Riskli Bina

Riskli Bina

Son dakika riskli bina haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan riskli bina ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını riskli bina haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Riskli Bina

haberleri sayfasında son dakika yaşanan riskli bina gelişmeleri de dahil olmak üzere 601 riskli bina haberi bulunmuştur. Tüm riskli bina haberleri aşağıda listelenmiştir.
Beklenen İstanbul depreminde metro ve tüneller ne kadar güvenli? Uzmanında açıklamalar
Beklenen İstanbul depreminde metro ve tüneller ne kadar güvenli? Uzmanında açıklamalar Depremlerin çok net olmasa da ortalama bir tekerrür süresi olduğunu sıklıkla belirten deprem uzmanları, megakent İstanbul için tehlike çanlarının artık daha şiddetli çaldığını söylüyor. Pek çok riskli bina içinde, depreme nerede yakalanacağınız hiç de belli olmayabilir. Peki, metrolarda ya da Avrasya Tüneli'nde yani yerin metrelerde derininde yakalansanız ne olurdu?
16.04.2024 Gündem
Artan depremlerin yeni depremleri tetikleme ihtimali var mı? Şükrü Ersoy Marmara depremi ile ilgili en kötü senaryoyu açıkladı
Artan depremlerin yeni depremleri tetikleme ihtimali var mı? Şükrü Ersoy Marmara depremi ile ilgili en kötü senaryoyu açıkladı Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, olası Marmara depreminde en kötü senaryoya ilişkin bilgileri verdi. Avşa açıklarında 4 büyüklüğünde meydana gelen depremi işaret eden Ersoy, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
12.11.2023 Gündem
İstanbul için zaman doldu: "7'nin üzerinde deprem bekliyoruz"
İstanbul için zaman doldu: "7'nin üzerinde deprem bekliyoruz" 17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden bugün tam 24 yıl geçti. Ancak geçen bu süre zarfında depreme hala hazırlıklı değiliz. Prof. Dr. Şükrü Ersoy CNN TÜRK canlı yayınında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
17.08.2023 Gündem
Kentsel dönüşümle evini yenilemek isteyenler dikkat! Sigorta detayı, verilmiyorsa yaptırmayın
Kentsel dönüşümle evini yenilemek isteyenler dikkat! Sigorta detayı, verilmiyorsa yaptırmayın Kahramanmaraş depremi sonrası kentsel dönüşümün önemi ve aciliyeti ortaya çıktı. Önümüzdeki günlerin gündem konusu kentsel dönüşüm olacak. Sadece İstanbul’daki riskli bina sayısı 1.5 milyon ve bunun da yüzde 25’inin acil dönüşmesi gerekiyor. Kahramanmaraş depremi sonrası binasının riskli olduğunu düşünenler binalarını dönüştürmeye çalışıyor. 'Belediyede tanıdığımız var, tanıdık müteahhit var’ diyerek bu işten rant elde etmek isteyen ve vatandaşları kandırmaya çalışan bazı kişi ve grupların türediği de ortaya çıktı.
12.06.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: Türkiye’yi zenginleştirdik, daima ürettik
Bakan Kurum: Türkiye’yi zenginleştirdik, daima ürettik Bağcılar’daki kentsel dönüşüm toplantısında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, “Biz AK Parti’yiz, 21 yıl önce kurulduğumuz gün, millete söz verdik. Ne söz verdiysek onları yaptık. Hiçbir zaman sözümüzden geri durmadık. Zorlaştırmadık, kolaylaştırdık. Kimseyi ayırmadık, herkesi kucakladık. Türkiye’yi zenginleştirdik. Eser siyasetinden asla vazgeçmedik, daima ürettik. Bizi hedeflerimizden uzaklaştırmak istediler, sizlerle birlikte direndik. Kapatma davaları açtılar, yılmadık” dedi. 
28.04.2023 Ekonomi
Bakan Kurum'dan 'Yarısı Bizden' kampanyası açıklaması: Konutları incelemeye başladık
Bakan Kurum'dan 'Yarısı Bizden' kampanyası açıklaması: Konutları incelemeye başladık Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "Yarısı Bizden kampanyamıza başvurusu yapılan konutları incelemeye başladık" dedi.
