Petrol Üretimi

Petrol Üretimi

Son dakika PETROL ÜRETİMİ haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan PETROL ÜRETİMİ ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını PETROL ÜRETİMİ haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Petrol Üretimi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan petrol üretimi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.373 petrol üretimi haberi bulunmuştur. Tüm petrol üretimi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karadeniz’de petrol umudu! Enerji Uzmanı açıkladı
Karadeniz’de petrol umudu! Enerji Uzmanı açıkladı Türkiye Karadeniz’de enerji aramalarını sıklaştırdı. Şimdi ise gözler Doğu Karadeniz’de yapılacak olan petrol aramalarına çevrildi. Bakan Bayraktar geçtiğimiz haftalarda birkaç ay içerisinde petrol keşfi için sondaj yapılacağını bildirmişti. Peki Karadeniz’de beklenti ne? Sondaj çalışması ne kadar sürecek? İşte detaylar...
30.04.2024 Ekonomi
TPAO'dan müjde geldi! Bir ilde petrol arama sondajı yapılacak
TPAO'dan müjde geldi! Bir ilde petrol arama sondajı yapılacak Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Siirt'in merkez ilçesinde Meşelidere-1 petrol kuyusu açarak petrol arayacak.
15.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gabar'da petrol üretimi 35 bin varili geçti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gabar'da petrol üretimi 35 bin varili geçti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak'taki Madenci Anıtı'nda düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Enerjide tam bağımsızlığı yakalamak en önemli hedefimizdir. Gabar'daki petrolün günlük üretimi, müjdeye dikkat, 35 bin varili geçti. 2024 sonunda 100 bin varile çıkmasını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
10.02.2024 Gündem
Bakan Bayraktar'tan petrol müjdesi verildi
Bakan Bayraktar'tan petrol müjdesi verildi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Şırnak Gabar’da keşfedilen petrol sahasına ilişkin “Astsubayımız Esma Çevik ve şehit öğretmenimiz Aybüke Yalçın’ın adını verdiğimiz iki sahada, 2024 yılı petrol üretimi hedefi 100 bin varil” dedi.
14.12.2023 Ekonomi
Petrol üretimiyle ilgili flaş detay açıklandı! 2024 yılı işaret edildi
Petrol üretimiyle ilgili flaş detay açıklandı! 2024 yılı işaret edildi Şırnak'ta, Gabar Dağı'ndaki Şehit Esma Çevik Petrol Sahası’nda faaliyete geçen yeni kuyuyla üretim kapasitesi 27 bin varile ulaştı. Vali Cevdet Atay, "Bu yılın sonunda açılacak kuyularla beraber 35 bin varile ulaşacağız. Ana hedefimiz 100 kuyuda 100 bin varil. İnşallah 2024 yılının sonunda da bu hedefimize ulaşacağız. 14 kuyuda sondaj, 30 kuyuda da lokasyon çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
30.11.2023 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye'ye yatırımcı güveni geri geliyor
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye'ye yatırımcı güveni geri geliyor Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Körfez İşbirliği Konseyi-Türkiye Ekonomi Forumuna katıldı. Mehmet Şimşek İngilizce yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) Mayıs ayındaki 700 baz puan seviyelerinden 400 baz puanın altına indi. Türkiye'nin risk primi neredeyse yarıya inmiş durumda, yani yatırımcı güveni geri geliyor, bu da sermaye girişine yol açacak." dedi.
12.11.2023 Ekonomi
Günlük 25 bin varil petrol üretimi yapılıyor! İnceleme yapıldı
Günlük 25 bin varil petrol üretimi yapılıyor! İnceleme yapıldı Şırnak Valisi Cevdet Atay, TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin ile birlikte Gabar Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve günlük 25 bin varil petrol üretim yapılan kuyularda bir dizi temas ve incelemede bulundu.
19.10.2023 Gündem
Türkiye için sevindiren gelişme! Gabar'da hedef 100 bin varil
Türkiye için sevindiren gelişme! Gabar'da hedef 100 bin varil Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdür Melih Han Bilgin, "Şu anda Gabar projesinde toplam üretimimiz 25 bin varile ulaşmış durumdadır. Yıl sonu itibari ile hedefimiz bunu 35 bin varillere ve önümüzde ki yıl sonunda da 100 bin varil seviyesine taşımak için çalışmalarımızı gayretimizi yoğun bir şekilde sürdürüyoruz" dedi.
17.10.2023 Ekonomi
Bakan Güler'den flaş BM Barış Gücü açıklaması: Tek taraflı tutumu kabul edilemez
Bakan Güler'den flaş BM Barış Gücü açıklaması: Tek taraflı tutumu kabul edilemez Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Ada’daki Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü, her iki tarafa da eşit yaklaşarak anlaşmazlıklara çözüm bulmak maksadıyla kurulmuş olmasına rağmen, öyle çalışmamaktadır. Tarafgir Birleşmiş Milletler, 2012 yılında Kıbrıslı Rumların ara bölgede üniversite kampüsü kurmalarına ve 2020 yılında yine ara bölgede açık hava sineması inşasına sessiz kalırken; bugün aynı Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün, Pile köyünde yaşayan yurttaşlarımız için insani ihtiyaçlarla yapımına başlanan yol inşasına yönelik engelleme girişimi ve tek taraflı tutumu asla kabul edilemez. Temennimiz; Barış Gücü’nün Ada'da bulunma misyonuna uygun hareket etmesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin egemenlik haklarına saygı göstermesidir” dedi.
