Levha

Levha

Son dakika LEVHA haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan LEVHA ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını LEVHA haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Levha

haberleri sayfasında son dakika yaşanan levha gelişmeleri de dahil olmak üzere 394 levha haberi bulunmuştur. Tüm levha haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kesme altın için kritik uyarı yapıldı!
Kesme altın için kritik uyarı yapıldı! Son dönemde piyasada çeyrek ve Cumhuriyet altını bulunurluğunda yaşanan sıkıntılardan dolayı vatandaşların tercihi değişti. Piyasada ‘kesme altın’ olarak tabir edilen altınlara ilgi arttı. Peki kesme altın almanın bir sakıncası var mı?
24.04.2024 Ekonomi
Prof. Dr. Över: Ölüdeniz Fayı Hatay'dan geçmiyor, kentte büyük bir deprem beklemiyoruz
Prof. Dr. Över: Ölüdeniz Fayı Hatay'dan geçmiyor, kentte büyük bir deprem beklemiyoruz İskenderun Teknik Üniversitesi'nden (İSTE) Prof. Dr. Semir Över, "Ölüdeniz Fayı, 1000 kilometrelik bir fay. Antakya'nın güneyinden, Suriye, Lübnan, İsrail ve Akabe Körfezi'ne kadar uzanan bir fay. Dolayısıyla Hatay'da kırılmış olan alanlardan Ölüdeniz Fayı geçmediği için bizim geliştirdiğimizi modele göre, orada büyük bir deprem beklemiyoruz. Bizim modele göre; Ölüdeniz Fayı, Antakya'nın ya da Hatay'ın içerisine girmiyor" dedi.
10.03.2024 Gündem
İMO, JFMO, JMO'dan deprem ile ilgili ortak basın açıklaması!
İMO, JFMO, JMO'dan deprem ile ilgili ortak basın açıklaması! Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şube Başkanı Mehmet Tatar, Jeofizik Mühendisleri Odası (JFMO) Adana Şube Başkanı Emin Pişkin ve İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Hıdır Çak tarafından, 1 – 7 Mart Deprem haftası nedeniyle basın açıklaması yapıldı.
5.03.2024 Adana
Naci Görür'den flaş açıklama: Türkiye'de herhangi bir yerde, sabah uyandığımızda 7 ve üzeri deprem olabilir
Naci Görür'den flaş açıklama: Türkiye'de herhangi bir yerde, sabah uyandığımızda 7 ve üzeri deprem olabilir Bilim Akademisi üyesi, Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Her depremde 80-90 bin insanı bir gecede toprağa veremeyiz. Bu bize yakışmıyor. Türkiye'de herhangi bir yerde, sabah uyandığımızda 7 ve üzeri deprem olabilir. Türkiye'de 5'in üzerinde depremler ölüme neden oluyor. Bizim bunu halletmemiz lazım" dedi.
29.02.2024 Gündem
Tali Yol İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Tali Yol Levhasının Anlamı Nedir, Nerelerde Olur?
Tali Yol İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Tali Yol Levhasının Anlamı Nedir, Nerelerde Olur? Trafik düzeninin sağlanması, taşıt ve yayaların düzenli ulaşım sağlayabilmesi için kurallara ihtiyaç duyulmaktadır. Ana yoldan ayrılan ve daha küçük bir alanı kaplayan yola tali yol denilmektedir. 
6.02.2024 Yaşam
Prof. Dr. Naci Görür: Deprem olma periyodunu belki de 50 seneye çekti
Prof. Dr. Naci Görür: Deprem olma periyodunu belki de 50 seneye çekti Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat depreminin yıldönümünde depremin en çok etkilediği Adıyaman’ı uyardı. Adıyaman'ın 6 Şubat'ta kendi depremini yaşamadığını vurgulayan Görür, "O deprem, bu kuşakta deprem olma periyodunu öne çekti. Yani 300-500 sene sonra deprem üretecekken, ekstra bir enerji yüklendiği için belki de 50 seneye çekti” dedi.
