Malul

Malul

Son dakika malul haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan malul ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını malul haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Malul

haberleri sayfasında son dakika yaşanan malul gelişmeleri de dahil olmak üzere 617 malul haberi bulunmuştur. Tüm malul haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emeklilik hayalleri 'suya düştü'! Sahte rapor çetesi çökertildi, pes' dedirten detaylar ortaya çıktı
Emeklilik hayalleri 'suya düştü'! Sahte rapor çetesi çökertildi, pes' dedirten detaylar ortaya çıktı Kocaeli'de iddiaya göre, malulen emekli olmak, ÖTV muafiyetli araç almak veya engelli raporu almak isteyen onlarca şüpheli sahte rapora başvurdu. Polisin operasyonuyla çökertilen çeteden, aralarında doktorlarında bulunduğu 22 örgüt üyesi, 4 örgüt lideri olmak üzere toplam 182 şüphelinin yargılanması devam ediyor.
15.04.2024 Gündem
591 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuya atandı
591 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuya atandı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, kamu kurum ve kuruluşlarına 591 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması gerçekleştirildi.
22.03.2024 Çalışma Hayatı
Arabası olana 31 Ocak uyarısı yapıldı! MTV yoksa muayene de yok, trafiğe çıkamıyor
Arabası olana 31 Ocak uyarısı yapıldı! MTV yoksa muayene de yok, trafiğe çıkamıyor MTV'de gecikme faizi olmaması için ilk taksitlerin 31 Ocak tarihine kadar yatırılması gerekiyor. MTV'yi yatırmayan, araç muayenesi, satış, yurt dışına çıkarma nedeniyle tescil işlemi yapamıyor. Muayenesi olmayan aracın trafiğe çıkması yasaklanıyor. Taşıt satış, devir işlemi yapılabilmesi için verginin ödenmiş olması gerekiyor. MTV'nin yatırılmamış olması kasko yapılmasını engellemiyor. Sakatlık derecesi yüzde 90 ve üzeri olan malul, engellilere özel taşıtlar MTV'den muaf tutuluyor. Fazla ödenen MTV'ler talep edilebiliyor.
24.01.2024 Ekonomi
Emekli Sandığı'ndan maaş alanların zam farkı için tarih belli oldu
Emekli Sandığı'ndan maaş alanların zam farkı için tarih belli oldu Milyonlarca emekli bekliyordu. Ödeme tarihi açıklandı. Zam farkları maaş hesaplarına yatırılacak. Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların zam farkları ile harp ve vazife malullerine ek ödemeler, 26 Ocak’tan itibaren yapılacak.
24.01.2024 Ekonomi
Yemek parası, aile yardımı, çocuk parası kaç para oldu? İşte tüm detaylar...
Yemek parası, aile yardımı, çocuk parası kaç para oldu? İşte tüm detaylar... Çalışanların emeklilik hakkı kazanması ve sağlık hizmeti almasında devlete ödenen sigorta primi büyük önem taşıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim tutarı çalışanın aldığı brüt maaş üzerinden hesaplanarak belirleniyor. Yıllarca yatırılan bu primlerle sağlık harcamalarının bir kısmı, engelli veya malul olma durumunda bağlanacak maaş, raporda alınan iş göremezlik ödeneği, işsizlik maaşı karşılanıyor. Prim günü ve yaş dolduğunda alınacak emekli aylığının karşılığı olarak bu primler kesilmiyor. Öte yandan Yemek parası, aile yardımı, çocuk parası miktarı belli oldu. İşte tüm detaylar...
