Merkez

Merkez

Son dakika Merkez haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Merkez ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Merkez haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Merkez

haberleri sayfasında son dakika yaşanan merkez gelişmeleri de dahil olmak üzere 52.368 merkez haberi bulunmuştur. Tüm merkez haberleri aşağıda listelenmiştir.
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı, bankalar mevduat faizlerini güncelledi! İşte en yüksek faiz oranı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı, bankalar mevduat faizlerini güncelledi! İşte en yüksek faiz oranı Merkez Bankası, faizi sabit bırakmasına rağmen, TL mevduat payının artırılması ve KKM'den TL mevduata geçişin desteklenmesi amacıyla TL zorunlu karşılıklara uygulanacak faizi yükseltti. Bu da dolaylı olarak bankaların faizleri artırması anlamına geliyor. Bu kapsamda bankalar mevduat faizlerinde güncellemeye gitti. İşte 1 milyon TL'nin banka banka aylık getirisi...
27.04.2024 Ekonomi
Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Bakan Işıkhan noktayı koydu
Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Bakan Işıkhan noktayı koydu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı canlı yayında asgari ücrete ara zamma ilişkin sorulan soruya "Temmuz'da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı. Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor" yanıtını verdi.
27.04.2024 Ekonomi
MEB yeni müfredat > İntegral kalktı mı, okullarda integral müfredattan kalktı mı? Matematik yeni müfredat 2024
MEB yeni müfredat > İntegral kalktı mı, okullarda integral müfredattan kalktı mı? Matematik yeni müfredat 2024 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni müfredatı yayınlandı. Müfredatın yayınlanmasının ardından İntegral kalktı mı? Sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Model" kamuoyunun görüşüne sunuldu. Peki, İntegral kalktı mı, yeni müfredatta integral kaldırıldı mı? 9, 10, 11, 12. sınıf MEB matematik müfredatı konuları…
27.04.2024 Yaşam
Mevduat hesabında 32 gün detayı! Kazanç artıyor, faiz kararı sonrası oran değişti
Mevduat hesabında 32 gün detayı! Kazanç artıyor, faiz kararı sonrası oran değişti Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı. Karar sonrasında ise Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada Türk lirası mevduat payının artırılması ve Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) TL mevduata geçişin desteklenmesi amacıyla TL zorunlu karşılıklara uygulanacak faiz oranının yükseltildiği belirtildi. Peki Merkez Bankası’nın faiz kararı ve atılan yeni adım sonrasında bankalarda mevduat faizleri daha da yükselir mi?
27.04.2024 Ekonomi
Kredi çekmek isteyenler dikkat! Konut, ihtiyaç ve taşıt kredisinde hesap değişti
Kredi çekmek isteyenler dikkat! Konut, ihtiyaç ve taşıt kredisinde hesap değişti Kredi çekecek herkesi yakından ilgilendiriyor. TL mevduat faizi ile ticari, ihtiyaç ve konut kredisi faizleri frene, taşıt kredisi faizleri ise gaza bastı. Merkez Bankası (TCMB) verileri, tüm kredi faizleri ile TL mevduat faizindeki rekor yükselişin hız kestiğini; ancak bu kez de taşıt kredisi faizlerinin son 22 yılın zirvesine ulaştığını ortaya koydu.
27.04.2024 Ekonomi
Yeni müfredat açıklandı > Yeni müfredatta neler var, integral var mı, MEB müfredat değişikliği ile ders saatleri kısaldı mı? MEB yeni müfredat taslağı
Yeni müfredat açıklandı > Yeni müfredatta neler var, integral var mı, MEB müfredat değişikliği ile ders saatleri kısaldı mı? MEB yeni müfredat taslağı Milli Eğitim Bakanlığınca tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı hazırlandı.
26.04.2024 Gündem
Yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne açıldı
Yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne açıldı Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı, "https://gorusoneri.meb.gov.tr" adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu. Yeni müfredat taslağı için internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirilebilecek.
26.04.2024 Gündem
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışında bir konuşma yaptı. Şimşek enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atılacağını söyledi. Öte yandan Şimşek "Tasarruf konusunda çalışmalarımızı nihai bir noktaya getirdik, yakında bazı hususları paylaşacağız ve gereken adımları atacağız" açıklamasında bulundu.
