Savcılık

Savcılık

Son dakika Savcılık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Savcılık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Savcılık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Savcılık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan savcılık gelişmeleri de dahil olmak üzere 13.792 savcılık haberi bulunmuştur. Tüm savcılık haberleri aşağıda listelenmiştir.
42 kişinin öldüğü binanın müteahhidinden pes dedirten savunma: Yönetmeliklerin çok çok üstünde bir deprem oldu
42 kişinin öldüğü binanın müteahhidinden pes dedirten savunma: Yönetmeliklerin çok çok üstünde bir deprem oldu Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan Bad-ı Saba Konutları’nda 42 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili 2’si tutuklu 10 sanığın ‘bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma’ suçundan 22.5’ar yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Binanın müteahhidi tutuklu Şahin Avşaroğlu (50), binayı yönetmeliğe uygun yaptığını belirterek, “Biz projelerimizi yönetmelikteki ivmelere göre yaparız. Ortada AFAD’ın ortaya koyduğu değerler var. Bu değerlere baktığımızda depremin hem hızı hem de ivme değerleri çok yüksek. Değerlere baktığımız da bazı ivmeölçerlerin olduğu yerde 2 kat, bazı ivmeölçerlerin olduğu yerde ise 4 kat, 6 kat var. Bu da depremin yönetmeliklerin çok çok üstünde bir deprem olduğunu ortaya koyuyor” dedi.
24.04.2024 Gündem
Kayıp ekonomist Korhan Berzeg'in avukatından dikkat çeken açıklama!
Kayıp ekonomist Korhan Berzeg'in avukatından dikkat çeken açıklama! Balıkesir'in Gönen ilçesinde yaklaşık bir yıl önce kaybolan ekonomist Korhan Berzeg'in aylar sonra ilk defa kimlik, kredi kartı, kıyafet parçaları ve kemik parçaları bulunması üzerine Berzeg ailesinin avukatı Emre Akkaş, kimlik ve kartların Korhan Berzeg’e ait olduğunu doğruladı. Akkaş, "Korhan Bey’in Armutlu’daki evine çok da yakın bir lokasyonda, 3 kilometrelik bir lokasyonda bulundu bu bulgular. Süreç devam ediyor" dedi.
24.04.2024 Gündem
Sosyal medyada sahte hesapla cinsel tacize dava!
Sosyal medyada sahte hesapla cinsel tacize dava! Ankara'nın Sincan İlçesinde asansör firmasında çalışan kişinin sosyal medya platformunda 'gulsun4399' kullanıcı adıyla açılan hesap üzerinden, cinsel içerikli taciz mesajları göndererek tacizde bulunduğu suçlamasıyla 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldığı belirtildi.
23.04.2024 Gündem
Kaparo dolandırıcıları kiracıları hedef alıyor! IBAN'a para göndermeyen evi tutamıyor
Kaparo dolandırıcıları kiracıları hedef alıyor! IBAN'a para göndermeyen evi tutamıyor Dolandırıcıların yeni kullandığı bir yöntemlerden biri olan kaparo dolandırıcılığının son mağdurları kiracılar oldu. Bir emlakçı üzerinden ünlü bir emlak sitesine sahte ev ilanı veren dolandırıcılar, “Evi tutmak istiyorsanız, kaparo göndermelisiniz” diyerek, çok sayıda kiracıyı dolandırdı. Savcılık şüphelilerin yakalanması için soruşturma başlattı.
23.04.2024 Ekonomi
Teleferiğin düştüğü noktada bilirkişi incelemeleri sürüyor
Teleferiğin düştüğü noktada bilirkişi incelemeleri sürüyor Antalya'da geçen yaz sezonunda 90 bin ziyaretçiye ulaşan Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde kaza sonrası teleferik girişi kapatılırken, kabinin düştüğü noktada savcılık ve bilirkişi incelemesi sürüyor.
15.04.2024 Gündem
Beşiktaş’taki gece kulübü faciasının itfaiye raporu savcılığa ulaştı!
Beşiktaş’taki gece kulübü faciasının itfaiye raporu savcılığa ulaştı! İstanbul'un Beşiktaş İlçesindeki gece kulübünde tadilat sırasında çıkan ve 29 kişinin ölümüne neden olan yangına ilişkin itfaiyenin olay raporu savcılığa ulaştı. Raporda, işyeri dahilinde acil durum aydınlatmaları, yönlendirme levhalarının olmadığı, mevcut sprinkler söndürme sistemi ve yangın dolaplarının çalışmadığı tespit edildi.
