem
Savunma Sanayii'nden 2023 yılında 10 milyar dolarlık sözleşme
Savunma Sanayii'nden 2023 yılında 10 milyar dolarlık sözleşme Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, gelişen Türk savunma sanayiine dikkat çekerek, “Türk savunma sanayiinin küresel pazardaki konumunu daha da güçlendireceğiz” dedi. Görgün, savunma sanayiinin 2023 yılında 10 milyar dolarlık sözleşme imzaladığını da açıkladı.
17.02.2024 Ekonomi
M60T tankları TSK'ya teslim edildi
M60T tankları TSK'ya teslim edildi Geçmişte İsrail'in modernize edip, çeşitli sorunlarla gündeme gelen M60T tanklarının ilk partisi, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında modernize edilerek Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi. Proje ile M60T tanklarının beyni olarak tanımlanan 'atış kontrol sistemi' yerlileştirilirken, bütün elektronik sistemler milli imkanlar ile üretilebilir hale getirilerek, güç grubu dışında dışa bağımlılık ortadan kaldırıldı.
10.02.2024 Ekonomi
SSB'de 4 füze projesinin tedariki için imzalar atıldı
SSB'de 4 füze projesinin tedariki için imzalar atıldı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ihtiyaçları doğrultusunda başlatılan 4 füze projesinin seri üretim sözleşmesi imzalandı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu ürünler yurt içi ve sınır ötesinde, başta terörle mücadele olmak üzere yoğun ve kapsamlı faaliyetler icra eden Kara Kuvvetlerimize çok değerli katkılar sağlayacaktır" dedi.
3.02.2024 Ekonomi
TCG Anadolu'dan sonra ikinci büyük gemi geliyor!
TCG Anadolu'dan sonra ikinci büyük gemi geliyor! Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün Milli Muharip Uçak KAAN'ın uçuş tarihi ile ilgili önemli bir açıklama yaparken, TCG Anadolu’dan sonra 2’nci en büyük gemi Derya’nın teslim tarihini açıkladı.
12.01.2024 Ekonomi
Bakan Kacır duyurdu! Yeni nesil füze Kuzgun envantere giriyor
Bakan Kacır duyurdu! Yeni nesil füze Kuzgun envantere giriyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yeni nesil füze sistemi Kuzgun'a ilişkin önemli bir açıklama yaptı.
7.11.2023 Gündem
ATAK ve GÖKBEY'den 100. yıl uçuşu
ATAK ve GÖKBEY'den 100. yıl uçuşu Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün’ün, kokpitinde yer aldığı dünyanın en etkin taarruz helikopteri olan ATAK Helikopteri, dört adet GÖKBEY ile kol uçuşu yaparak tarihi bir uçuş gerçekleştirdi. Söz konusu uçuş kapsamında milli olarak geliştirilen platformlar eş güdüm içerisinde hareket ederek, Türkiye’nin havadaki gücünü bir kez daha perçinledi.
28.10.2023 Ekonomi
İnsansız deniz aracı Albatros, hedefi 12'den vurdu
İnsansız deniz aracı Albatros, hedefi 12'den vurdu Yerli ve milli imkanlarla üretilen kamikaze insansız deniz aracı (İDA) sürüsü Albatros, test atışı kapsamında denizdeki hedef gemiyi tam isabetle vurarak batırdı. Test atışı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı karargahından anbean takip edildi.
8.10.2023 Gündem
Savunma Sanayii Başkanı Görgün Hürjet’in kokpitinde
Savunma Sanayii Başkanı Görgün Hürjet’in kokpitinde Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Türkiye’nin ilk insanlı jet motoru Hürjet'in kokpitine geçerek, uçağı inceledi.
7.10.2023 Ekonomi
Teknofest birincisi olan GAÜN takımı ödülünü Erdoğan’dan aldı
Teknofest birincisi olan GAÜN takımı ödülünü Erdoğan’dan aldı   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST 2023 çerçevesinde roket yarışması Yüksek İrtifa Kategorisinde birinci olan GAÜN Çağdaş Roket Takımına ödülünü takdim etti.
