Mahkeme Başkanı

Mahkeme Başkanı

Son dakika mahkeme başkanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mahkeme başkanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mahkeme başkanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mahkeme Başkanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mahkeme başkanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 11.026 mahkeme başkanı haberi bulunmuştur. Tüm mahkeme başkanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
4 milyon lira ödendi Avrupa Şampiyonu Buket Kaya'nın ailesi şikayetten vazgeçti
4 milyon lira ödendi Avrupa Şampiyonu Buket Kaya'nın ailesi şikayetten vazgeçti Kayseri'de, Wushu Kung Fu Avrupa Şampiyonu Buket Kaya'nın (21), TIR'a arkadan çarpan otomobilde ölümüyle ilgili tutuklanan sürücü Ramazan Öner (27), 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında taraflar şikayetçi olmadığı için tahliye oldu. Otomobil sürücüsü sanık Öner'in avukatı, müvekkilinin yakınları tarafından Buket Kaya'nın ailesine 4 milyon TL ödendiğini ve yapılan protokolle şikayetten vazgeçildiğini, ayrıca kazada yaralanan M.T.'nin de maddi manevi yanında olduklarını söyledi. Duruşma, sanık avukatının sunduğu görüntülerin incelenmesi için ertelendi.
28.03.2024 Gündem
İzmir'de taksici Oğuz Erge cinayetinde gerekçeli karar açıklandı; Suçlular beraat ederse adalet hüküm giyer
İzmir'de taksici Oğuz Erge cinayetinde gerekçeli karar açıklandı; Suçlular beraat ederse adalet hüküm giyer İzmir'de soğuktan üşümemesi için kendisini aracına alan taksici Oğuz Erge'yi (44) öldürüp, cep telefonuyla kulaklığını gasbeden Delil Aysal (19) için verilen ağırlaştırılmış müebbet ve 17 yıl 8 ay indirimsiz hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı. Kararda sanığın üzerinde taşıdığı ruhsatsız tabancanın şarjörüne 3 mermi koymak ve maktulün sırt kısmına gelecek şekilde yağma suçunun işlenmesini kolaylaştırmak için 'öldürmek' kastıyla ateş ettiği ayrıca amacın 'yağma' olduğuna vurgu yapıldı. 'Suçlular beraat ederse adalet hüküm giyer' cümlesinden yola çıkarak dosyadaki delillerle hüküm kurulduğu vurgulandı.
20.03.2024 Gündem
İbrahim Keloğlan tutuklandı mı? İbrahim Keloğlan davası ne oldu, Eros davasının sonucu nedir?
İbrahim Keloğlan tutuklandı mı? İbrahim Keloğlan davası ne oldu, Eros davasının sonucu nedir? İstanbul Başakşehir’de Eros isimli kediyi vahşice öldüren İbrahim Keloğlan'ın yargılandığı dava Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya katılmak isteyenler yoğun kalabalığa neden olunca Mahkeme Başkanı duruşmanın konferans salonunda yapılmasına karar verdi. İbrahim Keloğlan ifadesinde, "Kendimi kaybettim. Ben ve eşim insan içine çıkamayacak hale geldi" sözleriyle kendini savunurken davanın sonucu sorgulanmaya başlandı. Peki, Eros davası ne oldu, İbrahim Keloğlan tutuklandı mı? İşte İbrahim Keloğlan dava sonucu
13.03.2024 Gündem
Komşusunu keserle katletti, mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı
Komşusunu keserle katletti, mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı Kayseri'de Hasibe Soykuk'u (51), keserle öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan komşusu İsmail Kocatürk (45), ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Heyet, sanığın geçmiş sabıkaları ve duruşmadaki tutum ve davranışı ile pişmanlığı gözlemlenmediğinden cezada indirim uygulamadı.
