Okul Öncesi Eğitim

Okul Öncesi Eğitim

Son dakika Okul öncesi eğitim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Okul öncesi eğitim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Okul öncesi eğitim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Okul Öncesi Eğitim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan okul öncesi eğitim gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.126 okul öncesi eğitim haberi bulunmuştur. Tüm okul öncesi eğitim haberleri aşağıda listelenmiştir.
Annesi gerçek babasını itiraf etti 30 milyonluk mirasa ortak oldu!
Annesi gerçek babasını itiraf etti 30 milyonluk mirasa ortak oldu! Annesinin itirafıyla yıllar sonra gerçek babasının kimliğini öğrenen Serpil Yılmaz ünlü yazarla kardeş olduğunu öğrendi. İzmir'de yaşayan ev hanımı Serpil Yılmaz (44) annesinin itirafıyla 3 yıl önce kütük babasının gerçek babası olmadığını öğrendi. Yılmaz, eğitimci yazar Gülşah Yemen'in (37) 34 yıl önce trafik kazasında 32 yaşındayken yaşamını yitiren babası Mustafa Yemen'e babalık davalarını sonuçlandırmakla ünlü avukat Varol Turbay aracığıyla dava açtı.
29.01.2024 Gündem
Teneffüs 20 dakika mı oldu, teneffüs süresi uzatıldı mı? İlkokul, ortaokul ve liselerde teneffüsler kaç dakika, uzadı mı? Okullarda teneffüs süresi yönetmelik
Teneffüs 20 dakika mı oldu, teneffüs süresi uzatıldı mı? İlkokul, ortaokul ve liselerde teneffüsler kaç dakika, uzadı mı? Okullarda teneffüs süresi yönetmelik Teneffüs sürelerine yönelik araştırmalar yoğunlaştı. Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitim ve İlköğretim kurumları Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair yeni düzenleme getirildi. Resmi Gazete'de yayınlanan karar göre, teneffüs süresi ve ders saati ile ilgili değişiklik yapılıp yapılmadığı merak ediliyor. Peki, teneffüsler kaç dakika 2023? Teneffüsler kaç dakika, uzadı mı? İlkokul, ortaokul ve liselerde teneffüs süreleri…
14.10.2023 Eğitim
24 Kasım’da öğretmene ikramiye verilecek mi? 24 Kasım’da öğretmenlere bir maaş ikramiye var mı?
24 Kasım’da öğretmene ikramiye verilecek mi? 24 Kasım’da öğretmenlere bir maaş ikramiye var mı? Emeklilere kasım ayında 5 bin TL cumhuriyet ikramiyesi verilecek. Emeklilere cumhuriyet ikramiyesi verileceğinin açıklanmasının ardından kasım ayı içerisinde kutlanan öğretmenler için de ikramiye verilip verilmeyeceği gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından duyurulan çalışma yılı takvimi ile birlikte 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı, 11 Eylül 2023 Pazartesi günü itibariyle başladı. Peki, 24 Kasım’da öğretmene ikramiye verilecek mi? 24 Kasım’da öğretmenlere bir maaş ikramiye var mı?
14.10.2023 Çalışma Hayatı
Türkçe ortalaması 70 olmayan sınıf geçemeyecek mi, hangi sınıflarda Türkçe ortalaması 70 olmayan sınıfta kalacak? Türkçe ortalaması 70 olmayan geçemeyecek lise için mi?
Türkçe ortalaması 70 olmayan sınıf geçemeyecek mi, hangi sınıflarda Türkçe ortalaması 70 olmayan sınıfta kalacak? Türkçe ortalaması 70 olmayan geçemeyecek lise için mi? Milli Eğitim Bakanlığı resmi gazete yayınlanan değişiklikle öğrencilerin sınıf değiştirebileceğine dair madde ekledi. Peki, Türkçe ortalaması 70 olmayan geçemeyecek ortaokul mu lise için mi geçerli? Türkçe ortalaması 70 olmayan hangi sınıflar için geçerli, kaçıncı sınıf?
