Otomatik Bes

Otomatik Bes

Son dakika otomatik bes haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan otomatik bes ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını otomatik bes haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Otomatik Bes

haberleri sayfasında son dakika yaşanan otomatik bes gelişmeleri de dahil olmak üzere 570 otomatik bes haberi bulunmuştur. Tüm otomatik bes haberleri aşağıda listelenmiştir.
BES ile ilgili flaş gelişme! Bireysel Emeklilik Sistemi'nden çıkanları kapsıyor, değişti
BES ile ilgili flaş gelişme! Bireysel Emeklilik Sistemi'nden çıkanları kapsıyor, değişti Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili önemli bir düzenleme yapıldı. BES'te avans kullanımından, yaş sınırına kadar pek çok değişiklik hayata geçirilmişti. Yapılan yenilikler ile BES vatandaşlar için daha cazip hale getirilirken, sistemden çıkanlar da yeniden BES'e katılabiliyor.
22.08.2022 Ekonomi
Zam geldi!  5 bin 176 liraya yükseldi, en az 6 ay ödeniyor, başvurmayan alamıyor
Zam geldi! 5 bin 176 liraya yükseldi, en az 6 ay ödeniyor, başvurmayan alamıyor Milyonlara zam müjdesi! Asgari ücret zammı vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından asgari ücrete yapıacak zam açıklandı. Ağustos ayı itibarı ile ödenecek asgari ücret net 5 bin 500 lira olarak olarak belirlendi. Asgari ücret artışı birçok ücret ve ödeme kaleminde artışa yol açtı. İşzilik maaşından kıdem tazminatına, engelli maaşından 65 yaş aylığına kadar pek çok ücret artacak. İşten çıkartılan ya da işszilik ödeneğinden yararlanmakta olanlar ödemelerdeki artışı merak ediyor. İşsizlik maaşının taban ücreti 2 bin 588 TL, en yüsek işsizlik maaşı ise 5 bin 176 TL olacak. Bir çalışanın işszilk maaşından yararlanabilmesi için ise işten çıkarıldığı tarih itiabarı ile 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvuruda bulunması gerekiyor.
3.07.2022 Çalışma Hayatı
Asgari ücret artışı neleri değiştirecek? Hangi maaşlar etkilenecek? Yaşlılık maaşı, engelli aylığı ve işsizlik maaşı değişecek mi?
Asgari ücret artışı neleri değiştirecek? Hangi maaşlar etkilenecek? Yaşlılık maaşı, engelli aylığı ve işsizlik maaşı değişecek mi? Enflasyon ve gıdada olan yüksek artış nedeniyle 2022 yılının ikinci yarısı için asgari ücrete yapılacak artış için Asgari Ücret Komisyonu toplandı. Toplantı öncesi işveren kesimini temsil eden TİSK, işçi tarafını temsil eden Türk-İş’ten atışa dair önemli mesajlar geldi. Asgari ücrette mutabakat sağlanması konusunda her iki taraftan da olumlu beklentiler var. Toplantı için bir araya gelen işçi, işveren ve hükümet tarafından zam oranı belirlenecek ve sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zam oranını açıklayacak. Asgari ücret artışı pek çok kesimde maaşları da değiştirecek. Yaşlılık maaşı, engelli aylığı ve işsizlik maaşı alanların maaşları artacak staj ücretleri ve GSS primi de zamdan ekilenecek. Peki, Asgari ücret artışı neleri değiştirecek? Yaşlılık maaşı, engelli aylığı ve işsizlik maaşı değişecek mi? Asgari ücret ne zaman açıklanır, bugün açıklanır mı? İşte Asgari ücret artışını etkileyen kesimler ve primler…
29.06.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Tamamen değişiyor, performansa göre kesinti...
BES'te yeni dönem! Tamamen değişiyor, performansa göre kesinti... Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni uygulamalar hayata geçirilmeye devam ediyor. 14 milyon katılımcı, tasarruflarını, özel emeklilik şirketleri aracılığı ile emeklilik fonlarında değerlendiriyor. Hem emeklilik şirketleri hem de portföy yönetim şirketleri verdikleri hizmetler karşılığında sisteme giriş aidatı, fon işletim kesintisi gibi kesintiler yapıyor. Kesinti oranları fonuna göre, kişilerin sistemde bulunduğu yıla göre farklılık gösteriyor. şirketlerin giriş aidatı, yönetim gider kesintileri ve fon toplam gider kesintileri adı altında yapacakları kesintilerin azami limitleri bulunuyor. fon işletim kesintileri yıllık yüzde 1 ila yüzde 2 arasında değişiyor.