2.01.2024 Çalışma Hayatı
Emeklilikte yeni dönem! Malul aylığı alana işe dönüş yolu açılacak
Emeklilikte yeni dönem! Malul aylığı alana işe dönüş yolu açılacak Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) 28 Eylül 2021 tarihli yeni yönetmeliği, maluliyet emekliliği ve çalışma gücü kaybı tespiti süreçlerinde önemli değişiklikler getiriyor. Yönetmelik, maluliyet derecelerini yeniden tanımlayarak, emeklilik ve çalışma koşullarını etkileyen kritik düzenlemeler içeriyor. SGK Uzmanı Dilek Ete konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
26.12.2023 Emekli
Emekliye işe dönüş yolu açılıyor! Yeni uygulama hayata geçiyor
Emekliye işe dönüş yolu açılıyor! Yeni uygulama hayata geçiyor İşe geri dönmek isteyen emekliler için flaş adım atılıyor. Yeni yılda emeklilik bağlama sistemi yeniden düzenlenecek. Emekli refahının artırılması için tamamlayıcı emeklilik sistemi desteklenecek, malul aylığı alanlara işe dönüş yolu açılacak. Bu kapsamda sürekli iş göremezlik geliri, maluliyet aylığı alanların yeniden işgücü piyasasına dönmesi için mesleki rehabilitasyon uygulaması hayata geçirilecek. Sağlık sorunları nedeniyle "malulen ve engelli hakkıyla" emekli olunabiliyor. Tedavisi zor hastalıklar, meslek hastalığı, iş kazası nedeniyle çalışma gücünün yüzde 60'ını kaybedenler malulen emekli aylığı almaya hak kazanıyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu resen malulen emekliliğe sevk etmiyor, başvuru zorunluluğu bulunuyor. Şeker hastalığı, görme kaybı, organ nakli, kanser, bazı psikiyatrik rahatsızlıklar, kalp yetmezliği, demans, astım nedeniyle malul aylığı bağlanıyor.
25.12.2023 Emekli
Bahçeli: CHP ya HEDEP'i içlerine almalı ya da HEDEP'e katılmalıdır
Bahçeli: CHP ya HEDEP'i içlerine almalı ya da HEDEP'e katılmalıdır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''CHP Genel Başkanı'na tavsiyem, uydur gaydır bir kurultay yapıp ya HEDEP'i içlerine almaları ya da derhal HEDEP'e katılmalarıdır. Bölücülük parkurunda CHP ile HEDEP'in yarışmasında öne çıkan olmaz. Çünkü HEDEP demek CHP demektir. Artık CHP'yle PKK arasındaki teğet noktaları sayılamayacak kadar fazlalaşmıştır'' dedi.
28.11.2023 Gündem
Emekli zammı müjdesi! Emekli zammı farkları hesaba yatıyor, en düşük 1975 lira...
Emekli zammı müjdesi! Emekli zammı farkları hesaba yatıyor, en düşük 1975 lira... Emekli maaşı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Emekli maaşlarında temmuz dönemi zam farkları hesaba bugün yatacak. Sosyal Güvenlik Kurumu Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların temmuz dönemi zam farkları ödenecek. Temmuz itibarıyla oluşan aylık farkları banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına yatırılacak. Peki emekliye zam konusunda son durum ne? Hükümet kanadında emekli zammı ile ilgili ne gibi açıklamalar yapıldı? İşte emekli maaşlarıyla ilgili merak edilen tüm detaylar...
28.07.2023 Emekli
Milyonlarca emeklinin maaş farklarının ödeme tarihi belli oldu!
Milyonlarca emeklinin maaş farklarının ödeme tarihi belli oldu! Emeklilerin beklediği maaş farklarının ödeme tarihi belli oldu. Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 2023 Temmuz zam farkı ödemeleri 28 Temmuz Cuma günü yapılacak.
27.07.2023 Emekli
Gazi maaşları ne kadar oldu 2023, arttı mı? Gazi maaşlarına zam geldi mi, 15 Temmuz, malul, Kıbrıs gazi maaşlarına zam var mı, ne kadar zam geldi 2023?
Gazi maaşları ne kadar oldu 2023, arttı mı? Gazi maaşlarına zam geldi mi, 15 Temmuz, malul, Kıbrıs gazi maaşlarına zam var mı, ne kadar zam geldi 2023? Gazi maaşı zammı 2023 için yapılan aramalar arttı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, gazi maaşlarının asgari ücret seviyesine çıkarılacağını açıkladı. Peki, Gazi maaşları asgari ücret seviyesine çıkarıldı mı, gazi maaşlarına zam geldi mi 2023? Gazi maaşı ne kadar 2023?
28.03.2023 Ekonomi
Depremzede işçi ve işverenleri ilgilendiriyor! Fesih ve tazminat hakkı doğuyor
Depremzede işçi ve işverenleri ilgilendiriyor! Fesih ve tazminat hakkı doğuyor Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen depremler sonrası tüm Türkiye yardım ve destek için harekete geçti. Bir yandan yaralar sarılırken, hükümet destek paketlerini art arda açıkladı. Şimdi ise felaketin yaşandığı bölgede çalışma hayatını düzenleyecek yeni bir karar daha geldi.