14.10.2023 Eğitim
MEB'den flaş karar! Teneffüs süresi değişti
MEB'den flaş karar! Teneffüs süresi değişti Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre, öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlanacak. Öte yandan sınıf geçme ortalaması da değişti.
14.10.2023 Eğitim
Ekrem İmamoğlu'ndan CHP ilçe başkanına tepki
Ekrem İmamoğlu'ndan CHP ilçe başkanına tepki İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sultangazi'deki törene katılımın azlığından şikayet etti, CHP Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren'e, "Sen kendi üyene burada büyükşehir belediyesinin temelini duyurmuyorsan, rezillik" diyerek tepki gösterdi.
27.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere müjde: Ek ders ücretlerinde yüzde 25 artış
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere müjde: Ek ders ücretlerinde yüzde 25 artış Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Ücretli öğretmenlerin saatlik ek ders ücretlerinde yüzde 25'lik bir artışa gidilecek. öylece aylık ücretlerinde 2023 yılında yüzde 91 oranında artış yapmış olacağız" dedi.
15.09.2023 Gündem
İlkokul 1. sınıflar ne zaman açılıyor 2023, 1. sınıflar ne zaman açılacak 2023? İlkokul 1. sınıf erken mi başlayacak?
İlkokul 1. sınıflar ne zaman açılıyor 2023, 1. sınıflar ne zaman açılacak 2023? İlkokul 1. sınıf erken mi başlayacak? 1. sınıflar okula ne zaman başlayacak, 1. sınıflar ne zaman açılacak 2023? Yeni eğitim öğretim sürecinin başlamasına az bir süre kala okulların açılacağı tarih sorgulanırken, 1. sınıflar ne zaman açılacak 2023, ilkokul 1. sınıflar ne zaman açılıyor? Sorularına yanıt aranıyor. İlk kez okula başlayan 1. sınıf öğrencilerinin, geçtiğimiz yıllarda uygulanan "uyum haftası" kapsamında okullara erkenden başlamıştı.
24.08.2023 Eğitim
Milli Eğitim Bakanı Özer: 29 Mayıs'ta okullarımızı tatil edeceğiz
Milli Eğitim Bakanı Özer: 29 Mayıs'ta okullarımızı tatil edeceğiz Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 16 Haziran'da okulların kapanacağını söyledi. Özer, "28 Mayıs'ta ikinci tur seçimleri olacak, 29 Mayıs'ta okullarımızı tatil edeceğiz. Öğretmenlerimiz de idari izinli sayılacak" açıklamasını yaptı.
22.05.2023 Eğitim
Öğretmenlere müjde: Görev süresi şartı değişiyor, KPSS puanı detayı
Öğretmenlere müjde: Görev süresi şartı değişiyor, KPSS puanı detayı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmen, öğrenci ve velilerin merak ettiği konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, yaptığı açıklamada uzman öğretmenlik için 10 yıl görev şartının 5 yıla düşürüleceğini duyurdu. Bakan Özer ayrıca öğretmen atamalarında bundan sonra mülakatın olmayacağını, atamaların KPSS puanı ile yapılacağını ifade etti.
12.05.2023 Gündem
MEB'den son dakika kararı! Resmen değişti, ücretsiz olacak
MEB'den son dakika kararı! Resmen değişti, ücretsiz olacak Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu. Anaokullarıyla ilgili son dakika kararı verildi. MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre devamsızlıktan ücretlere karar yeni kararlar alındı. İşte detaylar...
12.05.2023 Eğitim
Bakan Özer: Okul öncesi eğitimden kesinlikle ücret alınmayacak
Bakan Özer: Okul öncesi eğitimden kesinlikle ücret alınmayacak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "okul öncesi eğitim ile ilgili valilikler tarafından komisyonlar marifetiyle belirlenen ücretler vardı. 2023-2024 eğitim öğretim yılında bu ücretlerin tamamını kaldırıyoruz" dedi.
