Likidite

Likidite

Son dakika Likidite haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Likidite ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Likidite haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Likidite

haberleri sayfasında son dakika yaşanan likidite gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.440 likidite haberi bulunmuştur. Tüm likidite haberleri aşağıda listelenmiştir.
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplandı. Toplantıda alınan faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası, politika faizini piyasa beklentilerine paralel olarak yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı.
25.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı ne oldu?  Faiz artarsa dolar, borsa ne olur? (2024 TCMB mart ayı PPK kararı)
Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? Faiz artarsa dolar, borsa ne olur? (2024 TCMB mart ayı PPK kararı) Dolar, altın, borsa ve banka mevduat faizi yatırımcıları tarafından merakla beklenen mart ayı Merkez Bankası faiz kararı öncesinde ekonomistler, politika faiziyle ilgili beklentilerini açıklamıştı. Mart ayı Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Türkiye ekonomisini yakından takip eden yatırımcılar tarafından beklenen kritik faiz kararıyla birlikte güncel piyasa verileri takip ediliyor
21.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın şubat ayı faiz kararındaydı. Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan öncülüğünde ikinci kez toplandı. Kritik toplantı sonrası faiz kararı belli oldu. Merkez Bankası, sürpriz bir kararla politika faizinde 500 baz puan artırıma giderek, faizi yüzde 50 seviyesine çekti.
21.03.2024 Ekonomi
Kripto para listeleyen merkezi borsa belli oldu!
Kripto para listeleyen merkezi borsa belli oldu! Kripto para işlem hacminin önemli bir bölümüne ev sahipliği yapan merkezi kripto para borsaları, TokenInsight araştırma şirketi tarafından incelenmesi sonucunda en çok kripto para birimi listeleyen merkezi borsayı açıkladı. Kripto para borsası Gate.io, bin 898 kripto para birimi listelemesiyle 9 kripto para borsası arasında spot kripto para birimi desteği açısından ilk sırada yer aldığı belirtildi.
18.03.2024 Ekonomi
Fitch Ratings Türkiye'nin kredi notunu yükseltti
Fitch Ratings Türkiye'nin kredi notunu yükseltti Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çıkardı.
9.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın şubat ayı faiz kararında. Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan öncülüğünde ilk kez toplandı. Kritik toplantı sonrası faiz kararı belli oldu. Merkez Bankası, politika faizini piyasa beklentilerine paralel olarak yüzde 45 seviyesinde sabit bıraktı.
22.02.2024 Ekonomi
Piyasaların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında!
Piyasaların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında! Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın şubat ayı faiz kararında. Bugün saat 14.00'te faiz kararı açıklanacak.
22.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını yarın açıklayacak
Merkez Bankası faiz kararını yarın açıklayacak Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın şubat ayı faiz kararında. Yarın saat 14.00'te faiz kararı açıklanacak.
21.02.2024 Ekonomi
TCMB Başkanı Karahan: Parasal sıkılığı korumakta kararlıyız
TCMB Başkanı Karahan: Parasal sıkılığı korumakta kararlıyız Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, "Enflasyon, hedefimizle uyumlu seviyeye gerileyene kadar parasal sıkılığı korumakta kararlıyız. Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya izin vermeyeceğiz" dedi.
8.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası 2024 para politikasını açıkladı! Flaş döviz detayı
Merkez Bankası 2024 para politikasını açıkladı! Flaş döviz detayı TCMB'den yapılan açıklamada, "2024'te de piyasa koşulları elverdiği müddetçe rezerv biriktirilmesi yönündeki stratejiye devam edilecek" denildi.
29.12.2023 Gündem
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak! Piyasalarda yön ne olacak?
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak! Piyasalarda yön ne olacak? Piyasalarda gözler Merkez Bankası'na çevrildi. Para Politikası Kurulu bugün faiz kararını açıklayacak. Peki beklentiler neler? Ekonomistler cevapladı.
23.11.2023 Ekonomi
MB Başkanı Erkan: Atılan adımların etkileri gözlenmeye başladı
MB Başkanı Erkan: Atılan adımların etkileri gözlenmeye başladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye "Parasal sıkılaştırma ve sadeleşme kapsamında atılan adımların etkilerini gözlenmeye başladı" dedi.
16.11.2023 Ekonomi
Merkez Bankası gelecek için rotayı çizdi! Tam not aldı
Merkez Bankası gelecek için rotayı çizdi! Tam not aldı Merkez Bankası’nın yeni Başkanı Hafize Gaye Erkan, fiyat istikrarını sağlamada kararlı olduklarını, faiz artırımının yanı sıra parasal ve miktarsal sıkılaştırma araçlarını kullanacaklarını söyledi. İşte Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın açıklamalarından dikkat çeken detaylar...
28.07.2023 Ekonomi