6.02.2024 Gündem
Mermer Kullanım Alanları Nelerdir? Mermerin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Mermer Kullanım Alanları Nelerdir? Mermerin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Mermer, güzelliği ve dayanıklılığı ile ödüllendirilen zamansız bir malzemedir. Mermer oluşturmak için kireç taşına ısı ve basınç uygulanır. Taş ocakları ve yer altı mağaraları mermerin birincil kaynakları olmaktadır. Renkleri genelde beyaz ya da gridir.
26.01.2024 Yaşam
Alçıpan Ölçüleri Nelerdir? Alçıpan Çeşitleri Nelerdir, Ölçüleri Kaç Metre?
Alçıpan Ölçüleri Nelerdir? Alçıpan Çeşitleri Nelerdir, Ölçüleri Kaç Metre? Duvar ya da asma tavan yapımında kullanılan en önemli malzemeler içerisinde alçıpan yer alır. Dekoratif açıdan güzel bir görüntü sağlamasının dışında, ısı koruma yapısı da sağlamaktadır. Daha doğrusu ısı yalıtımı sağlayarak kaliteli bir yaşam oluşturur. Bu kapsamda standart belirli ölçüler doğrultusunda en ve boy üzerinden alçıpan üretimi gerçekleştirmektedir.
18.01.2024 Eğitim
Doç. Dr. Toker'den deprem açıklaması: Yüksekova depremleri levha sınırında meydana geldi
Doç. Dr. Toker'den deprem açıklaması: Yüksekova depremleri levha sınırında meydana geldi Van YYÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Toker, Yüksekova depremlerinin levha sınırında meydana geldiğini belirterek, “Depremler küçük ve etkisiz olmasına rağmen oluştukları ortam çok kritik bir bölgededir” dedi.
1.01.2024 Gündem
Lokanta, restoran, kafe ve pastanelerde yeni dönem başladı
Lokanta, restoran, kafe ve pastanelerde yeni dönem başladı Resmî Gazetede yayımlanan yönetmeliğe göre; 1 Ocaktan itibaren lokanta, restoran, kafe ve pastanelerde fiyat listelerinin giriş kapısı ve masalara koyulması zorunlu olacak.
19.12.2023 Ekonomi
Doğal Afet Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Doğal Afetler Neden Olur?
Doğal Afet Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Doğal Afetler Neden Olur? Doğal Afetler, Dünya'nın herhangi bir doğal fenomeninden kaynaklanan felaket olaylarıdır. Bunlar sel ve kasırgalardan tsunami ve depremlere kadar değişebilir. Örneğin Türkiye'de meydana gelen ve pek çok can kaybına yol açan deprem doğal bir felaketti. Doğal tehlike, aktif fay hatlarının altında yaşıyor. Antropojenik nedenler bazı doğal tehlikelere neden olabilir veya bunları etkileyebilir.
16.12.2023 Eğitim
Deprem uzmanı Prof. Dr. Pampal en riskli yerleri tek tek sıraladı: Aktif fay hattı 45 il 110 ilçeden geçiyor!
Deprem uzmanı Prof. Dr. Pampal en riskli yerleri tek tek sıraladı: Aktif fay hattı 45 il 110 ilçeden geçiyor! Deprem uzmanı Prof. Dr. Pampal en riskli yerleri CNN Türk ekranlarında tek tek sıraladı. Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü, Türkiye'deki canlı fay hatları haritasını güncelledi. Buna göre 45 ile 110 ilçe aktif fay hatları üzerinde yer alıyor. O ilçeler nereler ve hangi iller fay hatları üzerinde bulunuyor?
5.10.2023 Gündem
Kiralık evler ile ilgili flaş gelişme! Yeni dönem
Kiralık evler ile ilgili flaş gelişme! Yeni dönem Kiralık evler ile ilgili flaş gelişme yaşandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, günübirlik ev kiralamayla ilgili yasal düzenlemeyi içeren çalışmada sona geldi. Büyük ölçüde şekillenen düzenlemeye göre evini günübirlik kiralamak isteyenler üç yasal şartı yerine getirmek zorunda kalacak: Apartmandaki bütün maliklerden izin alınacak, bakanlıktan izin belgesi çıkarılacak, kiralanan mülkün kapısına levha asılacak. Kurallara uymayanlara 1 milyon TL’ye kadar ceza verilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, günübirlik kiralık evlere yönelik hazırladığı düzenlemeyi önemli ölçüde şekillendirdi. Bakanlık, evini günübirlik kiralamak isteyen vatandaşlardan öncelikle “kapısına levha asılması”, “bütün maliklerden izin alınması” ve “Bakanlıktan izin belgesi edinilmesi” olmak üzere üç temel şartı sağlamasını isteyecek.