11.05.2023 Eğitim
Bakan Özer: 1 Ağustos-1 Eylül arasında destekleme ve yetiştirme kursları verilecek
Bakan Özer: 1 Ağustos-1 Eylül arasında destekleme ve yetiştirme kursları verilecek Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, afet bölgesindeki 11 ilde öncelikli olmak üzere, 2022-2023 eğitim öğretim yılının 2'nci döneminde oluşan öğrenme kayıplarının giderilmesi için 1 Ağustos-1 Eylül arasında yaz okullarında destekleme ve yetiştirme kursları düzenleneceğini açıkladı.
9.05.2023 Eğitim
Yaz okullarına ilişkin detaylar belli oldu! Bakan Özer açıkladı
Yaz okullarına ilişkin detaylar belli oldu! Bakan Özer açıkladı Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaz aylarında öğrenme kayıplarının giderilmesi amacıyla 1 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında destekleme ve yetiştirme kurslarının düzenleneceğini söyleyerek yaz okullarına ilişkin detayları açıkladı.
9.05.2023 Eğitim
Bakan Kurum: İstihdamda kadın sayısını 6 milyondan 11 milyona çıkardık
Bakan Kurum: İstihdamda kadın sayısını 6 milyondan 11 milyona çıkardık Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, “21 yılda, hem çalışma hem aile hayatında kadınlara her zaman destek olduk. İstihdamda kadın sayısını 6 milyondan 11 milyona çıkardık. Ev hanımlarımıza emeklilik hakkı getireceğiz. Emekli olmak isteyen ev hanımlarının primlerinin üçte birini biz karşılayacağız” dedi.
8.05.2023 Gündem
Bakan Özer açıkladı: 10 ilde sınıfta kalma yok
Bakan Özer açıkladı: 10 ilde sınıfta kalma yok Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dün sabah İstanbul’da eğitim editörleri ile bir araya geldi. Deprem bölgesindeki eğitim öğretim faaliyetleri ile ilgili önemli kararlar aldıklarını söyleyen Bakan Özer, 10 ilde sınıfta kalmanın olmayacağını açıkladı.
29.04.2023 Eğitim
Depremzede öğrencilere burs verilecek! Bakan Özer açıkladı
Depremzede öğrencilere burs verilecek! Bakan Özer açıkladı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Depremden etkilenen illerimizdeki anne veya babası ya da vasisi vefat eden okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerimize 2022-2023 eğitim öğretim yılı sonuna kadar burs vereceğiz" dedi.
3.03.2023 Eğitim
Doğal afet nedeniyle okul nakli nasıl yapılır? Depremzede öğrenciler için okul nakil başvuru ekranı
Doğal afet nedeniyle okul nakli nasıl yapılır? Depremzede öğrenciler için okul nakil başvuru ekranı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremzede öğrencilerin okul nakilleri hakkında açıklama yaptı. Depremden etkilenen 10 ildeki öğrenciler doğal afet nedeniyle istedikleri illerdeki okullara nakil yaptırabilecek. Peki deprem bölgesindeki ilkokul, ortaokul, lise öğrenci nakil başvuru nasıl yapılır?
9.02.2023 Eğitim
Okullarda 'ücretsiz yemek' uygulamasında flaş gelişme!
Okullarda 'ücretsiz yemek' uygulamasında flaş gelişme! Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2022-2023 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi itibariyle, 5 milyon öğrenci için 'ücretsiz yemek' uygulamasının hazırlıkları İstanbul'da tamamlandı. Haftanın 5 günü verilecek yemekler, anaokullarının mutfaklarında hazırlanacak. Mutfağı olmayan anaokullarına ise, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı meslek liseleri, öğretmenevleri ve diğer kamu kurumlarından satın alınarak, okullara ulaştırılacak. Yemekler okul yemekhanelerinde servis edilecek.