25.05.2022 Ekonomi
Bireysel Emeklilik Sisteminde (BES) yeni dönem! 45 yaş kararı...
Bireysel Emeklilik Sisteminde (BES) yeni dönem! 45 yaş kararı... Bireysel Bireysel Emeklilik Sistemi(BES) ile ilgili son dakika açıklaması! Devlet katkısı yüzde 30 oranına çıkarılacak. Örneğin BES’e aylık 1.000 lira yatıran bir kişi için bugün devlet, aylık 250 lira katkı yapıyor. Yasa çıktıktan sonra 1.000 lira yatıran kişiye devlet aylık 300 lira, yıllık da 3.600 lira katkı koyacak. Yeni düzenleme ile otomatik katılımdaki 45 yaş sınırı nihayet kalkıyor. Bununla ilgili yasa tasarısı komisyonlardan geçti ve Meclis’e geldi. Bir-iki gün içinde de tasarı yasalaşacak. İşte BES ile ilgili merak edilen tüm gelişmeler...
17.01.2022 Emekli
SSK'lı, Bağ-Kur'lu, çalışan, çalışmayan, yaşlı, engelli, dul ve yetim milyonları kapsıyor! Tüm ödemeler arttı, kuruşu kuruşuna hesaplandı, en düşüğü  2.137 lira...
SSK'lı, Bağ-Kur'lu, çalışan, çalışmayan, yaşlı, engelli, dul ve yetim milyonları kapsıyor! Tüm ödemeler arttı, kuruşu kuruşuna hesaplandı, en düşüğü 2.137 lira... Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. Tek tek açıklandı. Tüm ödeme kalemleri değişti. 2022 ile birlikte zamlı olarak ödenmeye başladı. Sadece çalışanları değil çalışmayan vatandaşları da kapsıyor. Herkes merakla bekliyordu. Asgari ücrete gelen yüksek zam birçok ödemeyi de arttırdı. SSK'lı, Bağ-Kur'lu, çalışan, çalışmayan, yaşlı, engelli, dul ve yetim milyonları kapsıyor. İşsizlik maaşından 65 yaş aylığına, kıdem tazminatı tavanından dul ve yetim maaşına kadar pek çok ödeme değişti. İşte tüm kesimleri ilgilendiren ödemeler ile ilgili detaylar...
12.01.2022 Çalışma Hayatı
Emeklilikte yeni dönem! Milyonları ilgilendiriyor! Yüzde 30...
Emeklilikte yeni dönem! Milyonları ilgilendiriyor! Yüzde 30... Emeklilik ile ilgili flaş gelişme! Bireysel emeklilikte, hem sistemdeki 13 milyon kişiyi hem de yeni girecekleri yakından ilgilendiren önemli düzenlemeler yapılacak. Bir taraftan devlet katkısı yüzde 30’a çıkartılırken, katılımcılara birikimlerinin bir kısmını kullanma hakkı tanınacak. Bankalardan kredi kullanırken BES sözleşmesi teminat gösterilebilecek. Öyle ki, tasarı yasalaştığında, artık BES’ten çıkılamayacak. Daha doğrusu çıkılmasına gerek kalmayacak. Çünkü BES’te devlet katkısının artırılmasından sistemdeki katılımcılara kısmi çekiş hakkı tanınmasına, 45 yaş sınırının kaldırılmasından sisteme toplu para ödeyenlere yeni imkanlar getirilmesine kadar birçok değişiklik geliyor.
10.01.2022 Emekli
Emeklilikte yeni dönem! Avans çekilebilecek! Yüzde 50 oranında...
