Özel Sağlık Sigortası

Özel Sağlık Sigortası

Son dakika özel sağlık sigortası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan özel sağlık sigortası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını özel sağlık sigortası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan özel sağlık sigortası gelişmeleri de dahil olmak üzere 801 özel sağlık sigortası haberi bulunmuştur. Tüm özel sağlık sigortası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rekor zam belli oldu! Yüzde 97+30 oranında artış olacak
Rekor zam belli oldu! Yüzde 97+30 oranında artış olacak Türkiye’nin en büyük firmalarının yer aldığı metal sektöründe MESS ile işçi sendikaları Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş arasında 114 gün süren müzakereler sonrasında anlaşma sağlandı.
18.01.2024 Çalışma Hayatı
Özel hastanelerde faturayı düşüren yöntemler açıklandı
Özel hastanelerde faturayı düşüren yöntemler açıklandı Özel sağlık sigortası fiyatlarında son dönemde 2-3 kata varan artışlar birçok vatandaşın bütçesini zorlar hale geldi. 50 bin liralara ulaşan poliçeler nedeniyle sigorta yenilemekten veya yaptırmaktan vazgeçenler alternatif arayışında. Bu noktada özel hastanelerde faturayı düşüren ve fiyat olarak da cazip olan ‘tamamlayıcı sağlık sigortası’ öne çıkıyor.
17.03.2023 Ekonomi
Özel sağlık sigortası fiyatları tavan yaptı! Yüzde 230 zam
Özel sağlık sigortası fiyatları tavan yaptı! Yüzde 230 zam Yüz binleri ilgilendiriyor. Özel sağlık sigortası fiyatları tavan yaptı. Özel sağlık sigortasından yararlanmak isteyen vatandaşlar yüksek fiyatlarla karşılaşıyor. Peki fiyatlar neden yükseliyor. Türk Tabipler Birliği (TTB), hekim ücretlerine enflasyon oranında yılda bir kere artış yapıyor ve bunu da her yılın başında açıklıyordu. TTB bu yıl sene başında ve temmuz ayında olmak üzere iki kere artışa gitti ve toplam artış oranı da yüzde 90’a yaklaştı. Buna da medikal enflasyon deniyor.
26.09.2022 Ekonomi
Kabin memuru alımları başladı! Türk Hava Yolları şartları açıkladı
Kabin memuru alımları başladı! Türk Hava Yolları şartları açıkladı Kovid-19 pandemisi sonrası dünyada en hızlı yükselişe geçen hava yolları arasında bulunan Türk Hava Yolları, gelecek hedefleri doğrultusunda 65 bin kişilik ailesini yeni kabin memurları ile büyütüyor.
9.09.2022 Çalışma Hayatı
Fiyatlara zam geldi! Tek tek açıkladı: Sigorta poliçesi, kasko...
Fiyatlara zam geldi! Tek tek açıkladı: Sigorta poliçesi, kasko... Fiyatlar üç kat arttı. Sigorta yaptıracak birçok vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Kasko, trafik sigortası, özel sağlık sigortası, konut sigortası, hayat sigortası, seyahat sigortası gibi birçok sigorta çeşitlerini kapsıyor. Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu Genel Sekreteri ve Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği (AFSAD) Başkanı Bekir Özerdem, sigorta poliçelerinin üç kat artmasının nedenini açıkladı. Özerdem, pandemi döneminin sona ermesiyle maddi hasarlı ve ölümlü kazaların arttığını ve buna bağlı olarak sigorta primlerinin de üç kat yükseldiğini aktardı. İşte son dakika haberinin detayları...
20.07.2022 Ekonomi
SGK resmen duyurdu! 7 Haziran'da başladı, özel sağlık sigortaları...
