Mustafa Sarı

Mustafa Sarı

Son dakika mustafa sarı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mustafa sarı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mustafa sarı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mustafa Sarı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mustafa sarı gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.334 mustafa sarı haberi bulunmuştur. Tüm mustafa sarı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Marmara Denizi'nde müsilaj alarmı: Geri gelecek
Marmara Denizi'nde müsilaj alarmı: Geri gelecek Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi’ndeki renk değişimi ile ilgili durumunun deniz suyu sıcaklıklarına bağlı olarak çoğalan algler ile ilgili olduğunu belirtti.
2.04.2024 Gündem
Marmara Denizi'nde su sıcaklığı 3 derece daha yüksek!
Marmara Denizi'nde su sıcaklığı 3 derece daha yüksek! Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde su sıcaklığının uzun yıllar ortalamasına göre 3 derece daha yüksek olduğunu açıkladı.
16.03.2024 Gündem
Marmara Denizi'nde büyük tehlike!  'Yeniden göreceğiz'
Marmara Denizi'nde büyük tehlike! 'Yeniden göreceğiz' Her hafta Marmara Denizi’ne dalarak denizin durumunu gözlemleyen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, son durumu anlattı.
6.03.2024 Gündem
Marmara Denizi'ni bekleyen felaket! Prof. Dr. Mustafa Sarı 'Yüzey suyu sıcaklığı hala 20 derece' diyerek uyardı
Marmara Denizi'ni bekleyen felaket! Prof. Dr. Mustafa Sarı 'Yüzey suyu sıcaklığı hala 20 derece' diyerek uyardı Marmara Denizi'nde olabilecek felakete karşı Balıkesir Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mustafa Sarı uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Mustafa Sarı, "Şu anda Marmara Denizi'nde deniz suyu sıcaklığı, yüzeyde 20 santigrat derece; bu çok yüksek" dedi. Prof. Dr. Sarı, bu sıcaklık seviyesinin denizdeki besin zincirini etkileyeceğini ve müsilaj tehlikesine yol açabileceğini belirtti.
6.11.2023 Gündem
Marmara’da büyük tehlike: Pusula denizanası
Marmara’da büyük tehlike: Pusula denizanası Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Marmara Denizi’nde pusula denizanası olarak adlandırılan büyük denizanaları da artmaya başladı.
25.05.2023 Gündem
Marmara Denizi'nde müsilaj alarmı! Başlangıç seviyesinde
Marmara Denizi'nde müsilaj alarmı! Başlangıç seviyesinde Marmara Denizi'nde müsilaj endişesine neden olan kütlelerle ilgili Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı dalış yaparak incelemelerde bulundu. Prof. Dr. Mustafa Sarı, "Tekirdağ, İstanbul  Fenerbahçe, Mudanya, Gemlik Körfezi ve Erdek'te benzer görüntüyü görmeye başladık. Şu an kremsi müsilajı görüyoruz" dedi.
20.04.2023 Gündem
Marmara Denizi'nin son umudu oldu! Saatte 6 litre su temizliyor
Marmara Denizi'nin son umudu oldu! Saatte 6 litre su temizliyor Tek hücreli bir organizma, Cebelitarık’tan Çanakkale Boğazı’na kadar tüm pinaların ölümüne neden oldu. Deniz suyunu temizleyen bir midye türü olan pinalar, sadece Marmara Denizi’nde hayatta kaldı. Prof. Dr. Mustafa Sarı, “Marmara pinaların, pinalar da Marmara’nın son umudu” diyor.
15.04.2023 Gündem
Prof. Dr. Sarı: Pina, saatte 6 litre deniz suyunu süzerek müsilaj oluşumunu engelliyor
Prof. Dr. Sarı: Pina, saatte 6 litre deniz suyunu süzerek müsilaj oluşumunu engelliyor Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde müsilajla mücadele çalışmalarında, Akdeniz'in en büyük çift kabuklusu 'pina'ların önemine dikkat çekti. Akdeniz ve Ege'de kirlilik ve kaçak avcılık gibi nedenlerle popülasyonu azalan pinaların, son olarak 2016'da ortaya çıkan bir parazit nedeniyle Antalya Körfezi'nde tamamen yok olduğunu, tek yaşam alanlarının Marmara Denizi olduğunu söyleyen Sarı, "Ortalama bir pina saatte 6 litre deniz suyunu berraklaştırıyor" dedi. Sarı, üniversite olarak başlattıkları 'Marmara'nın Umudu Pina' projesi ile bu deniz canlılarını koruma altına alacaklarını kaydetti.
13.04.2023 Gündem
İçişleri: Diyarbakır'da 8 milyon 849 bin kök kenevir ele geçirildi
İçişleri: Diyarbakır'da 8 milyon 849 bin kök kenevir ele geçirildi İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır'da bugün başlatılan 'Eren Abluka-34 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Sarı' narko terör operasyonunda 8 milyon 849 bin 330 kök kenevir bitkisi, 648 bin 200 kök skunk bitkisi, 775 kilo esrar maddesi ele geçirildiğini açıkladı.