23.02.2023 Gündem
Memurlara kar tatili var mı? 10 Şubat İstanbul'da kamuda kar tatili (idari izin) yapıldı mı?
Memurlara kar tatili var mı? 10 Şubat İstanbul'da kamuda kar tatili (idari izin) yapıldı mı? Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı devam ediyor. İstanbul dahil pek çok ilde eğitime ara verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre kar yağışı 9 Şubat Perşembe gününe kadar devam edecek. Peki memurlara kar tatili olacak mı? 10 Şubat kamuda kar tatili/idari izin yapıldı mı?
9.02.2023 Gündem
Kocaeli'nde motokuryelere yasak geldi
Kocaeli'nde motokuryelere yasak geldi Kocaeli'nde yoğun kar yağışı sebebiyle motokuryelerin çalışması perşembe sabahına kadar yasaklandı.
7.02.2023 Gündem
İstanbul'da kamu personeline kar izni
İstanbul'da kamu personeline kar izni İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle idari izin kararı alındı. Vali Yerlikaya kararı sosyal medya hesabından açıkladı.
7.02.2023 Gündem
Memur emeklisi zam farkı için tarih belli oldu! Bakanlık açıkladı
Memur emeklisi zam farkı için tarih belli oldu! Bakanlık açıkladı Memur emeklilerinin beklediği haber geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emeklilerin alacağı zam farkı ve ek gösterge farkının 27 Ocak Cuma gününden itibaren ödenmeye başlanacağını duyurdu.
24.01.2023 Çalışma Hayatı
Orman Muhafaza Memuru Maaşları 2023: En yüksek, en düşük orman muhafaza memuru maaşı ne kadar? Orman Muhafaza Memurları ne kadar maaş alıyor?
Orman Muhafaza Memuru Maaşları 2023: En yüksek, en düşük orman muhafaza memuru maaşı ne kadar? Orman Muhafaza Memurları ne kadar maaş alıyor? Orman Muhafaza Memurları OGM bünyesinde, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak çalışır. Kamu görevlisi statüsünde olan Orman Muhafaza Memurlar orman yangınlarıyla mücadele, orman talanlarını önleme ve av hayvanlarını koruma görevlerini yürütür. Peki, Orman Muhafaza Memurları ne kadar maaş alıyor? 2023 yılında Orman Muhafaza Memuru maaşları ne kadar olacak, en yüksek ve en düşük orman muhafaza memurları kaç TL maaş alıyor?
27.12.2022 Memur
Orman Genel Müdürlüğü işçi alımı ilanı güncellendi! Başvurular sadece İŞKUR’dan yapılacak!
Orman Genel Müdürlüğü işçi alımı ilanı güncellendi! Başvurular sadece İŞKUR’dan yapılacak! Orman Genel Müdürlüğü engelli ve eski hükümlü/tmy statüsünde daimi işçi alımı ilanınu güncelledi. Müdürlük, adaylarca açık iş ilanlarına yapılan başvuruların bazılarının Türkiye İş Kurumu üzerinden bazılarının ise https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr (Kariyer Kapısı) adresi üzerinden yapıldığı anlaşıldığını kaydetti. Adayların 2-6 Ocak 2023 tarihleri arasında başvurularını Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanacak ilanlar üzerinden yapılması istendi. Peki, Orman Genel Müdürlüğü işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Orman Genel Müdürlüğü işçi alımı başvuru şartları ne? İşte detaylar…
27.12.2022 Personel Alımı
Sağlık Bakanlığı İŞKUR üzerinden 1.468 sürekli işçi alımı yapacak! İşte Sağlık Bakanlığı eski hükümlü alımı başvuru şartları!
Sağlık Bakanlığı İŞKUR üzerinden 1.468 sürekli işçi alımı yapacak! İşte Sağlık Bakanlığı eski hükümlü alımı başvuru şartları! Sağlık Bakanlığı duyurdu! 1.468 sürekli işçi alınacak! Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, eski hükümlü (TMY statüsünde) sürekli işçi alımı yapılacak. Başvurular, 26 -30 Aralık tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden alınacak. Peki, Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Sağlık Bakanlığı işçi alımı şartları ne? İşte Sağlık Bakanlığı eski hükümlü alımı şartları ve ilanın detayları!
26.12.2022 Personel Alımı
Orman Genel Müdürlüğü (OGM) işçi alımı ilanı yayınlandı! OGM İŞKUR üzerinden 224 sürekli işçi alacak!