SGK resmen duyurdu! 7 Haziran'da başladı, özel sağlık sigortaları... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. 7 Haziran tarihi itibarı ile SGK'nın bazı özel sağlık kuruluşları ile olan anlaşması iptal edildi. Özel sağlık sigortası ya da tamamlayıcı sağlıksigortası olanlar ise bu durumun kendilerini nasıl etkileyeceğini araştırmaya başladı. SGK ve hastaneler arasında anlaşma sağlanamaması nedeniyle 18 hastane SGK sisteminden çıktı. Bu durum ise 1 milyona yakın hastanın tedavi giderlerini SGK’nın karşılayamayacağı anlamına geliyor.
27.06.2022 Ekonomi
Yüksek emekli maaşı ve ikramiye fırsatı! Maaş ve ikramiyeyi zamlı alacaklar
Yüksek emekli maaşı ve ikramiye fırsatı! Maaş ve ikramiyeyi zamlı alacaklar Emekli milyonlarca vatandaşın maaşına zam geliyor. Emekli milyonlarca vatandaşın maaşı ve kıdem tazminatı artacak. Emeklilik hakkı kazananların ise ne zaman dilekçe vermesi gerektiği merak konusu oldu. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre emeklilik hakkı kazanan vatandaşların temmuz ayında dilekçe vermesi daha karlı oluyor. Fakat burada dikkat edilmesi gereken kritik detay net aylık miktarı. Net aylığınız 8 bin 430 liranın altındaysa emeklilik için müracaatta bulunabilirsiniz. Fakat bunun rakamın üzerindeyse beklemek daha avantajlı oluyor. İşte emeklilik ile ilgili son dakika tüm detaylar...
23.06.2022 Emekli
Sunexpress 180 kabin memuru alacak! İşte başvuru şartları!
Sunexpress 180 kabin memuru alacak! İşte başvuru şartları! Sunexpress kabin memuru ilanı yayınlandı! Sunexpress, Antalya üssü için ve yaz sezonunu kapsayan şekilde belirli süreli sözleşme çerçevesinde işe alım yapacak. Sunexpress başvuru şartlarını ve işe alım süreci ile ilgili detayları paylaştı. Peki, Sunexpress kabin memuru alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Sunexpress kabin memuru alımı başvuru şartları!
4.05.2022 Personel Alımı
BES'te yeni dönem! Ev almak isteyene güzel haber, resmen duyurdu...
BES'te yeni dönem! Ev almak isteyene güzel haber, resmen duyurdu... Yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiren düzenleme geliyor. BES'te yeni dönem başlıyor. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkan Vekili Ali Ersoy, şu anda bankalarda bulunan konut hesabının BES'in içine alınması için çalıştıklarını söyledi. Böylece ev almak isteyenler peşinat ve ev parasını BES'te biriktirecek. Devlet de yüzde 30 teşvik verecek. Sistemin hayata geçirilmesi için 3 ayrı yöntem üzerinde çalışıldığı öne sürülüyor.
2.04.2022 Ekonomi
Sağlık sigortası primlerine zam! Yüzde 55 arttı! Sağlık sigortasıyla ilgili flaş gelişme
Sağlık sigortası primlerine zam! Yüzde 55 arttı! Sağlık sigortasıyla ilgili flaş gelişme Sağlık sigortasıyla ilgili son dakika açıklaması. Her yıl özel sağlık sigortalarının primleri belirli bir oranda artıyor. Özel hastaneler de muayene, tetkik, tahlil fiyatlarını her sene artırıyor. Gerek enflasyon gerekse de dövizden kaynaklı maliyet artışları nedeniyle özel hastaneler, fiyat artışına gidince bu otomatik özel sağlık sigortalarına da yansıyor. Genelde özel sağlık sigortalarındaki fiyat artışı medikal enflasyondan kaynaklanıyor ve medikal enflasyon da normal enflasyonun 4-5 puan üzerinde olur ki, bugün için medikal enflasyon yüzde 60’larda. Bu kapsamda da hem özel sağlık sigortasının hem de tamamlayıcı sağlık sigortasının fiyatı da 2022’nin başlarında yüzde 55’lerde arttı. İşte sağlık sigortasıyla ilgili milyonları ilgilendiren tüm detaylar...