13.08.2022 Gündem
Tartıştığı eşini darbedip, bıçakla yaraladı
Tartıştığı eşini darbedip, bıçakla yaraladı Adana'da Arzu P. (28), evde tartıştığı eşi Hacı P.'yi (32) sopayla başından darbedip, bacağından bıçakladı. Yaralı halde polis merkezine giden Hacı P., ambulans ile hastaneye kaldırılırken, Arzu P. ise gözaltına alındı.
23.05.2022 Yaşam
Marmara’da korkutan görüntü Müsilaj hızla yayılıyor...
Marmara’da korkutan görüntü Müsilaj hızla yayılıyor... İstanbul sahillerinde müsilaj her geçen dakika artıyor. Tuzla açıklarında aynı noktada bir gün arayla çekilen görüntüler müsilajın artış hızını ortaya koydu.
27.04.2022 Gündem
Marmara Denizi'nde felaket geri dönüyor! Müsilaj kusuyor
Marmara Denizi'nde felaket geri dönüyor! Müsilaj kusuyor Hava ısınınca müsilaj kabusu hortladı. Doğu Marmara ve Prens Adası açıklarında küçük müsilaj kümelenmeleri tespit edilirken, manzara bilim insanlarını tedirgin etti.
26.04.2022 Yaşam
Turunç toplayan 3 kadın, otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti
Turunç toplayan 3 kadın, otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti Adana'da refüjdeki ağaçlardan turunç topladığı iddia edilen 3 kadın, kontrolden çıkan bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.
29.03.2022 Yaşam
Van Gölü’ndeki mikrobiyalitlerin fotoğrafları sergilendi
Van Gölü’ndeki mikrobiyalitlerin fotoğrafları sergilendi Bitlis’in Adilcevaz ilçesi sınırlarında bulunan Van Gölü derinliklerinde çekilen su altı fotoğraflarının yer aldığı sergi açıldı. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı,  Van Gölü'nün zenginliklerini ortaya çıkarmak, bilimsel eserleri ortaya koymanın uzun soluklu çalışmalar gerektirdiğini belirterek, "Gölün derinliklerinde tespit ettiğimiz mikrobiyalitleri sergiliyoruz. 15 gün boyunca halka açık kalacak" dedi.
6.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Müsilaj ile ilgili kötü haber! 'Başaramadık'
Müsilaj ile ilgili kötü haber! 'Başaramadık' Balıkesir’de Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, "'Müsilaj Eylem Planı'nın bir maddesi, Marmara Denizi’nde ekosistem esaslı balıkçılık yönetimine geçilmesi ve koruma alanlarıyla ilgili. Biz, bu madde için hiçbir şey yapmadık. Sezona, ekosistem esaslı balıkçılığa geçiş yaparak başlayabilirdik yani şerden hayır doğabilirdi. Bu bir fırsata dönüşebilirdi, başaramadık” dedi.
27.09.2021 Yaşam
Musilaj deniz dibinde yatıyor! Korkutan uyarı geldi: Kasım ayında tekrarlayabilir...
Musilaj deniz dibinde yatıyor! Korkutan uyarı geldi: Kasım ayında tekrarlayabilir... Son dakika haberine göre; BANDIRMA Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, kasım ayında müsilajın tekrarlayabileceği uyarısında bulunarak, "Sorunu oluşturan koşullar devam ediyor. Müsilaj, temmuz ayı sonu itibarıyla, araba büyüklüğündeki parçalarla, denizin dibinde toplandı. Dalga hareketleri ve akıntıyla daha da derinlere sürükleniyor. Müsilajın parçalanması sonucu ortaya çıkan inorganik besin elementleri, yeni bir oluşum için suda zemin hazırlıyor. Bunun için kasım ayına çok dikkat etmemiz gerekiyor. Aynı sorunu bu aylarda tekrar yaşayabiliriz" dedi.
20.09.2021 Yaşam
Marmara Denizi'nde av sezonu ertelenmeli mi?
Marmara Denizi'nde av sezonu ertelenmeli mi? Müsilaj yüzünden Marmara Denizi'ndeki balık türlerinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı değerlendirmelerinin ardından "Marmara Denizi'nde av sezonu ertelenmeli mi?" tartışması başladı. Müsilaj nedeniyle denizdeki canlıların stres altında olduğunu söyleyen Prof. Dr. Firdevs Saadet Karakulak, "Marmara Denizi'nde balıkçılık faaliyeti ve avcılık baskısı oluşturulması doğru bir yaklaşım değil. En azından 1 Eylül ve 15 Nisan arası balıkçılık kısmen durdurulması lazım" dedi. Olaya dönemlik bakmamamız gerektiğini belirten Prof. Dr. Mustafa Sarı da, "1 Eylül'de balıkçılık serbest olsun mu? Yoksa olmasın mı? Konumuz bu değil. Müsilaj balıkçılar yüzünden ortaya çıkmadı. O yüzden müsilajın tek sorumlusu balıkçılar değil. Dolayısıyla avcılığı kapatalım. Müsilaj çözülsün diye bir şey yok" diye konuştu. İstanbul Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (SÜRKOOP) Başkanı Erdoğan Kartal ise "Marmara Denizi'nde balıkçılığın bir sezon durdurulması bizler için doğru bir karar olmaz" dedi.