28.04.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çitçilerimize 10 yeni müjde veriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çitçilerimize 10 yeni müjde veriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda yapımı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde konuştu. Erdoğan, "Bütün 11 vilayeti Cumhur ittifakı olarak defaatle dolandık. İnşaatını 45 günde tamamladığımız 45 köy evimizin anahtarların teslim ediyoruz. Çitçilerimize 10 yeni müjde veriyoruz." dedi.
22.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'seccade' tepkisi: En güzel cevabı milletim 14 Mayıs'ta verecektir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'seccade' tepkisi: En güzel cevabı milletim 14 Mayıs'ta verecektir İstanbul'da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun iftar sonrası seccade üzerinde çekilen fotoğrafına tepki gösterdi. Erdoğan, "Birileri seccadelerin üzerine ayakkabılarla basabilir. Çünkü bunlar Pensilvanya'dan alıyorlar talimatı, onlara meşrudur. Bunlara en güzel cevabı benim aziz milletim 14 Mayıs'ta verecektir." dedi.
2.04.2023 Gündem
Sosyal medyada çok konuşulan Bağcılar’daki binanın yıkımına başlandı
Sosyal medyada çok konuşulan Bağcılar’daki binanın yıkımına başlandı Sosyal medyada görüntüsüyle çok konuşulan Bağcılar’daki Uğurlu Apartmanı’nın yıkımına başlandı. Riski yapı raporu da çıkan binanın Bağcılar Belediyesi ekipleri tarafından 4 gün içinde tamamen yıkılması hedefleniyor. İki farklı bina üst üste konulmuş gibi görünen 28 yıllık apartmandaki hak sahiplerine 48 ay boyunca 3 bin 500 lira kira ödenecek.
21.03.2023 Gündem
4 üniversiteden deprem master planı! İstanbul'da riskli olmayan semt yok
4 üniversiteden deprem master planı! İstanbul'da riskli olmayan semt yok Olası Marmara depreminde İstanbul’un durumuna ilişkin endişeler sürüyor. Kentin 7 ve üzeri bir depreme nasıl bir direnç göstereceği bilinmezliğini korusa da Deprem Master Planı, kentin röntgenini gösteren en önemli çalışma olarak kabul ediliyor. Boğaziçi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi’nden onlarca uzmanın hazırladığı planda bulunan uyarıların çok azı hayata geçirildi.
21.03.2023 Gündem
İlk Evim kampanyasında İstanbul çekilişi başladı
İlk Evim kampanyasında İstanbul çekilişi başladı Büyük ilgi ile karşılanan İlk Evim kampanyasında İstanbul Tuzla'daki çekiliş bugün gerçekleştiriliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabından "Daha dirençli bir İstanbul için; İlave nüfus getirmeden, mevcut yapıları güçlendirecek, kentsel dönüşüme girmemiş riskli bina bırakmayacak, sosyal konutlarımızla sağlıklı ve güvenli yapı stokunu artıracağız" mesajını paylaştı.
16.03.2023 Ekonomi
Kiracılar için tazminat hakkı! 60 gün süresi var
Kiracılar için tazminat hakkı! 60 gün süresi var Ev sahibi ve kiracı pek çok kişi binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak ediyor. Risk tespiti yapılarak binanın durumunu öğrenmek mümkün. Sadece mülk sahipleri değil aynı zamanda kiracılar da risk tespiti başvurusunda bulunabiliyor. Yargıtay riskli bina ile ilgili emsal niteliğinde bir karara imza attı. Kiracılar için tazminat hakkı doğuyor.
10.03.2023 Gündem
İmamoğlu, İstanbul Deprem Seferberlik Planı'nı açıkladı
İmamoğlu, İstanbul Deprem Seferberlik Planı'nı açıkladı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Deprem Seferberlik Planı'nı açıkladı.