21.03.2022 Ekonomi
Paralar geri verilecek! Son tarih 31 Mart, çalışanların yapması zorunlu...
Paralar geri verilecek! Son tarih 31 Mart, çalışanların yapması zorunlu... Çalışan yüz binlerce kişi için geçerli. Paralar geri ödenecek! 31 Mart tarihinde sona eriyor. Yapılması gereken işlemin detayları madde madde açıklandı. Çalışanların yapmaları zorunlu tutuluyor. Yıllık gelir vergisi beyannamesi ile ilgili açıklama geldi. İnternetten, elden ya da posta yoluyla beyanname verilebiliyor. İnternetten işlem yapmak isteyenler ise Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sayfası üzerinden işlem gerçekleştirebiliyor. Girilecek belgeler, hesaplama, nasıl para iadesi alınabileceği detaylarıyla tek tek açıklandı. Çalışanlar adımları tamamlamasının ardından vergi ödeyecek, vergi iadesi alacak da olsa 132 lira damga vergisini de ödemek durumunda. 31 Mart’a kadar yapılması gerekiyor. İşte tüm detaylar...
16.03.2022 Çalışan Hakları
Para iadesi yapılacak! İnternetten başvuran alıyor
Para iadesi yapılacak! İnternetten başvuran alıyor Milyonlarca kişi için geçerli. Paralar iade ediliyor.. Talepler elden, posta yoluyla ya da internet aracılığı ile yapılıyor. İlk kez 2021 yılında uygulanmaya başladı. Para iadesi almak için çalışanların, kendilerinin ve eş-çocuklarının özel hastane faturalarını, özel okul faturalarını, özel sağlık-hayat sigorta belgelerini beyannamelerine yazmaları yeterli oluyor. Bu yıl mart ayı sonuna kadar 650 bin lirayı aşan ücret geliri elde eden çalışanlar beyanname vermek zorunda. İşte para iadesi ile ilgili çalışanların merak ettiği detaylar...
15.03.2022 Çalışan Hakları
THY kabin memuru alımı 2022 ve maaşı! 1000 kadın kabin memur alımı başvurusu ne zaman bitecek, THY kabin memuru alımı şartları nelerdir, yaş sınırı ne?
THY kabin memuru alımı 2022 ve maaşı! 1000 kadın kabin memur alımı başvurusu ne zaman bitecek, THY kabin memuru alımı şartları nelerdir, yaş sınırı ne? THY kabin memuru alımları 2022 ne zaman? Türk Hava Yolları 1000 kabin memuru alımı yapacağını duyurdu. Türk Hava Yolları’nın bin kabin memuru alımı yapacağının açıklanmasının ardından, 2022 THY kadın kabin memuru alımlarına yönelik yapılan aramalar arttı. Peki, ne THY kabin memuru alımları ne zaman başlayacak? THY kabin memuru alımı başvuru şartları nelerdir, THY kabin memuru yaş sınırı kaç? THY kabin memuru alımı maaşı ne kadar?
10.02.2022 Personel Alımı
THY'ye 1000 kadın kabin memuru alınacak! İşe alım süresi uzatıldı
THY'ye 1000 kadın kabin memuru alınacak! İşe alım süresi uzatıldı Havacılık sektörünü derinden etkileyen koronavirüs salgınına rağmen istihdam bakımından küçülmeye gitmeyen Türk Hava Yolları (THY), bin kadın kabin memuru işe alımı için yeni bir ilan açtığını duyurmuştu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Abdulkerim Çay, Bu cuma sona erecek başvuruları pazartesi gününe kadar uzattık dedi.
10.02.2022 Ekonomi
Yüzlerce kadın personel alınacak! THY duyurdu, şartlar ve son tarih belli oldu
Yüzlerce kadın personel alınacak! THY duyurdu, şartlar ve son tarih belli oldu Yüzlerce kişiye iş imkanı doğdu! Türk Hava Yolları resmen açıkladı. Şartlar ve son tarih belli oldu. Havacılık sektörünü derinden etkileyen koronavirüs salgınına rağmen istihdam bakımından küçülmeye gitmeyen THY, bin kadın kabin memuru işe alımı için yeni bir ilan yayımladı.