5.10.2023 Ekonomi
Beylikdüzü'nde saldırı düzenleyenlerin aracı bulundu! Suikast silahları ele geçirildi
Beylikdüzü'nde saldırı düzenleyenlerin aracı bulundu! Suikast silahları ele geçirildi Beylikdüzü'nde Azerbaycanlı mafya babasının yeğeninin de içinde bulunduğu araca silahlı saldırı düzenleyerek emekli polis memuru Yılmaz Demir'i öldürüp, 3 kişiyi ise yaralayan şüphelilerin kullandığı araç bulundu. Araçta 2 tabanca ile 2 suikast silahı ele geçirildi.
20.09.2023 Gündem
Fas depreminde Van detayı ortaya çıktı! 12 yıl sonra bir ilk
Fas depreminde Van detayı ortaya çıktı! 12 yıl sonra bir ilk İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Fas'ı sarsan depremin 2011'deki Van depremi ile benzerliğine dikkati çekip, "Birbirinden 5 bin kilometre uzakta olmasına rağmen Fas ve Van şehirleri farklı zamanlarda, benzer jeolojik ortam ve benzer fay türü ile 7 civarındaki benzer deprem büyüklüğüyle 12 yıl arayla sarsılmış oldu. Bu depremler, yaklaşık 1 milyon nüfusa sahip her 2 şehirde de 8-9 şiddetinde hissedildi" dedi.
10.09.2023 Gündem
Okul servisleri yeni döneme hazırlanıyor! Tek tek kontrol ediliyor
Okul servisleri yeni döneme hazırlanıyor! Tek tek kontrol ediliyor Okulların açılmasına sayılı günler kala servis araçları son hazırlıklarını yapıyor. Bakımları ve trafiğe çıkmaları için gerekli olan belgeleri tamamlayan servis şoförlerine eğitim de verildi. Rehber ablaların da katıldığı eğitimde öğrencilerin güvenli bir şekilde yolculuk yapması için dikkat edilmesi gerekenler konuşuldu. Altur Okul Servis Taşımacılığı Müdürü Bülent Ertürk, okul servislerinin arkasındaki 'Okul Taşıtı' yazısı ve ışıklı 'Dur' tabelası son derece önemli olduğunu söyleyerek "Çünkü servis, öğrenci aldığı ya da indirdiği zaman bu tabelayı yakar ve arkadaki araçlar bu tabelanın yandığını gördüğünde durmak zorundadır. Öğrenciler aracın durmasını ve rehber ablalarının araçtan inmesini beklesin. Emniyet kemeri takmak zorunludur, ayrıca araçta yemek ve içmek yasak" dedi.
5.09.2023 Yaşam
Konya'da 4.8 büyüklüğünde deprem! AFAD duyurdu
Konya'da 4.8 büyüklüğünde deprem! AFAD duyurdu Konya'nın Kulu ilçesinde 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi. 6 Şubat depremlerinden sonra uzmanlar Türkiye’nin kaydığı yönünde açıklamalar yapmıştı. Bu kaymanın Konya'da yaşanan depremleri tetikleme ihtimali var mı? Prof. Dr. Murat Utkucu 'harita' detayına dikkat çekerek gerçeği açıkladı.
29.08.2023 Gündem
60 Plaka Neresi? 60 Hangi Şehrin Plakası? 60 Hangi İlin Plaka Kodu?
60 Plaka Neresi? 60 Hangi Şehrin Plakası? 60 Hangi İlin Plaka Kodu? Plakalar araçların önünde ve arkasında bulunan sayı ve harflerden oluşan koddur. Bu plakalar araçları tanımak için önemlidir. Günümüzde ceza yazma, sorgulama gibi işlemler araçların plakalarına göre yapılmaktadır. Öte yandan plakaların ilk iki sayısı posta kodu olarak da kullanılmaktadır. Özellikle kargolarda posta kodu kullanılmaktadır. 