15.04.2024 Gündem
Rapor alan herkesi ilgilendiriyor! 'Hastayım' deyip iş göremezlik raporu aldı, hayatının şokunu yaşadı
Rapor alan herkesi ilgilendiriyor! 'Hastayım' deyip iş göremezlik raporu aldı, hayatının şokunu yaşadı Konya'da fizyoterapist Sait U. (37), hastaneye gitmeden 4 gün iş göremez raporu alıp, tatile gitti. Durumu fark eden rehabilitasyon merkezi sahibi Mehmet Evrim'in şikayetiyle soruşturma başlatılıp, dava açıldı. Savcı, Sait U.'ya 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlarından toplam 15 yıla kadar; raporu düzenleyen doktor Ömer Tayyip Ç. ve hemşire Esra T.'ye ise 'Resmi belgede sahtecilik' suçundan 8'er yıla kadar hapis cezası istedi.
11.04.2024 Gündem
İş insanlarını dolandırdılar! Aralarında polislerde var
İş insanlarını dolandırdılar! Aralarında polislerde var İstanbul'un Esenyurt İlçesinde Suriye uyruklu iş insanlarını tehdit ederek dolandırdığı iddia edilen aralarında polis memurlarının da olduğu 6 kişiye yönelik operasyon yapıldı. Kimlik bilgileri tespit edilerek gözaltına alınan 6 şüpheliden mahkemeye sevk edilen Suriyeli 2 kişi tutuklandı.Olayda adı geçen 2 polis adli kontrol şartıyla serbest kalırken açığa alındı. Diğer 2 polis ise serbest bırakıldı. Polis ekiplerinin şüphelileri suçüstü yakaladığı an ise cep telefonu kamerasına saniye saniye yakalandı.
7.04.2024 Gündem
Cinayet davasında yalan söylediğini 5 yıl sonra itiraf etti! Gerçekler gün yüzüne çıkıyor
Cinayet davasında yalan söylediğini 5 yıl sonra itiraf etti! Gerçekler gün yüzüne çıkıyor Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki bir eğlence merkezinde Avukat Armanç Arkaş'ın öldürülmesine ilişkin davada tanık olarak dinlenen ve 5 yıl sonra mahkemeye verdiği dilekçe ile yalan beyanda bulunduğunu itiraf eden Tuğba K, tehdit edildiğini ve can güvenliğinin olmadığını söyledi. Tuğba K, "Çıplak görüntülerimi bana karşı kullanacağı için bu cinayeti gördüğümü söyledim" dedi.
5.04.2024 Gündem
Hayatını kaybetti! 700 liralık malzeme hayatını kurtarabilirdi
Hayatını kaybetti! 700 liralık malzeme hayatını kurtarabilirdi Zonguldak’ta maden ocağında elektrik panosunda çalışan işçi Soner Korkut, elektrik panolarında kaçak akım rölesi ve topraklama bulunmadığı için akıma kapılarak hayatını kaybetti. Maden ocağının işletme müdürü maden mühendisi Yusuf Çavdar tutuklandı.
5.04.2024 Gündem
Beşiktaş’taki gece kulübü faciası! Gözaltı sayısı 10’a çıktı, 1 kişi serbest bırakıldı
Beşiktaş’taki gece kulübü faciası! Gözaltı sayısı 10’a çıktı, 1 kişi serbest bırakıldı Gayrettepe’de 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübündeki yangına ilişkin teknik servis personeli de gözaltına alındı. İş yeri sahipleri ve sorumlu müdürle birlikte gözaltı sayısı 10'a yükselirken, şahıslardan mobilyacı olanın ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.
4.04.2024 Gündem
Orman sevdalısıyım dedi orman yaktı
Orman sevdalısıyım dedi orman yaktı Bursa’da, ormanı yaktıktan sonra güvenlik kamerası görüntülerinden kimliği tespit edilip, evinin terasındaki çekyatta uyurken yakalanan Ali Öner'in yargılandığı davada karar çıktı.
3.04.2024 Gündem
'Orman sevdalısıyım' demişti; orman yakmaktan aldığı ceza belli oldu
'Orman sevdalısıyım' demişti; orman yakmaktan aldığı ceza belli oldu Bursa'da, ormanı yaktıktan sonra güvenlik kamerası görüntülerinden kimliği tespit edilip, evinin terasındaki çekyatta uyurken yakalanan Ali Öner'in yargılandığı davada karar çıktı. Çöplüğü yakmak isterken alevlerin ormana sıçradığını öne sürüp, "Ben, orman sevdalısıyım. Doğayı çok seviyorum" diyen Öner, 'Kasten orman yakmak'tan 8 yıl 4 ay hapis ve 16 bin lira cezaya çarptırıldı.
