Saklıkent

Saklıkent

Son dakika saklıkent haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan saklıkent ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını saklıkent haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Saklıkent

haberleri sayfasında son dakika yaşanan saklıkent gelişmeleri de dahil olmak üzere 85 saklıkent haberi bulunmuştur. Tüm saklıkent haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sağanak yağış ve fırtına Antalya'da hayatı durma noktasına getirdi! Narenciye bahçelerini su bastı yollar kapandı
Sağanak yağış ve fırtına Antalya'da hayatı durma noktasına getirdi! Narenciye bahçelerini su bastı yollar kapandı Sağanak yağış ve fırtına Antalya'da hayatı olumsuz etkilmeye devam ediyor. Son 24 saatte Kumluca'da metrekareye 145 kilogram yağış düşerken, fırtınanın hızı ise Kemer'de 122 kilometre ölçüldü. Lara bölgesinde çok sayıda iş yerinin camı kırıldı, yollarda kalan araçlar nedeniyle şehir trafiği kilitlendi. Zemin katlardaki evlerde su baskınları yaşandı. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Akdeniz ve çevresine fırtına uyarısında bulundu.
12.01.2023 Yaşam
Antalya'da yağmur ve fırtına, hayatı durma noktasına getirdi!
Antalya'da yağmur ve fırtına, hayatı durma noktasına getirdi! Antalya'da dün gece yağmurla birlikte etkili olan hızı 60 kilometreyi geçen fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Şehrin birçok noktasında ağaçlar devrildi. Konyaaltı sahilindeki plaj işletmelerinin şemsiyeleri yırtıldı, ışıklı direkler devrildi. 5-6 metreye ulaşan dalgaları izlemek isteyenler sahile akın etti.
11.01.2023 Gündem
Meteor yağmurunda göğe bakma kuyruğu!
Meteor yağmurunda göğe bakma kuyruğu! Astronomi tutkunlarının buluşma noktası olan Antalya Gökyüzü Gözlem Etkinliği tüm hızıyla sürerken meteor yağmuru katılımcılara heyecanlı dakikalar yaşattı. Astronomi meraklıları, etkinlik alanına kurulan teleskopların önünde ‘göğe bakma kuyruğu’ oluşturdu. Etkinlik boyunca 630 saatlik gözlem yapıldı.
21.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Bakan Varank: Uzaya gidecek ilk Türk bu sene bitmeden belli oluyor
Bakan Varank: Uzaya gidecek ilk Türk bu sene bitmeden belli oluyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2023’te seçilecek bir Türk vatandaşını bilimsel faaliyetler gerçekleştirmek üzere 10 günlüğüne Uluslararası Uzay İstasyonu’na göndereceklerini belirterek, "Bakalım ülkemizi gururla uluslararası uzay istasyonunda kim temsil edecek, bayrağımızı Uluslararası Uzay İstasyonu’na ilk kim taşıyacak. İnşallah bu sene bitmeden uzaya gidecek ilk vatandaşımızı da kamuoyuyla paylaşmış olacağız” dedi.
18.08.2022 Gündem
3 bin 170 metredeki zirvede 10 bin kişi teleskoplarla gökyüzünü izledi
3 bin 170 metredeki zirvede 10 bin kişi teleskoplarla gökyüzünü izledi Erzurum’da Avrupa ve Türkiye’nin en büyük teleskopunun bulunduğu Doğu Anadolu Gözlemevi’nin (DAG) eteklerinde gökyüzü şöleni yaşandı. Üç gün süren Erzurum Gökyüzü Gözlem Etkinliğinde yaklaşık 10 bin kişi, teleskopların başına geçerek gökyüzünü izledi.
25.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Bakan Kasapoğlu ve Varank, Anadolu’nun çatısından uzayı izlediler
Bakan Kasapoğlu ve Varank, Anadolu’nun çatısından uzayı izlediler TÜBİTAK’ın her yaştan astronomi meraklısını buluşturduğu Gökyüzü Gözlem Etkinlikleri’nin yeni göğe bakma durağı Erzurum oldu. Çok sayıda gökyüzü tutkunu Anadolu’nun çatısından uzayı gözlemleme imkanı buldu.
23.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Göğe bakma kuyruğu! Van rekor kırdı
Göğe bakma kuyruğu! Van rekor kırdı Gökyüzü Gözlem Etkinliklerine ilk kez bu yıl ev sahipliği yapan Van rekor kırdı. Etkinlik, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 10 bin gökyüzü meraklısını bir araya getirdi. Fidanlık Parkı’ndaki Van Gökyüzü Gözlem Etkinliği’nin açılışını yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, gece de katılımcılarla birlikte gökyüzü gözlemi yaptı. Bakan Varank, 10 bin gökyüzü, uzay ve teknoloji meraklısının etkinlik alanını ziyaret ettiğini belirterek “Van, gerçekten geleceği parlak şehirlerimizden bir tanesi. Son dönemde yaptığımız yatırımlarla, istihdamda sıçrama yakalayan şehirlerimizden bir tanesi.” dedi.
