Mehmet Ali Akben

Mehmet Ali Akben

Son dakika mehmet ali akben haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mehmet ali akben ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mehmet ali akben haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mehmet Ali Akben

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mehmet ali akben gelişmeleri de dahil olmak üzere 142 mehmet ali akben haberi bulunmuştur. Tüm mehmet ali akben haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milliyet Executive ile teknoloji liderleri
Milliyet Executive ile teknoloji liderleri İş dünyasına dair haberleri ve yenilikleri modern bir perspektifle okurlarıyla buluşturan Milliyet Executive’in 28. sayısı, 5 Nisan tarihinde çıktı.
5.04.2024 Ekonomi
Mehmet Ali Akben: İşlemlerin yaklaşık yüzde 94’ü dijital kanallarımız aracılığıyla yapılıyor
Mehmet Ali Akben: İşlemlerin yaklaşık yüzde 94’ü dijital kanallarımız aracılığıyla yapılıyor Dijital kanallardan kazandıkları müşteri sayısının 2023’te bir önceki yıla göre 5 kat artış gösterdiğini söyleyen Vakıf Katılım Genel Müdürü Mehmet Ali Akben, “Hedefimiz, başta finansman ürünleri olmak üzere dijital kanallar dışında kalan diğer tüm işlemlerimizin dijital mecralarda gerçekleştirilebilmesini sağlamak. Bugün geldiğimiz noktada işlemlerin yaklaşık yüzde 94’ü dijital kanallar aracılığıyla yapılıyor” dedi.
13.02.2024 Ekonomi
Finansal İstikrar Komitesi'nin yedinci toplantısı gerçekleştirildi
Finansal İstikrar Komitesi'nin yedinci toplantısı gerçekleştirildi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, küresel ve yerel ekonomik görünüm ile bankacılık sektörü ve sermaye piyasalarına ilişkin genel durumların detaylıca ele alındığı Finansal İstikrar Komitesi’nin yedinci toplantısının gerçekleştirildiğini bildirdi.
5.12.2022 Ekonomi
Kredilerle ilgili flaş açıklama! BDDK Başkanı Akben duyurdu
Kredilerle ilgili flaş açıklama! BDDK Başkanı Akben duyurdu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben enflasyon ve kredilerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
1.07.2022 Ekonomi
Döviz ve kredilerle ilgili flaş açıklama! BDDK Başkanı Akben duyurdu
Döviz ve kredilerle ilgili flaş açıklama! BDDK Başkanı Akben duyurdu Döviz ve kredilerle ilgili son dakika gelişmesi. BDDK, geçen hafta ticari krediler ile ilgili düzenlemeye gitti. Alınan karar, kamuoyuna yansıdığı andan itibaren yoğun şekilde tartışılıyor. Kredi ve döviz kararlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, "Hızlı kredi artışı ve kredilerin verimli alanlarına yönlendirilmemesi bazı risklere yol açıyor. Bu çerçevede istihdama katkı sunan sektörleri desteklemek için biz bunları selektif alanlara katkı sağlasınlar diye buralara yönlendirdik. Kredileri ekonomiye katkı sağlayacak alanlara yönlendirdik. İhtiyacı olmayan şirketlerin de döviz aldığını gördük. Bu düzenlemenin sermaye kontrölü ile alakası yok. Bu finansal istikrarın sağlanması konusunda önem arz ediyor. Bankacılık Kanunu bize bu yetkiyi veriyor." ifadelerini kullandı.
1.07.2022 Ekonomi
BDDK'dan flaş finansman açıklaması! Bankalarda...
BDDK'dan flaş finansman açıklaması! Bankalarda... BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, "Bankalarımız bundan sonraki süreçte de ekonomi yönetiminin belirlediği, döviz kurlarında istikrar ve enflasyonun düşürülmesi politikalarına uygun, doğru alanlara yönelik kredi faaliyetlerini artırarak ekonomik büyümeye ve istihdama en etkin şekilde katkı sunmaya devam edeceklerdir" dedi.
30.05.2022 Ekonomi
Kripto para borsalarda yeni iflas dalgası! 15 bin kişiye büyük şok...
Kripto para borsalarda yeni iflas dalgası! 15 bin kişiye büyük şok... Kripto para borsasında Bitexnova şoku. Türkiye’de 15 bin üyesi bulunan ve milyonlarca liralık kripto para ticaretinin döndüğü Bitexnova isimli borsada bir haftadır ticaret durdu. Mağdurlar paralarını çekemediklerini belirtirken, site, geçen hafta ismini değiştirdi. Uzmanlar, merkezi Türkiye’de olmayan ve sermayesine güvenilmeyen hiçbir borsadan işlem yapılmaması konusunda uyarıyor.
27.05.2022 Ekonomi
Kripto paralarla ilgili son dakika açıklaması! BDDK Başkanı Akben duyurdu...
Kripto paralarla ilgili son dakika açıklaması! BDDK Başkanı Akben duyurdu... Kripto paralarla ilgili flaş gelişme! Yasal düzenleme yapılacak. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, kripto para konusunda, dünyada çoğu ülkede yasal düzenleme olmadığını belirtti. Akben, kafalardaki karışıklığın giderilmesi için Türkiye'de yasal düzenlemeler yapılmaya çalışıldığını açıkladı.
26.05.2022 Ekonomi
Finansal İstikrar Komitesi'nin 3. toplantısı Bakan Nebati başkanlığında toplandı
Finansal İstikrar Komitesi'nin 3. toplantısı Bakan Nebati başkanlığında toplandı  Finansal İstikrar Komitesi’nin 3. Toplantısı bugün İstanbul’da Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında İstanbul'da toplandı.
11.03.2022 Ekonomi
Araba fiyatları ile ilgili flaş gelişme! Araç kredisine faiz indirimi geliyor! Yüzde 70...
Araba fiyatları ile ilgili flaş gelişme! Araç kredisine faiz indirimi geliyor! Yüzde 70... Araba fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Açıklamalar art arda geldi. Sıfır araba ve ikinci el araba fiyatlarında indirim beklentisi oluştu. Kredi ve faiz açıklaması araba piyasasını hareketlendirdi. Araba sahibi olmak isteyenler merakla taşıt kredisi faiz oranlarında güncelleme beklerken, “Araba fiyatlarında indirim bekleniyor mu?” sorusu gündeme geldi. Çip krizinin yanı sıra kurdaki yükselişe paralel olarak satışların hız kestiği otomotiv pazarında, sektörün uzun süredir gündeminde olan ÖTV düzenlemesi yapıldı. Karar ile sektörde büyük sorunlar yaratan yüzde 50 – yüzde 80 arasına, yüzde yüzde 70 ara baremler eklendi. Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, milyonların beklediği taşıt kredilerindeki güncellemelerle ilgili geçtiğimiz günlerde önemli bir açıklama yaparak, “Otomotiv kredilerinde 120 bin, 300 bin, 750 bin gibi dilimler var. O dilimlerde bir güncelleme yapacağız. İlk dilim 120 bin. Bunun yüzde 70’ine kredi alabiliyorlar. Bu dilimi artıracağız” dedi.
8.02.2022 Otomobil
Araba alacaklara büyük fırsat! Yeni düzenleme geliyor, araç kredileri artık...
Araba alacaklara büyük fırsat! Yeni düzenleme geliyor, araç kredileri artık... Araba sahibi olmak isteyenlere müjde. Araç kredileriyle ilgili son dakika açıklaması geldi. Resmen değişiyor. Yeni düzenleme geliyor. Tarih belli oldu. BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben katıldığı canlı yayında taşıt kredileriyle ilgili yeni düzenleme olacağını bildirdi. Yerli otomobilin çıkışıyla otomobil kredileri konusunda artırım olacağını açıklayan Akben, taksit sayısının artırılması ile ilgili de görüşmelerin yapılacağını duyurdu. İşte son dakika haberini detayları...
4.02.2022 Ekonomi
Banka faiz oranlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Tek tek açıklandı! İhtiyaç kredisi, ticari kredi...
Banka faiz oranlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Tek tek açıklandı! İhtiyaç kredisi, ticari kredi... Banka faiz oranlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Kredilerle ilgili flaş gelişme. 28 Ocak 2022 tarihli Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre toplam Türk lirası kredi büyüklüğü 4 trilyon 972 milyar TL, toplam mevduat 5 trilyon 429 milyar TL oldu. Mevduat ile kredi arasında 457 milyar liralık fark hesaplandı. Merkez Bankası düşük faiz ile kredi kullandırılması için politika faizini yüzde 14 seviyelerine düşürdü. Ancak bu indirim piyasaya yansımadı. Bankalar kredilerde oranları yüksek tutuyor. İhtiyaç kredisi ortalama yüzde 25 faiz oranıyla tüketicilere sunulurken ticari krediler yüzde 33 oranla veriliyor.
4.02.2022 Ekonomi
Araba sahibi olmak isteyenlere müjde! Yeni düzenleme geliyor, tarih belli oldu, araç kredileri artık...
Araba sahibi olmak isteyenlere müjde! Yeni düzenleme geliyor, tarih belli oldu, araç kredileri artık... Araba sahibi olmak isteyenlere müjde. Araç kredileriyle ilgili son dakika açıklaması geldi. Resmen değişiyor. Yeni düzenleme geliyor. Tarih belli oldu. BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben katıldığı canlı yayında taşıt kredileriyle ilgili yeni düzenleme olacağını bildirdi. Yerli otomobilin çıkışıyla otomobil kredileri konusunda artırım olacağını açıklayan Akben, taksit sayısının artırılması ile ilgili de görüşmelerin yapılacağını duyurdu. İşte son dakika haberini detayları...
3.02.2022 Ekonomi
Bakan Nebati'den Türkiye Bankalar Birliği ile kritik toplantı!
Bakan Nebati'den Türkiye Bankalar Birliği ile kritik toplantı! Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Türkiye Bankalar Birliği ile toplantı yaptı. Toplantıda küresel ve yurtiçi ekonomi ile bankacılık sektöründeki gelişmeler görüşüldü. Toplantının ardından yazılı açıklamada bulunan TBB, "Toplantının amacı sağlıklı, istikrarlı büyüme performansı" ifadesine yer verdi.
18.12.2021 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati iş dünyası ile bir araya geldi: Adımları hızlıca atmayı sürdüreceğiz
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati iş dünyası ile bir araya geldi: Adımları hızlıca atmayı sürdüreceğiz Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün İstanbul'da iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldiği toplantı sona erdi. Bakan Nebati toplantı sonrası Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İş dünyası, reel sektör ve STK temsilcilerimiz ile bugün verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde de, istişareye dayalı bir anlayış ile hareket edecek, ülkemizi başarıya götürecek adımları hızlıca atmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
11.12.2021 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan kritik toplantı sonrası son dakika açıklaması
Merkez Bankası'ndan kritik toplantı sonrası son dakika açıklaması Türkiye Cumhuriyet Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "Bankacılık sektörü şu anda Türkiye'nin en güçlü sektörlerinden bir tanesi. Dünyada da özkaynak karlarıyla, sermaye yapısıyla, müşteri değerleriyle dünyanın en iyi sektörlerinden bir tanesi. Yaşanacak, yaşanan volatilitelerin üzerinden gelecek bir sektörümüz var, herhangi bir sıkıntı yok. Bunu böyle değerlendirmek lazım" dedi.
25.11.2021 Ekonomi
TCMB Başkanı Kavcıoğlu banka genel müdürleriyle bir araya geldi
TCMB Başkanı Kavcıoğlu banka genel müdürleriyle bir araya geldi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu banka genel müdürleri ve yöneticileriyle bir araya geldi.
25.11.2021 Ekonomi
Dolarda son durum ne, kaç TL? 25 Kasım dolar fiyatı!
Dolarda son durum ne, kaç TL? 25 Kasım dolar fiyatı! 25 Kasım 2021 tarihinde ABD Doları 12,0321 Türk lirası. Dün kapanışı 11,9463 lira ile yapan dolar, bugün güne düşüşle başlarken, öğle saatlerinde yeniden yükselişe geçti. Peki, dolar ne kadar? Dolarda son durum be?
25.11.2021 Ekonomi
Merkez Bankası'nda flaş gelişme! Bugün itibarıyla...
Merkez Bankası'nda flaş gelişme! Bugün itibarıyla... Merkez Bankası'nda piyasalarla ilgili kararların alınacağı önemli bir toplantı gerçekleşecek. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Bankalar Birliği üyeleriyle bir araya gelecek.
25.11.2021 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan son dakika kararı! BDDK ve bankalarla önemli görüşme
Merkez Bankası'ndan son dakika kararı! BDDK ve bankalarla önemli görüşme Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben ve Banka Genel Müdürleri ile yarın öğleden sonra toplantı yapacağı bildirildi.
24.11.2021 Ekonomi
Kredi ile ilgili yeni açıklama! BDDK duyurdu, ve belli oldu
Kredi ile ilgili yeni açıklama! BDDK duyurdu, ve belli oldu Kredi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklandı. BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, "Bankacılık sektörümüz hem sermaye yeterliliği hem kur hem de aktif kalitesi bakımından gayet sağlam bir durumdadır. Bankalarımız salgının başlangıcından itibaren 940 milyar lira civarında yeni kredi kullandırımı gerçekleştirmiştir." ifadelerini kullandı.
26.10.2021 Ekonomi
Bankalarda yeni dönem! BDDK resmen duyurdu ve...
Bankalarda yeni dönem! BDDK resmen duyurdu ve... BDDK resmen duyurdu! Bankacılık sektörü ile ilgili son dakika açıklaması. Yeni düzenlemeler geliyor. Hazırlıklar başladı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben yaptığı açıklamada, "Bankacılık sektöründe finansal inovasyonu teşvik etmek, finansal kapsayıcılığı artırmak ve bankacılık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak amacıyla yeni bir düzenleme hazırlığı içerisindeyiz." dedi.
29.09.2021 Ekonomi
Kredi ile ilgili son dakika açıklaması! BDDK duyurdu
Kredi ile ilgili son dakika açıklaması! BDDK duyurdu Kredi sistemi ile ilgili flaş açıklama Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben duyurdu. Düzenleme ve denetimi altındaki kuruluşlar için güvenli ve sağlam faaliyet koşullarını sağlayarak kredi sisteminin etkin şekilde çalışmasını tesis edeceklerini ifade eden Akben, tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerinin korunmasını güvence altına alacak, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu ve ilgili diğer düzenlemelerde belirtilen görev ve yetkilerini ekonomide konjonktürel etkileri dengeleyici ve finansal istikrarı destekleyici biçimde kullanacaklarını vurguladı.
2.09.2021 Ekonomi
Faizsiz ev ve araba için flaş hamle! Kapanıyor, artık...
Faizsiz ev ve araba için flaş hamle! Kapanıyor, artık... Bakanlık harekete geçti. Tüketicilerin parası artık amaç dışı kullanılamayacak. Faizsiz ev sisteminde yeni bir dönem başlıyor. Ev almak isteyen birçok vatandaş yeterli nakit birikimi olmadığı için faizsiz ev satışı yapılan firmalara yöneliyor. Bankaların konut kredilerinin yüksek olması da vatandaşların tercihlerini değiştirdi. Yoğun talep nedeni ile faizsiz ev satışı yapan firma sayısı da arttı. Fakat bir yasal düzenleme olmadığı için vatandaşların mağduriyeti söz konusu olabiliyor. Bu noktada Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Faizsiz konut ve araba edindiren şirketlere asgari 100 milyon lira sermaye şartı getiriliyor. Yeterli sermayesi olmayan firmalar satış yapamayacak. Böylece merdiven altı şirketler kapanacak. Faizsiz konut ve taşıt edindiren şirketlerin BDDK gözetiminde olacağını belirten Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül yaptığı açıklamada, “Toplanan paralar amaç doğrultusunda harcanacak” diye konuştu.
19.02.2021 Ekonomi
‘TL cazip olacak kur dengelenecek’
‘TL cazip olacak kur dengelenecek’ Banka yöneticileri, Türkiye Bankalar Birliği’nin düzenlediği toplantıda normalleşme için iş birliği mesajı verdi. Buna göre atılacak adımlarla TL daha cazip hale gelecek, yatırımcı enflasyona karşı korunacak, kur dengelenecek.
8.08.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Mehmet Ali Akben ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mehmet ali akben haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.