2.09.2023 Gündem
Türk savunma sanayisinin dev projesi için tarih verildi
Türk savunma sanayisinin dev projesi için tarih verildi Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, son zamanlarda çok katmanlı hava savunma sistemleri konusunda hızlı bir ilerleme kat ettiklerini söyleyerek, "Kısa, orta ve uzun menzilli hava savunma sistemlerimizin testleri başarıyla tamamlandı. Siper Ürün-1’in kabulleri inşallah bu sene tamamlanacak" dedi.
24.08.2023 Ekonomi
Kritik eşik aşıldı! Roketsan'ın geliştirdiği sonda roketi İğneada'dan başarıyla fırlatıldı
Kritik eşik aşıldı! Roketsan'ın geliştirdiği sonda roketi İğneada'dan başarıyla fırlatıldı Savunma Sanayii Başkanlığı, uzaya erişim çalışmaları kapsamında, tüm kritik alt sistemleri Roketsan tarafından geliştirilen yerli sonda roketinin fırlatma testini başarıyla geçtiğini duyurdu. Başkanlık, İğneada'da yapılan fırlatma testinden görüntüler paylaştı.
12.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Haluk Görgün: Savunma sektörümüz ihracat rekoru kırdı
Haluk Görgün: Savunma sektörümüz ihracat rekoru kırdı Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, savunma sektörünün tarihi aylık ihracat rekoru kırarak temmuz ayında 657.5 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini duyurdu. 
3.08.2023 Ekonomi
Selçuk Bayraktar İDEF 2023'ü gezdi: Eserleri bir arada görmek bizler için gurur verici
Selçuk Bayraktar İDEF 2023'ü gezdi: Eserleri bir arada görmek bizler için gurur verici Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ”Ülkemizin milli savunma sanayiinin geliştirdiği eserleri bir arada görmek bizler için gurur verici” dedi.
26.07.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk yurt dışı ziyaretini gerçekleştirmek üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gitti. Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile görüştü.
12.06.2023 Gündem
Tamamen yerli ve milli! Sevindiren gelişme, 'Tayfun' ateşlendi
Tamamen yerli ve milli! Sevindiren gelişme, 'Tayfun' ateşlendi Türkiye için bir sevindiren haber de Rize'den geldi. Roket Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ROKETSAN) tarafından geliştirilen yerli füze 'Tayfun'un test atışının 2'ncisi, Rize- Artvin Havalimanı'ndan yapıldı.
23.05.2023 Gündem
Savunma Sanayi Başkanı Demir: 2 adet AKSUNGUR SİHA TSK'ya teslim edildi
Savunma Sanayi Başkanı Demir: 2 adet AKSUNGUR SİHA TSK'ya teslim edildi Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, “Şanlı ordumuzun gök vatandaki gücüne güç katacak yeni neferleri! 2 adet AKSUNGUR SİHA'yı daha Türk Silahlı Kuvvetlerimize teslim ettik. Hayırlı olsun” dedi.
19.05.2023 Ekonomi
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'den KAAN'ın uçuş tarihiyle ilgili açıklama
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'den KAAN'ın uçuş tarihiyle ilgili açıklama Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, canlı yayında savaş uçağı KAAN ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Demir KAAN'ın uçuş tarihiyle ilgili ipucu verdi.
18.05.2023 Gündem
Yerli ve milli sistemlerle donatılan F-16'lar, Hava Kuvvetleri'ne teslim edildi
Yerli ve milli sistemlerle donatılan F-16'lar, Hava Kuvvetleri'ne teslim edildi Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Özgür Projesi kapsamında aviyonik modernizasyonu yapılan ilk F-16 uçaklarının Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildiğini duyurdu.
18.05.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Savunma Sanayii Başkanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki savunma sanayii başkanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.