3.04.2024 Gündem
Eşini bıçak darbesiyle öldürdü! O anlar güvenlik kamerasına yansıdı
Eşini bıçak darbesiyle öldürdü! O anlar güvenlik kamerasına yansıdı Bursa'da otomobilde tartıştıktan sonra araçtan inip uzaklaşan eşi Leyla Koca'yı (45) peşinden gidip 4 bıçak darbesiyle öldüren tutuklu sanık Hakkı Koca, O anlar iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Sanık Koca. "Leyla, telefonumla sevgilisini aradı sonra da telefonu bana attı, araçtan indi. Yakalamak için peşinden koştum. Ellerinde demir çubuklar bulunan 3 kişi bana saldırdı. Leyla'nın üzerine düştüm. İlk bıçak darbesini orada vurdum. Sonrasını hatırlamıyorum" dedi.
1.04.2024 Gündem
CHP'li belediye başkan adayına soruşturma! Ses kaydı incelendi
CHP'li belediye başkan adayına soruşturma! Ses kaydı incelendi Muğla'da Menteşe ilçesinin CHP Belediye Başkan Adayı Gonca Köksal'ın, İmar Komisyon Başkanı olduğu dönemde telefonda rüşvet istediği ileri sürülen ses kaydı yayınlandı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, ses kaydının Ankara Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü Ses İnceleme Büro Amirliği'nce yapılan incelemesinin ardından hazırlanan raporda, birinci derecede Köksal'a ait olduğunun tespit edildiği belirtildi. Ses kaydının kendisine ait olmadığını söyleyip suç duyurusunda bulunan Köksal, "Seçim takviminin son 2 gününde de her türlü manipülasyona ve hukuk dışı yollarla başvurmaya devam edecekleri şüphesizdir. Benim alnım ak, içim rahat, vicdanım hür, geçmişim temiz, geleceğim aydınlık karşınızdayım. Cezai ve hukuki süreçlerin takipçisi olacağız" dedi.
29.03.2024 Gündem
4 milyon lira ödendi Avrupa Şampiyonu Buket Kaya'nın ailesi şikayetten vazgeçti
4 milyon lira ödendi Avrupa Şampiyonu Buket Kaya'nın ailesi şikayetten vazgeçti Kayseri'de, Wushu Kung Fu Avrupa Şampiyonu Buket Kaya'nın (21), TIR'a arkadan çarpan otomobilde ölümüyle ilgili tutuklanan sürücü Ramazan Öner (27), 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında taraflar şikayetçi olmadığı için tahliye oldu. Otomobil sürücüsü sanık Öner'in avukatı, müvekkilinin yakınları tarafından Buket Kaya'nın ailesine 4 milyon TL ödendiğini ve yapılan protokolle şikayetten vazgeçildiğini, ayrıca kazada yaralanan M.T.'nin de maddi manevi yanında olduklarını söyledi. Duruşma, sanık avukatının sunduğu görüntülerin incelenmesi için ertelendi.
28.03.2024 Gündem
Solingen'de yangın faciası! Biri bebek 4 Türk hayatını kaybetti
Solingen'de yangın faciası! Biri bebek 4 Türk hayatını kaybetti Almanya’nın Solingen kentinde dün gece 02.30 sularında çıkan yangında, biri bebek dört Bulgaristan Türkü hayatını kaybetti, 9'u ağır 21 kişi ise yaralandı. Savcılık faciaya ilişkin soruşturma başlattığını duyurdu.
26.03.2024 Gündem
Kripto para vurgunu! Kar vaadiyle binlerce kişi dolandırıldı
Kripto para vurgunu! Kar vaadiyle binlerce kişi dolandırıldı Ankara merkezli güneş enerjisi üretimi ve gayrimenkul alım satımıyla yüksek kar vadeden şirkete yatırım yapan binlerce kişi, yaklaşık 100 milyon dolar dolandırıldı. Gayrimenkul alım satımı yapan şirket, iddiaya göre 2020-2021 yılları arasında sosyal medya üzerinden verdiği reklamlarla Türkiye genelinde üye yaptığı 50 bin kişiden 'kar payı ortaklığı' adı altında yaklaşık 100 milyon dolar topladığı belirtildi.
21.03.2024 Gündem
Yüksek kar vaadiyle binlerce kişiyi 100 milyon dolar dolandırdılar! "Evimi satıp bu işe girdim"
Yüksek kar vaadiyle binlerce kişiyi 100 milyon dolar dolandırdılar! "Evimi satıp bu işe girdim" Ankara merkezli güneş enerjisi üretimi ve gayrimenkul alım satımıyla yüksek kar vadeden şirkete yatırım yapan binlerce kişi, yaklaşık 100 milyon dolar dolandırıldı. Adana’da evini ve arabasını satıp şirkete yatırım yapan mağdurlar, biran önce şirket sahibi karı kocanın yakalanmasını istedi.