Kur korumalı zorunlu karşılık oranı ne demek? Kur korumalı zorunlu karşılık nedir, Kur korumalı mevduat zorunlu karşılık ne demek? Zorunlu karşılık oranı ne zaman tesis edilecek?
Kur korumalı zorunlu karşılık oranı ne demek? Kur korumalı zorunlu karşılık nedir, Kur korumalı mevduat zorunlu karşılık ne demek? Zorunlu karşılık oranı ne zaman tesis edilecek? Merkez Bankası zorunlu karşılık uygulamasında oran değişikliğine gitti.  Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları için zorunlu karşılık oranı tüm vadelerde yüzde 15 oldu. TCMB, zorunlu karşılıkları 2010 yılından başlayarak para politikasında etkin biçimde kullanmaya başlamıştı. Peki, Kur korumalı zorunlu karşılık nedir, Kur korumalı mevduat zorunlu karşılık ne demek? Zorunlu karşılık oranı ne zaman tesis edilecek?
21.07.2023 Ekonomi
Merkez Bankası’ndan özel bankalara dolar talimatı
Merkez Bankası’ndan özel bankalara dolar talimatı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Kur Korumalı Mevduat (KKM) dönüşlerinde özel bankalara döviz sağlayacak.
5.07.2023 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 8,5'da bıraktı.
25.05.2023 Ekonomi
BDDK'dan bankalarla ilgili çıkan haberlere ilişkin açıklama
BDDK'dan bankalarla ilgili çıkan haberlere ilişkin açıklama Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada bankalar hakkında beyan edilen, belge ve bilgiye dayanmayan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
25.05.2023 Ekonomi
BDDK'dan bankalarla ilgili çıkan haberlere ilişkin açıklama
BDDK'dan bankalarla ilgili çıkan haberlere ilişkin açıklama Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada bankalar hakkında beyan edilen, belge ve bilgiye dayanmayan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
24.05.2023 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8,5 düzeyinde sabit tuttu.
27.04.2023 Ekonomi
Altın fiyatlarında çarpıcı tahmin! Yeni rekor geliyor tarih verildi
Altın fiyatlarında çarpıcı tahmin! Yeni rekor geliyor tarih verildi Geçtiğimiz hafta banka iflaslarıyla uçuşa geçen altın fiyatları yeni haftaya düşüşle başladı. Piyasalar ise gözünü mayıs ayında açıklanacak olan Fed faiz kararına dikti. Öte yandan Piyasa uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk yatırımcıya uyarılarda bulunarak altının geleceğiyle ilgili önemli tahminlerde bulundu. Ayrıca akşam saatlerine doğru altın fiyatları hareketlendi. Gram altın tarihi rekor kırdı. Ons altın ise kritik seviyeyi aştı.
4.04.2023 Ekonomi
Küresel döviz krizi kapıda! ‘Ne kadar kötüye gideceğini bilmiyoruz’
Küresel döviz krizi kapıda! ‘Ne kadar kötüye gideceğini bilmiyoruz’ Dünya yeni bir finansal krizle karşı karşıya. Küresel kurumlar, ABD’de patlak veren bankacılık alanındaki çöküş dalgasının yeni bir dönemin habercisi olduğunu söylüyor. Birbiri ardına uyarı yapan uzmanlar yeni neslin hiç böylesini görmediğini, “Kriz 2.0” sözleriyle ifade etti. Ekonomistler likidite ataklarına dikkat çekerek yatırımcılara hazırlanmaları için çağrıda bulundu.
30.03.2023 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu: Enflasyonda gerileme sürecini adım adım yaşıyoruz
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu: Enflasyonda gerileme sürecini adım adım yaşıyoruz Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "Uyguladığımız politika çerçevesi enflasyonu düşürme gücüne sahiptir. Dış şokların etkilerine rağmen, enflasyonda kademeli bir gerileme sürecini adım adım yaşıyoruz" dedi.
29.03.2023 Ekonomi
Kripto paralarda son durumu ABD merkez bankasının planları belirleyecek
Kripto paralarda son durumu ABD merkez bankasının planları belirleyecek Kripto para fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi! Geçtiğimiz yılı küresel ekonomik rüzgarlar ve borsalardan gelen likidite krizi haberleriyle tamamlayan kripto para piyasalarında gözler, 2023'ün ilk çeyreğinde yaşanacak gelişmelere çevrildi. 21-22 Mart'ta gerçekleştirilecek ABD merkez bankası Fed toplantısının piyasa hareketlerinde belirleyici olacağına işaret edildi.
8.03.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan deprem sonrası kritik açıklama!
Merkez Bankası'ndan deprem sonrası kritik açıklama! Merkez Bankası PPK toplantı özetinde deprem felaketi sonrasında iktisadi faaliyete ilişkin göstergeler üzerinde belirsizlik oluştuğu, depremin doğrudan etkilerinin yanında, yeniden inşa faaliyetleri ve uygulanan destekleyici politikalar kanalıyla dolaylı etkilerinin zaman içinde değişen çeşitli sektörel ve bölgesel yansımaları olacağı belirtildi.
2.03.2023 Gündem
Merkez Bankası'ndan Bakan Nebati'ye 'açık mektup'
Merkez Bankası'ndan Bakan Nebati'ye 'açık mektup' Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), hükumet adına, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye 'açık mektup' gönderdi. Mektupta, "TCMB, 2023 yılında Liralaşma Stratejisi'ni tüm unsurlarıyla veri odaklı ve etki analizlerine dayalı olarak kararlılıkla uygulamaya ve geliştirmeye devam edecektir" denildi.
31.01.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Likidite ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki likidite haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.