Emeklilikte yeni dönem! Avans çekilebilecek! Yüzde 50 oranında... Emeklilik ile ilgili flaş gelişme! Bireysel Emeklilik Sistemi(BES)'nde yeni dönem! Milyonları kapsıyor. Yeni düzenlemeyle birlikte Sigortacılık ve Özel emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun belirleyeceği durumlarda sistemden ayrılmadan önce devlet katkısı hesabındaki tutarlar hariç birikimin yüzde 50'sine kadar ödeme yapılabilecek. Yatırılan anapara ve nemasının yarısına kadarlık kısmı avans olarak çekilebilecek. Kısmen yapılan ödeme tutarının yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde devlet katkısı hesabındaki tutardan da ödeme gerçekleşebilecek. Kurum'un belirleyeceği kapsamda evlilik, ev alma, eğitim, iş kurma, bedelli askerlik gibi durumlarda ödeme imkânı sağlanacak. Avans aldıktan sonra bir süre sistemde kalınması gerekecek. Sistemde 60 bin lira birikimi olan 30 bin lirayı avans alabilecek. Devlet katkısı hesabından da avans olarak çektiği tutarın yüzde 25'i oranında 7 bin 500 lira ödeme yapılacak.
8.01.2022 Emekli
BES'te yeni dönem! Avans kullanımı başlıyor,12 bin 500 lirası devletten, hem anapara hem de nema geliri...
BES'te yeni dönem! Avans kullanımı başlıyor,12 bin 500 lirası devletten, hem anapara hem de nema geliri... BES'te bir dönem sona eriyor. Yeni bir dönem başlıyor. Bireysel Emeklilik Sistemi'nden çıkmadan para çekilebilecek. Büyük değişiklik ile birlikte BES'e katılımın daha da artması bekleniyor. Avans sistemi ile ev sahibi olmak, iş kurmak kolay hale gelecek. Bunların dışında da pek çok ihtiyaç BES avans ile karşılanabilecek. Bedelli askerlikten evlilik giderlerinin karşılanmasına kadar nakit ihtiyaçların oluşması durumunda BES'ten para çekilebilecek. BES katılımcıları, yatırdıkları anapara ve nemasının yarısına kadar kısmını avans olarak çekebilecekler. Sistemden çıkmalarına gerek kalmadan ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Örneğin, , BES hesabında ödediği anapara ve nema tutarı 100 bin lira olan bir katılımcı, bu paranın 50 bin liraya kadar kısmını avans olarak alabilecek. Devlet katkısı hesabından da avans olarak çektiği tutarın yüzde 25’i oranında, yani 12 bin 500 lira tutarında ödeme yapılacak.
6.01.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu...
BES'te yeni dönem! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren yeni karar. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni dönem. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Erdoğan, "Bireysel emeklilik sistemimizin cazibesini artırmak için devlet katkısı oranını yüzde 5 daha artırarak yüzde 30'a çıkartıyoruz" dedi. Devlet tasarrufları artırmak için birikim hesabı olarak hayata geçirdiği BES'de her 100 lira biriktirene 25 lira teşvik veriyordu.  
20.12.2021 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Hesaplar değişti, devlet desteği arttı, 15 lira...
BES'te yeni dönem! Hesaplar değişti, devlet desteği arttı, 15 lira... Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) yeni dönem başladı. Temmuz ayı itibarı ile 18 yaş altındaki kişiler de BES'e katılabiliyor. Birçok aile çocuklarını küçük yaşlardan itibaren Bireysel Emeklilik Sistemi'ne dahil ediyor. BES'e katılımcılarına devlet tarafından destek sağlanıyor. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde asgari ücrete gelen artışla birlikte yeni oranlar ortaya çıktı. Asgari ücretin brüt 5004 liraya ulaşmasından dolayı devlet katkısı tavanı 60 bin 48 liraya ulaştı. Hem otomatik BES hem de gönüllü BES yaptıranlar devletten her ay yatırdıkları paranın yüzde 25'ini devlet katkısı olarak aldığından yılda toplamda 120 bin lira BES'e yatırdığında 30 bin lira almış olacak. BES'te olanların 2022'de biriktirdiği yıllık 60 bin liraya karşı ise devlet 15 bin lira verecek.
20.12.2021 Emekli
Asgari ücret zammının ardından 30 bin TL'lik sürpriz! 2022 yılında...
Asgari ücret zammının ardından 30 bin TL'lik sürpriz! 2022 yılında... Asgari ücrette flaş detay! 30 bin lira alınacak. Asgari ücrette yapılan artış, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) yatırımcılarına da yaradı. BES'te devlet katkısı en fazla brüt asgari ücretin yüzde 25'i kadar olabiliyor. Yeni yılda BES yatırımcıları Gönüllü BES'te 60 bin 48 lira ve Otomatik BES'te de aynı miktar kadar birikim yaparsa toplam 120 bin 96 liralık tasarruf karşılığında yılda 30 bin 24 lira devlet teşviği alabilecek. Oysa geçen yıl her iki sistemde tavandan birikim yapan vatandaşa devlet ayda 1.788 lira ve yıl boyunca da 21 bin 456 lira devlet katkısı veriyordu. BES yatırımcıları bu yıl tam 8 bin 568 lira daha fazla devlet katkısı alacak.