4.02.2022 Çalışma Hayatı
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu bu ödemeleri 2022'de kısmen prime tabi tutacak
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu bu ödemeleri 2022'de kısmen prime tabi tutacak SGK harekete geçti. Ve yeni karar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından resmen duyuruldu. Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. Yemek parası, çocuk yardımı, aile destek ödemelerini kapsıyor. SGK bazı ödemeleri kısmen prime tabi tutuyor. Çalışanlar SGK'nın prim hesabını tam olarak bilmiyor. Örneğin 2022 yılında çocuk yardımı, bir çocuk için aylık çocuk yardımı; 5.004,00 x % 2=100,08 TL primlerden istisna edilecek. İşte 2022'de kısmen prime tabi tutulacak ödemeler ile ilgili detaylar...
19.01.2022 Çalışma Hayatı
Maaşlara yüzde 22 zam! Çalışanları yakından ilgilendiriyor
Maaşlara yüzde 22 zam! Çalışanları yakından ilgilendiriyor Maaşlara zam yapılacak. Çalışanların ücretlerinde yüzde 22 artış yapılması bekleniyor. Hazırlıklar başladı. Şirketlerin yüzde 87’si, 2022 yılı için, bu yılın sonunda gerçekleşecek enflasyondan daha yüksek oranda maaş zammı yapmayı planlıyor. Bu çerçevede şirketler, 2022 yılı için zam oranının yüzde 22 olacağını öngörüyor.
15.10.2021 Ekonomi
Zam geliyor yüzde 20 artacak! Milyonları ilgilendiriyor...
Zam geliyor yüzde 20 artacak! Milyonları ilgilendiriyor... Herkesi çok yakından ilgilendiriyor zam geliyor yüzde 20'ye kadar çıkması bekleniyor. COVID-19 tedavisini hem özel sağlık hem de tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamına alındı ve tüm tedavi giderlerini ödemeye başlandı. Halen de uygulama devam ediyor ve devam edecek de. Özel sağlık sigortasında fiyatlarına da zam geliyor... Özel sağlık ve tamamlayıcı sağlık sigortasında şimdilik fiyat artışı şirketine göre değişmekle birlikte yüzde 15-17’lerde. Ancak sene sonuna kadar bu oran yüzde 20’leri geçecek.
27.09.2021 Ekonomi
4 bin lira tüm aile için ödeniyor! Hepsi ücretsiz...
4 bin lira tüm aile için ödeniyor! Hepsi ücretsiz... Koronavirüs salgını ile birlikte talep yüzde yüz artt. Ödeme miktarı bir aile için 4 bin lira. Bir yıl boyunca ücretsiz yararlanılıyor. Tamamlayıcı sigorta estetik girişim, akupunktur, alternatif tedavileri, kemoterapi, çocuk aşıları, evde bakımı, ilave ücret ve otelcilik hizmetleri, ambulans giderlerini kapsıyor.
28.07.2021 Ekonomi
Ekonomiye büyük destek! 'Ticaret için bayram günü'
Ekonomiye büyük destek! 'Ticaret için bayram günü' 14 ay sonra bir ilk yaşanıyor. Ekonomiye büyük katkı sağlayacak. Ve başladı. Türkiye^nin Gürcistan üzerinden Kafkas ülkelerine açılan, koronavirüs tedbirleri kapsamında uluslararası nakliye yapan TIR'lar dışında yaya ve araç trafiğine kapatılan Artvin'deki Sarp Sınır Kapısı, 14,5 ay sonra yeniden geçişlere açıldı. Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek, “Bölge ekonomisine önemli katkısı olan bu kapının açıldığı bu günü bayram günü olarak adlandırıyoruz” dedi.
1.06.2021 Gündem
Arabası, evi, cep telefonu olan, hastaneye giden herkesi ilgilendiriyor! 3 bin 800 lira...