Orman Genel Müdürlüğü (OGM) işçi alımı ilanı yayınlandı! OGM İŞKUR üzerinden 224 sürekli işçi alacak! Orman Genel Müdürlüğü (OGM) duyurdu! Engelli ve eski hükümlü daimi işçi alımı yapılacak. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 141 engelli ve 83 eski hükümlü/TMY statüsünde çalıştırılmak üzere toplamda 224 daimi işçi alımı yapılacak. Başvurular İŞKUR üzerinden alınacak. Peki, OGM işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? OGM işçi alımı başvuru şartları ne? İşte OGM eski hükümlü ve engelli işçi alımı ilanı!
30.11.2022 Personel Alımı
SGK harekete geçti! Ödenen paralar faizi ile birlikte geri alınıyor, tespit edildi
SGK harekete geçti! Ödenen paralar faizi ile birlikte geri alınıyor, tespit edildi Son dönemde ölüm aylığı almak için anlaşmalı boşanan kişiler yakın takibe alındı. Kuruma 81 ilden binlerce ihbar geliyor. Genellikle ihbar ve şikayetlerin yakın aile bireyleri tarafından yapıldığı belirtiliyor. Peki boşanılan eş ile birlikte yaşamak istisnasız maaş kesintisi sebebi mi? Haksız yere ölüm aylıklarının kesilme ihtimali var mı? Böyle bir durumda nasıl bir yol izlenir? 'Fiilen birlikte yaşama'nın kanıtı nedir? SGK uzmanı merak edilenleri yanıtladı. İşte detaylar…
14.11.2022 Gündem
Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Malulen emekli nasıl olunur?
Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet raporu, sigortalılar için iş kazası veya meslek hastalığı sonucu vazifelerini yapamayacak şeklide meslekte kazanma gücünü kaybedenlere veriliyor. Malulen emekli olabilmek için de maluliyet tespiti işleminin yapılması gerekiyor. Bunun için de iş gücü kaybının yüzde 60 üzerinde olması ve kurul tarafından da bu kaybın tespit edilmesi gerekiyor. Peki, Malul kime denir? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet için başvuru nereye ve nasıl yapılır? Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Maluliyet başvuru sonucu nereden öğrenilir? İşte maluliyet ile ilgili merak edilenler…
20.10.2022 Çalışan Hakları
Borcu olan herkesi ilgilendiren detay! Bu mal ve haklar haczedilemiyor
Borcu olan herkesi ilgilendiren detay! Bu mal ve haklar haczedilemiyor Borcu olanların en büyük korkusu haciz. İcralık olan pek çok kişi ise bu konudaki haklarını ya bilmiyor ya da yanlış biliyor. Borçlarla ilgili Yargıtay’ın emsal kararlarını hatırlatan Avukat Ali Oktay Coşgun, haczedilemeyen mal ve hakları bir bir sıraladı.
14.10.2022 Ekonomi
Bakan Yanık: İstihdamı sağlanan şehit yakını, gazi ve gazi yakını sayısını 47 bin 437’ye çıkardık
Bakan Yanık: İstihdamı sağlanan şehit yakını, gazi ve gazi yakını sayısını 47 bin 437’ye çıkardık Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, şehit yakınları ve gazilere özel çalışmalar yaptıklarını belirterek, "2022 yılı itibarıyla kamuda istihdamı sağlanan şehit yakını, gazi ve gazi yakını sayısını 47 bin 437’ye çıkardık" dedi.
23.09.2022 Çalışma Hayatı
İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne TYP kapsamında 400 personel alınacak! Başvurular başladı! İşte İŞKUR TYP başvuru ekranı!
İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne TYP kapsamında 400 personel alınacak! Başvurular başladı! İşte İŞKUR TYP başvuru ekranı! İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü duyurdu! İŞKUR üzerinden TYP kapsamında 400 temizlik görevlisi alınacak. İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sosyal medya hesabından yaptığı duyuruya göre, Toplum Yararına Programı ile İşkur üzerinden 5+5 ay süreyle çalıştırmak üzere 400 personel istihdam edilecek. Peki, TYP başvuru ne zaman 2022? TYP başvuru şartları ne? GSB TYP başvurusu başladı mı? İşte detaylar…
21.09.2022 Personel Alımı

Benzer Haber Etiketleri

Malul ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki malul haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.