13.03.2024 Gündem
Türkiye bu vahşeti konuşuyor! Kedi Eros'un katili İbrahim Keloğlan'ın cezası belli oldu
Türkiye bu vahşeti konuşuyor! Kedi Eros'un katili İbrahim Keloğlan'ın cezası belli oldu Başakşehir'de yılbaşı gecesi eros isimli kediyi asansörde sıkıştırıp tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan'a verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasının üst mahkemece bozulmasının ardından yeniden yargılama bugün başladı. Duruşma için hayvanseverler adliyeye akın etti. Cumhuriyet savcısı esasa ilişkin mütalaasında sanığın cezalandırılmasını ve hükümle birlikte tutuklanmasını talep etti. Duruşmaya katılmak isteyenlerin izdiham oluşturması nedeniyle Mahkeme Başkanı duruşmanın konferans salonunda yapılmasına karar verdi. İbrahim Keloğlan ifadesinde, "Kendimi kaybettim. Ben ve eşim insan içine çıkamayacak hale geldi" dedi. Sanık Keloğlan'a iyi hal indirimi ile 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi, sanığa yurt dışına çıkma yasağı getirildi.
13.03.2024 Gündem
Torunun gözü önünde husumetlisini minibüsle ezerek öldürmüştü, mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı
Torunun gözü önünde husumetlisini minibüsle ezerek öldürmüştü, mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı Bolu’da husumetlisi İsmail Çetin’i (62), 3 yaşındaki torununun gözü önünde, kullandığı minibüsle başının üstünden geçerek öldüren İrfan Başkalaycı (70) ilk duruşmada, “Bana ağır küfürler etti ve beni öldüreceğini söyledi. Onu uzaklaştırmak istedim ve gaza bastım. Çetin, aracın yanındaydı. Öldürme kastım yoktu. Eşim araya girmeseydi o beni öldürmüştü” diyerek kendini savundu. Duruşma salonunun önünde Başkalaycı ailesine bağırıp tepki gösteren İsmail Çetin’in oğlu E.Ç.’ye mahkemenin düzenini bozmaktan 2 gün disiplin hapsi cezası verildi.
6.03.2024 Gündem
Türkiye bu vahşeti konuşmuştu! Taksici Oğuz Erge cinayetinde yeni gelişme
Türkiye bu vahşeti konuşmuştu! Taksici Oğuz Erge cinayetinde yeni gelişme İzmir'de, taksici Oğuz Erge’yi 3 kurşunla öldüren Delil Aysal'ın Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesince hazırlanan raporunda cezai ehliyetinin tam olduğu tespit edildi.
28.02.2024 Gündem
MHP lideri Bahçeli'den AYM'ye sert tepki! 'Milli güvenlik sorunudur'
MHP lideri Bahçeli'den AYM'ye sert tepki! 'Milli güvenlik sorunudur' MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin kuruluşunun 55'inci yılının kutlama programında açıklamalarda bulundu. Anayasa Mahkemesi'ne tepki gösteren Bahçeli, "AYM adalet ilkelerine savaş açmıştır. Teröristin hakkı mı olur? Teröre hak mı verilir? Neyin dayatmasını yapıyor, kimlere mesaj ulaştırmaya çalışıyorsunuz? AYM artık milli güvenlik sorunudur. Böyle gidemez. Böyle bir mahkeme yapısı Türkiye'de yüksek yargı organları arasında yer almamalıdır. " dedi.
9.02.2024 Gündem
Gabonlu üniversite öğrencisi Dina’nın ölümüyle ilgili 2’nci duruşmada sanığın ifadesi ortaya çıktı
Gabonlu üniversite öğrencisi Dina’nın ölümüyle ilgili 2’nci duruşmada sanığın ifadesi ortaya çıktı Karabük'te, Filyos Çayı'nda cesedi bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın (17) ölümüne ilişkin Dursun Acar’ın tutuklu yargılandığı davanın 2’nci duruşmasında genç kızın aile avukatlarından Gülyeter Aktepe ile mahkeme başkanı arasında ırkçılık tartışması yaşandı. Aktepe, Dina’nın Türkiye’de ırkçılığa maruz kaldığını söyledi. Mahkeme Başkanı ise “Türkiye’de veya Karabük’te ırkçılık olsa 10 bin yabancı öğrenci olmaz. Türkiye’de ırkçılık yoktur” diye cevap verdi.