9.08.2021 Yaşam
Deniz salyası zararlı mı? Deniz salyası hangi denizlerde var, deniz salyası Ege Denizinde var mı?
Deniz salyası zararlı mı? Deniz salyası hangi denizlerde var, deniz salyası Ege Denizinde var mı? Marmara Denizinde görülen deniz salyası hakkın yapılan araştırmalar devam ediliyor. Havaların ısınıp, tatil sezonun başlamasıyla deniz salyası konusu gündemden düşmüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Marmara Denizi Eylem Planı çerçevesinde başlatılan "Müsilaj Temizleme Seferberliği" kapsamında iki günde yaklaşık 392 metreküp müsilaj toplandığını belirtti. Peki, Deniz salyası zararlı mı? Deniz salyası hangi denilerde var, deniz salyası Ege Denizinde var mı? Müsilaj olan yerlerde denize girilir mi?
13.06.2021 Gündem
'Marmara Denizi artık bu kirlilik yükünü taşıyamıyor'
'Marmara Denizi artık bu kirlilik yükünü taşıyamıyor' Prof. Dr. Mustafa Sarı, "Marmara Denizi'nin 1 litre atığı bile kaldırmaya gücü kalmadı. Marmara Denizi'ne verilen atığı bugün kessek denizin kendisini yeniden toparlaması bir yılı bulur." dedi.
3.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Marmara Denizi'nde kırmızı alarm! Büyük tehlike... 'Bu yükü kaldıramıyor'
Marmara Denizi'nde kırmızı alarm! Büyük tehlike... 'Bu yükü kaldıramıyor' Marmara Denizi'nde kırmızı alarm verildi. Büyük tehlikeye karşı kritik uyarılar geldi. Marmara’yı kaplayan müsilaj (deniz salyası) tehlikesine karşı açıklamada bulunan Prof. Dr. Mustafa Sarı, “30 metre derinliğe kadar her yerde var. Evsel ve endüstriyel atıkların denize bırakılması engellenmeli yoksa sorun büyür” dedi. Dr. Erol Kesici ise “Doğa olayı diyerek geçiştiremeyiz. Denizlerimiz kirli olmasaydı deniz salyası oluşmazdı. Azot, karbon ve fosfor kirliliğine karşı Marmara Denizi kırmızı alarm veriyor” diye konuştu.
7.05.2021 Gündem
Fiyatlar düşecek! İyi haber geldi
Fiyatlar düşecek! İyi haber geldi Fiyatların düşeceği açıklandı. Uzun süre yüksek fiyatlar hakimdi. Güzel haber geldi. Bugünden itibaren fiyatlarda düşüş bekleniyor. Marmara Denizi'nin güneyinde yer alan Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da son günlerde hava ve deniz suyunun iyice soğuması ve etkili olan karla, tezgahlarda balık bolluğu, dolayısıyla da fiyatlarda düşüş bekleniyor.
22.02.2021 Ekonomi
Genç kız 3 aydır kayıp! 'Bize 50 bin TL teklif edildi'
Genç kız 3 aydır kayıp! 'Bize 50 bin TL teklif edildi' Aydın'ın Nazilli ilçesinde, babası ile kahvaltı yaptıktan sonra ortadan kaybolan Fatma Sarı'dan (16), 3 aydır haber alınamıyor. Kızının İzmir'in Kiraz ilçesinin kırsal Olgunlar Mahallesi'ndeki Olcay S. tarafından kaçırıldığını ileri süren Afife Betül Sarı (42), "Kızımın yaşı küçük olduğu için kaçırdığı kişinin ailesi, evlenmeleri için gereken onayı vermemiz için 50 bin lira teklif etti. Kabul etmedim" dedi. Eşi Mustafa Sarı (48) da kızını kaçıran kişilerin kendilerini televizyon programlarına çıkmamaları için tehdit ettiklerini söyledi.
16.11.2020 Gündem
Marmara Denizi'ndeki görüntü sonrası dikkat çeken açıklama!
Marmara Denizi'ndeki görüntü sonrası dikkat çeken açıklama! Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, son günlerde Marmara Denizi çevresinde görülen denizanası ölümlerinin, deniz kirliliğinden kaynaklanmadığını söyledi.
8.02.2019 Gündem
Van Gölü’nde yeni bir balık türü
Van Gölü’nde yeni bir balık türü Van İl Jandarma Komutanlığı’nın Sualtı Timi’nin eğitim dalışları sırasında Van Gölü’nde bir balık türü tespit edildi.
20.10.2018 Yaşam
Teröristlerin tuzakladığı 5 el yapımı patlayıcı imha edildi
Teröristlerin tuzakladığı 5 el yapımı patlayıcı imha edildi Diyarbakır'da, terör örgütü PKK mensuplarınca 5 farklı noktaya tuzaklanan el yapımı patlayıcılar imha edildi.
11.10.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Mustafa Sarı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mustafa sarı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.