5.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Cem Karaca’nın ölüm yıldönümü! Cem Karaca kimdir? Cem Karaca biyografisi!
Cem Karaca’nın ölüm yıldönümü! Cem Karaca kimdir? Cem Karaca biyografisi! Anadolu rock ozanı olarak tanınan Cem Karaca’nın ölümünün üzerinden 18 yıl geçti. Sosyal mesajlar içeren şarkılarıyla dönemine damga vuran Cem Karaca ölüm yıldönümünde anılıyor. Peki, Cem Karaca kimdir? Cem Karaca ölüm sebebi ne? Cem Karaca ölüm tarihi ne? İşte Cem Karaca’nın hayatı ve şarkıları!
8.02.2022 Kültür Sanat
Kayak merkezinde feci kaza! Çatı çöktü, vatandaşlar altında kaldı!
Kayak merkezinde feci kaza! Çatı çöktü, vatandaşlar altında kaldı! Antalya'nın Konyaaltı ilçesi Doyran Mahallesi Saklıkent kayak merkezinde yaşanan çatı çökmesinde 8 kişinin yaralandığı bildirildi.
6.02.2022 Gündem
'2021 Uluslararası Gökyüzü Gözlem Şenliği' bu yıl Zerzevan Kalesi'nde yapılacak
'2021 Uluslararası Gökyüzü Gözlem Şenliği' bu yıl Zerzevan Kalesi'nde yapılacak Türkiye Ulusal Gözlemevince (TUG) 22 yıldır Antalya Saklıkent'te düzenlenen Türkiye'nin en kapsamlı gökbilim açık etkinliği olan Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği, bu yıl Diyarbakır'daki 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi'nde gerçekleştirilecek.
8.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Kapının önünde zarf buldu! İçinden çıkan, market sahibini şaşkına çevirdi...
Kapının önünde zarf buldu! İçinden çıkan, market sahibini şaşkına çevirdi... Antalya'da kimliği belirsiz kişi, 8 yıl önce çocuğuyla alışveriş yapıp yaklaşık 150 lirayı ödemeden ayrıldığı için zarar verdiğini belirttiği market sahibinden, zarfın içine koyduğu 500 lira ve not ile özür diledi, helallik istedi. Zarfı açınca şaşkınlık yaşayan market sahibi Yakup Uygun, "Ben bu çocuğu tanısaydım parasını iade eder, alnından öperdim" dedi.
22.06.2021 Yaşam
'Dünyadaki gözlem zincirinde önemli halka olacak'
'Dünyadaki gözlem zincirinde önemli halka olacak' Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yıldırım, "Doğu Anadolu Gözlemevi teleskobunun 4 metrelik hassas ve özel kaplanmış aynasının haziran sonunda Rusya'dan getirilmesi planlanıyor." dedi.
1.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Doktor eşi tarafından öldürülen diyetisyenin son görüntüsü ortaya çıktı!
Doktor eşi tarafından öldürülen diyetisyenin son görüntüsü ortaya çıktı! Gelen son dakika haberine göre; ANTALYA'da doktor Yusuf Onur Kaan Bozkurt’un (58) diyetisyen eşi Gamze Kaçar Bozkurt’u (38) tabancayla vurup öldürdükten sonra intihar ettiği 17 Şubat'tan bir gece önce, talihsiz kadının, annesi Nurdan Kaçar'ın doğum gününde bir araya geldiği son görüntüleri ortaya çıktı. Kaan Bozkurt'un, iki kez eşi hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı, bu süreçte baldızının düğününe katılıp nikah şahidi olduğu, boşanma davası açıp 1 milyon lira tazminat talebinde bulunduğu, eşinin terk etmesi üzerine intihar girişiminde bulunduğu belirlendi. 24 Şubat'ta 3'üncü evlilik yıl dönümleri olan Bozkurt çiftinin, bu tarihte kar tatili planladıkları öğrenildi.
23.02.2021 Gündem
Cem Karaca'nın ölüm yıldönümü! Cem Karaca kimdir? İşte Cem Karaca'nın hayatı!
Cem Karaca'nın ölüm yıldönümü! Cem Karaca kimdir? İşte Cem Karaca'nın hayatı! Anadolu rock müziğinin öncülerinden Cem Karaca, ölümünün 17'nci yılında anılıyor. Anadolu rock ozanı olarak anılan Cem Karaca, Türkiye'nin en özgün sesine ve stiline sahip şarkıcılarından biri olarak kabul ediliyor. Peki, Cem Karaca kimdir? Cem Karaca kaç yaşında, neden öldü? İşte Cem Karaca'nın hayatı, şarkıları ve hakkında merak edilenler...
8.02.2021 Gündem
Antalya'da şok eden anlar! Yağmur ve fırtına hayatı felç etti...
Antalya'da şok eden anlar! Yağmur ve fırtına hayatı felç etti... Antalya'da dün akşam saatlerinde başlayan yağış, gece saatlerde kuvvetli rüzgarla birlikte etkili oldu. Hızı 90 kilometreyi bulan fırtına Antalya Havalimanı'na uçakların inişine engel oldu. Bazı uçaklar geri dönerek Konya ve Esenboğa'ya iniş yaptı. Fırtına, çok sayıda ağacı devirdi. Yağmur ve fırtına hayatı olumsuz etkilemeye bugün de devam ediyor. Fırtınanın etkisi ile Konyaaltı Caddesi'ndeki sahil şeridi, dev dalgalara teslim oldu. Boyu zaman zaman 10 metreyi aşan dalgalar, sahil şeridini adeta döverken dalgaları izlemeye gelen bir kadın dalganın etkisiyle yola savruldu. Konyaaltı sahiline 60 metre mesafedeki bir sitenin 3'üncü katında oturan Kadriye Bahadır ise balkonunda gördüğü yılan balığı ile şaşkına döndü.
27.01.2021 Gündem
Kayak merkezleri yılbaşında dolacak
Kayak merkezleri yılbaşında dolacak Kar yağışının başlamasıyla Türkiye'de 50'yi aşkın kayak merkezinde hazırlıklar tamamlandı. Koronavirüs nedeniyle kayak merkezi otelleri de Güvenli Turizm Sertifikası ile hizmet verebilecek. 3 günlük yılbaşı tatili için Uludağ, Kartalkaya, Erciyes, Palandöken, Sarıkamış, gibi kayak merkezlerine talep patlaması yaşanıyor. Kayak merkezleri, bu yıl Rusya ve Ukrayna'dan da ciddi talep gördüğü için tur operatörleri iki ülkeye yönelik charter seferler hazırladı.
3.12.2020 Ekonomi
Antalya'da kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı
Antalya'da kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki Saklıkent Kayak Merkezi'ne kar yağdı.
20.11.2020 Yaşam
Saklıkent beyaza büründü; kar kalınlığı 7 santimetreye ulaştı
Saklıkent beyaza büründü; kar kalınlığı 7 santimetreye ulaştı Antalya kent merkezine 50 kilometre uzaklıktaki Saklıkent Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı, bu sabah başlayan yağışla birlikte 7 santimetreye ulaştı.
19.11.2020 Yaşam
Baldızına laf atıp boğazını kestiler!
Baldızına laf atıp boğazını kestiler! Aydın Kuşadası'nda Fırat Kölemen (35) yanında bulunan baldızına laf attıkları için tartıştığı iki kişi tarafından bıçakla boğazı kesilerek vahşice öldürüldü. Korkunç olayda kendisine laf atılan Vade Bacak ise ayağından yaralandı.
16.11.2020 Gündem
Gökyüzü Gözlem Şenliği bu sene yapılamayacak
Gökyüzü Gözlem Şenliği bu sene yapılamayacak Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Gökyüzü Gözlem Şenliği, yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınına ilişkin risk faktörünü artıracağı endişesiyle bu sene yapılmayacak.
14.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Antalya'da son 75 yılın sıcaklık rekoru kırıldı
Antalya'da son 75 yılın sıcaklık rekoru kırıldı Antalya'da son 75 yılın mayıs ayı sıcaklık rekoru 38.8 derece ile kırıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre mayıs ayı en yüksek sıcaklığı 26 Mayıs 1945 tarihinde 38.7 derece ölçülmüştü.
17.05.2020 Gündem
Muğla'da kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü
Muğla'da kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü Muğla'nın Seydikemer ilçesinde kamyonla çarpışan otomobildeki 2 kişi hayatını kaybetti.
5.05.2020 Yaşam
Bakan Varank'tan Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği'ne davet
Bakan Varank'tan Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği'ne davet Antalya Saklıkent'te 20-23 Ağustos'ta gerçekleştirilecek şenlik için başvurular 31 Mart'ta sona erecek.
5.02.2020 Bilim ve Teknoloji
Antalyalılar zirvede kar, sahilde deniz keyfi yaptı
Antalyalılar zirvede kar, sahilde deniz keyfi yaptı Antalya kent merkezine 50 kilometre mesafede, 1850 metre yükseklikteki Saklıkent Kayak Merkezi'nde kayak sezonu açıldı. Kayak tutkunları kar kalınlığının 25 santimetreye ulaştığı pistte kızakla kayarken, hava sıcaklığının 17 derece olduğu kent merkezindekiler ise sahilde yürüyüş yaptı, balık tuttu, yüzerek güneşli havanın keyfini çıkardı.
29.12.2019 Yaşam
Cem Uzan'a kötü haber! Satıldı...
Cem Uzan'a kötü haber! Satıldı... Uzan Grubu'nun Antalya Saklıkent Kayak Merkezi'nde yaptırdığı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nca (TMSF) el koyulan, yıllardır atıl durumdaki otel, Milli Emlak tarafından satıldı. Oteli alan firmanın yetkilisi, gelecek kış döneminde hizmete açılacağını söyledi. Saklıkent'te yıllardır yarım kalan otel inşaatı da tamamlandı. Otele bu yıl ilk kez müşteri alınacak.
19.12.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Saklıkent ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki saklıkent haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.