24.01.2024 Gündem
Google, kullanıcılarının gizliliğinin ihlali davasında 5 milyar dolar tazminat ödeyecek
Google, kullanıcılarının gizliliğinin ihlali davasında 5 milyar dolar tazminat ödeyecek Amerikan teknoloji şirketi Google, kullanıcılarının gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle açılan davada, 5 milyar dolar tazminat ödemeyi kabul etti.
29.12.2023 Gündem
2 yaşındaki bebeğe istismarda bulunup ölümüne neden olmuştu! Mahkemenin verdiği ceza belli oldu
2 yaşındaki bebeğe istismarda bulunup ölümüne neden olmuştu! Mahkemenin verdiği ceza belli oldu Zonguldak'ta Nisanur Ö. (2) adlı bebeğe cinsel istismarda bulunup, havaya atıp, tokatlayarak ölümüne neden olmakla suçlanan Furkan Sevinç (25), ağırlaştırılmış müebbet ile 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
25.12.2023 Gündem
Muhtar cinayetinde aynı aileden 4 kişiye verilen ceza belli oldu
Muhtar cinayetinde aynı aileden 4 kişiye verilen ceza belli oldu Isparta'da 1 yıl önce muhtar Yüksel Ülperen'in (44) öldürülmesiyle ilgili yargılanan Bayram Özgen (51), çocukları Tevfik (31), Hüseyin (22) ile eşi Emine Özgen (41) ömür boyu, olay tarihinde 18 yaşından küçük olan diğer çocukları Bekir Özgen (18) ise 15 yıl hapse mahkum edildi. Duruşma sonrası, birbirine saldırmaya kalkışan tarafların yakınlarını polis, engelledi.
21.12.2023 Gündem
Yoğun bakımda iğrenç istismar! Kapıyı açan hemşire gördü
Yoğun bakımda iğrenç istismar! Kapıyı açan hemşire gördü İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören 4'üncü evre akciğer kanseri hastası N.C. (63) adlı kadına, cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla tutuklanan hemşire Emre Kale'nin ilk duruşmadaki sözleri şoke etti.
1.12.2023 Corona Virüsü
Küçük Eymen tandır çukurunda poşette elleri ve ayakları bağlı bulunmuştu! Annesinin ifadesi ortaya çıktı
Küçük Eymen tandır çukurunda poşette elleri ve ayakları bağlı bulunmuştu! Annesinin ifadesi ortaya çıktı İzmir'in Bornova ilçesinde cesedi tandırda bulunan Eymen Sadık Durak'ın (5) öldürülmesiyle ilgili haklarında ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 38'er yıl hapis cezası verilen sanıklardan anne Mine Durak (28) ile sevgilisi Serkan Elçetin'in (39) cezaları Yargıtay'da da onandı.
28.11.2023 Gündem
MHP lideri Devlet Bahçeli: AYM kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalı
MHP lideri Devlet Bahçeli: AYM kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi (AYM) ile Yargıtay arasındaki tartışmalara ilişkin, "Anayasa Mahkemesi Başkanı, zillet ittifakının yüksek yargıya yuvalanmış hastalıklı koludur. Bunu reddediyoruz, bu kişinin haddini ve hududunu çok açık şekilde aştığını düşünüyoruz. Anayasa Mahkemesi kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalıdır" dedi.
