Şeftali ve nektarin kilosu markette 18 lira!
Şeftali ve nektarin kilosu markette 18 lira! Adana'da, bahçede kilosu 5 lira olan şeftali ve nektarin semt pazarlarında 10-12 lira, market raflarında ise 18 liradan satılıyor. Adana Kabzımallar Odası Başkanı Ali Batman, market ve bahçe arasındaki fiyat farkının, fiyat farkının çok fazla olduğuna dikkat çekti. Batman, “Şeftali ve nektarin bu sene üreticisini ve alıcısını memnun etti fakat bazı alıcılar aldığı fiyatın üzerine yüzde 150’den fazla kar koyuyor. Halde 6 liraya alınan mal masrafıyla karıyla 8-9-10 liraya satılmalıdır ama 18 lira fahiş bir fiyat” dedi.
12.08.2021 Ekonomi
Şeftalide verim ve kalite 'yerli anaç' ile artacak
Şeftalide verim ve kalite 'yerli anaç' ile artacak Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi iş birliğiyle şeftali ve nektarin yetiştiriciliğinin en önemli sorunu "kök ur nematod" hastalığına karşı yerli anaç geliştirildi.
3.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Ciddi talep var! En çok o ülkeye satılıyor, 'uzun yaşam' sembolü...
Ciddi talep var! En çok o ülkeye satılıyor, 'uzun yaşam' sembolü... Ege Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, ihracatta çok önemsedikleri ürünlerden şeftali ve nektarine ciddi talep olduğunu söyleyerek, "Geçen yıl yaklaşık 153 milyon dolarlık ihracat yaptık. Bu yıl 200 milyon dolarlık ihracat hedefliyoruz" dedi.
23.04.2021 Ekonomi
Rusya 33 ton meyveyi Türkiye'ye iade etti
Rusya 33 ton meyveyi Türkiye'ye iade etti Rusya, 23 ton nektarin ve 10 ton şeftaliyi, insan sağlığına zararlı haşere olduğu gerekçesiyle Türkiye'ye iade etti.
14.07.2015 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri