Mart Ayı

Mart Ayı

Son dakika mart ayı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mart ayı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mart ayı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mart Ayı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mart ayı gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.599 mart ayı haberi bulunmuştur. Tüm mart ayı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı Mart ayında yüzde 17,1 arttı
Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı Mart ayında yüzde 17,1 arttı TÜİK verilerine göre Mart ayında 226 bin 617 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.
25.04.2024 Ekonomi
Kartlı ödemelerde yüzde 126'lık büyük artış
Kartlı ödemelerde yüzde 126'lık büyük artış Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile mart ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 126 artarak 1 trilyon 181,4 milyar TL oldu.
19.04.2024 Ekonomi
Kartlı ödemelerde yüzde 126'lık büyük artış! Kart adedi de arttı
Kartlı ödemelerde yüzde 126'lık büyük artış! Kart adedi de arttı Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile mart ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 126 artarak 1 trilyon 181,4 milyar TL oldu.
19.04.2024 Ekonomi
Ev kredisiyle ilgili çarpıcı detay! 2 milyon liranın aylık taksiti hesaplandı
Ev kredisiyle ilgili çarpıcı detay! 2 milyon liranın aylık taksiti hesaplandı Bankalarda kredi faizlerindeki yükselişler kredi ile konut alımını bir hayli zorlaştırıyor. Konut satışlarında mart ayı itibarıyla düşüş dikkat çekti. Yüksek tutarlarda kredi çekip ev almak isteyenler 2 ev parası da faize ödüyor. Peki kredi faizleri daha da artar mı? Şu anda 2 milyon TL kredi çeken bir kişinin aylık taksiti ne kadar? İşte detaylar...
19.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz Yerel seçimlerin ardından yapılan ilk Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "KIZILELMA ve ANKA 3 ile artık farklı lige yükseliyoruz. Türkiye'nin gurur kaynağı olan savunma şirketlerinin ahlaksızca hedef alınmasının gerisinde işte bu eşsiz başarı hikayesi vardır. 5.kol elemanları yerli ve milli firmalarımıza saldırarak iplerini ellerinde tutanlara karşı diyet borçlarını ödemeye çalışıyor." dedi.
16.04.2024 Gündem
Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşandı, uzmanı meteorolojik afetlere karşı uyardı
Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşandı, uzmanı meteorolojik afetlere karşı uyardı Türkiye’nin en sıcak illerinden Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşanırken Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, meteorolojik afetlerin kapıda olduğuna değinip, “Meteorolojik afetlerde hayatlarını kaybeden insanların sayısı, depremde hayatını kaybedenlerin sayısına göre 100 kat daha fazla. Hepimizin bu iklim krizi durumuna alışması lazım” diyerek uyarıda bulundu.
16.04.2024 Adana
Altın fiyatlarında düşüş başladı! Gram ve çeyrek altın alacaklar dikkat, daha da düşecek
Altın fiyatlarında düşüş başladı! Gram ve çeyrek altın alacaklar dikkat, daha da düşecek ABD enflasyon verisinin yüksek gelmesiyle birlikte faiz indirme ihtimalinin azalmaya başlaması altın üzerinde olumsuz etki yarattı. Altın fiyatları ABD Mart ayı enflasyonuyla birlikte gerilemeye başladı.
11.04.2024 Ekonomi
ABD Mart ayı enflasyon verisi açıklandı! Altın fiyatları tepki verdi
ABD Mart ayı enflasyon verisi açıklandı! Altın fiyatları tepki verdi Yıllık enflasyonun Mart ayında yükselmesi ve temel fiyat baskılarının inatçı bir şekilde güçlü kalmaya devam etmesi, Fed'in bu yıl faiz oranlarını ne kadar düşürebileceğine dair soru işaretlerini arttırdı.
10.04.2024 Ekonomi
Emekli maaş zammında tahminler değişti! Refah payı detayı ortaya çıktı
Emekli maaş zammında tahminler değişti! Refah payı detayı ortaya çıktı SSK, Bağ-Kur emekli maaşı zammı, Temmuz 2024'e kadar geçerli olmak üzere yüzde 11,68'lik ek zam ile yüzde 49,25'e yükseltildi. Bu dönemde en düşük emekli maaşı da 10 bin TL oldu. Emekli maaşları 6 aylık enflasyon rakamları sonrası Temmuz ayında yeniden artacak. Milyonarca emekli Temmuz zammına kilitlenmiş durumda. Mart ayı enflasyon rakamının netleşmesiyle birlikte emeklilere zam için son 3 veri kaldı. Peki emeklilere 6 aylık enflasyon verisinin açıklanmasının ardından refah payı verilecek mi? Emekli zammı ile ilgili merak edilen detaylar ortaya çıktı.
7.04.2024 Çalışma Hayatı
Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması!
Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması! Merkez Bankası fiyat gelişmeleri raporunda yıllık enflasyonun gıda alt grubunda gerilerken temel mal ve hizmetlerde daha belirgin olmak üzere diğer gruplarda yükseldiği ifade edildi. Aylık bazda hizmet, gıda ve temel mallar fiyat artışları ile öne çıkan gruplar olduğu bildirildi.
4.04.2024 Ekonomi
Tüm zamanların ihracat rekoru kırıldı! Bakan Bolat açıkladı
Tüm zamanların ihracat rekoru kırıldı! Bakan Bolat açıkladı Bakan Bolat yaptığı açıklamada Türkiye'nin Mart ayındaki ihracatının 22 milyar 578 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirtti.
4.04.2024 Ekonomi
En düşük emekli maaşına yeni ayar! Zam oranı belli oldu, işte yeni maaşlar
En düşük emekli maaşına yeni ayar! Zam oranı belli oldu, işte yeni maaşlar Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. Mart ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yılın ilk 3 ayına ilişkin enflasyon farkı belli oldu. Memur ve emeklilerin 6 aylık zam farkının belli olmasına 3 enflasyon verisi kaldı. Peki son açıklanan enflasyon rakamına göre memur ve emekli maaşları için tahminler neler? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar...
4.04.2024 Çalışma Hayatı
Memurların ve emeklilerin zam oranı netleşiyor! Geriye sadece üç veri kaldı, oran oran hesaplandı
Memurların ve emeklilerin zam oranı netleşiyor! Geriye sadece üç veri kaldı, oran oran hesaplandı Emekli ve memur zam oranıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Yeni emekli ve memur zammı belli oluyor. Milyonlarca emekli ve memurun gözü kulağı enflasyon rakamlarına çevrilmişti. Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı. Emeklilerin zammı için geriye 3 veri kaldı. Peki açıklanan enflasyon rakamı ile birlikte emekliler ne kadarlık zammı garantilemiş oldu? İşte detaylar...
3.04.2024 Çalışma Hayatı
Nisan ayı işyeri kira artış oranı 2024 (Hesaplama) 🏘️ Dükkan kira artış oranı ne kadar oldu, TEFE TÜFE'ye göre kira artış oranı 2024 yüzde kaç?
Nisan ayı işyeri kira artış oranı 2024 (Hesaplama) 🏘️ Dükkan kira artış oranı ne kadar oldu, TEFE TÜFE'ye göre kira artış oranı 2024 yüzde kaç? Nisan 2024 kira artış oranı yüz de kaç, dükkan kira zammı ne kadar oldu? Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayı enflasyon rakamlarını duyurdu. Açıklanan verilere göre, enflasyon rakamları Mart ayında aylık bazda yüzde 3.16 yıllık bazda yüzde 68,50 yüzde arttı. Şubatta, aylık enflasyon yüzde 4.53, yıllık enflasyon ise yüzde 67.07 olarak açıklanmıştı. Her ne kadar konutta yüzde 25'lik zam sınırı uygulaması devam etse de ticari kirada böyle bir sınır bulunmuyor.
3.04.2024 Ekonomi
Enflasyon rakamları belli oldu
Enflasyon rakamları belli oldu TÜİK Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Tükettici fiyatları aylık 3.16 artış gösterirken yıllık 68,50 olarak açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Aylık enflasyon, öngörümüz doğrultusunda mart ayında geriledi. Birincil önceliğimiz olan fiyat istikrarı hedefimize ulaşana kadar ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.
3.04.2024 Ekonomi
TÜİK 2024 Mart ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?
TÜİK 2024 Mart ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? 2024 yılının üçüncü enflasyon verisi için TÜİK'ten gelecek açıklamalara kilitlendi. Ekonomide birçok kalemi doğrudan etkileyen rakamlar, ayrıca memur ve emekli maaşı Temmuz zammı için üçüncü veri olacak. Peki, Mart enflasyon oranı açıklandı mı, ne zaman an saat kaçta açıklanacak? TÜİK ile TÜFE ÜFE 2024 Mart ayı enflasyon oranı yüzde kaç olur?
3.04.2024 Ekonomi
Kripto para borsasında ilk çeyrek verileri
Kripto para borsasında ilk çeyrek verileri Kripto para borsası BingX, 2024'ün ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Açıklanan sonuçlara göre, spot ve sürekli vadeli işlem hacmi bir önceki çeyreğe göre yedi kattan fazla arttı. Açık pozisyon 6 milyar dolar ile son bir yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Platformun sürekli vadeli işlem hacmi ise mart ayı itibariyle 14 milyar dolara yükseldi.
2.04.2024 Ekonomi
'O delikanlı kahraman Türk polisi gelsin beni sorguya alsın' dedi, soluğu karakolda aldı
'O delikanlı kahraman Türk polisi gelsin beni sorguya alsın' dedi, soluğu karakolda aldı Muğla'nın Milas ilçesinde görevli polis memuruna mukavemet gösteren ve sosyal medyadan yaptığı yorumda, "Artistliği o zaman da yaptık şimdi de yapıyoruz, o delikanlı kahraman Türk polisi gelsin beni sorguya alsın" diyen şahıslar polis tarafından gözaltına alındı.
2.04.2024 Gündem
Araç satışlarında rekor! İkinci el fiyatlarını etkileyecek, uygulama değişti, işte en en çok satılan modeller
Araç satışlarında rekor! İkinci el fiyatlarını etkileyecek, uygulama değişti, işte en en çok satılan modeller Araç almak isteyenleri yakından ilgilendiriyor. Yerel seçimden önce bayilerde adeta otomobil kapma yarışı vardı. Neredeyse dört yıldır liste fiyatının altında araç satmayan markalar bazı araç modellerinde yüzde 10’u bulan indirimler yaparken, vatandaşlar belki de 2024 yılının son kredi kampanyalarını kullanmak için zamanla yarıştı. Geçen yıl dayatılan aksesuarlar bu kez hediye olarak verildi. Mart ayında tarihi rekor getirmesi beklenen talebin arkasında 31 Mart seçimlerden sonra enflasyonla mücadele için uygulanması beklenen sıkı para politikası bulunuyordu. Öte yandan Mart ayına ilişkin otomobil satış rakamları belli oldu. Toplamda 110 bin satışla tüm zamanların mart ayı rekoruna imza atıldı. İşte en çok tercih edilen modeller...
2.04.2024 Ekonomi
Bayramiç Barajı'nın su seviyesi dikkat çekti
Bayramiç Barajı'nın su seviyesi dikkat çekti Çanakkale'nin Bayramiç Barajı'nın doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını söyleyen Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Mesut Şen, Kaz Dağları'ndan beslenen 96,5 milyon metreküp su kapasitesine sahip Bayramiç Barajı hakkında konuştu.
1.04.2024 Gündem
Ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Süre uzatıldı
Ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Süre uzatıldı Kira vergisi ile ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Mart ayı vergi beyannamesi ayı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren kira gelirleri ve vergilendirilmesi bu yıl da beyan dönemi olan mart ayında gündemde. Öte yandan Kira gelir vergisinin zamanında ödenmemesi veya beyanname verilmemesi durumlarında cezai işlemler uygulanır. Bu ceza miktarı, kira bedelinin yüzde 5'ine kadar değişebilir ve istisna tutarından yararlanılamaz. Ayrıca, gecikme zammı aylık olarak eklenir ve usulsüzlük cezası da getirilebilir.
29.03.2024 Ekonomi
Emekliye zamlı promosyon ödemesi bugün başlıyor! Tek seferde 15 bin TL maaş hesaplarına yatırılıyor
Emekliye zamlı promosyon ödemesi bugün başlıyor! Tek seferde 15 bin TL maaş hesaplarına yatırılıyor Milyonlarca emekliye müjde gibi haber geldi. Promosyon ödemelerinde kamu bankaları da yarışa katıldı. Ödeme miktarı katlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta kamu bankalarında emekli promosyonlarının artırılacağını açıkladı. Emekli maaşı alanlara 8 ile 12 bin lira arasında maaşına göre promosyon ödemesi bugünden itibaren yapılmaya başlanacak. Emekli olmaya hak kazananlar ya da bankalarla yaptıkları anlaşma sona eren emekliler, maaşlarının yatması karşılığında bankalardan promosyon alabiliyorlar. Kamu bankaları promosyon miktarlarını güncelledi. Bazı özel bankaların da Mart ayı itibarıyla promosyon miktarlarını artırdığı görüldü. Özel bankalarda promosyon miktarı 15 bin TL'ye kadar çıkıyor.
28.03.2024 Çalışma Hayatı
Seminerler ek ders mi, öğretmenlerin nisan ayı ek ders ücreti kesilecek mi? Ek ders ücreti hangi durumlarda kesilir?
Seminerler ek ders mi, öğretmenlerin nisan ayı ek ders ücreti kesilecek mi? Ek ders ücreti hangi durumlarda kesilir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram tatilinin 9 gün olacağını açıkladı. Bu dönem ayrıca öğretmenlerin seminer dönemine denk geliyor. Öğretmenler idari izinli sayıldığı için Nisan ayı seminerleri online olarak gerçekleştirilecek. Peki, öğretmenlerin nisan ayı ek ders ücreti kesilecek mi? Ek ders ücreti hangi durumlarda kesilir?
26.03.2024 Gündem
2024 AY TUTULMASI TÜRKİYE'DEN GÖRÜLECEK Mİ? Ay tutulması ne zaman 2024, saat kaçta gerçekleşecek? MART yarı gölgeli ay tutulması nasıl olur?
2024 AY TUTULMASI TÜRKİYE'DEN GÖRÜLECEK Mİ? Ay tutulması ne zaman 2024, saat kaçta gerçekleşecek? MART yarı gölgeli ay tutulması nasıl olur? Ay tutulmasının Türkiye’den izlenip izlenmeyeceğine yönelik araştırmalar hızlandı. 2024'ün ilk Ay tutulması ise Mart ayı içinde olacak. Türkiye'den Güneş ve Ay tutulmalarından sadece biri görülebilecek. 2024'te gökyüzünde 2 Ay tutulması, 4 süper Ay, 12 dolunay ve 10'dan fazla gök taşı yağmuru görülecek, yıl boyunca bazı gezegenler teleskop olmaksızın izlenebilecek. Peki, Ay tutulması ne zaman 2024, saat kaçta gerçekleşecek? MART yarı gölgeli ay tutulması nasıl olur?
25.03.2024 Gündem
Kar yağışı geri dönüyor! Lapa lapa yağacak, saatler sonra başlıyor, İstanbul için alarm verildi
Kar yağışı geri dönüyor! Lapa lapa yağacak, saatler sonra başlıyor, İstanbul için alarm verildi Lapa lapa kar yağışı başlıyor. Hava sıcaklıkları düşecek. Kış bu sene beklenenden daha sıcak geçti. Özellikle İstanbul'da yoğun kar yağışı görülmezken pek çok kişi bahar havasına girdi. Ancak kış henüz bitmedi. Mart ayı en soğuk aylardan biri olacak. Meteoroloji son dakika koduyla paylaştı. Yağışın en yoğun olacağı iller ve saatler açıklandı. İşte il il son dakika hava tahmin raporu...
23.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Mart Ayı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mart ayı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.