14.11.2023 Gündem
6 kurşunla öldürüldü, kuyuya atılıp üstü betonla kapatıldı! Sanığın mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı
6 kurşunla öldürüldü, kuyuya atılıp üstü betonla kapatıldı! Sanığın mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı 6 kurşunla vurularak öldürülen Bahtiyar Akçay’ın cesedinin halı fabrikasındaki kuyuya atıldığı ve üzerinin betonla kapatıldığı olaya ilişkin maktulün yakın arkadaşı tutuklu sanık Nadir Ün’ün cezai ehliyeti tam çıktı. Nadir Ün ağlayarak yaptığı savunmasında, "Benim akıl sağlığım yerinde. Ancak psikolojim iyi değil. Pandemi sürecinde de yeterli sağlık desteği alamadım. Maktulün olay esnasında hakareti nedeniyle anlık öfke patlaması yaşadım" diye konuştu.
9.11.2023 Gündem
Apartmanın kömürlüğünde parçalanmış cesedi bulunmuştu! Davada yeni gelişme yaşandı...
Apartmanın kömürlüğünde parçalanmış cesedi bulunmuştu! Davada yeni gelişme yaşandı... Apartman kömürlüğünde cesedi parçalanmış halde bulunan 65 yaşındaki Celal H'yi öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen 79 yaşındaki Sitrak K'nın davasında, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu raporuna göre sanığın maktul ile kaybolmadan bir gün önce 2 kez toplamda 1 dakikalık telefon görüşmesi yaptığı tespit edildi. Sanığın eşi ve çocukları davada tanıklık yapmak istemezken, maktulün kızı ise babasını sanığın öldürdüğüne inanmadığını söyledi.
8.11.2023 Gündem
Eski sevgilisini 9 kurşunla öldürdü mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı: En ağır şekilde cezalandırılmak istiyorum
Eski sevgilisini 9 kurşunla öldürdü mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı: En ağır şekilde cezalandırılmak istiyorum Kafede eski sevgilisini 9 kurşunla öldüren sanığın mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı. Diyarbakır'da eski sevgilisi Meryem Sevim'i, 9 kurşunla öldüren Musa Sevim , ilk duruşmada, "En ağır şekilde cezalandırılmak istiyorum. Pişmanım, diyecek bir şeyim yok. Allah, mekanını cennet etsin. 1,5 ay dağlarda aptal aptal gezdim. En son Meryem'in mezarına gidecektim" dedi.
26.10.2023 Gündem
Parkta oturan kız çocuğunun fotoğrafını çektiği iddia edilip öldürülmüştü! Anne ve kızın mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı
Parkta oturan kız çocuğunun fotoğrafını çektiği iddia edilip öldürülmüştü! Anne ve kızın mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı 2022 yılında Diyarbakır'da yaşanan olayda 12 yaşındaki kız çocuğu G.S.’nin fotoğrafını çektiği iddiasıyla bıçaklanıp dövülen, yaralı halde sokaklarda gezdirilip, hayatını kaybeden ancak yanlış kişi olduğu ortaya çıkan Ergün Arslan'ın (40) ölümüne ilişkin 2’si tutuklu, 6 sanığın yargılandığı davada, olayın başlamasına sebep olduğu iddia N.S. ve kızı G.S. dinlendi. Anne kız fotoğrafı çekenin Arslan olmadığını söyledi. G.S., çöpçü kıyafetli kişinin telefonu üzerine doğru tuttuğunu belirterek, “Daha sonra eve gidip anneme anlattım. Gelip oraya baktık ama kimseyi göremedik. Ben olaylar nasıl gelişti bilmiyorum. Fotoğrafımı çeken Ergün Arslan değildi. Emniyette de fotoğrafını görmüştüm o değildi” dedi. Mahkeme, 2 tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.