26.04.2024 Ekonomi
Elebaşılığını Hakkı Saral'ın yaptığı suç örgütü çökertildi!
Elebaşılığını Hakkı Saral'ın yaptığı suç örgütü çökertildi! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen Mahzen-32 Operasyonu'nda elebaşılığını Hakkı Saral’ın yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı.
26.04.2024 Gündem
Binance CEO’su Richard Teng'den  dikkat çeken açıklama: Bitcoin'de Türk yatırımcılar artıyor!
Binance CEO’su Richard Teng'den dikkat çeken açıklama: Bitcoin'de Türk yatırımcılar artıyor! Dünyanın en büyük borsalarından Binance’in CEO’su Richard Teng, “Kripto varlıkların günlük hayattaki yaygınlığı Türkiye’nin kripto için gelişen bir merkez olarak yerini güçlendiriyor. Türkiye’nin kriptoya en çok yatırım yapan ülkeler arasında yer almasının önemli bir nedeni, kripto ve blok zinciri teknolojisine yoğun ilgi gösteren genç nüfus. Türk yatırımcıların yaklaşık yüzde 40’ının kriptoya yatırım yapmalarının birincil nedeni de yüksek getiri olarak öne çıkıyor” dedi.
26.04.2024 Ekonomi
Faiz kararı açıklandı dolar ve altın için yeni tahmin geldi!
Faiz kararı açıklandı dolar ve altın için yeni tahmin geldi! Yatırımcıların ve ekonomi piyasalarının beklediği faiz kararı Merkez Bankası tarafından açıklandı. Merkez Bankası, politika faizini beklentilere paralel yüzde 50'de sabit bıraktı. Altın gram fiyatı ONS öncülüğünde geriledi. İç piyasada 2430 liradan işlem gören gram altın serbest piyasalarda 2500 TL altına düştü. Dolar ve altında beklentiler neler? Altın alım fırsatı veriyor mu? Ekonomist Muhammet Bayram ve İslam Memiş rakam vererek tahminlerini açıkladı.
25.04.2024 Ekonomi
Avcılar'da kaldırım çöktü
Avcılar'da kaldırım çöktü Avcılar'da bir binanın önündeki kaldırım ve basamakların olduğu bölüm çöktü.
25.04.2024 Gündem
Faiz kararı sonrası dolar ve altın için yeni tahmin belli oldu!
Faiz kararı sonrası dolar ve altın için yeni tahmin belli oldu! Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası değişti. Piyasaların merakla beklediği faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası, politika faizini beklentilere paralel yüzde 50'de sabit bıraktı. Peki dolar ve altında beklentiler neler? İşte son dakika haberin detayları...
25.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan mevduat faizleri için yeni karar! Faiz oranı yükseltildi
Merkez Bankası'ndan mevduat faizleri için yeni karar! Faiz oranı yükseltildi Merkez Bankası'ndan son dakika faiz kararı geldi. Faiz oranı yükseltildi. Bankada parası olanları yakından ilgilendiriyor. Merkez Bankası, kur korumalı mevduat hesapları için üst faizi politika faizinin yüzde 60'ı olarak belirlediğini duyurdu.
25.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplandı. Toplantıda alınan faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası, politika faizini piyasa beklentilerine paralel olarak yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı.
25.04.2024 Ekonomi
Adana'da sıcaklık 42 dereceye ulaştı! Yaz zor geçecek
Adana'da sıcaklık 42 dereceye ulaştı! Yaz zor geçecek Türkiye’nin en sıcak illerinden olan Adana’da hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye başladı. Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasıyla kentte nisan ayının son haftasında termometreler güneş altında 42 dereceyi gösterdi. Parklar ve sokaklar boş kalırken, dışarı çıkan bazı vatandaşlar da ağaç altında gölge yerlerde serinlemeye çalıştı.
25.04.2024 Adana
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak! Dolar, altın ve borsa yatırımcısına uyarı
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak! Dolar, altın ve borsa yatırımcısına uyarı Merkez Bankası faiz kararıyla ilgili dikkat çeken yorum geldi. Yurt içi piyasaların gözü kulağı bugün açıklanacak olan Merkez Bankası’nın faiz kararında olacak. Peki faizde bir değişiklik olacak mı? Karar altın, dolar ve borsayı nasıl etkiler? İşte tahminler...