22.08.2023 Gündem
Bakan Bayraktar: Adıyaman'da günlük 10-11 bin varil petrol üretiliyor
Bakan Bayraktar: Adıyaman'da günlük 10-11 bin varil petrol üretiliyor ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Adıyaman'da, günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapıldığını söyledi.
23.06.2023 Ekonomi
Enerji Bakanı Bayraktar'dan yeni yatırım müjdesi! Düğmeye basıldı
Enerji Bakanı Bayraktar'dan yeni yatırım müjdesi! Düğmeye basıldı Yeni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, önümüzdeki dönemde yatırım ve reform hamleleri başlatacaklarını belirterek, hedeflerinin Türkiye’ye muazzam bir yatırım çekmek olduğunu söyledi.
12.06.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Koalisyonların acısını çok çektik, çift başlılığa izin veremeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Koalisyonların acısını çok çektik, çift başlılığa izin veremeyiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenler Dörtyol Meydanı'ndaki halk buluşmasında konuştu. 'Yasama ile yürütmenin daha iyi iş birliği içinde çalışmasını sağlayacak şekilde oylarımızı kullanacağız' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Burada bir çift başlılık oluşmasına izin verebilir miyiz? Biz koalisyonların acısını geçmişte çok çektik. Bu acıları artık çekemeyiz" dedi.
26.05.2023 Gündem
Gabar'dan bir müjde daha geldi! Şırnak Valisi: Artezyen kuyusundan petrol çıktı
Gabar'dan bir müjde daha geldi! Şırnak Valisi: Artezyen kuyusundan petrol çıktı Şırnak Valisi Osman Bilgin, Şehit Esma Çevik petrol sahasında çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Dün de çok şükür artezyen dediğimiz bir su kuyusundan çıkan su derecesinde, çok yoğun petrol çıktı. Bu bizim için çok sevindirici. Kuyunun tespit çalışmaları daha yeni aşamadadır. Rakam verme şansımız yok ama mevcut kuyuların 4-5 hatta 10 katı büyüklüğünde bir kuyu" dedi.
26.05.2023 Ekonomi
Petrol keşfinin fiyatlara katkısı olacak mı? Bakan Dönmez'den açıklama
Petrol keşfinin fiyatlara katkısı olacak mı? Bakan Dönmez'den açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CNN Türk canlı yayınında 'Gabar petrolünün fiyatlara katkısı olur mu?' sorusuna cevap verdi.
12.05.2023 Ekonomi
Yargıtay’dan emsal borç kararı! Mirasçıları ilgilendiren gelişme
Yargıtay’dan emsal borç kararı! Mirasçıları ilgilendiren gelişme Yargıtay 7. Hukuk Dairesi, mirası borca batık olanları ilgilendiren emsal bir karara imza attı. Yargıtay 7. Hukuk Dairesi, "Borç miktarına göre mirasçılara ödenen sigorta bedeli pek mühim bir miktar olmadığından mirasın hükmen reddine karar verilmelidir" dedi.
7.05.2023 Gündem
Gabar petrolü akmaya başladı! Günlük 1200 varil petrol üretimi yapılıyor
Gabar petrolü akmaya başladı! Günlük 1200 varil petrol üretimi yapılıyor Cumhuriyet tarihinin en büyük petrol keşfinin yapıldığı yer Gabar Dağı'nın zirvesindeki Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Petrol Sahası kapılarını açtı. CNN TÜRK ekibinden Ahmet Türkeş ve Melih Baytürk, hem Gabar petrolünü hem de bölgedeki çalışmaları yerinde görüntüledi.
7.05.2023 Ekonomi
Gabar'daki tarihi keşfin izleri Berat Albayrak'ın kitabında! 'Bölgedeki ilk derin sondajı başlattık'
Gabar'daki tarihi keşfin izleri Berat Albayrak'ın kitabında! 'Bölgedeki ilk derin sondajı başlattık' Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı yaptığı dönemde, enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için reform niteliğinde adımlar atan Berat Albayrak, 'Burası Çok Önemli' isimli kitabında, Gabar'daki günlük 100 bin varillik petrol keşfinin hikayesini çarpıcı ifadelerle anlatıyor.
4.05.2023 Gündem
100 bin varil kaç litre? 100 bin varil petrol kaç dolar eder? Türkiye’nin petrol rezervi ne kadar, kaç varil?
100 bin varil kaç litre? 100 bin varil petrol kaç dolar eder? Türkiye’nin petrol rezervi ne kadar, kaç varil? Terörden temizlenen Şırnak'ın Gabar Dağı'nda yapılan sismik ve sondaj çalışmaları sonucu günlük 100 bin varil petrol üretimi yapılacak rezerv keşfedildi. Peki, 100 bin varil kaç litre? 100 bin varil petrol kaç dolar eder? Türkiye’nin petrol rezervi ne kadar, kaç varil?