1.03.2023 Gündem
İşte riskli yapıyı tespit rehberi! Kiracılar da karot aldırabilir
İşte riskli yapıyı tespit rehberi! Kiracılar da karot aldırabilir Ev sahibi ve kiracı milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Riski yapılan tespitiyle ilgili detaylar ortaya çıktı. Bazı mülk sahipleri binalarının dayanıklılığını öğrenmek için başvuru yaparken, bazıları ‘binam riskli yapı çıkarsa yıkılır’ düşüncesiyle buna yanaşmıyor. Endişeli kiracılar, doğrudan başvuru hakları olmadığı için şikâyet yoluyla binanın durumunu öğrenebiliyor. İşte tüm detaylar...
25.02.2023 Gündem
Riskli binalarla ilgili flaş gelişme! Riske bak dönüştür ya da güçlendir
Riskli binalarla ilgili flaş gelişme! Riske bak dönüştür ya da güçlendir Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce binanın çökmesi, yaklaşık 105 bin binanın da hasar alması, Türkiye’de yeniden yapı güvenliğini sorgulattı. Yeni yapılan binalar dahi yıkılırken, yalnızca mevzuata ve tekniğe uygun yapılar ayakta kalabildi. Bu yaşananlar bir kez daha “deprem değil, bina öldürür” dedirtti.
20.02.2023 Gündem
Bakan Kurum, Zeytinburnu’nda esnafı ziyareti etti, vatandaşlara aşure dağıttı
Bakan Kurum, Zeytinburnu’nda esnafı ziyareti etti, vatandaşlara aşure dağıttı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Zeytinburnu’nda esnaf ziyareti gerçekleştirdi, vatandaşlara aşure dağıttı.
17.08.2022 Gündem
Kira destek yardımı artıyor! Bakan Kurum, yeni konut kampanyasını açıkladı
Kira destek yardımı artıyor! Bakan Kurum, yeni konut kampanyasını açıkladı Kira destek yardımı artıyor. Bakan Kurum, yeni konut kampanyasını açıkladı. Marmara Depremi'nin 23. yılında İstanbul'da açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum; yeni bir konut kampanyası başlatacaklarını duyurdu. Kentsel dönüşümde kira desteğinin artacağını açıklayan Kurum, kampanyaya ilişkin ayrıntıları da paylaştı.
17.08.2022 Ekonomi
Kredi kararı! Limitler iki katına çıkarıldı, faiz oranları düşürüldü, yüzde 0.88...
Kredi kararı! Limitler iki katına çıkarıldı, faiz oranları düşürüldü, yüzde 0.88... Kredi kararı! Yüz binerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Limitler iki katına çıkarıldı. Faiz desteği sağlanıyor. Kredi faiz oranları yüzde 0.88 ile 0.96 arasında değişiyor. 400 bin TL'ye kadar kredi desteği sağlanıyor. Artan inşaat maliyetleri nedeniyle vatandaştan gelen talepleri değerlendiren kamu, riskli olduğu belirlenen konut ve işyerinin dönüşümü için verilen ‘faiz destekli kredilerde’ limiti yükseltti. 200 bin liralık dönüşüm kredisi 400 bin liraya çıkarken, 80 bin lira olan güçlendirme kredisi ise 160 bin lira oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kendi binasını dönüştüren vatandaşa desteği iki katına çıkarmasıyla kentsel dönüşüm farkındalığı arttı.
3.05.2022 Ekonomi
1.150 TL kira yardımı!  2 yıl geri ödemesiz kredi desteği, başvuran alıyor, 3 ay içerisinde...
1.150 TL kira yardımı! 2 yıl geri ödemesiz kredi desteği, başvuran alıyor, 3 ay içerisinde... Kira desteği ile ilgili son dakika açıklaması! 1.150 TL kira yardımı sağlanıyor. Başvuran alıyor. Sadece kira değil kredi desteği de veriliyor. 400 bin TL 'ye kadar kredi kullanım imkanı bulunuyor. Avantajlı kredi imkanında vatandaşlara faiz desteği, vergi, harç ve ücret muafiyeti de sunuluyor. İki yıl geri ödemesiz kredilerde 10 yıl vade imkanı bulunuyor. 18 banka tüketiciler için devrede. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bu yıl risk tespiti yapılan 100 bin konutu dönüştürecek. Evi kentsel dönüşüme girecek vatandaşlara büyük şehirlerde bin 150 liraya kadar kira yardımı veriliyor. Ayrıca avantajlı koşullarda kentsel dönüşüm kredisi de devreye alınıyor. Ancak vatandaşların iki seçeneği bulunuyor. Kira yardımı ya da kredi desteğinden sadece birinden yararlanmak mümkün.