25.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası konut fiyatları artış oranını açıkladı! Azalış gösterdi
Merkez Bankası konut fiyatları artış oranını açıkladı! Azalış gösterdi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Şubat ayı konut fiyatları artış oranını açıkladı.
24.04.2024 Ekonomi
Ev alacak herkesi ilgilendiriyor! Açıklama geldi! Yüzde 58 arttı
Ev alacak herkesi ilgilendiriyor! Açıklama geldi! Yüzde 58 arttı Ev sahibi olmayı planlayanlara kötü haber! Konut Fiyat Endeksi (KFE), 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,2 oranında artarak 1216,0 seviyesinde gerçekleşti.
24.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak 2024? TCMB Merkez Bankası faiz kararı Nisan 2024
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak 2024? TCMB Merkez Bankası faiz kararı Nisan 2024 Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nisan ayı faiz kararı için araştırmalar hızlandı. Dolar, altın, borsa ve mevduat faizi yatırımcıları gözlerini Merkez Bankasına çevirdi. TCMB faiz kararı öncesinde, ekonomistler nisan ayı faiz beklentilerini de açıkladı. Peki, nisan ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?
24.04.2024 Ekonomi
Adana'da Sanayi temalı Gençlik Koşusu
Adana'da Sanayi temalı Gençlik Koşusu Türkiye'deki organize sanayi bölgeleri içinde birçok ilki hayata geçiren Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB)’nin, bu yıl ulusal çapta 3’ncüsünü düzenleyeceği Türkiye’nin “Sanayi” temalı tek Gençlik Koşusu için başvurular devam ediyor.
24.04.2024 Adana
Tüketici güveni yükselişte
Tüketici güveni yükselişte Tüketici güven endeksi, mart ayında 79.4 iken nisan ayında 80.5 oldu.
23.04.2024 Ekonomi
İstanbul'da metro hattında eğitim seferi sırasında kaza! 25 Nisan’da normale dönecek
İstanbul'da metro hattında eğitim seferi sırasında kaza! 25 Nisan’da normale dönecek İstanbul'da M5 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda dün sabah meydana gelen ve yaklaşarıza nedeniyle seferler gecikmeli olarak yapılıyor. İBB'ye bağlı Metro İstanbul, "temas" sonucu zarar gören kuplajların tamir işlemlerinin devam ettiğini duyurdu.
23.04.2024 Gündem
Merkez Bankası faiz kararı (2024 Nisan PPK) ne zaman? 2024 Nisan ayının Merkez Bankası faiz kararı hangi gün açıklanacak?
Merkez Bankası faiz kararı (2024 Nisan PPK) ne zaman? 2024 Nisan ayının Merkez Bankası faiz kararı hangi gün açıklanacak? Merkez Bankası (TCMB) nisan ayı faiz kararı için geri sayım başladı. Yatırımcılar, TCMB'nin nisan ayı için vereceği politika faizi kararını bekliyor. Peki Merkez Bankası faiz kararı toplantısı ne zaman? 2024 Nisan ayının Merkez Bankası faiz kararı toplantısı hangi gün, kaç gün kaldı?
23.04.2024 Ekonomi
İcma Nedir? İcma Çeşitleri Ve Örnekleri Nelerdir?
İcma Nedir? İcma Çeşitleri Ve Örnekleri Nelerdir? Fıkıh en sık bilinen İslam ilimleri arasında yer alır. Fıkıh ilminin pek çok farklı terimi vardır. Fıkıh ilmine ait olarak bilinen terimlerden biri de icmadır. İcma, hadisler ile Kuran’da kapalı anlamı olan ve Muhammed (s.a.v.)’in ümmetinden olan bazı hükümleri açığa çıkarmak için emek veren bazı müctehidlerin Hz. Muhammed (s.a.v.)‘in vefat ettikten sonra, herhangi bir dönemde bir konu üzerinde edilmiş olan bir fikir birliği anlamına da gelir.
22.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Merkez ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki merkez haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.