3.05.2023 Ekonomi
Gabar petrol kuyusu nerede, Gabar Dağı’nda petrol mü bulundu? Gabar Dağı'nda petrol rezervi ne kadar? Cudi Dağı hangi ilde? Gabar Dağı’nın rakımı ve haritadaki yeri!
Gabar petrol kuyusu nerede, Gabar Dağı’nda petrol mü bulundu? Gabar Dağı'nda petrol rezervi ne kadar? Cudi Dağı hangi ilde? Gabar Dağı’nın rakımı ve haritadaki yeri! Terörden temizlenen Şırnak'ın Gabar Dağı'nda yapılan sismik ve sondaj çalışmaları sonucu günlük 100 bin varil petrol üretimi yapılacak rezerv keşfedildi. Peki, Gabar Dağı'nda petrol rezervi ne kadar? Cudi Dağı hangi ilde? Gabar petrol kuyusu nerede? İşte Gabar Dağı’nın rakımı ve haritadaki yeri…
3.05.2023 Ekonomi
Terörden temizlenen Gabar'da petrol fışkırdı! Her gün yeni bir rezerv keşfediliyor
Terörden temizlenen Gabar'da petrol fışkırdı! Her gün yeni bir rezerv keşfediliyor Şırnak’ın Gabar Dağının terörden temizlenmesinin ardında petrol aramaları hızlandı. Bölgede yapılan sismik ve sondaj çalışmaları sonrası her gün yeni bir rezerv keşfediliyor.
3.05.2023 Ekonomi
Bakan Dönmez: Terörden temizlediğimiz topraklardan bereket fışkırıyor
Bakan Dönmez: Terörden temizlediğimiz topraklardan bereket fışkırıyor Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gabar bölgesinde günlük 100 bin varil petrol üretecek rezerv tespit edildiğini hatırlatarak, “Cudi’de, bir zamanlar teröristlerin cirit attığı o dağlarda, oralardan terörü sildik. Kökünü kazıdık. Dağlardan, taşlardan terörü temizledik. Allah’a hamd olsun topraklarımızdan bereket fışkırıyor şimdi” dedi.
3.05.2023 Ekonomi
Yeni petrol keşfi Türkiye'nin ihtiyacını karşılar mı? CNN Türk'te uzman isim yanıtladı
Yeni petrol keşfi Türkiye'nin ihtiyacını karşılar mı? CNN Türk'te uzman isim yanıtladı Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Cudi, Gabar'da günlük 100 bin varil üretim kapasiteye sahip petrol bulduk." dedi. Güvenlik Politikları Uzmanı Mete Yarar CNN TÜRK'te günlük 100 bin varil üretim kapasiteye sahip petrol rezervini değerlendirdi. Yarar, "Şu an Türkiye'de 80 bin varil petrol üretiyor, Türkiye günlük olarak 800 bin varil petrol tüketiyor. Türkiye'nin yüzde 20 ihtiyacını karşılacak bir miktardan bahsediyoruz. Cari açığın azalması için önemli bir keşif." dedi.
2.05.2023 Ekonomi
Gabar'da büyük sevinç! Petrol keşfi sonrası arazi fiyatları katlandı
Gabar'da büyük sevinç! Petrol keşfi sonrası arazi fiyatları katlandı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, Şırnak İl sınırlarında Gabar Dağı’nda petrol keşfi gerçekleştirdi. Kayaboyun köyü muhtarı Hakan Vural bölgedeki son gelişmeleri anlattı.
15.12.2022 Ekonomi
1 varil petrol kaç litre? Türkiye günlük petrol ihtiyacı ve üretimi ne, 150 milyon net petrol rezervi değeri ne kadar?
1 varil petrol kaç litre? Türkiye günlük petrol ihtiyacı ve üretimi ne, 150 milyon net petrol rezervi değeri ne kadar? Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün kabine toplantısından sonra "Gabar Dağı'nda 150 milyon net petrol rezervine sahip yeni bir saha keşfettik" açıklamalarını yapmıştı. Peki, 1 varil petrol kaç litre? Türkiye günlük petrol ihtiyacı ve üretimi ne, 150 milyon net petrol rezervi ne kadar?
13.12.2022 Ekonomi
Petrol müjdesi! TPAO duyurdu, kuyu sayısı artıyor
Petrol müjdesi! TPAO duyurdu, kuyu sayısı artıyor Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Siirt'in Şirvan ilçesinde Şirvan-2 adlı bir sondaj kuyusu açarak petrol arayacak. Şırnak’tan da bir petrol haberi geldi. Gabar Dağı'nın terörden alındırılmasının ardından yapılan aramalarda adeta petrol fışkırdı. Bölgede açılan 14 kuyudan günde ortalama 5 bin varil petrol çıkarılıyor. İşte detaylar...
9.12.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Petrol Üretimi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki petrol üretimi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.