21.03.2024 Adana
Estetik ameliyatı olan kadın hayatını kaybetti! Soruşturma başlatıldı
Estetik ameliyatı olan kadın hayatını kaybetti! Soruşturma başlatıldı Kayseri'de burun, elmacık kemiği ve kulaklarından estetik ameliyatı olmak için hastaneye giden Ahu Gültekin, 9 saat süren ameliyatın ardından 5 gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Olayda ihmal olduğunu iddia eden merhumun kardeşi Mustafa Gültekin, "Olayda ihmal olduğunu düşünüyorum. Normalde ameliyata profesör girmesi gerekiyor ama asistanı girmiş. Asistanının da kim olduğunu ve nerede olduğunu şu anda bulamıyoruz" dedi.
20.03.2024 Gündem
Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası sahaya giren şüphelilerden 5'i tutuklandı! İşte maskesli taraftarın ilk ifadesi
Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası sahaya giren şüphelilerden 5'i tutuklandı! İşte maskesli taraftarın ilk ifadesi Süper Lig'de Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylara ilişkin gözaltına alınan 12 kişiden, emniyette işlemleri tamamlanan aralarında yeşil zemine ilk giren maskeli taraftar H.Ç.’nin (20) de olduğu 7’si adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 12 kişiden, sahaya ilk giren maskeli Hasan Çetinkaya ve korner direğiyle sarı laciverti oyunculara doğru koşan Engin Taşkın, tutuklandı. Adliyeye getirilen diğer şüphelilerin savcılık işlemleri sürerken sahaya ilk giren maskesli taraftarın ifadesi ortaya çıktı.
20.03.2024 Trabzonspor
Kedi Eros'u öldüren sanığa verilen cezaya savcılık itiraz edecek
Kedi Eros'u öldüren sanığa verilen cezaya savcılık itiraz edecek Başakşehir’de yılbaşı gecesi Eros adlı kediyi asansörde sıkıştırıp tekmeleyerek öldürmesi sebebiyle İbrahim Keloğlan’a verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasına Cumhuriyet Savcısı itiraz edecek.
20.03.2024 Gündem
İç mimarı öldürüp cenaze törenine katılmış! Cinayetin kan donduran detayları ortaya çıktı
İç mimarı öldürüp cenaze törenine katılmış! Cinayetin kan donduran detayları ortaya çıktı Zonguldak'ta iç mimar Bartu Can'ın (32) öldürülmesine ilişkin soruşturmada gözaltına alınıp, pişmanlık duyarak cinayeti Kenan Alagöz’ün (59) işlediğini itiraf eden M.Ö.'nün (48), savcılık ifadesi ortaya çıktı. M.Ö. ifadesinde, "Bartu'nun cenazesine katıldığım doğrudur. Şahsın babasını belediyede nikah memuru olması sebebiyle tanıyordum. Cenazeye katılma sebebim de budur. Bartu'yu yerde yatarken gördüğümde Kenan ile arasında 2-3 metre mesafe vardı. Ateş ettiğini görmedim ama elinde silah olduğunu net şekilde gördüm" dedi.
20.03.2024 Gündem
Facebook’tan beyaz eşya almak isterken parasını kaptırdı! Savcılıktan ilginç karar geldi
Facebook’tan beyaz eşya almak isterken parasını kaptırdı! Savcılıktan ilginç karar geldi Facebook’ta gördüğü ilandan ikinci el çamaşır kurutma makinesi almak isteyen Selma Özmen dolandırıldı. Özmen’in şikâyetine savcılık ilginç gerekçelerle takipsizlik kararı verdi. Kararda, olayın basit yalan niteliğinde olduğu belirtilerek “Müştekinin internet gibi güvenli olmayan ortamda bulduğu ilan üzerine, ürün bedelini, kaparo bedelini hiç tanımadığı bir kişinin banka hesabına gönderdikten sonra, satıcının edimin ifa etmeme ihtimali olduğunun objektif bir değerlendirmede anlaşılabileceği” vurgulandı.
20.03.2024 Gündem
Sporda şiddete hapis cezası yolda! Bakan Tunç: Sahaya birileri girmesin diye tedbir alınmalıydı
Sporda şiddete hapis cezası yolda! Bakan Tunç: Sahaya birileri girmesin diye tedbir alınmalıydı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgiili olarak "Sahaya inen ve saldıranlarla ilgili görüntüler inceleniyor. Mevzuatımız gerekli cezaları öngörüyor. Buna rağmen 'Acaba para cezalarında, hapis cezalarında yeniden bir düzenleme ihtiyacı var mı, yok mu?' konusunu değerlendirdik" dedi.
19.03.2024 Fenerbahçe

Benzer Haber Etiketleri

Savcılık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki savcılık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.