25.10.2023 Gündem
Eşini sokak ortasında sırtından bıçaklayarak öldüren sanıktan avukata: İnşallah sana da cinler musallat olur
Eşini sokak ortasında sırtından bıçaklayarak öldüren sanıktan avukata: İnşallah sana da cinler musallat olur Eşini sırtından bıçaklayarak öldüren sanığın yargılandığı davanın duruşması olaylı geçti. Mahkemeye sunulan Gözlem İhtisas Dairesi raporunda sanığın akli dengesinin yerinde olduğu okununca taraflar arasında gerginlik yaşandı. Bunun üzerine sanık, "Adli Tıp Kurumu benden daha deli. Bana metafizik uzmanı getirin. Olayı cinlerin yaptığına eminim" dedi. Salonda başlayan gerginlik, adliye önünde yapılan basın açıklamasına da yansıyınca sanık yakınları ve avukatlar arasında kısa süreli tartışma yaşandı.
18.10.2023 Gündem
Tartıştığı babasını vurarak öldürdü, mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı: Ölünün arkasından önünden konuşulmaz ama asabi sinirli biriydi
Tartıştığı babasını vurarak öldürdü, mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı: Ölünün arkasından önünden konuşulmaz ama asabi sinirli biriydi Bağcılar’da tartıştığı babasını silahla vurarak öldüren Mehmet Cem Ayvacı’nın yargılanmasına başlandı. Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Ayvacı, “Babama ‘yeter artık’ dedikçe durmadı. Daha sonra silah bir anda patladı. Sadece sol göğsünün üstünden yaralandığını hatırlıyorum” dedi. Sanığın annesi Sevgi Ayvacı ise “Eşim çok sinirli biriydi. Çevresindeki herkesi kırardı” şeklinde beyanda bulunarak oğlundan hiçbir şikayetinin olmadığını söyledi. Duruşmada anne Ayvacı’nın beyanda bulunurken ağlaması üzerine sanık da gözyaşlarına boğuldu.
18.10.2023 Gündem
15 yaşındaki kız çocuğuna asansörde iğrenç istismar! Cezası belli oldu
15 yaşındaki kız çocuğuna asansörde iğrenç istismar! Cezası belli oldu Gaziantep'te 15 yaşındaki kız çocuğuna asansörde taciz ve bıçaklı saldırı iddiasıyla tutuklanan Ali K.’nın yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı.
12.10.2023 Yaşam
Asansörde bıçaklı tacizin cezası belli oldu
Asansörde bıçaklı tacizin cezası belli oldu Gaziantep'te 15 yaşındaki kız çocuğuna asansörde taciz ve bıçaklı saldırı iddiasıyla tutuklanan Ali K.’nın yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme heyeti sanık Ali K.'yi 'silahla tehdit' suçundan 2 yıl, 'cinsel taciz' suçundan ise 9 yıl olmak üzere toplam 11 yıl hapis cezasına çarptırdı.
12.10.2023 Gündem
Sevgilisinin çıplak fotoğraflarını çekti, sonrası korkunç! Ses kaydı işe yaramadı
Sevgilisinin çıplak fotoğraflarını çekti, sonrası korkunç! Ses kaydı işe yaramadı Ankara'da ayrılmak isteyince çıplak fotoğrafları ile şantaj yapıp, darbettiğini iddia ettiği erkek arkadaşı M.F.D.'yi (35) 9 yerinden bıçaklayıp, yaralayan tutuksuz sanık Alev D. (37) hakkında savcı mütalaasını açıklayarak, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 11 yıl 9 aya kadar hapis talep etti.
10.10.2023 Yaşam
Bebek sahilinde cinsel ilişkiye girmişlerdi! Mahkemeden dikkat çeken karar!
Bebek sahilinde cinsel ilişkiye girmişlerdi! Mahkemeden dikkat çeken karar! Bebek sahilinde, halka açık alanda Carmen Maria T. ile cinsel ilişkiye giren ve görüntülerin sosyal medyaya düşmesinin ardından tutuklanan Özgür Kavi hakkında karar verildi. Hakkında yakalama kararı bulunan Carmen Maria T.’nin ise yakalanması halinde akıl hastanesine yatırılmasına hükmetti.
22.09.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Mahkeme Başkanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mahkeme başkanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.