17.12.2021 Ekonomi
SPK'dan Bireysel Emeklilik Sistemi açıklaması
SPK'dan Bireysel Emeklilik Sistemi açıklaması Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, "Mevcut durumda hisse senedi, tahvil, bono, yatırım fonu, otomatik Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), gönüllü BES ve benzeri araçlar yoluyla yaklaşık 18 milyon vatandaşımız doğrudan veya dolaylı olarak sermaye piyasalarımız yatırımcısı olmuştur." dedi.
17.11.2020 Emekli
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Tek tasarruf aracı, getirisi...
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Tek tasarruf aracı, getirisi... Milyonlarca kişi yararlanıyor. BES çalışanı çalışmayanı ile neredeyse tek tasarruf aracı. Bireysel emeklilik sisteminden bugün 12.5 milyon kişi yararlanıyor. Nüfusun yüzde 15’i, tüm çalışanların da yüzde 22’si bireysel emeklilik sistemi ile tasarruf ediyor. Emeklilik fonlarının toplamı ise 164 milyar liraya ulaştı. Bu da İşsizlik Fonu’ndan daha büyük bir yapı anlamına geliyor. BES sistemi içinde faizsiz fonların payı da artmaya başladı. Konu BES olunca, en çok merak edilenlerden biri de getiriler. 2003 yılından bu yana emeklilik yatırım fonlarının ortalama reel getirisi, yani enflasyondan arındırılmış getirisi, yüzde 65.3. İşte BES ile ilgili tüm detaylar...
28.10.2020 Ekonomi
Türkiye Sigorta bünyesinde hangi sigorta şirketleri olacak? Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik ile ilgili detaylar
Türkiye Sigorta bünyesinde hangi sigorta şirketleri olacak? Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik ile ilgili detaylar Kamu sigorta şirketlerinin Varlık Fonu çatısı altında birleşmesi tamamlandı. Sigorta şirketleri Türkiye Sigorta Anonim Şirketi adı altında, emeklilik ve hayat şirketleri ise Türkiye Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi adı altında birleştiler. Peki, Türkiye Sigorta bünyesinde hangi sigorta şirketleri olacak? Sigorta şirketleri birleşti mi? Ziraat, Halk, Güneş sigorta, Ziraat, Halk ve Vakıf Emeklilik birleşti mi? Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik hakkında merak edilenler...
7.09.2020 Ekonomi
Tamamlayıcı emeklilik sistemi nasıl olacak? Tamamlayıcı Emeklilik Sisteminde kıdem tazminatı ne olacak? 14 milyon çalışanı ilgilendiriyor!
Tamamlayıcı emeklilik sistemi nasıl olacak? Tamamlayıcı Emeklilik Sisteminde kıdem tazminatı ne olacak? 14 milyon çalışanı ilgilendiriyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada, tamamlayıcı emeklilik sigortasını hayata geçireceklerini duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’ne (TES) görüşmeleri işveren ve işçi temsilcileri arasında başladı. 14 Milyon çalışanı ilgilendiren Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nin 2022'de devreye girmesi bekleniyor. Peki, Tamamlayıcı emeklilik sistemi nasıl olacak? Tamamlayıcı Emeklilik Sisteminde kıdem tazminatı ne olacak? İşte Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nin detayları...
15.06.2020 Çalışma Hayatı
Tamamlayıcı Emeklilik Sigortası nedir? Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi için kaç para ödenecek?
Tamamlayıcı Emeklilik Sigortası nedir? Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi için kaç para ödenecek? Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, devlet destekli “Tamamlayıcı Emeklilik Sigortası” sisteminin getirileceğini açıkladı. Erdoğan sistemin 2022 yılında yürürlüğe gireceğini duyurdu. Tamamlayıcı Emeklilik Sigortası “kıdem tazminatı fonu” kurulması yönündeki tartışmalarda gündeme gelmişti. Tamamlayıcı emeklilik nedir? Peki çalışanlar nasıl sisteme dahil olacak? Kaç para ödenecek? Kaç yaşında emekli olunacak?