Arabası, evi, cep telefonu olan, hastaneye giden herkesi ilgilendiriyor! 3 bin 800 lira... Tüm vatandaşları çok yakından ilgilendiriyor. Birçok kişi yıllarca çalıştıktan sonra ev ve araba alabiliyor. Ücretli çalışanların büyük kısmı ise bu tür yatırımları banka kredisi kullanarak elde edebiliyor. Kredi kullananlar maaşlarının belli bir kısmını her ay bankaya kredi ödemesi için yatırıyor ve çoğu zaman ev, araba, arsa gibi yatırımlar kişinin diğer ihtiyaçlarını kısıtlamasına yol açıyor. Fakat sağlıklı bir yaşama sahip olmayınca bu yatırımların bir anlamı kalmıyor. Özellikle koronavirüs salgını döneminde sağlığın insan yaşamı için ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Sağlık sigortası yaptıranların sayısı da bu dönemde arttı. Fakat yine de yeterli düzeyde değil. Çoğu kişi sağlığına yaptığı yatırımı boşa harcanan para olarak görüyor. Özel sağlık sigortasının yıllık ortalama prim tutarı 3 bin 800 lira. Tamamlayıcı sağlık sigortasının yıllık ortalama prim tutarı ise 980 lira. Sağlık giderleri ileride ortaya çıkabilecek daha yüksek meblağlardan kurtulmayı sağlıyor.
16.04.2021 Ekonomi
Hatalı okunan reçete hastanelik etti!
Hatalı okunan reçete hastanelik etti! Doktor ve eczacı arasındaki reçete anlaşmazlığı genç kadını iyileştirmek yerine, acillik etti. Doktorun elle yazdığı reçete eczane de farklı okununca, hastaya yanlış ilaç verildi.
27.03.2021 Yaşam
Sigorta sektörü büyüdü!
Sigorta sektörü büyüdü! Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, sigorta sektörünün 2020 büyümesinden memnuniyet duyduklarını belirterek, "Sigortanın, deprem, sel, salgın gibi olağanüstü durumlar için var olduğunu anlatabilmek için tüm gücümüzle sigortalılarımızın yanında olmanın ve üzerimize düşeni yapmanın gururunu yaşıyoruz. Sektörümüz tüm paydaşlarıyla birlikte geride kalan yılda rüştünü ispat etti." açıklamasını yaptı.
12.02.2021 Ekonomi
Emeklilik ile ilgili büyük fırsat! 7 bin 639 lira...
Emeklilik ile ilgili büyük fırsat! 7 bin 639 lira... Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Merakla bekliyordu ve resmen açıklandı. Zamlar belli oldu. Emeklilikle ilgili de güzel haber geldi. Daha yüksek ödenecek. Kıdem tazminatı tavanı açıklandı. Enflasyon ve buna bağlı memur maaşındaki artışa göre 2021’in ilk 6 ayında uygulanacak olan kıdem tazminatı tavanı 7 bin 639 lira oldu. En düşük tutar ise 3 bin 577 lira. Aynı zamanda 'yılbaşından önce mi sonra mı emekli olsam daha avantajlı' sorusu da yanıt buldu. 1 Ocak'tan itibaren emekli olanlar aralık ayındakinden daha yüksek kıdem tazminatı alacak.
5.01.2021 Ekonomi
Emeklilik sisteminde önemli gelişme! Yüzde 30...
Emeklilik sisteminde önemli gelişme! Yüzde 30... Bireysel Emeklilik Sistemine vatandaşların ilgisi arttı. BES fonları büyüdü. Pandeminin etkisiyle BES'ten çıkışlar azaldı. 2021’de ekonomik program içinde BES’e ayrı bir yer ayrıldı. Yeni yılda 18 yaş altının BES’e girmesi, dövizli BES uygulaması için düzenlemeler gündemde olacak.
4.01.2021 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Özel Sağlık Sigortası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki özel sağlık sigortası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.