Hayvandan insana geçiyor, tüm Türkiye’ye yayılacak! ‘Yılda 1 milyon insanı öldürüyor’
Hayvandan insana geçiyor, tüm Türkiye’ye yayılacak! ‘Yılda 1 milyon insanı öldürüyor’ Küresel ısınma nedeniyle tropikal hastalıklarda bir artış gözlendiğini belirten İTÜ İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, 2080 yılına kadar sıtmanın tüm Avrupa'ya yayılması beklendiğini ifade etti. Kadıoğlu, "Türkiye'de tropikal hastalıklar için polikliniklerin kurulması gerekecek. Şu an Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye'nin güney bölgesini sıtma bölgesi olarak gösteriyor. Bu daha da kuzeye doğru yayılacak" dedi. Enfeksiyon ve Tropikal Hastalıklar Uzmanı Doç. Dr. Şiran Keske ise sıtma virüsünü taşıyan sivrisineğin, iklim değişiklikleri ve havaların ısınmasıyla birlikte daha kolay yayılmaya başladığını vurguladı.
24.08.2022 Yaşam
İstanbul'da trafik kilitlendi, seferler iptal oldu!
İstanbul'da trafik kilitlendi, seferler iptal oldu! Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından beklenen şiddetli yağış akşam saatlerinden itibaren İstanbul'u esir aldı.
29.09.2021 Gündem
Afet ‘geliyorum’ demiş
Afet ‘geliyorum’ demiş Afet Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’nun 8 kişinin hayatını kaybettiği 3 kişinin de kaybolduğu Hopa’daki sel faciasının nedenlerini 3 yıl önce hazırladığı raporla ilettiği ortaya çıktı
29.09.2021 Gündem