18.02.2022 Ekonomi
Kentsel dönüşümde ‘santim’ oyunu! Bir fayanstan bile daha küçük bir alan...
Kentsel dönüşümde ‘santim’ oyunu! Bir fayanstan bile daha küçük bir alan... Son dakika haberine göre; Riskli binalarını yenilemek isteyen 56 daireli site sakinleri kentsel dönüşüm için bir müteahhit ile anlaştı. Ancak, sitede oturan müteahhit Mustafa E., kendisi ile anlaşma yapılmadığı için ilginç bir yola başvurdu. E., dairesinde 18 santimetrekareye denk gelen binde 1 hissesini Avusturya’da yaşayan birine sattı. Bu satış, site sakinlerine tam 2.5 yıl kaybettirdi.
16.07.2021 Yaşam
Şişli'de 5 katlı bina boşaltıldı! Üç bina da mühürlendi
Şişli'de 5 katlı bina boşaltıldı! Üç bina da mühürlendi Şişli Esentepe'de kolanlarında çatlama ve eğilme olduğu gerekçesiyle beş katlı bina ile bitişiğindeki iki bina boşaltıldı. Binaların olduğu sokak araç trafiğine kapatılırken, üç bina mühürlendi.
14.05.2021 Yaşam
Kredi fırsatı! Limitler yükseltildi, faizler düşürüldü
Kredi fırsatı! Limitler yükseltildi, faizler düşürüldü Yüz binlere kredi müjdesi! Limitlerde artırıma gidildi. Faizler düşürüldü. Bakan güzel haberi duyurdu. Ev yapmak isteyen vatandaşlar için büyük fırsat! Emlak Katılım Bankası kredi sağlıyor. Kredi ve indirim fırsatı sunuluyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konuyla ilgili bilgi vererek, "Bu kapsamda 125 bin TL olan kredi limiti 200 bin TL'ye çıkardık. Bu kredinin faizinde ise 400 baz puanlık indirim yapıyoruz" dedi.
14.03.2021 Ekonomi
İstanbul depremiyle ilgili korkutan açıklama!
İstanbul depremiyle ilgili korkutan açıklama! TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Esenler Belediyesi ile Avcılar Belediyesinin depremle mücadele çerçevesinde yürüttüğü çalışmalarını, projelerini ve önerilerini dinledi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, İstanbul'da olası bir depremde 200 bin binanın orta ve ağır hasar almasının beklendiğini, bunun da 3 milyon insanı etkileyebileceğini söyledi.
18.02.2021 Gündem
Bakan Kurum'dan eleştirilere 'kepçe'li yanıt
Bakan Kurum'dan eleştirilere 'kepçe'li yanıt Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Giresun'daki sel felaketi sonrası mahsur kalanlara kepçe üzerinde ulaşmasına ilişkin yapılan eleştirilere, "Biz kimlerin bu milletin ödediği paralarla hain emellerini gerçekleştirmek için kepçeye bindiğini, o kepçeyle kimlerin çukurlar kazdığını, sonra kepçeyle kazdıkları o çukurlara kimlerin gömüldüğünü biliyoruz. Bizi çevreci olmamakla suçlayanların çevreciliklerini gördük. Şaşkınlık içerisindeyiz." yanıtını verdi.
20.11.2020 Gündem
Bakan Kurum, İstanbul'da riskli konut sayısını açıkladı
Bakan Kurum, İstanbul'da riskli konut sayısını açıkladı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum İstanbul'daki riski binalarla ilgili olarak, "İstanbul'da 5.9 milyon konutumuz var. Bunun 1,5 milyonu riskli, 300 bini acilen dönüşmesi gereken yapılar" dedi.
14.11.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Riskli Bina ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki riskli bina haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.