5.02.2023 Gündem
Fuat Oktay: Uluslararası toplumu, KKTC'yi tanımaya çağırıyoruz
Fuat Oktay: Uluslararası toplumu, KKTC'yi tanımaya çağırıyoruz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “BM Güvenlik Konseyi’ni ve uluslararası toplumu bir kez daha Kıbrıs Türklerinin egemen eşitliğini ve eşit uluslararası statüsünü tescil etmeye, Kıbrıs Türk Devleti'ni tanımaya çağırıyoruz" dedi.
3.02.2023 Gündem
Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile gönderdi! Ücretsiz olacak, sürekli hale getirilecek
Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile gönderdi! Ücretsiz olacak, sürekli hale getirilecek Milli Eğitim Bakanlığı, 6 Şubat'ta başlayacak ve ağırlıklı olarak okul öncesi öğrencilerini kapsayacak 'ücretsiz yemek' uygulamasına ilişkin 81 ile kılavuz gönderdi. Buna göre kendi mutfağında yemek hazırlama olanağı olmayan okullar için meslek liseleri, öğretmenevleri ve yemek hazırlayan kamu kurumları devreye sokulacak. Her il ve ilçede müdür yardımcısı veya şube müdürü başkanlığında kurulacak komisyon süreci takip edecek.
3.02.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kadın istihdamı açıklaması: Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kadın istihdamı açıklaması: Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de düzenlenen "Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda" programına katıldı. Kadınların işgücüne katılımında Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "İstihdamdaki kadın sayısını da 10,5 milyona yaklaştırdık" ifadelerini kullandı. Konuşmasının devamında 'Türkiye Yüzyılı’nın siyasi değil, milli bir proje' olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sizlerden de Türkiye Yüzyılı mücadelemize emeğinizle, fikrinizle, tercihinizle katkıda bulunmanızı özellikle istirham ediyorum. Ülkemizi 2023’e nasıl birlikte getirdiysek, inşallah Cumhuriyetimizin yeni yüzyılındaki hedeflerine de yine sizlerle birlikte ulaşacağız" dedi.
30.01.2023 Gündem
Erdoğan 'Bursa'dan sinyalimizi vereceğiz' dedi ve ekledi: Seçim için sayılı haftalardayız
Erdoğan 'Bursa'dan sinyalimizi vereceğiz' dedi ve ekledi: Seçim için sayılı haftalardayız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Esenyurt Eğitim Kampüsü Temel Atma Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan " Artık sayılı haftalardayız. Ben size inanıyorum. Siz de bize inanıyorsanız Allah'ın izniyle bu işi başaracağız. Yarın Bursa'da on binlerle buluşacağız. Bursa'da inşallah sinyalimizi vereceğiz. " dedi.
20.01.2023 Gündem
Bakan Özer: Mesleki eğitim merkezi, istihdam programı değil
Bakan Özer: Mesleki eğitim merkezi, istihdam programı değil Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki eğitim merkezlerine ilişkin, "Kamuoyunda 'Çocuk işçiliği artıyor' şeklinde bir yanlış algılama var. Hangi dilden ithal ediliyor, bilmiş değilim. Mesleki eğitim merkezi, bir istihdam programı değildir; bir eğitim programıdır" dedi.
17.01.2023 Eğitim
İlk 3 ay içinde hizmete sunulacak! Milli Eğitim Bakanı Özer duyurdu
İlk 3 ay içinde hizmete sunulacak! Milli Eğitim Bakanı Özer duyurdu Eskişehir’de katıldığı İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “2022’de büyük oranda tüm Türkiye’deki okul binalarının güçlendirme çalışmalarını yaptık ama eksik kalanlar var. Dolayısıyla 2023 yılında artık güçlendirme çalışmalarını ülkemizin eğitim sisteminin gündeminde çıkaracağız. Türkiye’de en güvenli yerlerin okullar olduğunu tüm Türkiye’ye göstermiş olacağız” dedi.
6.01.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Okul Öncesi Eğitim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki okul öncesi eğitim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.