Harekete geçildi! 1 Aralık'tan sonra yapılamayacak
Harekete geçildi! 1 Aralık'tan sonra yapılamayacak Yeni bir dönem başlıyor. 1 Aralık'tan itibaren sona eriyor. Cezası var. Cezalar 2 bin ile 9 bin 515 TL arasında değişiyor. Yıllardır milyonlarca vatandaş şikayetçiydi. Pandemi ile birlikte bu şikayetler arttı. 1 Aralık 2020 tarihinden itibaren firmalar reklam, tanıtım içerikli telefon mesajı ve elektronik postaları denetimsiz/izinsiz olarak tüketiciye gönderemeyecek. Bu tarihten itibaren tüm kuruluşlar sahip oldukları dataları İleti Yönetimi Sistemi’ne (İYS) yüklemek ve izinlerini onaylatmak zorundalar. Tüketici, sisteme girerek kendisine gelebilecek mail ve telefon mesajlarının izinlerini denetleyebilecek.
27.11.2020 Gündem
Yeni düzenleme! 1 Aralık'ta başlıyor, artık mesaj gönderemeyecekler
Yeni düzenleme! 1 Aralık'ta başlıyor, artık mesaj gönderemeyecekler Türkiye'deki herkesi kapsıyor. Şikayetlerin 500 bini aşması sebebiyle Ticaret Bakanlığı çalışma başlatmıştı. Yeni düzenlemeye göre vatandaşın onayı olmadan artık ticari mesaj gönderilemeyecek. İleti Yönetim Sistemi (İYS) 1 Aralık itibarıyla uygulamaya girecek.
18.09.2020 Ekonomi
Onay almadan doğum günü bile kutlayamaz
Onay almadan doğum günü bile kutlayamaz TBF Başkanı Deniz, "Onayınız olmadan doğum günü mesajı atılması bile yasaklandı" dedi.
10.05.2015 Ekonomi