28.08.2023 Yaşam
(GÜNCEL2023 HURDA FİYATLARI) Hurda demir, bakır, alüminyum fiyatları kaç TL, hurda demir kilo fiyatı ne kadar?
(GÜNCEL2023 HURDA FİYATLARI) Hurda demir, bakır, alüminyum fiyatları kaç TL, hurda demir kilo fiyatı ne kadar? Hurda demir kilosu ne kadar, güncel hurda fiyatları kaç TL? Hurda fiyatları meraklısı tarafından sorgulanıyor. Hurda fiyatlarında yükseliş yaşanırken, geri dönüşüm sektöründe çalışanlar “Hurda demir kilosu ne kadar?” sorusuna yanıt arıyor.
15.08.2023 Ekonomi
12 gün önce aldığı otomobil sonu oldu
12 gün önce aldığı otomobil sonu oldu İzmir'in Bayraklı ilçesinde, seyir halinde olan Erkan Bilgin'in kullandığı otomobil, belirlenemeyen nedenle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüjde bulunan ağaca çarptı. Erkan Bilgin, 12 gün önce satın aldığı otomobilinde yaşamını yitirdi.
25.07.2023 Yaşam
Sızdırmazlık Contası Nedir, Ne İşe Yarar? Sıvı Conta Neye Denir?
Sızdırmazlık Contası Nedir, Ne İşe Yarar? Sıvı Conta Neye Denir? Sızdırmazlık contası, genellikle kaçakları ve sızdırmazlığı önlemek için farklı tesisat ve arasına yerleştirilen birleştirici rolünü üstlenen elemanlar olarak bilinir. Conta, sızdırmazlığı ise, sıkıştırılma işlemi ile sağlanır. Sızdırmazlık sistemdeki yer alan tüm bileşenlerin ise, birlikte ve uyumlu bir şekilde çalışması mümkündür.
4.06.2023 Gündem
Depremzedenin hırsıza bıraktığı not şaşırttı
Depremzedenin hırsıza bıraktığı not şaşırttı  Adıyaman’da, iş yeri defalarca soyulan bir vatandaşın hırsıza yaptığı güvenlik uyarısı şaşırttı.
20.05.2023 Yaşam
İstanbul için kritik uyarı! Prof. Dr. Naci Görür: En az deprem kadar ölüme neden olabilir...
İstanbul için kritik uyarı! Prof. Dr. Naci Görür: En az deprem kadar ölüme neden olabilir... Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra tüm gözler ve dikkatler olası Marmara depremi için İstanbul'a çevrildi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremi için yeni bir uyarıda bulundu. 'Bu işin şakası yok' diyen Görür, "İstanbul'da şu an kanalizasyon sisteminin, kimi barajların depreme hazır olmadığını biliyoruz" dedi.
3.04.2023 Gündem
Bingöl’de 3 levhanın kesiştiği bölgede gerilimin yükseldiği tespit edildi
Bingöl’de 3 levhanın kesiştiği bölgede gerilimin yükseldiği tespit edildi Van YYÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hamdi Alkan, Bingöl'de 3 levhanın kesiştiği bölgede gerilimin yükseldiğini tespit ettiklerini belirterek, “Varto civarında gerilmenin yüksek olduğunu net bir şekilde gördük” dedi.
27.03.2023 Gündem
Uzman isimden deprem ve göç uyarısı: Ülke örümcek ağı gibi faylarla örülmüş tehlike olmayan santimetrekare yok
Uzman isimden deprem ve göç uyarısı: Ülke örümcek ağı gibi faylarla örülmüş tehlike olmayan santimetrekare yok Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce ev ya yıkıldı ya da ağır hasar gördü. Asrın afetinden sonra deprem bölgesinden İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bir çok ile deprem göçü başladı. Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal göç hareketliliğine dikkat çekerek, "Türkiye'de deprem tehlikesi olmayan santimetrekare yok. Türkiye'nin tamamı yüksek deprem tehlikesi altında" dedi. Pampal, "Haritaya bakıp 'Burası daha az koyu' diyerek, göç etme kararı almasınlar. Türkiye'de sarı, beyaz yer yok; bunu yıllardır konuşuyor, bilimsel platformlarda dile getiriyoruz. Türkiye’nin her tarafı birbirinden tehlikeli" ifadelerini kullandı.
8.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Levha ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki levha haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.