9.06.2020 Emekli
12 milyon vatandaşı ilgilendiriyor! BES'te önemli değişiklikler olacak
12 milyon vatandaşı ilgilendiriyor! BES'te önemli değişiklikler olacak Devletin katkısıyla cazipleşen Bireysel Emeklilik Sistemi'ne ilişkin hükümet yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Yapılacak değişiklikler 12 milyon insanı ilgilendiriyor...
29.07.2019 Ekonomi
Emekliliğe yeni model! Riske göre...
Emekliliğe yeni model! Riske göre... Milyonlarca çalışanı ilgilendiren emeklilik düzenlemesi. riskli sektörlerde işkolu ve mesleki esaslı tamamlayıcı emekliliğe geçilecek.
24.07.2019 Emekli
Kıdem tazminatına Güney Kore modeli
Kıdem tazminatına Güney Kore modeli Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2019 yılında kıdem tazminatında yeni bir sisteme geçileceğini açıkladı. İşçiler ve işverenler gözlerini kıdem tazminatında yapılacak olan yeni düzenlemelere çevirdi. Ülkemizde uygulanması planlanan Kıdem Tazminatı Fonu'na benzer bir uygulamanın Güney Kore’de uygulandığı görülüyor. Hürriyet gazetesinden Noyan Doğan bugünkü köşesinde Kore modelini ve Türkiye’de yeni uygulanacak sistemin benzerliklerini ele alıyor.
6.05.2019 Ekonomi
Yeni reform paketiyle müjdeler geliyor! Çifte maaş, erken emeklilik...
Yeni reform paketiyle müjdeler geliyor! Çifte maaş, erken emeklilik... Yeni reform paketinde yer alan “tamamlayıcı emeklilik” çalışanlara çifte maaş imkânı sağlayacak. Çalışırken yapılan tasarruflar emeklilikte geri dönecek. Üstelik daha erken emekli olunacak...
18.04.2019 Ekonomi
Emekliye ikinci baharda çifte maaş
Emekliye ikinci baharda çifte maaş Yeni kıdem sistemiyle kurum ya da şirketler çalışana emeklilikte ikinci maaş ya da toplu ödeme yapabilecek. Bunun için tamamlayıcı emeklilik teşvik edilecek
17.04.2019 Ekonomi
İşte yeni Bireysel Emeklilik Sistemi'nin detayları
İşte yeni Bireysel Emeklilik Sistemi'nin detayları Çalışanların yarı zorunlu otomatik olarak katılımlı dahil edildiği Bireysel Emeklilik Sistemi yeniden düzenleniyor. Bu yıl içerisinde alt yapısının tamamlanması beklenen yeni sistemde katılım zorunlu hale gelecek, çalışanların sisteme yatıracağı para ise kazançlara göre değişken oranlı olacak. Ayrıca BES ile Kıdem Tazminatı Fonu birbirine entegre edilerek sistemde toplanan parayla ucuz ve uzun vadeli kredi imkanı oluşturularak sürdürülebilir büyümeye destek olunacak.
11.04.2019 Ekonomi
Yeni işe girenin BES’i devletten!
Yeni işe girenin BES’i devletten! İstihdam teşviki ile nisan sonuna kadar yeni işe girenin maaşını üç ay devlet karşılayacak. İşe girenler otomatik BES’e dahil olacağından çalışanların bireysel emeklilik kesintileri de devletin ödediği maaşlardan yapılacak. Üzerine devlet yüzde 25 katkı daha yapacak. Çalışan iki ay sistemden çıkmazsa devlet 1.000 lira daha katkı sağlayacak.
4.03.2019 Ekonomi
Süre 4 gün sonra doluyor yararlanmayan ceza öder!
Süre 4 gün sonra doluyor yararlanmayan ceza öder! SGK prim borçlarını yapılandırma süresi 4 gün sonra doluyor. Yapılandırma özel sektörde faaliyet gösteren 45 bine yakın işletmeyi ve bu işletmelerde çalışan yaklaşık 2 milyon kişiyi ilgilendiriyor.Aftan yararlanmayanlar sonrasında ciddi cezalar ödeyecek. SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, yaptığı açıklamada ödemelerin internet üzerinden de yapılabileceğini açıkladı. Bağlı, "Son gün kuyruk olursa bankalarla görüşür mağduriyeti gideririz" ifadelerini kullandı.
25.02.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Otomatik Bes ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki otomatik bes haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.